nikah şekerim olmayacakmış, çünkü nikah şekeri kuru nikahta olurmuş!

bende düğünlerde nikah şekeri dağıtanlara pek rastlamadım açıkçası ..
yani kayın valideniz illa masraftan kaçıyor diye bir durum olmayabilir.

ama haliyle tabi işin masraf kısmı da var..
ve bana kalırsa illa içinizde olacaksa belli bir sayıda yaptırın ve sadece yakın çevrenize kendiniz verin..
çünkü gerçekten boşuna masraf..

düğünde ki sayısız çocukları düşündüğünüz zaman hepsi renk renk şeyleri acaba bu ne merakıyla alma derdine düşecek..
iki dakika sonra hepsi yerlerde çöp olmuş olacak..
ya da davetliler almış olmak için alacak, eve geldikleri zaman iki gün sonra o süsler çöpe atılacak..

ee bu durumda ne kadar gerekli...? çok zenginseniz bilemem :) ama boştan yere de bu kadar masrafa gerek yok..
kimisi masalarda kalacak ziyan olacak, kimisi yerlerde ezilecek...

buna değer verip saklayacak tek insan yakın çevreniz olur ...
dolayısıyla sizde sadece saklayacaklarını düşündüğünüz insanlara yaptırıp verin derim..

Nişanlının ailesi haklıymış. Nikah şekeri nikah törenlerinde dağıtılır. İsteyen düğünde de dağıtabilir ama abtılı bence. Biz 5 yıldızlı otelde düğün yaptık, alım gücü ile ilgili sorun da yok yani, ama yine de dağıtmadık mesela... Sen ille de istiyorsan alıp dağıtabilirsin tabii ama onun yerine kınada hediye dağıtsan daha mantıklı. Düğünde gerçekten gerek yok. Ben kınamda sabun dağıtmıştım süslü tüllerin içinde. Tülleriyle beraber tanesi 60 kuruşa gelmişti. Çok ucuzdu bence. Allah tamamına erdirsin. Tavsiyem: Böyle basit şeyleri sorun edip alayım da utansınlar falan demen şık durmuyo, bak ne güzel nişanlı evlenecek bi kızsın. Hanım hanımcık olman lazım şimdi. 3 kuruşluk şey için kalbini bozma...

tatlım bizim burdada nikah sekeri sadece nikahta dağıtılir düğünde olan nikahta dagitilmaz. ammaaa gel gorki bu bir kural degildir misal nikahim düğünde oldu. bende nikah sekeri dagitmak istedim ama 1000e yakin davetli vardi bu bana cok pahaliya mal olucakti en kotusunun 1 lira olduğunu dusunsek. kayinvalidem nikah sekeri nikahta dagitilir ama yinede istiorsan yaptıralım dedi bende yok dedim. sonra nette magnetleri buldum 1000tanesi 90 liraydi. davetiyemin ustundeki karakterli bi model tasarlandi özel. 10 liraya organze kurdela aldum rengarenk 10 liralikta seffaf kurabiye poseti. posetlere koyup rengarenk kurdelaladiktn sonra düğünde nikah sonrasi dağıttık. garsonlar halledior ayrica nasil olur die düşünme. cok da hos oldu:-D

canım önemli olan ne nerde nasıl yapılıo gibi basmakalıp düşünceler yerine bu senin düğünün ve ömründe bir kere yaşıyorsun.. senin gönlünden geçen olmalı.. senin gönlünden yapılması geçiyorsa ve bunu istiyorsan karşındaki insanlar da 3 kuruşluk şeyi bahane etmeyip senin isteğine saygı göstermeliler.. sen en başta bu tip saçma bi dayatmayı kendi çabanla ekarte etmeye çalışıyorsan inan senin evliliğine de sürekli karışacak bu insanlar ve sürekli sen bir şeyleri toparlamaya çalışacaksın.. genelde olan bu.. olumsuz olmak istemiyorum ama en başta tavrını belli edip ipleri kendi eline almazsan sen üzülürsün söyleyim..

bu senin düğünün ne istiyorsan yapmak senin hakkın..

Allahim iftiradan koru yarabbim. Neye tu tu tu demisim adetlere bagli herkes yapmaz dedim genele bakarsan oyle de zaten. Allahim ya ne insanlar var lutfen bir daha yazma bana fikrin varsa konu sahibine cevap olarak yyaz cevaba cevap yazma lutfen.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bildiğin saçmalamışlar nikah şekeri dediğin kaç kuruştur, uğraşacağına ucuz yollu bişiler hallet ben böyle istiyorum siz vermezseniz kendim yaptıracağım de madem.

Arkadaşlar uygun fiyata nikah şekeri yapıyorum her bütçeye göre ve farklı modeller mevcut elimde. Yaptırmak isterseniz buradan yada özelden ulaşabilirsiniz bana:)

Valla millet elin kizi diye nerden kisacagini sasirdi.
Arkadasim yaptir bisey ve sadece kendi akrabana dagit bizde dagitilir sizde dagitilmiyormus size yaptirmadim de

Bal gibide yapilir tek tek dagitmazsin zaten onunla kim ugrasicak ama ya masalarina birakirsin ya da ben seker masasi kurmustum lolipoplari tulleyip fiyonklayip etiketledim,seker hamurlu kurabiye yaptim birde buyuk canaklara badem sekeri doldurdum renkli.hic muhatap olma boyle kucuk seyler icin ama sabun riskli onu bilesin kurabiye ondan daha kolay ya da hazir biseyler alabilirsin.

Ay canım benim ya bence çıkrıkçılar yokuşun bi git böyle şeker malzemeleri var evde alıp kendin yapıyorsun tüllerle falan sade birşeyler alabilirsin bi fiyat al bence
Katılıyorum ben de nikah şekerlerimizi sıfırdan yaptım. Her şeyiyle. minik kavanozlara bonibonlar koydum, tüle sardım, kapağına yapışkanlı çıkartma sticker bastırdım yapıştırdım. İnternetten araştır kendin yap. Ucuza mal oluyor. En önemli gününden bir hatıran kalsın canım benim.

Canim ben nikahimi dugunden once yapacam nikah sekerini de sadece hatira olsun diye cok yakinlarimiza vericez halalar teyzeler kuzenler falan toplam 60 tane olacak ben kendim yapacağım nikah sekerlerini renkli likör bardaklarina badem sekeri koyup tulle susleyecem. Bu konuyu hic nisanlimla konusmadim bardaklari ben aldim sekerle tül kurdalenin parasini da nisanlim verdi hazırlamak da bana düştü gönlümce susleyecegim

Evlenmiş olabilir onlar
Konu tarihine bakaydın

nikah sekeri genelde nikah toreninde oluyo ama dugunde neden olmasin ki, bi hatiradir.. bnm kuzenimin yemekli dugundu icinde nikah oldu, her masada birer tane oyle suslu bsy vardi.. okadar masrafa giriliyo, ne olur dagitsalar? kavgada yumruk sayilmaz diye bi soz var.. heveslendiysen yap..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…