Ben ailemden filan uzağım zaten olduğum şehirde hic kimsem yok 25 yaşımdayım ve bir kızım var kızım da çok yaramaz ben gençlik dönemimi eşimden ayrı geçirmek istemiyorum zaten bizim maddi durumumuz gayet güzel o yüzden ben eşimin maaşının fazla olmasını da istemiyorum emin ol durumumuz kötü olsa mecbur kalsam elbette tepki göstermezdim evet hiç alışmamıştım eşimin Bana öyle davranmasına
Slm bayanlar daha önceki konularımı okuyanlar bilir, bilmeyenler için kısaca kendimi tanıtayım 3.5 yıllık evliyim .2 yaşında kızım var.
eşim ne yapsa bana söyler, onayımı alır ,maaşını alır bana verir, hesabıma yatırır ordan eve harcama yapardım .....ailesiyle problem yaşadık ama kurban Bayram'ında ben gittim barıştım, haklı olan ben olduğum halde eşim üzülüyor diye gittim ....
eşim çok iyi biriydi taki son iki haftaya kadar iki hafta önce toplantıya gitti 5 saat mesafe olan bir ile gece de orda kaldı, kaldığı için ben kızmıştım oda patronu kal demiş ve gece geç saatte gelmemek için filan kalmış.... neyse biz ilk defa 10 gün o Zaman küs kaldık ,sonra barıştık...
Geçen hafta müdürü bizim olduğumuz ile iş için geldi, Müdürün geldiği gün eşimi ben aradım eşim seni 5 dk sonra arayayım Dedi sonra aradı dedim beni neden aramıyorsun biri gelince, sanki müdürüne diyemiyor musun iki dk eşimle konuşayım ayrıca müdürüne bizim eve filan da gelen anlayışlı bi Ada'm ..eşimde Dediki sen çok şımardın her şeye konuşuyorsun filan dedim ben yıllardır böyleyim neden şimdi böyle diyosun neyse küsmedik..
aradan bir kaç gün geçti cumartesi sabah kahvaltı yapıcaz Dedi müdürüm burdan fabrika baktı bende dedim e patronlardan biri o Zaman bu şehire mi taşınacak!! Dedi ki hayır! bi müdür olacak başında o duracak dedim kim olacak Dedi ki tabiki ben!! dedim ;ben senin müdür olmanı istemiyorum sen bunu yıllardır biliyorsun kendi başına neden karar veriyorsun, dedim!! attı telefonunu kırdı masaya tekme attı normalde öyle bir insan değildi ama çok değişti iki hafta içindebide en çok sinir olduğum şeyi yaptı müdürü güya bana demiş ki ilerde eşini müdür yapıcam bende sesimi çıkarmamışım bende dedim uydurma filan ya sinir oluyorum konuşmadığımız şeylere bile konuştuk diyo işte iki gündür konuşmuyoruz ve eşim işinde yükseldikçe iyice havalara giriyor ve beni umursamamaya arkadaşları gibi olmaya çalışıyor arkadaşları çok rahatlar oda onlardan etkileniyor sanırım ...uzun oldu biraz kusura bakmayın ne yapayım ben bu Ada'mın değişimine
amannn bosverr evde masaları kıran tip kaba erkek madem insan bosanmıcak keyfini cıkarmalı o bu kavgayı yapıcak cesaetı varsa gitsin olsun müdür al sende kredi katırnı keyfine bak o ödesin dursun karısını düsünmeyen adamı sen mi düsüncen bosver böylesine böyle lazımYok Can'ım ya eşimin işinde müdür olursan eğer sadece hafta sonu eve gidiyorsun o yüzden kabul etmiyorum yoksa istemezmiyim maaşı da ikiye katlanır ama dediğim gibi gece eve gelsin diye
madem evli bu Ada'm o Zaman tek başına karar verme Hakkı'na sahip değil benle evlenirken tüm bunları konuştum o şekilde evlendim ben neden yalnız kalayım ki eşim varken onla Zaman geçirmek varken çocuğumuzun geleceğinde kolejde okuması gerekmez o annesi ve babasıyla beraber yaşasın Mutlu olsun baba yolu gözlemesin ayrıca bu kısa bir dönem veya geçici bir dönem olsa anlarım ama her zaman bı şekilde olmasına göz yumamamHerşey para değil ki...Çalışmanın karşılığını görmek,terfi etmek,mevki sahibi olmak,yetki arttırmak vs vs...
Kim müdür olmak istemez ? Veya kim müdürlük teklifine "hayır teşekkür ederim" der ?
Bir de yani sırf karısı istemiyor diye ve sebep te hanımefendi çocukla yalnız kalacakmış.Lütfen biraz mantıklı olun,adamın önünü kesmeyin.
Hem paranın fazlası olmaz.Birikim yaparsınız,ev alırsınız.Çocuğunuz çocuk kalmayacak.Onun masrafı,okulu,belki bir çocuk daha derken hep para lazım.
Zaten diyecem madem bizi düşünmüyorsun git müdür mü oluyorsun ne oluyorsan ol beni takmayanı ben hiç takmamamannn bosverr evde masaları kıran tip kaba erkek madem insan bosanmıcak keyfini cıkarmalı o bu kavgayı yapıcak cesaetı varsa gitsin olsun müdür al sende kredi katırnı keyfine bak o ödesin dursun karısını düsünmeyen adamı sen mi düsüncen bosver böylesine böyle lazım
Zaten diyecem madem bizi düşünmüyorsun git müdür mü oluyorsun ne oluyorsan ol beni takmayanı ben hiç takmam
Ben eşimi desteklemek isterim tabi ama biz ilk evlendiğimiz dönemde bu durumu düşündük ve benim Rıza'm olmadığını söyledim oda kabul etti şimdi yan çizmesi beni sinir etti değişimi olumlu yönde olmuyor ki destek vereyimAnladigim kadariyla sen calismiyorsun ? Esin is seyahatine cikmis gece gec yollara dusmemek icin kalmis ha sana onceden soylemesi lazimdi ayip etmis ama belkide isinin uzun surecegini hesap edemedi yada muduru kalalim diyince karsi cikamadi. Turkiyedeki patron calisan iliskisini zaten anlamis degilim vicik vicik herkes herkesin ozel hayatinin icinde is disinda hersey konusuluyor neyse profesyonellik diye birsey yok ya neyse..
bunu buyutup 10 gun kusmek nedir yaa koskoca insanlar cok ayiop bence..
Kocanizin telefon etmemesine kizmissiniz ben hep boyleyim simarmadim diyorsunuz ama belki adam artik daha stresli bir ortamda calisiyor , belki ilerlemek icin daha cok is yuku altina giriyor, esinizin is ortaminda durumunu bilmeden yargilamayin bence
Esiniz belliki yaptigi isi seviyor adama mudurluk teklifi gelebilirmis esinizin isinde ilerlemesini takdir edip adamin bundan mutlu oldugunu gormek yerine adama ne bicim heves kirici seyler soylemissiniz.
Esiniz calisan bir adam hergun yeni insanlar yeni yerler yeni seylerler karsilasiyor, bugun calisani oldugu is yerinde belki bir subenin muduru olacak yakinda, hayatta degismeyen gelismeyen birsey varmi ki kocanizin degismesinden dert yaniyorsunuz ?
Siz hic mi degismediniz, herkese soruyorum 3.5 yillik evlisiniz siz ilk evlendiginiz kisimisiniz hala. Evlilik , es , meslek , cocuk bunlar insan hayatinda buyuk parcalar hepsi tamamlaninca o insani olusturuyor ve hepsi o insanin kisiliginde gelisiminde etkisi var.
Esinizin ilgisini guvenini ve saygisini onu irdeleyerek degil onu destekleyerek mutlu oldugu seylerle mutlu olarak, onu basarisinda destekleyerek kazanabilirsiniz. Illaki etrafindakilerden etkilniyordur ama siz onun bu degisimine ayak uydurmaniz lazim. Hayatta yerinde sayarak birsey elde edni gormedim ben,evlilikte imza atildiktan sonra yerinde sayarak yuruyen birsey degil bence. Esinizin illaki yanlislari var ama onu elestirerek biryere varamazsiniz akilli davranin bence.
Haklısın ben hemen sert tepki veriyorumsen zıtlaşırsan o da işi inada bindirir,bir yere varamazsınız. biraz alttan al yumuşak huylu ol. küserek kızarak devam edersen işler daha kötüleşir.
Gelsin bi normal bi şekilde konuşayım bakalım durum ne olacakbu sekilde davranirsaniz ne yazik ki elinize gececek tek sey celb olacaktir.
biraz sag duyu.
stabil kalinGelsin bi normal bi şekilde konuşayım bakalım durum ne olacak
Acil bir durum için eşimi arasam, eşim mutlaka dakika sektirmez bana ulaşırAlys cım. Çünkü, arayışımın ne kadar gerekli olabileceğini arama ısrarımdan ve gün içindeki ani gelişiminden anlar eşim. Onu kolay kolay aramayacağımı bilir.
Sorun da bu ya; bakın buradaki hareket ezberletilmiş, bir insan artık telefona bakıp "5 dk sonra ararım" diyorsa, demek ki daha önce pek çok kez ortada acil bir şey yok iken aranmıştır bu kişi. Kaldı ki müdürün yanında olacağı belirli bir günden bahsediliyor. En acil ne olabilir? Bi sağlık durumu gelişse 112yi arasam eşimden daha önce yetişir yani :/
ya bende hep bir senaryo yazma olayı var da ondan böyle düşünüyorum galiba.
mesela trafik kazalarında arada gösterir ya, yaralının/ölünün telefonu çalar, telefonda canım yazıyordur, kimse açamaz telefonu falan. benim kafada hemen buna benzer bir senaryo canlanıyor. o yüzden aramış ve ulaşamamışsam feci paniklerim.
ama dediğim gibi aradığım çok nadirdir. bu huyumu bildiği için de eşim telefonu açar "toplantıdayım acil bir şey mi var" der, ben de "sonra konuşalım" derim eğer acil bir durum yoksa. bu 5 saniyeyi de hangi durumda olursa olsun ayırmasını beklerim açıkçası.
neymiş önceki sayfalar da mı yazıyoAnladım. Ama işte o da çok yıpratır, kendi kendini hırpalarsın. Bizim o konuda belli bir saat vardır, işten çıkarken arar "Geliyorum, alınacak ne var?" diye, sonra trafiğe çıkar. Eve ulaşma süresi bellidir. O süreyi dikkat çekecek şekilde geçerse, haliyle döner ararım ben de. Merak ederim. Mesleği masa başında, öyle çalışanı gezdiren bir meslek de değil. Belki de onun rahatlığıdır.
Ama işte buradaki olay farklı, biraz üzerine konuştuk, farklı bi endişe var altında.
neymiş önceki sayfalar da mı yazıyo
hmm benimde eşim böyle şartlar da çalıştı bi dönem kıskanç olan ben bile bunları düşünmemiştim o dönem"İş yoğunluğundan evi boşlayacak, bensiz vakit geçirmeye iyice alışacak ve uzakta kalması gerektiğinde, şehir değiştirdiğinde ya bir şeyler karıştırırsa eşim"
Korkusu bu. Okuduğum cümlelerden çıkan bunlar.
hmm benimde eşim böyle şartlar da çalıştı bi dönem kıskanç olan ben bile bunları düşünmemiştim o dönem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?