Nemrutlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı dertten muzdaribiz rica ezmek teşekkür etmek afedersin demek yumuşak bi ses tonuyla konuşmak yok...kadın erkek çoluk çocuk hep atarlı giderliyiz erkekler kabadayı kadınlar hanımağa üsluplar çirkin el kol hareketleri anormal.... eskiden bi beyfendilik Hanımefendilik vardı maalesef bunu da öldürdük galiba....

O ses tonu özellikle dikkatimi çekiyor, otomatik herhangi bir aksilik, tartışma yaşanmadan agresif çıkıyor, anlam veremedim o_O

Benim etrafımda pek yok öyle teşekkür edenlere tip tip bakan,, hatta hiç yok

Evet haklisiniz biz icinde yasadigimiz icin oyle geliyor. Ben burda dogmadim ama cocuklugum gencligim burda gecti. Evlenip Tr ye yerlestiniz saniyorum. Ben bekarim, wh bekar olunca da Tr ye gitsen hemen evlenirsin, niye buraya gelmiyorsun diyen cok. Dogrusu buna hic sicak bakmadim. Ben de buraya cok alistim. Kurulu duzenim cevrem burda. Tr de asil yabancilik cekiyorum. Kafa yapisi olarakta zaten Tr de ki bir erkekle uyusacagimi hic sanmiyorum, zaten oluru yok. Kurulu duzen zaten kilit unsur burda. Tr ye ayak bastigim an gozum karisiyor.
Insan heryere bi zaman sonra alisiyor uyum sagliyor .. ama esimle zaman zaman Avrupaya yerlesme konusu gündeme geliyor .. Türkiye ne kadar Vatanimizda olsa asla Avrupa gibi olmaz olamaz .. ne yazik ki

İngiltere'den sonra bana da öyle gelmişti. Ama aslında o kadar da kaba değiliz ya, diye düşünmek istiyorum, iyi geliyor:):dondurma: İngiltere'de sürekli bir teşekkürlü ricalı konuşma söz konusu. Bence de güzel bir şey. Ama şu an yine yurt dışındayım burası da Türkiye'den hallice. Pek farkı yok. Biraz da gelenek gibi bir şey oluyor bu durumlar. Çok da takmaya gerek yok. Ben de bazen çok mu teşekkür ederim diyorum acaba diye düşünüyorum Türkiye'ye gidince ama yok ya. Bence kibarlık saflık gibi görünmüyor abartıldığı kadar da. Türkiye diye sınırlandırıp kendimizi suçlamamız lazım, bazı ülkeler böyledir. Burda da sesi çıkan iş yaptırıyor çok zaman. Olur öyle yani. İngiltere gibi değil ki çok yer bu dünyada.

İngiltere'den sonra bana da öyle gelmişti. Ama aslında o kadar da kaba değiliz ya, diye düşünmek istiyorum, iyi geliyor:):dondurma: İngiltere'de sürekli bir teşekkürlü ricalı konuşma söz konusu. Bence de güzel bir şey. Ama şu an yine yurt dışındayım burası da Türkiye'den hallice. Pek farkı yok. Biraz da gelenek gibi bir şey oluyor bu durumlar. Çok da takmaya gerek yok. Ben de bazen çok mu teşekkür ederim diyorum acaba diye düşünüyorum Türkiye'ye gidince ama yok ya. Bence kibarlık saflık gibi görünmüyor abartıldığı kadar da. Türkiye diye sınırlandırıp kendimizi suçlamamız lazım, bazı ülkeler böyledir. Burda da sesi çıkan iş yaptırıyor çok zaman. Olur öyle yani. İngiltere gibi değil ki çok yer bu dünyada.

Siz de mi İngiltereden? :KK45:
Doğru söylüyorsunuz aslında her yerin kendine göre artısı eksisi başka şimdi İngilizlere de bir şeyi direkt söyletemiyorum diye sinir oluyordum, problem neyse kibarlıktan söylemiyorlar sonra çözemiyorduk yani işte bari söyle şimdi kibarlığı bırak da :D

Bir de darling, dear, lovely ile başlayıp f*ck, c*nt, twat falan bitiriyorlardı ahajshajshsj
Böyle kibarlık? :D

Belki adaptasyon süreci daha
Şu an neredesiniz? :dondurma:

Siz de mi İngiltereden? :KK45:
Doğru söylüyorsunuz aslında her yerin kendine göre artısı eksisi başka şimdi İngilizlere de bir şeyi direkt söyletemiyorum diye sinir oluyordum, problem neyse kibarlıktan söylemiyorlar sonra çözemiyorduk yani işte bari söyle şimdi kibarlığı bırak da :KK70:

Bir de darling, dear, lovely ile başlayıp f*ck, c*nt, twat falan bitiriyorlardı ahajshajshsj
Böyle kibarlık? :KK70:

Belki adaptasyon süreci daha
Şu an neredesiniz? :dondurma:
.

Dısari cikmaya korkuyoruz.Ewladimizi insanlarla konusturmaya parka markete ewin onune cikarmaya korkuyoruz.Acaba neden :KK66:
Mesela kendi oglum rica etmeden bisi almaz aldiktan sonra tesekkur eder.yanlis bisi yaptiyda ozur diler.Amma velakin akraba ve cewresinde gordugu bi kac insandan ibaret bunlari yapabilyo.Cunku korkuyoruz herkesten herseyden haberlerde olanlardan.

:KK45:

Neden çoğu insan teşekkür veya rica etmiyor?
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Veya teşekkür edince de aynı tepki...

Mesela kahve sırasındayız geçen, 13 yaşında küçücük kız, kardeşimi itip geçti
Buna annesi babası öğretmemiş mi?
"Geçebilir miyim" demek çok mu zor?

Teşekkür ederim, rica ederim demek çok mu zor :110:
Bunlar temel görgü kuralı değil mi

Veya "Anlamadım tekrar eder misiniz" deyince neden agresif tonla cevap geliyor
Anlayıp bir şey sorsanız bile agresif tondan cevap geliyor
Veya normal konuşma başlatsanız da agresif tondan cevap geliyor

Neden çoğu insan bu kadar huysuz ve kaba o_O

Çünkü kibar olurlarsa ezileceklerini, haklarının yeneceğini sanıyorlar. Bu şekilde kendilerini ezdirmeyip haklarını koruduklarını düşünüyorlar.

Bankacıyım dediğinizi çok iyi anladım ve her gün aynı şeylerle karşılaşıyoruz, eğitimsizlik had safhada. Daha önce birine kibar olmuştur, kandırılmıştır acısını herkesten çıkarır. Birine güvenmiştir dolandırılmıştır acısını çıkarır gibi gibi ...

Efsane diziydi ya ben çok özlüyorum özellikle Burhan Altıntop

Çok orijinal diziydi bence de şu yasak aşk, gayri meşru çocuk kısır döngüsündeki dizilerin arasında çok çok iyiydi ya:)

Öbür mesajına istinaden valla kolay gelsin, bankacıların her gün muhattap olduğu insanları düşünüyorum da işin zor:)

Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.

Türkiye'ye hoş geldin 😇

Ağaç yaşken eğilir..

Önceden okullarda, evlerde temel görgü kuralları, oturup kalkma, misafire hoşgeldin deme, ikramda bulunma vs. öğretilirdi.

Bundan 20 sene önce beşeri münasebetler diye ders bile vardı yahu. Aileden göremeyen dersten bir şeyler kapardı.

Gerçi artık eğitmin içi çöplükken bu tip ders okutmak infiale yol açar.. :KK70:

Şimdi küçük küçük prensesler, şehzadeler büyütülüyor. Yetiştiriliyor demiyorum yanlış anlaşılmasın büyütülüyor.

Kimse çocuğuna dur, sus, kalk şunu yap, ayıp demiyor. Diyemiyor.. Pişt deseler psikolojisinin bozulacağı düşünülüyor.. :KK70:

Artık dişe diş zamanı.
Bunlar yüzünden oğluma "biri seni iterse, vurursa bakma sen de onu it veya bağır" diyorum.

Ben anne değilim , büyük de konuşmak istemiyorum ama gerçekten şaşırıyorum, herkesin çocuğu prens, prenses, paşa...

Biri çıkıp açıklasa keşke bunun sebebi nedir?

Ben hamilelikten dolayi dis agrisi cekiyorum tam olarak bu anlattigin gibiyim. Herkese cemkiresim var.

Gerginlikle mutsuzlukla ilgisi yok bence. Bu, insanın yaşadığı çevre ve ailesinden aldığı terbiye ile alakalı. Teşekkür etmek, özür dilemek, rica etmek, gişedeki personele "Hayırlı işler" demek, çağrı merkezindeki yetkiliye "Merhaba .. Hanım / Bey" demek bir alışkanlık. Bu da küçüklükten beri aileden göre göre normalleşen ve alışılagelen bir durum

Son yıllarda hastanelerde, toplu taşımarda, Avm"de, bankada her yerde kaba ve görgüsüz insanlarla karşılıyorum. Özellikle 18-25 yaş arasındaki gençler çok saygısız. Kızı da erkeği de saygısız.

Neden mi ?
Çünkü aile terbiyesi yok,ahlak yok,kural yok,görgü yok adab-ı muhaşeret yok saygı,hoşgörü yok uslüp desen sıfır kısacası bizim toplumumuzdaki insanlar çocuk yetiştirmeyi bilmiyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X