Nihayet kardeşim boşandı

Cocuk icin nafaka alabilir tabiki almali babasi bakmali ama bende cocugu olmayan daha dogrusu bagi olmayan kadinlara bir sure sonra nafaka almasini dogru bulmuyorum malesef kimse kimseye bakmak zorunda degil iki tarafin rizasiyla evvlilik yapilmis ve bitmis herkes ayri birey hayatini kurmali

15 günde bilinçli olarak çocuk yaptığını zannetmiyorum. Evliliğin ilk ayları, çiftlerin korunmayı doğru düzgün beceremediği zamanlar. Ayrıca ilk günlerde de olmaz artık diye düşünmüş olabilirler ama olan oluyor, ilk günde bile olan tanıdıklarım var.

Ama siz, duruma önce bu çocuğu kimden yaptın, bu kadar kısa sürede mümkün mü, sonra mümkün olduğunu öğrenince, aldır o zaman gibi çok kötü tavırlar takınınca, hem aldırmak istememiş, hem de çocuğuna sahip çıkma cesaretini bile gösterememiş bir adama çocuğunu göstermek istememiş olabilir.

Aldırmak öyle herkesin yapabileceği bir şey değil, kimisinin vicdanı elvermez, kimisinin dini görüşü.

Bitmiş bir evlilikten, kolayca ayırılmak yerine, tek başına büyüteceği bir çocukla ayrılmak, vicdansız, Kötü bir kızın yapacağı iş değil. Ailecek kendinize uygun görmeyip, ailecek boşamışsınız gibi duruyor.

Siz nasıl bir insansınız anlamadımki kadın çocuğu tek başınamı yaptı aa daha evlilik yeni diye bir cana nasıl kıyılır bunu nasıl söylersiniz??? Kardeşiniz cahil kalmış bence keşke ona öğretseydiniz korunma yöntemlerini

Bunu kardeşinize sorsanıza? Bebek
yapılırken o da oradaydı da o bakımdan.

Maalesef genelde evlilikler medeni bir şekilde iki tarafında rızasıyla bitmiyor.
Genelde kadın tarafı bitirmeye zorlanıyor, boşanınca da "dul" olarak görülüyor ve çeşitli problemlerle karşılaşıyor. Hele ki şiddet gören, aşağılanan ve kötü davranışa maruz bırakılan kadınlar bence yüklü tazminat da almalı. Bir insanın hayatını mahvetmekten öyle tereyağından kıl çeker gibi sıyrılamamalı kimse.

Çocuk aldırmamak değil, çocuğa sahip çıkmamak cahillik. O çoçuğun günahı sizin üstünüzde, kardeşinize söyleyin sahip çıksın çocuğuna.

Benim eşim de önce bana neden korunmadın, bu çocuğu nasıl yaptın, sonra da aldır bunu deseydi, çocuğun tırnağını dahi göstermezdim o adama, ailesine ise bir resmini bile vermezdim.

Eski konunuza baktım. Bir de bebek mi var? Eğer öyleyse tabii ki maddi manevi destek olmak zorunda kardeşiniz. Hatta siz de gelini arayın sorun ki yeğeninizden uzak kalmayın.

bak canım kendi ağzınla söylüyorsun sen dahil herkes aldır demiş. O nasıl bir adam nasıl bir kocaki herkes onun bebeği hakkında kadına aldır diye baskı yapabiliyor senin kardeşin sen bu kadar hayatına müdahale ettiğin sürece mutlu olmaz düşünki bi ara barışmak istiyor kardeşim diye aklın çıktı bunların öbür dünyada hesabını vereceksin unutma ilahi adelette var bu dünyadada çekersin aklım almıyor aklım almıyor diyorsun ama benimde senin hal ve hateketini bi aklım almadı insan kardeşi boşandı diye mutlu olurmu hemde bebeğinden ayrı yaşamak zorunda kalacağı kardeşi için yazık gerçekten

Terbiyesiz! O kadın o çocuğu yalnız başına mi yaptı? Ayrica ben de ilk gece hamile kaldım ve mucizevi bir şekilde. Olmayacak şeydi oldu! Allah oldurdu. Senin hiç mi Allah inancın Allah korkun yok. Cahil insan! Allah verecekse kimseyi dinlemez sen bunu bilmiyormusun. Kendisine emanet edilmiş cani almamak da senin gibi zır cahil biri için cahillik demek? Hay kendini bilmez! Abini arayıp ne yapacak kız. Iftiralara uğrayıp kaçıp gitmiş. Bu güne kadar evladını görmeyen abin en büyük vicdansız. Siz hiç mi hesaplamadınız bu çocuk aşağı yukarı ne kadar zaman sonra doğacak diye? Pat diye gökten mi düştü de abime haber bile vermedi diye ağzından salyalar saca saca anlatıyorsun? Aman çok iyi olmuş gidip de kızın başına yeniden bela olmadığınız. Rabbim sizin yüreğinizi yumuşatsin insallah çünkü gerçekten kötüsünüz galiba ailecek. Inanamiyorum. Allah yavrularımızın karşısına hayirli insanlar iyi insanlar Allah korkusu , merhamet ve anlayış olan insanlar cikarsin.

Terbiyesiz! O kadın o çocuğu yalnız başına mi yaptı? Ayrica ben de ilk gece hamile kaldım ve mucizevi bir şekilde. Olmayacak şeydi oldu! Allah oldurdu. Senin hiç mi Allah inancın Allah korkun yok. Cahil insan! Allah verecekse kimseyi dinlemez sen bunu bilmiyormusun. Kendisine emanet edilmiş cani almamak da senin gibi zır cahil biri için cahillik demek? Hay kendini bilmez! Abini arayıp ne yapacak kız. Iftiralara uğrayıp kaçıp gitmiş. Bu güne kadar evladını görmeyen abin en büyük vicdansız. Siz hiç mi hesaplamadınız bu çocuk aşağı yukarı ne kadar zaman sonra doğacak diye? Pat diye gökten mi düştü de abime haber bile vermedi diye ağzından salyalar saca saca anlatıyorsun? Aman çok iyi olmuş gidip de kızın başına yeniden bela olmadığınız. Rabbim sizin yüreğinizi yumuşatsin insallah çünkü gerçekten kötüsünüz galiba ailecek. Inanamiyorum. Allah yavrularımızın karşısına hayirli insanlar iyi insanlar Allah korkusu , merhamet ve anlayış olan insanlar cikarsin.

Size yuh diyorum. Bir cana kiymi dediniz. Kardesiniz korunsaydi o zaman. O cocugu size gostermezdim gelinin yerinde olsam. Kina alin bari davul zurma cagirin bir yuva bozuldugubicin onlari cagirmadoginiz kalmis

Öyle kin dolu ve mudehaleci birisiniz ki gözünüzün önünde yaşanan güzelliklere kayıtsız kalıyorsunuz.Sizin bir yigeniniz olmuş,minicik süt kokan bir bebek dünyaya gelmiş.Benim su an tek davam "kardeşimle bosanabilirsin ama yigenimi görmeme engel olamazsınız" olurdu.Aileniz torunları olmuş evlatlarından bir can dünyaya gelmiş ,hepinizin derdi gelin bebegi aldirsa tazminat odemezdik de!!!

Bu bosanmanin sebebi bence konu sahibi herseye boyle mudahale ettiyse gelin kacmistir zira benim basimda da var boylesi... Hem cahil hen beni yonlerdirmeye calisan bi ex gorumce...

Kuzen görünümlü görümce ? abla sen ne diyon ya bir öyle bir böyle beynim yandı

benim yengem de bizi hayattan sogutuyor.yaptiklarini anlatsam yok artik bu kadar kotu biri olamaz dersiniz.abim bosanmaya calisti ama biz yinede boyle sevinmedik hatta uzulduk.sizin boyle sevinmemeniz gerekirdi.en azindan abinizin yaninda sevinmeyin

Konusahibinin kendi hayatı yok belli ki olan bi insan bu kadar müdahaleci olmaz çünkü artık kendisinin karın ağrısı nedir kim bilir,ayrıca on beş gün çok uzun bi süre millet çocugu on dakikada yapıyor,bilin istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…