- 12 Mart 2013
- 37.828
- 51.656
- 798
Aynı dertten muzdaribiz rica ezmek teşekkür etmek afedersin demek yumuşak bi ses tonuyla konuşmak yok...kadın erkek çoluk çocuk hep atarlı giderliyiz erkekler kabadayı kadınlar hanımağa üsluplar çirkin el kol hareketleri anormal.... eskiden bi beyfendilik Hanımefendilik vardı maalesef bunu da öldürdük galiba....
O ses tonu özellikle dikkatimi çekiyor, otomatik herhangi bir aksilik, tartışma yaşanmadan agresif çıkıyor, anlam veremedim
İngiltere'de sürekli bir teşekkürlü ricalı konuşma söz konusu. Bence de güzel bir şey. Ama şu an yine yurt dışındayım burası da Türkiye'den hallice. Pek farkı yok. Biraz da gelenek gibi bir şey oluyor bu durumlar. Çok da takmaya gerek yok. Ben de bazen çok mu teşekkür ederim diyorum acaba diye düşünüyorum Türkiye'ye gidince ama yok ya. Bence kibarlık saflık gibi görünmüyor abartıldığı kadar da. Türkiye diye sınırlandırıp kendimizi suçlamamız lazım, bazı ülkeler böyledir. Burda da sesi çıkan iş yaptırıyor çok zaman. Olur öyle yani. İngiltere gibi değil ki çok yer bu dünyada.