- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.388
- 798
Oğlum geçen okuldan geldi, bir kız arkadaşıyla kavgasını anlatıyor, elini ısırmış benimkinin.Görüyorum görmem mi... Hoşgörü sıfır, iletişim kurarak anlaşmaya çalışmak yerine sürekli hır gür, bir ego savaşları, bir benmerkezcilik. Kızım daha 4 yaşında, kreşe gidiyor, velilerle muhatap olmama henüz gerek olmadı ama bu çocuklar büyüyor, bir gün ben de kendimi veli savaşlarında bulacağım. Hani tırsak bir insan değilim ama böyle mi olmalı hayatımız? Sürekli bir şeyler için birileriyle tartışmak zorunda mıyız? En basit şeyler için bile? Bir market ya da toplu taşıma sırası için, ne bileyim apartmanda akşamın 9'unda matkap çalıştıran komşuyla mesela ya da işte dediğiniz gibi çocuklar birbiriyle itişti diye başka bir veliyle? Çocukları itişip kakışan iki velinin kafa kafaya verip, iş birliği yapmaları çok mu ütopik mesela? Ay bezdim, cidden bezdim. Yani kızım biraz daha büyüse, ya herkese saydıran bir manyak olacağım, ya da etliye sütlüye karışmayan cinsin teki. Hangisi daha fena bilemedim. Ya da belki o kadar korkunç olmaz, ne dersiniz? Böyle müthiş insani vasıflarla donatılmış veliler arasına düşerim belki de. Ben de müthiş değilim ama en azından konuşmaktan yanayım. =) Otizmli çocuklar konusu utanç duyulacak olayların nirvanası artık. Vicdansızlık, cehaletle birleşince ortaya böyle iğrenç insanlar çıkıyor.
Görmesem inanmazdım koca 4 tane diş izi var azıcık zarar görmüş derisi, üzerinde durmadım.
Ertesi gün yine aynı kızla alakalı bir şey anlatıyor, benimki itmiş önce ‘aferim o kıza iyi yapmış, itemezsin onu’ dedim ve birkaç gün sonra almaya gidince öğretmenine şu üslupla sorum; ‘oğlum ve x arasında bir problem mi var’ acaba dediğim an, kızın türkçe bilmediğini bu sebeple hırçın olduğunu belirtt.
Ben de yaşananları anlattım ama benim oğluma dikkat edin bir şey yapmasın kıza, evde kardeşiyle boks ringinden inmediklerinden vurma itme durumu vardır, aman diyeyim hocam gözünüz benimkinde olsun yapmaz demeyin dedim.
Halbuki gelip buraya ‘aaa çocuğumun elini parçaladılar, siz evladınıza ısırmamayo öğretemediniz’ diye konu açmalıydım

Keza 7 aylık hamileyim, kucağımda 1 yaşında evladımla kasada sırada bekliyorum, koca bebek arabası falan da yanımda, aldığım şey tek bir yoğurt.
Arkamdaki manyak beni sırasını almakla suçladı, bebek arabası kasaya girmediği için biraz yan tarafta usulca bekliyordum halbuki.
Terbiye seviyemi yerlere düşürdüğüm bir kavga ettim orada en son kasiyer hanım’ yazık ya yer vermediğiniz gibi 10 dk dır edebiyle burada dikilen karnı burnunda çocuğu zır zır ağlayan kadına hakaret ediyorsunuz’ diye savunmaya geçmişti.
Bu çağırtkanlar her yerde ama bizlerin sesi onlardan kat kat fazla çıkmaz ise, halimiz içler acısı.