- 2 Mayıs 2017
- 1.589
- 398
- 53
- 43
5 senedir aynı hekime mi gidiyorsunuz.hekimi değiştirin.tüp bebek başarısı yüksek hastaneler var.araştırın.taksimde bie büyük hastame vardı on sene evvel.sadece tüp bebek üzerine.ben olsam bu tür hastanelere giderim.belli bir süre verim alamazsam hekim değiştiririm.ne demek psikolojik.saçmaMerhabalar bayanlar. Ben yaklaşık 5 senedir anne olabilmek için uğraşıyorum; sayısız tedaviler gördüm, şimdi tek tek onları yazıp kafanızı şişirmeyeyim. Ama her tedavi sonrası eli boş kaldım; sonuç ya negatif oldu ya biyokimyasal gebelik. Doğal yoldan hamile kalmamı zorlaştıran etmenler var ama tedavi ile hamile kalmamam için hiç bir engel yok. Tüm tedavi süreci harika gidiyor ama sonuç yine olumsuz.
Yakın zamanda yeni bir tedaviye başlayacağım ama doktorum asıl sorunun zihnimde olduğunu söylüyor. Kendini anne olmaya hazır hale getir, negatif düşünceleri at kafandan diyor ama nasıl? Bu kadar çok negatif test görmüş biri nasıl kaygıdan, stresten uzak olabilir ki?
Artık yeni tedavi sürecine başladığımda daha neticeyi görmeden "nasılsa negatif olacak bi sonraki tedavi de ne uygulasak acaba?" moduna geçiyorum. Test gününe sayılı zamanlar kala en ufak ağrı sızıda "al işte adet olucam yine" deyip ağlıyorum (halbuki başkaları bu ağrıyı hamilelik belirtisi sayıyor). Zihnimdeki düşünceleri kontrol edemiyorum. Sanki artık neden hamile kalmak istediğimi unuttum da sadece hamile kalabilmek için hırs yaptım gibi. Sonuca ulaşmak yerine hep süreçte takılı kaldım gibi.
Şimdi yeni tedaviye başlamadan nasıl kafamda herşeyi sıfırlarım? Nasıl negatif düşüncelerden kurtulurum? Nasıl yeniden umutlanırım ve de nasıl anne olma heyecanını yeniden kazanırım?
Psikoloğa gidebilmeyi çok isterdim ama tedavilere o kadar çok para harcadık-harcıyoruzki şuan ona ayırabilecek bütçemiz malesef kalmadı. Burda bazi kişilerin yorumları gerçekten terapi gibi oluyor ondan konu açtım. Ayrıca bana tavsiye edebileceğiniz kitaplar, videolar vs olursa çok sevinirim.
Bunları bi araştırayım, çok teşekkürlerBen yabancı kaynaklar okudum ama Türkçede de var , hatta ‘Evren’den torpilim var ‘ diye bir kitaptı galiba onu da okumuştum . Bu yüzeysel olarak şöyle böyle diye formül ile gösterilecek birşey değil maalesef :/ ama internete Evren’den istemek - çekim yasası vs. Yazdığınızda bin bir türlü video - makale karşınıza çıkacak .
Her ne kadar genelde böyle düşünsem de bazen çok üzülüyorum. Benim kadar çocukları çok seven biri nasıl anne olamaz düşüncesi kahrediyor... Ya da hamile kalma hissi nasıl birşey ki sorusu kafama takılı eriyor. Aslında bakış açımı değiştirmiştim herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil, biz eşimle böyle de mutluyuz diyordum ama anne olmak için çabalamaktan da duramıyorumAmaaan olursa olur .5 senedir evliyim. Zaten kendimi sıksam da olmuyor . Ne sıkip hasta edicem kendimi. Varsin 1 sene daha olmasin diyerek acil bir kitap okumaya candy crush falan oynamaya butceniz el veriyosa biraz gezmeye baslayin. Etrafinizdan da "cocuk ne zaman. Deniyo musun " gibi sorular soran art ya da iyi niyetli herkese "biraktik artik herseyi denedik dr sorun yok bakalim kismet Allah ne zaman verirse " diyin. Onunuze bakin
Rabbim tez vakitte hamile kalmanizi nasip eder insallah
Canım seni hatırlıyorum durumlarımız benzerlik taşıyor bizde genetik problem var ona baktırdınız mı?eşim de bankacıMerhabalar bayanlar. Ben yaklaşık 5 senedir anne olabilmek için uğraşıyorum; sayısız tedaviler gördüm, şimdi tek tek onları yazıp kafanızı şişirmeyeyim. Ama her tedavi sonrası eli boş kaldım; sonuç ya negatif oldu ya biyokimyasal gebelik. Doğal yoldan hamile kalmamı zorlaştıran etmenler var ama tedavi ile hamile kalmamam için hiç bir engel yok. Tüm tedavi süreci harika gidiyor ama sonuç yine olumsuz.
Yakın zamanda yeni bir tedaviye başlayacağım ama doktorum asıl sorunun zihnimde olduğunu söylüyor. Kendini anne olmaya hazır hale getir, negatif düşünceleri at kafandan diyor ama nasıl? Bu kadar çok negatif test görmüş biri nasıl kaygıdan, stresten uzak olabilir ki?
Artık yeni tedavi sürecine başladığımda daha neticeyi görmeden "nasılsa negatif olacak bi sonraki tedavi de ne uygulasak acaba?" moduna geçiyorum. Test gününe sayılı zamanlar kala en ufak ağrı sızıda "al işte adet olucam yine" deyip ağlıyorum (halbuki başkaları bu ağrıyı hamilelik belirtisi sayıyor). Zihnimdeki düşünceleri kontrol edemiyorum. Sanki artık neden hamile kalmak istediğimi unuttum da sadece hamile kalabilmek için hırs yaptım gibi. Sonuca ulaşmak yerine hep süreçte takılı kaldım gibi.
Şimdi yeni tedaviye başlamadan nasıl kafamda herşeyi sıfırlarım? Nasıl negatif düşüncelerden kurtulurum? Nasıl yeniden umutlanırım ve de nasıl anne olma heyecanını yeniden kazanırım?
Psikoloğa gidebilmeyi çok isterdim ama tedavilere o kadar çok para harcadık-harcıyoruzki şuan ona ayırabilecek bütçemiz malesef kalmadı. Burda bazi kişilerin yorumları gerçekten terapi gibi oluyor ondan konu açtım. Ayrıca bana tavsiye edebileceğiniz kitaplar, videolar vs olursa çok sevinirim.
Çok teşekkürlerRica ederim. Eğer İngilizceniz varsa bu konularda daha çok kaynağa ulaşabilirsiniz. “Frequency for pregnancy , “clearing subconscious negativity” gibi gibi aramalar da yapabilirsiniz. Hem İngilizce hem Türkçe bir çok kaynak var bu tarz konularda ama özellikle YouTube’daki bu tarz yabancı kanalların daha açıklayıcı bilgileri var. Umarım dileğinize en kısa sürede ulaşırsınız.
Eğer bir faydam olduysa ne mutlu bana. :) Ama burada yazılanları es geçmeyin lütfen, diğer arkadaşların dediği bu çekim yasası olaylarını ve benim dediklerimi mutlaka araştırın. Bu tarz uygulamalardan çok ciddi sonuç alanlar var, eh hepsi de tesadüf olamaz ya. Einstein, Tesla gibi önemli adamların bile frekansın ve enerjinin önemini anlatan sözleri var. Eğer etten püften bir şey olsaydı bu zeki adamlar bu olayı bu kadar irdelemezlerdi. Ve çekim yasasıydı, enerjiydi, frekanstı bunları yaparak güzel sonuçlar alan oldukça büyük bir kitle var. Dediğim gibi tesadüf olduğunu zannetmiyorum açıkçası, tesadüf olsaydı eğer o kadar argüman yazılmaz, tartışılmazdı bu kadar çok. O yüzden önce inancınızı içinizde yeşertin, sonra da bu uygulamalara başlayın. :)Çok teşekkürler
İnşallah tatlım inşallahAllah şifa versin inşallah kanser gibi bir durum olmaz
Tavsiye : asla terapi falan almayın.
Asla pskolojik kitaplar okumayın,
(Yüzde yüz aynı durumu yaşadığım için tecrübeliyim)
Sadece sürekli şunları söyle kendine ;
Yaşadığınız şey sadece sizin başınıza gelmiyor.
Yani bu konuda yalnız değilsiz.
Yaşadığınız acıları sıkıntıları kabul edin.
Yaşadım ve bitti deyin.
Sürekli diyosunuz ya , millet hemen pat diye hamile kalıyo çatır çatır doğuruyo , ben neden bunları yaşıyorım , ne suç işledim kimin günahını aldım diye ,,,,, siz bir sınavdasınız ki herkesin sınavı farklıdır.
Sabredersen ve şükredersen zamanı gelince elbet olacak.
Tedaviye başladığında sakın busefer olmalı yoksa yıkılırım mahvolurum deme.
Başladım bakalım hayırlısı olmazsada zaten bu duyguya alışığım de.
Kolay değil ama yaşadığın acıları kabul etmek işini kolaylaştırır.
Ne güzel bir hikaye. İnşallah bi gün de beni anlatırlar böyle.8 yıllık evli arkadaşım aynı siz gibiydi. O kadar çok tedaviye girdi ki, iş yerine gelip amaan bu da olmayacak nasolsa diyip, yaz tatiline yurt dışı tur alırdı. Gerçekten tedavisi sonuç vermezdi o da yurt dışına gidip kafa dağıttı her sene. Bu sene hiç tedavi olmak istemedi, bu arada eşinde de kendinde de sorun yoktu, doktoru çok sık karşılaştığımız bir durum demiş. Bu sene de tedavi olmadan şubat tatilinde termal bir tesise gitti, sıcak havuz, soğuk havuz, kaydıraklar..Annesinde kalmış bir kaç gün yorganları yatakları taşıdım her gün üst kata diyor. Adeti gecikmiş ama sizin gibi zaten olmayacak, hava değişimi herhalde demiş. Ve bizim kız bunları yaparken aklına nihayet test yapmak geliyor, 3 buçuk aylık, resmen tedavisiz hamile olduğunu öğreniyor. Ancak o umudunu gerçekten kesmişti. Kafasında bebek olayını bitirmişti. Senelerdir köşelerde onu ağlayarak çok buldum. Son bir senedir evlatlık araştırıyoruz lafını duyar olmuştum. Ama geldi, sapasağlam kız çocuğu. Masmavi gözlü, sapsarı bi şey. Hayal bile etmedim bu kadarını diyor. O yüzden umut hiç bir zaman bitmemeli, bitti dediğiniz an gelir))
Bu konu da hangi kaynakları araştırabilirim?
1-2 ay içerisinde bir deneme daha yapmamız gerekiyor yani bana acil durum planı lazımO zaman dışarda birşeyler yapsan ? Kurslara falan katılsan ?
Yok canım çok doktor gezdim ben. İstanbullara bile gittim. Şuan bulunduğum işin en iyi merkezindeyim, doktorum harika biri. Bi noktadan sonra tıpta çaresiz ki. Embriyolar genetik incelemeye gidiyor sağlam olan transfer ediliyor , rahim sağlam, bağışıklık baskılanıyor, kan sulandırıcılar vitaminler kullanılıyor yine de insanlar negatif sonuç alıyor5 senedir aynı hekime mi gidiyorsunuz.hekimi değiştirin.tüp bebek başarısı yüksek hastaneler var.araştırın.taksimde bie büyük hastame vardı on sene evvel.sadece tüp bebek üzerine.ben olsam bu tür hastanelere giderim.belli bir süre verim alamazsam hekim değiştiririm.ne demek psikolojik.saçma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?