nikah öncesi sıkıntılar haksız mıyım?

Oyle adetleri yok aslında ama bu nikah olacak ya sadece ondan biraz kutlama gibi olsun diye herhalde ama benim hoşuma gitmedi kutlayamam yani ben öyle kutlama eglenceli olur biraz daha

Ben dışarıyı tercih ederim malum sadece nikah olacak zaten en azindan bi değişiklik olsun diye dusundum belki de dediğiniz gibidir ama bana sorulmamasina bozuldum

Aslinda dugun kutlama vs olacak olsa belki olur da benim sade bi nikah günüm var en azindan o gün keyfime bakayim diye dusundum.

Bu yalnızca sizin en özel gününüz değil ama unutmayın. Onlar da gözleri gibi baktıkları çocuklarını evlendirmişler. Belki de bununla ilgili çok hayal kurmuşlardı düğün yapamadılar zaten onun üzüntüsü de vardır. Orada yemek yersiniz sonrasında siz de plan yaparsınız bunlar çok ufak şeyler. Birbirinizi bunlar işin yıpratmaya değmez. Hem eşiniz size sormadan plan yaptı diye kızıyorsunuz ama mantıklı düşününce siz de ona sormadan plan yapmışsınız. Sonrasında onunla paylaşsaydınız böyle bir sıkıntı olmazdı. Bu evlilikte öğrendiğim bir şey varsa o da önce söyleyen planı kapar

Esiniz ve ailesi icin bu cok normal olabilir. Dugunden sonra yakin akrabalarin evde yemekli agirlanmasi bizde de olan bir kültür. Bu aslinda dugun sahibinden beklenen birsey. Eger yemekli agirlamak istiyorsa birakin agirlasin. Etraftan bir yemek bile yedirmedi gibi cümleler duymak istemiyor olabilir. Iste bu dugun, nikah isleri her zaman biz nasil istiyorsak oyle olmuyor. Onun icin en azindan sonrasinda kendi planinizi yapin dedim. Tek problem buysa illa benim dediğim olacak diye diretmeye gerek yok bence. Benim de istediğim olsun diye konuşun. Belki guzelce fikrinizi soyleseniz onlar da disarida bir mekan ayarlayabilirler.

Orta noktada buluşmak mantikli degil mi ama yemek yenecek disarda yenip dagilsin insanlar iste beni gelinlikle istemeye istemeye eve sokmasınlar ben de uzuluyorum cok bizim aramız normalde iyi cunku

Orta noktada buluşmak mantikli degil mi ama yemek yenecek disarda yenip dagilsin insanlar iste beni gelinlikle istemeye istemeye eve sokmasınlar ben de uzuluyorum cok bizim aramız normalde iyi cunku
Evde ya da disarida bir mekanda neden gelinlikle oturasiniz? Nikahtan sonra hos bir elbise giyin eve gidince. Gelinlige gerek yok ki. Disarida yemek yense gelinlikle mi katılacaksınız?

Bilemiyorum ya aslında biz de onlar da öyle adetlere cok düşkün değilizdir gibi geliyordu bana yani biz genciz bence istediğimizi yapalım yada ortak plan yapalım bana sorulmamasi saçma degil mi ? Asiri tepki vermek istemiyorum ama kendime engel de olamıyorum

Sorulsa iyi olur tabi ama onlar bunu bir plan olarak degil uzerlerine dusen bir gorevi yerine getirmek olarak görmüşler gibi hissettim.

Evde ya da disarida bir mekanda neden gelinlikle oturasiniz? Nikahtan sonra hos bir elbise giyin eve gidince. Gelinlige gerek yok ki. Disarida yemek yense gelinlikle mi katılacaksınız?
Bilmiyorum gelinligimi giyemeyeceğim icin de uzgunum çünkü yazin seçtim severek seçtim 1 saat giyebileceğim ama diğer türlüsü de saçma olur dediğiniz gibi. Eve gitmek için de ayrı bi elbise almak istemem acikcasi disarisi için olur ancak.

Bizde de böyle bir adet var. Erkek tarafı eğer yemek vermezse evde ayıptır. Bir yemek bile yedirmediler muhabbeti oluyor. Benim ailem karadenizli eşimin ailesi doğulu bizim iki tarafta da bu adet vardır. Bunu sorun etmezseniz daha mutlu olursunuz kötü bir başlangıç yapmayın evliliğinize. Hem kayınvalidenizle aranızı hep iyi tutun ilerde ihtiyacınız olacak.

Bu koronada millet ne kadar dugun meraklısıymıs anlamadım. Sadece nikah istediğini yemeğe gerek olmadığını nişanlına söyledin mi ?
Nikaha niye soguk bakıyor aileler anlamadım hep bi toplanma merakı

Normalde gelin alma merasimi sonrasi kv evine gidilir yemek de yenir ama bu korona zamani zaten hersey yarim kalacak, bari istediğiniz gibi olsun yine yemek versinler ele güne ama bence isteklerinizi dile getirirken koronayi bahane edin, kalabaliga girmek istemiyorum diyebilirsiniz.

Gecen hafta erkek kuzenim evlendi.Nikahtan sonra kuzenimin ailesinin evine gidildi.Yemek yendi.Pasta kesildi.Daha sonra gencler arkadaşları ile birlikte dışarı çıkıp eğlenceye devam ettiler.Herkesin gönlü oldu.Nikah için sehir dışından gelen misafirler de vardı.Biz Egeliyiz.Biz de de yemek verilmese laf ederlerdi kesin.Dışarda yemek nasıl olacak? Bazı misafirler eve gelmek isteyecek uzak yoldan geldiyse.Yemeğe onlari da çağırmak gerekecek.

Onların zamanında öyleydi, özeniyorlar.
1 saatlik olay, hayır deyip ortam germeye değmez.

inanın hiç öyle değildi ya ne olduysa nikah öncesi oldu gerçi tamam dedi ama bana da soracakmış öyle dedi bilemiyorum gerçekten
Asıl yüzü çıkmış ortaya işte. Evlenince daha çok anneci olur. Hayırlı olsun

Aslinda dugun kutlama vs olacak olsa belki olur da benim sade bi nikah günüm var en azindan o gün keyfime bakayim diye dusundum.
Aslında doğru diyorsun içinde de kalır. Peki canım nikâhın gelinlikle olacak dimi. Makyaj ve saç yapacak yeri hallettin mi. Fotografcini ayarladjn mi cekimini erteleme ...çekimde başka gelinlik mi giymeyi düşünüyorsun ? Çekimde sadece duvaklı olma .mesela bı şapka bı tütü bı taç farklı aksesuarlar da kullandigin bı çekim olsun bence . Ekstra bir ruj... Hep aynı rujla olmasın çekimin mesela bunları da dusundun mu .

Nikaha uzaktan gelecek davetliler varsa ve yemekli düğün yapılmayacaksa evde yemek verilir. Davetli aç gönderilmez.

Olur öyle şeyler bence çok fazla anlam yüklemeyin şimdiden tartışmalar sorunlar olmasın aranızda zaten evlenince başbaşa istediğinizi yapar istediğiniz yerde yemek yersiniz. Aileler bazen böyle yapabiliyor idare edin bence.
Mutluluklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…