Nerde yanlış yapıyoruz?

Kiyamam,yorgunsun haliyle sinirlerin yipranmis.Fakat o bir bebek kabul ediyorum biraz zor bir bebek.Ama bùyùyecek emin ol bir yil sonra bile cok sey degisecek.Lùtfen sabirli ol,gerildigin ortamlara girme,bebege de kendine de eziyet etme.
Biliyorum seneye bazı sorunları daha kolay hallediyor olacağız, 1 sene önce çok daha zordu, 1 sene sonrası icin de ümitliyim.
Teşekkür ederim :)

İleri boyutta mıydı acaba?
Kıyafet takıntısı çok çocukta oluyor çünkü, tedavi etmek gerekir mi bilemedim.

Terlikleri sakladım yağmurda terlikle çıkmasın diye
O küçük mont giyme bizimkinde de var, kar yağana kadar ses çıkarmıyorum sonra onu da kaldıracağım.

Biliyorum skinner'ın deneyini, hatırlatmaniz cok iyi oldu eşime anlatmalıyım.
Ben ikimizken esnek olduğumu sanmıyorum.
Az şeye hayır derim, hayır dediklerim de zaten evet olamayacak şeyler genelde.
Baba biraz tutarsız ama onu hallederiz, çok da tutarsız değil.

Ama sosyal ortamda kabul ediyorum, tutarsızım.
Dün düşünüyorum ne yapabilirdim, telefon abimin, yeğenimin elinde ondan alamam, kendi çocuğumu uzak tutamam, ağlaması dinmeyince ortamı terk etmeyi düşündüm, çok tatsız bir şey olacaktı gerçekten.
Diyorum ya krizi yönetemedim, o noktada gerçekten beceremiyorum.

Valla başımıza çok şeyler gelecek daha...
Sabır işin anahtarı galiba. Bir de kurallı ve bir rutine göre yaşamak...
Kolay gelsin hepimize.

Anne adayıyım ve boyle konular okudukça zamanında büyük konuşmuşum herhalde bakalim basima neler gelecek diyorum. Kuralları katiyen esnetmemek isin anahtarı galiba.
Yok ya hu o kadar değil.
Bu dünkü duygu yoğunluğunun yansımasıydı.
Bugün eve erken geldim, bebeyle yalnızız ve süt liman.
Bugün yalnızlığa ihtiyacımız var benim kafamı toplamam için ki topladım da.
Bugün sorun, piiii hep güzel tarafını anlatayım.

Bizim oğlan da vuruyor, ama bence doğal olan davranışı pekiştirildiği için vuruyor.
Kalabalık ortamda vurmasına biri kızıyor biri gülüyor, biri çocuğun yanında benim "normal bi şey, konuşmayalım" dememe rağmen sebebini anlamaya çalışıyor derken nur topu gibi vurma alışkanlığı.

Bazı kitaplar var size de çocuğa da faydalı olacak. Onları okudunuz mu acaba? Size çok yardımı dokunabilir. Bir kaç kitap önerebilirim
Sevinirim.

O raddeye gelmedim hiç ama dün oğlum bile demek istemiyorum şu an dedim.
Bir de gelmiş üzülme deyip yapıştırıyor.

Sahi tecrübeliler aylar oldu bitmedi, vurma davranışı nasıl sönecek?
İkisi de kendi çocuğum olsa tepki vermeyeceğim ama başkasının çocuğuna vurunca hiç tepki vermeden de olmuyor.

biraz rahat mı olsan?
bak şimdi bunu yazdım ama her sokaktan eve dönüldüğünde sizinle bir daha sokağa çıkmam bu son diyen anneyim ben.
ama işin sırrı cidden biraz rahatlık ve kasmamakta..
Heh işte o nasıl olacak.
Yani yazdım durdum da çekirdek aileyle hele ki bebeyle yalnızken genel olarak sakiniz.
Yani o değil, ben sakinim.
Ama dün sanki herkes gerildi bizimkinin ağlamasından.
Beni bu geriyor.
Kuzenine kafa göz daldı, ya bi vursa yere yapışırsın.
Kimi koruyayım, aman bebek uyanmasın, millet işten geldi ne kafa şişirdik derken.
Öyle işte.
Evet çok gerginmişim.

Bizede markete gittigimizde alişveriş yaptirmiyor. Yemege gittigimizde yemegimizi yedirtmiyor. Evde bana kahvalti yaptirtmiyor. Birine gittigimizde durmuyor yada bana sariyor. Telefonda asla konuşturmuyor. Birimiz yemegini yerken digerimiz parkta onu oynatiyor. Biz 1 taneyle başa çıkamıyoruz millet 2 3 nasıl güzel başediyor diye çıldırıyorum bende. Bizimkiyle gezmeye yemege alişverişe falan gidemezsin burnundan gelir. Annene falan bırakıp gitmen lazim ama annemizde yokki yanimizda yurt dışındayız. Ailesiyle ayni yerde yaşayanlara özeniyorum. Haftada 1 2 birakirlar

Bazı kitaplar var size de çocuğa da faydalı olacak. Onları okudunuz mu acaba? Size çok yardımı dokunabilir. Bir kaç kitap önerebilirim
Alanda çalışan biri olarak tavsiye edeceğiniz kitapları öğrenmekten memnun olurum.

Konunuz cok faydali olmus bence. Hemen hemen tum annelerin muzdarip oldugu bi durum. Gececektir, kendinize cok yuklenmeyin.

T TheReason kitaplari ben de ogrenmek isterim.

2-3 yaş arası benim oğlumda öyleydi.
Çooook ağlamışlığım, sinirden koltuğa tekme atmışlığım, kimse duymasin diye kafamı yatağa gömüp doyasıya bağırmışlığım vardı.
Anında hazırlan başınü kapa, anında bebeği hazırla, aha çocuğun bağırmasına bebek uyandı vs. Ama inanın geçecek.
Gerekirse fazla ortamlara girmeyin(evet saçma gelebilir insan evde zaten bunalıyo)
Sinir krizi gecirinc3 biraz zaman verin, ona sarılın, hiiiiç sinirlenmeyin sakin kalın, canım neye üzüldün, aa buna mı kızdın gibi konuşun.
O dönemlerde anlaşılmak istiyor cocuk, benliğini keşfediyor..
Ev oturmaları, gezme, alışveriş hep burnumdan gelmistir diyebilirim o yüzden sizi cok cok iyi anliyorum

kahvetelvesi

Konuyu biraz hortlatmis gibi olacağım ama şuan aynı sorunları yaşıyoruz. Oğlum 3 yaşına yeni girdi.
2 yaş sendromunu atlattik falan derken,
Şimdi şu sözü hatırlıyorum.:
Kötü günleri geride bıraktık , sırada daha kötü günler var
3 yaş sendromu daha da illet birseymis. Avazı çıktığı kadar bağırmalar, inatlaşmalar, istediği birseyi sadece ağlayarak soylemeler, giyinmek istememeler, bu liste uzaaar gider...
Dönemsel olduğunu bilmeme rağmen krizleri asla yönetemiyorum, daha doğrusu çok fazla birikiyor içimde ve sonunda anne olarak sabrımın sonuna gelip bağırıp çağırıyorum.
İşe yarıyor mu? Asla.
O an belki gözü korkan çocuk, 10dakika sonra olanlari unutup gelip sarılıyor, 15 dakika sonra farkli sebepten başka bi kriz yaşıyoruz..
O unutuyor ben unutamıyorum yaşanılan stresi. Gerisi full vicdan azabı ve moral bozukluğu.

@kahvetelvesi sizde son durum nedir?
Merak ediyorum, tek başıma olmadığımı bilmek biraz olsun teselli verecek bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…