nikah istemesinin sebebi zaten aileni karistirmamak sende simdi nlarin kizisin evlenirse karisi olacaksin karisma haklari olmayacak..istedigi gibi sizde kalacak,arayacak,soracak,seni cagiracak...ha su da var evlenmezsen onun istedigi zaman ve ailenin size uygun grdugu zaman evlenirsen evliligi burnundan getirebilir..cunku gercekten kinci ve dedigim dedik biri...
kotu dusunmemek lazim belkide evlenmek istemesinin bir diger sebebi sebebi askerde yanlis yapmamak..
her erkegin ici almaz tek gecelik iliskileri..
bence de..damat bey zaten o evin bir ferdi değil.. nikahlı bile olsa hak idda etmesi çok saçma.. hem arlı adam böyle yüzsüzlenmezzz..evet sonradan gördüm yazini:hulya:
tabiki ayri yasadiktan sonra yine ailenin evinde yasamak zor oluyor
babanin kurallarina göre tabiki yasanilmaz bende öyleydim benim demek istedigim eger o ev babaninsa o evin kurallari vardir misal gece gelis saatleri gibi, misafir kabul etme gibi
dogru ya bu kurallara uyulur yada ayri ev tutulur
ama arkadasin nisanlisin yaptigi gibi vay nasil beni evinde yatili kabul etmez diye haftalardir kiza tripler yapiyor, saygiyi ögrensin bir baskasinin evinin kurallarini kabul etmek zorundadirorasi onun evi degil daha evlenince olur eger ozaman arkadasin babasi kabul etmesse eve ozaman hakli olarak küsebilir damat beykaydirigubbakcemile
bence o seni istiyor.. bir erkek arkadasım olmuştu. öğrenciydim o zaman daha.. tanıştırmadım ailemle ama beyfendı babama içten içe gıcık oluyordu. sebepse farklı politik görüşlerde,farklı yaşam stillerine sahip insanlar olmalarıydı.. öğrenci olmama ragmen bir an önce evlenelım diye baskı uygulyordu bana..kendisi çalısıyordu.. sebepse beni ailemde koparmak,kocam olunca güya onun kuralları geçecek ben de o beğenmediği adamın kızı olmayacagım.. babama olan öfkesini açıkça su yüzüne çıkardıgı an tekmeyi bastım..canım başkası varmı diye bende düşündüm ama o zaman neden ayrılmak istiyomusun diye sorduğumda hayır diyo ya da ben ayrılmak istiyorum dediğimde anlamazdan geliyo.hatta bi de tutuyo nikahı yapalım diyo.zaten anlamadığım nokta bu. madem beni babamı ailemi beğenmiyorsun madem kızdın kırıldın neyse artık neden bitirmek yerine devam etmeyi ama uzak durmayı seçiyo.zaten bunun cevabını bir bulabilsem artık aklımda onunla ilgili hiç soru işareti kalmayacak.
demek istediğim buydu ...nikah istemesinin sebebi zaten aileni karistirmamak sende simdi nlarin kizisin evlenirse karisi olacaksin karisma haklari olmayacak..istedigi gibi sizde kalacak,arayacak,soracak,seni cagiracak...ha su da var evlenmezsen onun istedigi zaman ve ailenin size uygun grdugu zaman evlenirsen evliligi burnundan getirebilir..cunku gercekten kinci ve dedigim dedik biri...
evet haklısınız tamamen söz sahibi olup ailemi ikinci plana atmak amacı.insan sevince hep iyimser bakıyo.art niyet aramıyor. sanki ben mi yanlış yorumluyorum diye şüphe düşüyor.ama dedimya bu soru işaretleri olsa da olmasa da bitti. o kararım kesin allahın izniyle.
beni yalnız bırakmayan, fikirlerini paylaşan herkese çok çok çok teşekkür ederim...
konuştuk kızlar bayramdan sonrayı beklemedim vaktim varken aradım.
şaşırdı önce benden vazgeçeçeceğin hiç aklıma gelmezdi falan dedi.kabullenmek istemedi.uzattı da uzattı konuşmayı. sonra bir ara bağırdı çağırdı beni sevmemişsin falan diye. sakinleşti bu seferde ağlamaya başladı. ağlaması da bittikten sonra seni denedim bakalım çekip gidiyormusun yoksa zorluklara rağmen yanımda oluyormusun görmek istedim dedi.zaten en baştan beri denemesi meşhurdu. her konuda denedi saolsun.en son sevgimi de denemiş. demekki fazla ileri gitmişim özür dilerim falan dedi.baktıki ben kararlıyım herşey için teşekkür edip kabul etti. 3,5 saattir konuşuyoruz.vazgeçtim diye beni suçluyor.sonra tutuyor özür diliyor.
ne demek denemek sevginin denemesi mi olur. o beni denerken ben neler çektim hiç haberi yok.işte böyle boş yere yıkıldı gitti emeklerim....
bittimi yani simdi:gitme: hayirlisi olsun güzelim Şeniz
ben her zaman yanındayım. ben senden vazgeçmedim diyor sürekli ama benim vaz geçmeyeceğimi gördüğü içinde ısrar edemiyor.ben o kadar çok kırıldım ki o özürler falan boş geliyor bana...
mrb kızlar son olanları da paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.
acemi birliğinden çıktıktan sonra telefon konuşmalarımız hep olumsuzdu.bir türlü beni anlamak istemedi.ve gitmeden yanıma gelmemek için bahaneler buldu.ben geleyim dedim biletimi falan aldım gidiyorum dedi. sonra annem annesini aradı öylesine hal hatır sormak o gün akşam gitmesi gerekiyordu ama annesinden öğrendikki gitmiyormuş üç dört gün daha evindeymiş.tabi yalanı ortaya çıkınca aradı bahaneler uydurdu bende yüzüne açık açık vurmadım yalanını.inanmış gibi göründüm bahanelerine.sonra tutturdu gitmiyorum ben hadi sen buraya gel diye.tabi ben bu defa kabul etmedim gitmeyi ve onu çağırdım istiyorsan sen gel dedim.o yine bahaneler falan gelmeyi reddetti. ikna etmek için konuştum ama gelmemekte ısrarlıydı tamam dedim bende sen bilirsin. bu konuşmalar gündüz oldu gece başka birşey için ben aramıştımbu seferde bana geliyorum dedi.şimdii bir aksilik çıkmazsa iki gün sonra gelecek.
açıkçası hiç mutlu olmadım.günlerdir yemeden içmeden kesildim.ruh gibi yaşıyorum ve o da az çok biliyor durumumu.bile bile bu kadar üzdükten sonra neden aniden tavır değiştirdi anlayamadım.ben artık kesin kesin ayrılmayı düşünüyordum ama şimdi biraz daha beklemeye karar verdim.
siz söyleyin kızlar ne yapmam ne düşünmem lazım???
ona çok güveniyordum ama çok kırıldım.tekrar eskiye döönmek için çaba sarfetmeliyim yoksa kendi haline mi bırakmalıyım??işin içinde yalanda var artık. eğer devam edersem ne kadar doğru bir evlilik yapmış olucam???
kızlar yine ben yeni konu açmadan burdan devam...
bitti dedikten 2 gün sonra nişanlım 15 saat uzaktan habersizce çıkmış gelmiş.hiç beklemiyordum çok şaşırdım.neden geldin dedim. seni görmek istedim. ne olursa olsun yüzyüze konuşalım istedim. bitersede yüz yüze konuşarak olsun istedim dedi.
barışmak için ısrar etmedi. benden karar vermemide istemedi.sadece bu günümüzü yaşayalım istedim dedi.ama hareketleri tavırları eskisi gibiydi.hep gelecekten bizden bahsetti.hatasının farkındaydı.özür diledi.iki gün kaldı. çok harika iki gündü.onunla çok mutlu olduğumu bir kere daha anladım.acelemi karar vermişim diye düşündüm hep.çünkü biliyorum seviyor beni.ben zaten eminim sevgimden.ama korkuyorum.bunlar gönlümü almak içinmi acaba.bir an oluyor ne olursa olsun tamam varrım diyorum. bir an oluyor korkularım tereddütlerim dağ gibi oluyor vazgeçiyorum.sizlere tabiki ne yapmalıyım diye sormuyorum çünkü yaşadığımı bir ben biliyorum ama karar verirken nelere dikkat etmeliyim?neyi düşünmeliyim?biraz yol gösterin kızlar.şaşırdım kaldım...
bir insan bir anda değişmez değişemez evet biliyorum.ama onun beni bu kadar üzmeye başlaması da bir anda oldu. önceleri o kadar iyi o kadar iyiydi ki hep şükrederdim.öleceğim aklıma gelirdi ama onunla bu kırgınlıkları yaşayacağım aklıma gelmezdi. bir anda bambaşka biri oluverdi.
intikam olmaya çalışır mı? şimdilik rol mü yapıyor? evlendikten sonra yine bambaşka birimi olacak? bu sorular kafamı kurcalamasa hemen tamam derdim ama çok çok tereddüt ediyorum.kararsızlık çok zor.en kötü karar bile kararsızlıktan daha iyiymiş bunu anladım.ama yok bir çıkış yolu bulamıyorum....
bir insan bir anda değişmez değişemez evet biliyorum.ama onun beni bu kadar üzmeye başlaması da bir anda oldu. önceleri o kadar iyi o kadar iyiydi ki hep şükrederdim.öleceğim aklıma gelirdi ama onunla bu kırgınlıkları yaşayacağım aklıma gelmezdi. bir anda bambaşka biri oluverdi.
intikam olmaya çalışır mı? şimdilik rol mü yapıyor? evlendikten sonra yine bambaşka birimi olacak? bu sorular kafamı kurcalamasa hemen tamam derdim ama çok çok tereddüt ediyorum.kararsızlık çok zor.en kötü karar bile kararsızlıktan daha iyiymiş bunu anladım.ama yok bir çıkış yolu bulamıyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?