Nerelisin diyenlere uzaylıyım demek istiyorum artık

Moğol lekesi ne kız? Bizim soyumuz Moğollara dayaniyormus babam öyle dediydi :KK53: belki bende de vardır o lekeden :halay:
Ya benim ödüm koptu ismini söylemek istemedigim bir hastalik sandım. Poposunda,sirtinda bi de kolunda vardi. Bazi bebeklerde kuyruk sokumunda oluyor ya hani morumsu alan. Bu biraz daha tam leke seklinde benek benek bazi yerler.
Nette aratirsan bulursun gorselini.
Benim taraftan kaynakli degildir. Esim Oguzlarin bir boyu. Ondan galiba :)

yaşadıgım yerde bu soru cok soruluyo ınsanlar dürtüp nerelısın kımlerdensın dıye sruyor bırbırıne ve bu cok nrmal onlara gre tabı
ama eşimde bende nefret edıyruz bu durumdan oylekı muhabbete başlamaları zaten nerelısın dıye oluyor kucuk bı ılce eşim buralı ve burlıyım dedıgınde koyun neresı dıyrlar onu da syleyınce kımın torunusuna gelıyorlar onu da syleyınce senın ebenl benım ebemın ebesı teyze cocugu yanı bız akrabayız dyrlar yanı sokakta kımı gruyrsan hepsı bırbırıyle akraba ınsan cileden cıkıyor ya

benım durumum daha ılgınce ben drekt buralı degılım dıyrum kesıp atıyorum ama onlara bu cevap yetmıyor memurmusun ıyrlar yok degılım deyınce nıye geldın ozaman buraya dıyrlar sankı acıklama yapmak zrundaymışım gıbı gelın geldım dyrum srular yıne kesılmıyr neredn geldın taa oradan buraya nasıl geldın ?kocanı nerden buldun ?kocan nerelı? koyu neresı ? anasının adı ne? babasının adı ne ? tamam tamaaam bıldım onların teyzeı bzım halamızın bacınsının abası grdun mu akraba cıktık hehehee sen kaynananla mı oturuyon ? ayrı oturuyosan nerde oturuyon ? aaaaaa cıldırcam bak yıne sınırlendım

Benimki çok daha güzel :)

-nerelisin?
-...lıyım.
-aaa o şehir çok güzel.
-Öyle mi? Ben hiç gitmedim.:KK45:

Annemin babamın bile gitmediği bir şehir nasıl benim memleketim oluyorsa artık...

Ben de sinir oluyorum bu soruya. Bir de üstüne saçma sapan espriler yapıyorlar. Evet arkadaş küçük şehir, gelişmemiş, az insan var ben napayım?

Aslında artık bir yerli olmak da zor

Annem farklı bir yerli babam farklı

Ben farklı bir yerde doğup büyüdüm

Eşimin annesi babası aynı yerli ama farklı şehirlerde büyümüş

Bizim çocuk bursa da doğdu büyüyor

Bizim oğlan nereli

Bu arada ben Ankara da doğdum büyüdüm mesela kimliktede Ankara yazıyor sorana Ankara diyorum

Bir de kimliğin arkası var eş durumundan Tunceliliyim

Bir mülakatta kapıdaki imza alan memur arkasını çevirip baktı kimliğime ve kısmet dedi

Ülkedeki kutuplaşmanın canlı örneği işte

Sahi benim oğlan nereli

Zira eskiden nüfusa kayıtlı olduğun yeri değiştirmek mümkündü kaynım değiştirmişti mesela sonra değiştirmek kalktı

Kardeşimin üniversitesinde onu bekliyodum. Sonra hizmetli amcayla sohbet ettik işte çay filan içtik nerelisin dedi Sivas dedim . Olsun günah değil ayıp değil üzülme dedi :KK53: garip bi şekilde çok hoşuma gitmişti çok gümüştüm
Cok guldum buna ya :KK70::KK70::KK70:
Ilahi amca, cok yasa sen emi :KK70:

hemserilik her yerde vardır yani simdi dogu batı sentezi yapmak istemem her yerin iyisi kötüsü tabiki var ama kendi tarafından olunca insan bi baska oluyoo

Üj bej şopar mısın :KK70:

Her ne kadar genellemelere dolu yargısız infazlarla karşılaşacağımı bilsem de sorulduğu zaman söylüyorum memleketimi. Karşımdakinin zekâsı o kadarsa ben ne yapayım :işsiz:

Her memlekete bir kulp takabiliyoruz millet olarak :)takmamak gerek,hiç sallamıyorum :)

Konu sahibi bence bos yere takinti yapmissin.Insanlarin tepkilerine takilma bosver.

Kimse bana sormadan ben diyorum "Elazigliyim" diye sana sorduk mu diye bakiyorlar yuzume ama hosuma gidiyor bu durum,ayyy ben tuhafim galiba azicik:halay:

İnsanlarda genelde batıdan bir yerdenseniz yada özellikle macırsanız selanik,yugoslavya,bulgaristan kısaca balkan göçmeniyseniz çok farklı bir yüz ifadesi oluyor...

Doğudan bir yerdenseniz de çok daha değişk bir yüz ifadesiyle "hmm olsun ya" tarzı bir ifade beliriyor....

Kendi sülalemden biri (kim olduğunu söylemeyeceğim) nişanlımın nereli olduğunu sordu macır dedim bilmemne göçmeni falanca yerden "ooo dedi çok modern,ileri görüşlü olur macır insanı" kendi damadı da karadenizli "bizimki gibi değil onlar, bizimki tam geri kafalı" dedi...

Bende tepki gösterdim uzun uzun anlatmayacağım ama düşüncesinin çok sığ olduğu tarzında bir konuşma geçti aramızda...

İnsanı insan olarak sevmek yerine milletine ırkına mezhebine göre bölüyorlar, İşte bu sebeplerden insanlar birbirine karşı düşmanlaşıyor...

Back
X