Neler oluyor böyle...

Görüyorum görmem mi... Hoşgörü sıfır, iletişim kurarak anlaşmaya çalışmak yerine sürekli hır gür, bir ego savaşları, bir benmerkezcilik. Kızım daha 4 yaşında, kreşe gidiyor, velilerle muhatap olmama henüz gerek olmadı ama bu çocuklar büyüyor, bir gün ben de kendimi veli savaşlarında bulacağım. Hani tırsak bir insan değilim ama böyle mi olmalı hayatımız? Sürekli bir şeyler için birileriyle tartışmak zorunda mıyız? En basit şeyler için bile? Bir market ya da toplu taşıma sırası için, ne bileyim apartmanda akşamın 9'unda matkap çalıştıran komşuyla mesela ya da işte dediğiniz gibi çocuklar birbiriyle itişti diye başka bir veliyle? Çocukları itişip kakışan iki velinin kafa kafaya verip, iş birliği yapmaları çok mu ütopik mesela? Ay bezdim, cidden bezdim. Yani kızım biraz daha büyüse, ya herkese saydıran bir manyak olacağım, ya da etliye sütlüye karışmayan cinsin teki. Hangisi daha fena bilemedim. Ya da belki o kadar korkunç olmaz, ne dersiniz? Böyle müthiş insani vasıflarla donatılmış veliler arasına düşerim belki de. Ben de müthiş değilim ama en azından konuşmaktan yanayım. =) Otizmli çocuklar konusu utanç duyulacak olayların nirvanası artık. Vicdansızlık, cehaletle birleşince ortaya böyle iğrenç insanlar çıkıyor.
Oğlum geçen okuldan geldi, bir kız arkadaşıyla kavgasını anlatıyor, elini ısırmış benimkinin.
Görmesem inanmazdım koca 4 tane diş izi var azıcık zarar görmüş derisi, üzerinde durmadım.
Ertesi gün yine aynı kızla alakalı bir şey anlatıyor, benimki itmiş önce ‘aferim o kıza iyi yapmış, itemezsin onu’ dedim ve birkaç gün sonra almaya gidince öğretmenine şu üslupla sorum; ‘oğlum ve x arasında bir problem mi var’ acaba dediğim an, kızın türkçe bilmediğini bu sebeple hırçın olduğunu belirtt.
Ben de yaşananları anlattım ama benim oğluma dikkat edin bir şey yapmasın kıza, evde kardeşiyle boks ringinden inmediklerinden vurma itme durumu vardır, aman diyeyim hocam gözünüz benimkinde olsun yapmaz demeyin dedim.

Halbuki gelip buraya ‘aaa çocuğumun elini parçaladılar, siz evladınıza ısırmamayo öğretemediniz’ diye konu açmalıydım😂

Keza 7 aylık hamileyim, kucağımda 1 yaşında evladımla kasada sırada bekliyorum, koca bebek arabası falan da yanımda, aldığım şey tek bir yoğurt.
Arkamdaki manyak beni sırasını almakla suçladı, bebek arabası kasaya girmediği için biraz yan tarafta usulca bekliyordum halbuki.
Terbiye seviyemi yerlere düşürdüğüm bir kavga ettim orada en son kasiyer hanım’ yazık ya yer vermediğiniz gibi 10 dk dır edebiyle burada dikilen karnı burnunda çocuğu zır zır ağlayan kadına hakaret ediyorsunuz’ diye savunmaya geçmişti.

Bu çağırtkanlar her yerde ama bizlerin sesi onlardan kat kat fazla çıkmaz ise, halimiz içler acısı.

Evet maalesef çok fazla manyak var, ve çok fazla mazlum var. Herkes yetebildiği kadar bir muhtacın elinden tutsa dünya daha güzel bir yer olacak.

Ama şimdi bu konuya gelecek 10 mesajdan 8'i bu ülkeden nefret ediyorum olacak.

Batı'da çok fazla cinayet, çocuğa şiddetin her türlüsü var...annesinin kafasını kesen, köpeği mikrodalgada pişiren neler neler... ama tabi onlar bunu 8 haberlerine gündem yapmıyorlar. TV de asla böyle aşırı olumsuz, "bireysel" adledilen vakaları görmüyorsun.

TR cennet demiyorum, ama böyle konularında sınır ötesini daha iyi sanmak da değişik bir naiflik
Sınır otesini cennet sanmiyoruz
Sadece annesinin kafasini kesenin, kopegi mikrodalgada pisirenin yeterli ceza aldigini biliyoruz.

Yazarkasa fırlattı insanlar bu ülkede diye meydanlarda kendilerine oy isteyenler, 4 kardeşin intiharına yoksulluktan öldüler diye bir bilgi bize gelmedi, yardım talepleri de yok deyip geçti ya.. Kelimeler kifayetsiz.
İş isteyene para vermeler, ananı da al git demeler artık herşey çok normalleşti bizde yıllar geçtikçe.
Zenginle fakir arasında hep fark vardı bunu kabul ediyorum ama orta sınıf diye bir sınıfta vardı önceden artık orta sınıf olduğunu düşünmüyorum. Bir tarafta ilkokul mezunu 10bin alan çaycı diğer tarafta 2 üniversite mezunu kaç yıldır işsiz olan insanlar, atanamayan ve bu şekilde yaşayamayıp intihar eden öğretmenler..
Daha düne kadar 3bin tl maaşlı belediye çalışanı gar ihalesine girip ihaleyi alıyor bu ülkede neyine şaşıralım artık. O kadar normalleşti ki. Bu olayı duyup ee torpillidir demeyen var mı ülkede?
Biz adam kayırmayı seçtik, ne eğitimi ne insanca yaşamayı. Diğer ülkeler gelişirken bizim bu halde olmamızın tek nedeni budur.

Hani derler ya balık kokarsa tuzlarsın. Bizde balık da kokmuş, tuz daha beter kokmuş.

Adalet mülkün temelidir demişler ama Türkiye'nin temeli liyakatsizlik ve hak yemek olmuş malesef.

Şahsen ülkemden nefret etmiyorum, tersine ülkemi çok seviyorum, diyorum ki şu ülkeyi ayakta tutmak için onca savaş verildi, onca şehir toprağa düştü, Atamızdan yadigar deyip hep birlikte daha çok sarılacağımız yerde, ne hale geldiğimizi, nelerle uğraştığımızı, kendi kendimizi dibe çektiğimizi gördükçe içim acıyor. İçimde bir nefret varsa şu yaşanılanlara. =( Sınır ötesi daha iyi demiyorum ama Orta Doğu ülkelerindeki sıkıntılar çok daha büyük, öyle değil mi sizce de? Yozlaşmışlık her yerde, insanlık komple yozlaşıyor ama bizdeki yozlaşmışlık bir de cehaletle harmanlanıyor. İşte ben bundan bezdim ya. Siz de bezmişsinizdir eminim. Yoksa bilmem hangi Avrupa ülkesinde de yok mu caniler, faşistler, sapıklar? Var. Ama oralarda var diye ülkemdekiler daha az canımızı yakmaz ki. Hiç yurt dışında yaşamadım ama az çok okuyoruz, görüyoruz ya hani, insanca eğitim hakları var, hukuk sistemleri mükemmel olmasa da işliyor, çoğunlukla insana saygı var... Yani bizde bazı şeyler o kadar bitti ki, azıcık daha iyisi gözümüze cennet gibi görünebiliyor zaman zaman.
Tabii ki vicdanımızın asla susmasın. Ben kesinlikle karşılaştırarak yaşanılanı normalleştirmeye çalışmıyorum. Ama bu ülkeden nefret ediyorum şeklinde yorumlara üzülüyorum.
Ben bir süre Amerika ve Avrupa da yaşadım. İnanın herkes aynı eğitim ve sağlık haklarına sahip değil. Amerika'da sana iyi bir sağlık sigortası sunacak kurumsal bir işin yoksa, halin Türkiye de devlet hastenesi kuyruğu bekleyenden çok çok daha vahim, can kıvranarak bile hastaneye gitsen faturayı karşılayamazsın diye müdahele etmezler. Eğitim de öyle, kendi muhitinin dışında bir okula asla gidemezsin. Maddi durumu iyi olanlar sadece iyi okularda, normal sayıda sınıflarda, iyi bir eğitim alıyorlar. Fakir halk kolay kolay kısır döngünün içinden çıkıp amerikan rüyasını yaşıyamıyor. "Bullying" dedikleri şey yüzden intahar eden çok çocuk var. Bunlar mı eğitimli toplum?
Avrupa bir tık daha eşitlikçi belki, ama hukukumuzun temelini dayandırdığımız Fransa'da bile haksız yere hapislerde çürütülen çok insan var. Aklımda kalan bir haber örneği, sokakta bir şüphe ile çevirdikleri zenci bir gence bir kaç Fransız polisi copla tecavüz etmiş. Bunu yapan polis! Bu mu işleyen, güven veren sistem?
Keşke hergün biraz daha insaniyetimizi kaybetmesek, ama her yerde Allah'a emanete yaşıyoruz bence. Vicdan, merhamet yoksunu insanlarla yolumuz kesişmesin.

Son düzenleme:
Hani derler ya balık kokarsa tuzlarsın. Bizde balık da kokmuş, tuz daha beter kokmuş.

Adalet mülkün temelidir demişler ama Türkiye'nin temeli liyakatsizlik ve hak yemek olmuş malesef.
Ben ülkenin hali için en çok şu lafı kullanmayı seviyorum.
İmam osurursa, cemaat sıçarmış..

Ben de bu lafi neresini nasil sansurlesem de yazsam diye dusunuyordum ki yorumunuzu gordum helal olsun soylenmesi gerekeni lank diye soylediniz :))
Benim de aklımdan geçti sansür de sonra ikisi de fizyolojik olaylar, küfür değil hakaret değil. En kötü kaba tabir denebilir. Ama diğer türlüsü de anlamsız imam gaz çıkarırsa cemaat de kakasını yapar olmuyor ki :KK22:

Taşlaşmış kalpler otizmli çocuğu yuhalamak ne demek allah bildiği gibi yapsın ahir zaman diye anlatılan zamandayız kıyamete yakın yıllar özgürlük adı altında boğazına kadar pisliğe batanlar aslında şeytanın kölesi olmuşlar farkında değiller cinayetler, intiharlar, tecavüzcüler hep allaha itaatsizlik kalbinde allah korkusu olan bunların hiç birini yapamaz sadece eğitimle olmuyor bu ülke sapık öğretmen ve doktor bile gördü malesef allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
Allah korkusu diyorsunuz da sapik ogretmen doktor bile gordu diyorsunuz ayni zamanda, sapik imam gordu bu gozler sapik kuran kursu hocalari
Gecti o devir simdi dogruya dogru agzinda surekli Allah lafi donenlerden kaciyorum ben ve bir cogumuz

Bizim ülkede herkes haklı.
Kim direksiyona geçerse yol onun, kim sırada ise öncelik onun, kim iş başvurusu yapacaksa o alınacak, komşu bile yatak odasını diğer komşularda izin aldıktan sonra belirlenen odaya kuracak, apartmanda sigara içebilecek, hak adalet onun yanında olacak, kanun bile ona göre düzenlenecek falan filan.
Bizim ülke insanını çuvaldız kesmez, kendimize füze atıp, iki elimizin arasına başımızı alıp, önce bir düşünmek lazım.

Benim de aklımdan geçti sansür de sonra ikisi de fizyolojik olaylar, küfür değil hakaret değil. En kötü kaba tabir denebilir. Ama diğer türlüsü de anlamsız imam gaz çıkarırsa cemaat de kakasını yapar olmuyor ki :KK22:
Ahahahhaah o kadar guldum ki :KK45:
Kibar hali hic olmadi istedigim etkiyi lönk diye soylemekte buldum ben :))

Gerçekten artık haber izlemek istemiyorum ülkenin her yerinden sürekli felaket haberleri geliyor. Güven yok, insanların birbirine saygısı yok, gençleri görüyorum bencillik diz boyu dünya yansa banane der gibiler. Ne zaman bu kadar duyarsız olduk kadın cinayetleri arttı, çocuklarımız kız erkek hep tehdit altında can beden güvenliği yok, Ekonomi zaten kötü, ama insanlarda inanılmaz bir boşvermişlik kısa bir şaşırma kınama sosyal medyada öfkelenmeler yazılar sonra, sonrası yok. 11 seneden sonra çocuğum oldu hem de 5. tüp denememde ama bu ülkenin haline baktıkça pişman oluyorum çocuğum nasıl bir ülkede büyüyecek nasıl koruyacağım fanusta tutamam ki. Çevre değiştirir mi? Kurallar, insanlara saygı yok şimdilkilerde dünya onlar için kurulmuş gibi ya çocuğum da öyle olursa sorumsuz olursa, başına bir hal gelir mi, iyi bir mesleği olur mu? eğitim sistemi sürekli değişiyor herşey bir sınava bakıyor. Üzülüyorum onun adına. Kim görürse senelerdir muhafazakar denen bir iktidar ile yönetiiliyoruz pek nasıl böyle olduk? eskiden böyle değildik ya mutluyduk şimdi umudumuz bile yok

İyi ve mutlu insan olmak için, paraya, varlığa ihtiyaç olduğuna inanmıyorum.

Tersine bizleri temelde varlığın bu noktaya getirdiğini düşünüyorum.
Eskiden yokluk vardı ama daha huzurlu insanlardık.
Büyük küçük, hepimiz azla mutlu olurduk.
Birbirimize karşı daha saygılıydık.
Şimdi varlık içinde olan varlığın kıymetini bilmiyor.
Herkeste bencillik, ben yine ben daha çok ben duygusu.

Afedersiniz durumu olmayan insanların elinde son model telefon olacak.
Nasıl olursa olsun borçla da olsa olacak.
Ne için? Desinler için, kimsenin altında kalmamak için.

Öyle bir zamandayız birbirimizi yiyoruz.
Kimse sefaletten, borçtan demesin.
Varlık içinde bile birbirimizi yiyoruz. Bir sürü örnek var önümde.
Derdimiz ne onu ben de anlamış değilim.

Bu 4 kardeş intihar edecek noktaya gelene kadar çevresindeki kimse sıkıntısını görmemiş mi?
Kimseyi görecek gözümüz yok.
Öyle bencil insanlar olduk ki..

Allah sonumuzu hayır etsin.

Allah korkusu diyorsunuz da sapik ogretmen doktor bile gordu diyorsunuz ayni zamanda, sapik imam gordu bu gozler sapik kuran kursu hocalari
Gecti o devir simdi dogruya dogru agzinda surekli Allah lafi donenlerden kaciyorum ben ve bir cogumuz
Allah korkusu olan yapamaz dedim imam ve kuran kursu hocaları yapamaz demedim kimin içinde gerçekten iman ve Allah korkusu var bilemeyiz yinede söylüyorum allahtan korkan bir karıncayı bile inciltemez onları yapan ztn sapıklaşmış onda ne imamlık kalmış ne hocalık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah korkusu olan yapamaz dedim imam ve kuran kursu hocaları yapamaz demedim kimin içinde gerçekten iman ve Allah korkusu var bilemeyiz yinede söylüyorum allahtan korkan bir karıncayı bile inciltemez.
Allah korkusuyla alakasi yok vicdanla iyi insan olmakla alakasi var. Yaraticidan korktugu icin, cezalandirilacagini bildigi icin yapmiyorsa zaten iyi insan degildir ve bir yerde kirar o korku zincirlerini.

Allah korkusuyla alakasi yok vicdanla iyi insan olmakla alakasi var. Yaraticidan korktugu icin, cezalandirilacagini bildigi icin yapmiyorsa zaten iyi insan degildir ve bir yerde kirar o korku zincirlerini.
O sizin düşünceniz saygı duyarım ama hadistede dediği gibi (Her hikmetin başı allah korkusudur.) böylelikle zaten iyi bir insansındır ki insanda en azılı şeytandan bile daha güçlü nefis var malesef insan oğlunun içinden her zaman iyi şeyler geçmiyor günah işlemekten sakınılmalı ben bunu kastettim.

Ve bugünde Antalya’da bir aile yok oluyor
Anne ,baba ve 2 tane minicik yavru baba ve çoçuklar elele ölü bulunuyor anne banyoda.
Siyanür bulgusu rastlanıyor.
O 4 kardeşin ölümü gibi.
benim fikrim bu siyanür haberleri hızla yayılacak ne olduğunu bilmeyenler haberler yüzünden bi güzel öğrendi ama inşallah kimse denemez.
İnternet sitelerinden kolayca temin ediliyormuş satmayın yaaa ! Yasaklansın bu ve bunun gibi ürünler alamasın kimse çok mu zor !

*Derdimiz çok ama duyanımız yok kalabalıklar içinde yapayalnızız bunu herkes kabul etsin ...
*ülke ekonomisi ortada hayat pahalı , hayat zor ve acımasız ...
*hayatın içindeki insanlar çok acımasız belki de
—-Bu DEVLET büsbüyükleri bu haberleri izlemiyor mu ? Neden birşeyler yapılmıyor neden çözüm bulunmuyor ?
Tv açmıyım haber dinlemiyim diyorum telefondan Google’a girecekken altta sıralanıyor bir bir kötü haberler ... Neyse
Allahımmmm yine de hayır etsin sonumuzu 🙏

Canım ülkemizde zulm var almış başını gidiyor kanun kanun değil insan öldüren çocuğa tecavüz edenler iki günde çıkarsa haksızlığa uğramış insanlar cogunlukta olursa o toplum huzur bulmaz depremler seller ekonomik buhranlar hastaliklar hep mazlumun ahindan kaynakli kafirde olsa mazlumun ahindan sakinmak lazim ah almamak lazim

Back
X