nikah öncesi sıkıntılar haksız mıyım?

Sizin de planlarınız hevesiniz olabilir ama bunu bir plan gibi düşünmeyin onlarda adetse akıllarına başka bir şey gelmemiştir, bunun için üzülüp canınızı hiç sıkmayın, çünkü bir çok aile böyle yapıyor .
Tabi bunu aile ile ilişkinizin normal olduğu ve size karışmayan hoşgörülü saygılı insanlar olduğunu düşünerek söylüyorum.
Yine de evde istemiyorsanız Anne korona var evde kalabalık olur , çok yakınlarla dışarda mı yesek hem sana yorgunluk olmaz diye söyleyebilirsiniz.

Insanların gerçek yüzü bu zamanlarda çıkıyor zaten , iyi düşünün hayatınızı mahfetmeyin

Haklisiniz.

Yalniz anlamadigim su: nikah yaklasti diyorsunuz, ama kendinizde tam olarak bir plan yapmamissiniz nisanlinizla. Disarida yemek gibi birsey olacaksa, simdiden ayarlayin bence.

Gerçek yüzü bu, evlendikten sonra anneci olacak diyenlere katılmıyorum. Bu kadarcık şeyden onlara bağlanması çok ilginç geliyor. Bana da sorulmamıştı kayınvalidemlerde yemek yenileceği zaman ama eşim her zaman önce benim fikrime önem verir. Zamanla evliliği oturtacaksınız ağırlığınızı koymanız gereken yerler, kendi sınırlarınızı belirleyeceğiniz yerler olacaktır ama bu o zaman değil. Böyle bir adet var sonuçta eşiniz çok çok anlayışlı bile davranmış sana da soracaktım diyerek. Hepimiz her şeyi istediğimiz için yapmıyoruz, bazı şeyleri mecbur olduğumuz için yapıyoruz ve yapmalıyız da. Yepyeni bir aileye girmişiz bütün okları üzerimize toplamaya gerek yok zamanla her şey daha güzel olacaktır

bence isteklerinizi direk kv ile konusmanizi oneririm arada kalan es adayi belli ki oda fazla bisey diyemiyor..
sonucta siz ilk kez evleniyorsunuz isteklerinizi,bu isin oluru,yapilmasi gerekenleri konusmali karsilikli fikir alisverisi yapilamalidir..
bu donemde en sagliklisi nasil olacaksa en iyi sekilde yapilmalidir..oncelik saglikla bu guzel ,ozel gunun senin ve es adayin icin en mutlu sekilde gecmesi..
kv tabiki gonlunden biseyler geciriyordur aile buyukleri icin cok istiyorsa bir masa uzerine soguk meze,iste borek,pasta, vb buna benzer bir menu hazirlayip koyabilir..isteyen yesin diye 😁
sizde cok az kisiyle nikah sonrasi ufak bir yemek sonrasi da 1 2 saat canli muzik yapilan yerde ufak bir eylence dusunebilirsiniz..simdiden mutluluklar dilerim hersey gonlunce olsun 🤲💞

inanın hiç öyle değildi ya ne olduysa nikah öncesi oldu gerçi tamam dedi ama bana da soracakmış öyle dedi bilemiyorum gerçekten
Bu senin en ozel gunun evde yemek ne ya? Utanmadalar bence o gun is gostertirler bile gidersen.
Bogaz da guzel yerler var paraya kiyi verinn1 gunluk. Sanki her gun mi gidiceksiniz ama kv de her gun yemek yersin.

çıldırmadan önce bu fikrinizi eşinize ve kvalideye söylediniz mi benim gönlümden geçen böyleydi aslında, keşke planı hep birlikte değerlendirseydik diye? pasif agrasif tavırlar pek çözüme ulaştırmaz.

Bence bosuna kiziyorsun zaten boyle bir adet var diye biliyorum kayinvalide evine davet eder ama yemek icin degil belki siz dugun falan yapmayacaksiniz diye yemege donmus olay kalbini kirma kayinvalidenin disarda yiyeceksenizde soyle disarda yiyecegiz donuste ugrayacagiz diye ve donuste bir ugrayip cayini icersiniz gonlu olur.zaten nikahtan sonra gelenlere yemek yapilacak mecbur oda sizde olun istemis.tatli tatli anlat bastan kotu olmayin.hayirli olsun

Ben de nikahtan sonra eşimin ailesinin evine gittim. Yemek yedik, içtik vs. Hatta gelinliği çıkardım duş aldım. Tüm misafirler gittikten sonra da eve geçtik. Ay bilmiyorum şu an düşününce saçma gibi ama o an normal geldi yani. Zaten bizim nikah erken bir saatteydi eve gidip napacaktik ki o an? Mis gibi gittim yemeğimi yedim, sampanya filan patlattik, eğlendik. Ha ben gitmek istemesem illa gel demezdi kimse. İkiniz nasıl istiyorsanız öyle olmalı.

2020 geliniyim yani corona gelini 😁 virüs olmasaydıda nikah istiyordm nikah sonrası en yakınlarla küçük bir eğlence..benm için tek eksi yanı maddi açıdan oldu (kimse bunun için mi evleniyordun demesin o da var yalan yok destek bi nevi ) ama güzel geçti nikahtan sonra evimize geçtik dinlendik ertesi gün araba kiraladık eşyalarımızı bankaya koyduk hoop balayına kaçtık 🤭 küçük bi kaçamaktı yurtdışı düşünüyorduk olmadı sıkıntı değil daha önce gittiğimiz yerdi tanıştığımız yerdi sorun etmedik.. Yemek konusunda çok haklısın ve şimdiden istemediğini söyle illa yemek verilecek ise de dışarıda olsun ama yok olmayacaksa evimze gidelim de . Biz evimize gittik dışarıdan pizza söyledik evde bir şey yoktu çünkü yemek konusunda kv koymamışlar yetiştirmemş 😁 sorun mu yoo banane umursamadım bende ona göre ayda 1 gidiyorum

Ben de nikahtan sonra eşimin ailesinin evine gittim. Yemek yedik, içtik vs. Hatta gelinliği çıkardım duş aldım. Tüm misafirler gittikten sonra da eve geçtik. Ay bilmiyorum şu an düşününce saçma gibi ama o an normal geldi yani. Zaten bizim nikah erken bir saatteydi eve gidip napacaktik ki o an? Mis gibi gittim yemeğimi yedim, sampanya filan patlattik, eğlendik. Ha ben gitmek istemesem illa gel demezdi kimse. İkiniz nasıl istiyorsanız öyle olmalı.
Evet siz anlatınca banada garip geldi 🤭 duş fln .. size katılıyorum iki kişi nasıl istiyor ise öyle olmalı

inanın hiç öyle değildi ya ne olduysa nikah öncesi oldu gerçi tamam dedi ama bana da soracakmış öyle dedi bilemiyorum gerçekten
Zaten hiç öyle olmazlar ama tam düğün/nikah dönemi çıldırmış gibi anneci oluyorlar. Bu nasıl oluyor hala çözemedim.
Kendi isteğinizi belirtin sonuçta bu sizin özel gününüz. Siz nasıl isterseniz öyle olmalı. Mutluluklar.

abartmıssınız nıkah sonrası yorgunluktan onunuze hazır yemek geldıgı ıcın mutlu olacaksınız gece uzun koca da sızın
eve gecınce ıstedıgınız seylerı yaparsınız yıne bırseyler yer ıcersınız

evlenme arifesindeyim normalde kokteyl vs olabilir diyorduk az kişilik ama olmadı nikah dairesinde sade nikah olacak.
Biz çok kavga etmeye başladık bu süreçte haksız mıyım merak ediyorum. nişanlımın ailesi nikahtan sonra onların evde yemek yeriz gibi bir şey dedi nişanlıma o da tamam falan dedi ben de sinirlendim bana sorulmuyor diye belki nikahtan sonra baş başa kalmak eve gitmek veya baş başa bir şeyler içmek vs. istiyorum yada yemek olacaksa bile çekirdek aile ile dışarıda güzel bir yerde yiyip kalkıp evime gitmek istiyorum. her zaman yaptığımız klasik evde yemek yemek istemiyorum ki ben zaten sevmem öyle çok eve bir sürü insan girip çıkmak ayrıca bu benim günüm değil mi? yani haksız mıyım sizce abarttım mı?
Haklısın , zaten düğün nikah istediğimiz gibi olmuyo bu dönemde bari buna ben karar verebileyim diye düşünüyo insan , bence açık açık söyle istemiyorum gerek yok böyle bişeye diye

Zaten hiç öyle olmazlar ama tam düğün/nikah dönemi çıldırmış gibi anneci oluyorlar. Bu nasıl oluyor hala çözemedim.
Kendi isteğinizi belirtin sonuçta bu sizin özel gününüz. Siz nasıl isterseniz öyle olmalı. Mutluluklar.
sahi neden böyleler , benimki de tutturmuş her gelinlik provasına kv ye haber vericekmişim gelmek ister misin diye sırf ona haber vermemek için annemi götürmüyorum,kv tek gelmicek eltiyle birlikte gelicekler bende öyle istemiyorum, onlar alışverişe çıktıklarında beni çağırmadılar ben üzülmedim bozulmadım neymiş efendim annesi üzülürmüş blablabla

Gençler yemeğe gidin nikahtan sonra. Eğer maddiyat problem ise herkes kendi hesabını öder lakin düz nikahtan sonra da 10 kişi ile de yemeğe götürebilirler. Bu adettir hatta.. Sosyal tesislerden birine gidersin yine gidersin fiyatlar çok uygun ve temiz.
bırını davet edıp sonra da ona hesabı odetmezsınız yanı cagırıp sonra da herkes kendısı yedıgını odeyecek denmez ayıp olur
:)

Ben dışarıyı tercih ederim malum sadece nikah olacak zaten en azindan bi değişiklik olsun diye dusundum belki de dediğiniz gibidir ama bana sorulmamasina bozuldum
onların kendı akrabalarıda vardır ınsanlar ac olacak cogunlukta belırlı yas ustudur zaten
sız nezaketen 20 dk durursunuz tadına bakarsınız sonra arkadaslar bugun ıcın plan yaptılar onlarda dısarda planımız var der kalkarsınız cok yakın arkadaslarınızla da bır yerde oturursunuz gezersınız neyse
sonra da eve gelır yıne evde ne yemek ıcmek ıstıyorsanız yaparsınız
sakin olun hepsı olur gun uzun gece uzun hava guzel sıkıntı yok

bırını davet edıp sonra da ona hesabı odetmezsınız yanı cagırıp sonra da herkes kendısı yedıgını odeyecek denmez ayıp olur
:)

Elbette ki olmaz o şekilde, baştan biz gidiyoruz lakin hesap herkes kendi ödeyecek denilecek. Benim etrafımda böyle yapanlar çok açıkçası yadırgamıyorum da kimseyi.

Çok kızmanıza gerek yok bence, kendi isteklerini diretmedikleri müddetçe. Normal zamanlarda düğün erken saatteyse, düğünden sonra akrabalar ve dünürler damat evinde toplanır. Sohbet, muhabbet, şenlik olur o güzel günün devamında. Böyle düşünmüş olabilirler.
Sonuçta dışarıda yemekten daha zahmetli bir şey damat evinde yemek hazırlanması. Ama düğün İçin düzenlenen bir yemek bu. Restoranda bir yemek Onlar İçin de daha kolay olacaktır.

düğünden sonra Başbakan yemeğe çıkmak saçma olur bence.Başbaşa bir kaç gün sonra da çıkabilirsiniz yemeğe. Ama o gün aileleriniz de sizin yanınızda olmak, küçük bir kutlama yapmak ister.

Bunu kızmadan dile getirin. Düğünüm zaten koşa, arkasından eve değil, ailelerle beraber özel bir yemeğe çıkmak isterim deyin. Sizin isteğiniz de gayet makul sonuçta.

Back
X