- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
- Konu Sahibi Queen of the North
-
Cok uzucu gercekten umarim kendini bian evvel toparlar
Yasadigi bu kotu donemde nasil cani yaniyordur kim bilir
Ama hakkinda hayirlisi olmustur umarim ki boyle cirkinlikleri evlendikten sonra yasamamis
yada o damat beyin dedigi gibi nikah masasinda
teyzeniz yeğenini niye istemedi??arada anlatılmayan birşeyler var gibi.bizde teyzem hep ısrar ederdi oğulları akrabadan evlensin diye.hatta 3 oğlu var illa onlardan biriyle evlen diyordu bana eskiden,ben kardeş gibi görüyodum tabii.
teyzenizin eşinin de istemediğine göre sadece kuzenlik meselesi yok arada.
Bizde kuzenler de kardeş sayılır ve kesinlikle nikah vs söz konusu olamaz...Birbirlerini hiç görmemiş olsalar bile...Ben de kesinlikle istemem çocuklarımın kuzenleri ile evlenmesini...Çerkeslerde ayıp sayılır bu zaten....
evlendıkten sonra bunları yasasaydın daha kötü durumda olurdun diyerek teselli ediyoruz artık ama düzelecek inşallah gecen 7 yılına ve hiç tanıyamadıgına üzülüyo en cok
çok üzüldüm nekadar zor bir durum :26: umarım biran önce atlatır kuzeniniz.hele ki böyle evlenmeye az bir zaman kala işlerin bozulması daha da çok koyuyor insana.alt komşumla aynı gün aldık evlerimizi yeni gelin gelecekti bende 8 aylık evliydim meslektaştık.gidip geldikçe benimsedim kızı,kapıda konuştuk birkaç kez evini temizliyor falan.evlerini serdiler her şey hazır nikah kıyıldı.düğüne 1 hafta var.bir gün alt katta büyük bir kavga ne oluyor dedim.1 hafta içinde baktım perdeler indi,eşyalar toparlandı her şey geri gitti.ev 1 senedir boş ne gelen var ne giden.bilemiyorum ne oldu.ama ben bile çok üzüldüm.
ayrıca annem ve babam teyze çocukları,birbirlerine aşık olarak evlenmişler.ama babannem hiç istemezdi annemi hep ayırmaya çalıştı onları muskalar falan.evlenmelerine de başta hiç razı olmamış zaten.annem derdi teyzemdi ama beni hiç sevmezdi ne gelin ne yeğen olarak diye.öyle de göçtü gitti babannem bu dünyadan annemden nefret ederek ama annem hep ona destek,yardımcı olarak.kısacası teyze de olsa insanın huyu asla değişmez karşısında ki en yakını bile olsa.
umarım hayırlısıyla atlatılır bu zor günler.
ben sana şimdi evet desem bile nikah masasında hayır diyecektım demesi oldu....
[/B]
Bende çok karşıyım bu akraba evliliklerine.Şimdi 2 kardeş küs oldular çocukları yüzünden.Yazık.
Bundan sonra haklarında hayırlısı olsun.
allah alllaaaa hayır benim anlamadığım neyin intikamını alcakmış kızcağızdan ve 7 yıl insan birine bu kötülüğü yapıcam die nikah masasında bırakcam die beklermi yaaa. kendi kanımızda olsa kimin ne olduğunu bilemiyoruz. nasıl bi şe........ tir bu anlamadım kızın geçen yıllarına yazık günah yaa. allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın. allah ona da (oğlana) hakkettiğini verir. bunca "ahh"la ettiğini bulmadan ölmez.
7 yılda neler yutulmusta bi alevle yanıp tutustu bundan onu anladık ama sonradan şöyle bişiy gelıstı aynen böyle söylenen sözü yanlıs anlamısız biz onu demek istememıs ve kız eger barısmak ister kızın annesi babası ve kendı ondan özür dilicekmıs yanı anlayacagın o iş gerı dönulmez yola girdi yanı cok cok buyuk bişi olması gerek ıntıkam için ama olmadı böyle bişiy bildiğim kadar
erkek kuzenımde hata üstünde ailesi baskı kursada ya bu baskıya boyun eğmeyecektı ya da aileler en bastan istemedıgınde oda o an vazgececektı olanla ölenın önune gecılmıyo umarım bundan sonrakı adımları saglam olur ki iştende cıktı sımdı evde durup durup düşünüyo ne desek boş yasayan o sonucta allahtan herseyın hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?