nikaha 3 gün kala nikah iptal edildi

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.430
598
birbirinden farklı şehirlerde büyüdüler ve bir kaç sene sonra aynı ile yerleştikten sonra bir araya geldiler ve asla birbirlerine kuzen gözüyle bakmadılar her ne kadar anneleri kardeş olsada onlar birbirine yabancıydı ve aralarında duygusal bir yakınlaşma oldu her ne kadar aile büyükleri onaylamasada onlar istediği için söz yapıldı aile arasında tam 7 yıl evvel....

7 yıl zarfında erkek tarafı ne düğünden ne nişandan bahsetmedi..erkeğin askerlik ve iş problemi vardı kız onu sabırla bekledi askerde ailesinden göremediği yardımı kuzenınden ve aynı zamanda sözlüsü olan kişiden gördü askerden geldi işini kurdu şartlar olgunlastı ama hala düğünün ne zaman yapılacagını konusmadılar sonradan kızın kayınvalidesi öz yeğeni olan gelinini istememeye bşladı bunuda içten içten belli ediyodu aslında kızda bunun farkına varmaya baslamıstı ama ''kendımi kabul ettiricem'' gibi bir hataya düştü...zaman gecıyo ortada hala bir şey yok..erkek ailesini karşısına alıp ben seviyorum ve kabul ettim desede aslında oda kabul etmemiş sonradan öğrendik..ailesinin istememesine rağmen evlenmeye kesin karar verdiler nikah günü alındı ev tutuldu eşyalar alındı çeyizler düzüldü ayrıca kızı iştende cıkardı evlendıkten sonra calısmasını istemedi herşey görünürde güzel gidiyo gibiydi erkeğin ailesi isteksizde olsa onlar mutluydu yada öyle olduklarını zannedıyorlardı..

ta ki bayramdan önceki günlerde cıkan ''pahalı gelinlik'' krizine kadar ...sanki hersey pamuk ipliği ile baglıymıs gibi ufak kıvılcımla alev aldı ve 2 tarafta 7 yılın birikmişliği birbirine kustu ağızdan cıkan lafları kulaklar duymadı telafisi olmayan sözler söylendi ve en son noktayıda erkeğin ben sana şimdi evet desem bile nikah masasında hayır diyecektım demesi oldu....

herkeste şok etkisi yarattı bu söz ve erkek tarafı olarak kızın ailesini arayıp ne bir özür ne bir orta yolu bulma calısması gelmedı aksıne kıza kayınpederi ne kadar gurursuzsun oğlumun peşini bırak demesi iyice ipleri kopardı velhasıl ayın 4 ünde olacak olan düğün iptal edildi....görümcelernde payı cok büyük tabi zengin koca bul sen kendıne diyen 2 görümce....
2 gün gectıkten sonra esyalarınızı toplayın evı boşalıcaz dendi ama onlar tarafından ''hediye'' edilen esyaları bırakmak şartıyla..
güle oynaya serdiğimz çeyizleri ağlaya ağlaya topladık ve böylece kapandı gitti....

2 side 2 teyzemın cocukları ve erkek kuzenım ve teyzemın ailesiyle hiç bir aile bireyimiz görüşmüyo su anda kız kuzenımde uzman desteği almaya basladı ve kendını toplamaya calısıyor....

bunları neden anlattım kendımce cıkardıgım bir kaç ders oldu sizlerle paylaşmak istedim

akraba evliliği dünyada en olmayacak şey(istisnalar olabılr) ailelerden birinin istememesi durumunda o beraberliği sürdürmenin sonucu büyük mutsuzluk,ve asla bu kadar uzun süre söz-nişan-flört dönemi olmamalı ...ve kimlere değer vermemiz gerektiğini 3 kez düşünmek gerek....

okudugunz için cok teşekkür ederim sadece paylaşmak istedim

Cok uzucu gercekten umarim kendini bian evvel toparlar
Yasadigi bu kotu donemde nasil cani yaniyordur kim bilir
Ama hakkinda hayirlisi olmustur umarim ki boyle cirkinlikleri evlendikten sonra yasamamis
yada o damat beyin dedigi gibi nikah masasinda

evlendıkten sonra bunları yasasaydın daha kötü durumda olurdun diyerek teselli ediyoruz artık ama düzelecek inşallah gecen 7 yılına ve hiç tanıyamadıgına üzülüyo en cok

teyzeniz yeğenini niye istemedi??arada anlatılmayan birşeyler var gibi.bizde teyzem hep ısrar ederdi oğulları akrabadan evlensin diye.hatta 3 oğlu var illa onlardan biriyle evlen diyordu bana eskiden,ben kardeş gibi görüyodum tabii.
teyzenizin eşinin de istemediğine göre sadece kuzenlik meselesi yok arada.

yoo aslında bastan böyle bir sorun yoktu zaman ilerleyince sürekli bir taş koyma cabası içine girdiler tamam benım kuzenımde masum değil fazla konusur inat yapar cocuksu huyları vardır ama özünde tertemızdır fesatlık yapmaz erkek kuzenımde zaten onu oldugu gibi kabul ettıgını söylemıstı zamanında ama ne olduysa son 10-15 gundur ya ailesinin baskısı üstündeydi okadarını bılemıorum ben kız kuzenıme daha yakındım hem ev olarak hem diyalog olarak dıştan gördüğüm ve bana anlatılan seylerı bılıyorum belkı sakladıkları seyler olabılr her ne kadar yakın olsakta söylemek istemdıgı seyler olabılr tabı

ay çok üzüldüm yaa yazık kıza. insanlar da nasıl bi vicdan var ya anlamadım nikah masasında hayır dicekmiş moda oldu sanki haspinallah.. Allah yardımcısı olsun zor bi durum gerçekten ama kimseye güven olmuyo ne yazık ki hayat böyle bunların hesabı sorulur elbet çıkar... Üzüldüm kıza empati bile kuramıyorum o derece Allah onu en mutlu olacagı kişiyle karşılaştırsın inşallah.

Bizde kuzenler de kardeş sayılır ve kesinlikle nikah vs söz konusu olamaz...Birbirlerini hiç görmemiş olsalar bile...Ben de kesinlikle istemem çocuklarımın kuzenleri ile evlenmesini...Çerkeslerde ayıp sayılır bu zaten....

Son düzenleme:

tabiki öylede olmalı zaten aama bunlar zaten 20 yasına kadar birbirlerini hiç görmedıler sonradan karsılastıktan sonrada kuzen gözüyle bakamadılar bırbırıne bakmaları gerekırdı ama olmadı

çok üzüldüm nekadar zor bir durum :26: umarım biran önce atlatır kuzeniniz.hele ki böyle evlenmeye az bir zaman kala işlerin bozulması daha da çok koyuyor insana.alt komşumla aynı gün aldık evlerimizi yeni gelin gelecekti bende 8 aylık evliydim meslektaştık.gidip geldikçe benimsedim kızı,kapıda konuştuk birkaç kez evini temizliyor falan.evlerini serdiler her şey hazır nikah kıyıldı.düğüne 1 hafta var.bir gün alt katta büyük bir kavga ne oluyor dedim.1 hafta içinde baktım perdeler indi,eşyalar toparlandı her şey geri gitti.ev 1 senedir boş ne gelen var ne giden.bilemiyorum ne oldu.ama ben bile çok üzüldüm.

ayrıca annem ve babam teyze çocukları,birbirlerine aşık olarak evlenmişler.ama babannem hiç istemezdi annemi hep ayırmaya çalıştı onları muskalar falan.evlenmelerine de başta hiç razı olmamış zaten.annem derdi teyzemdi ama beni hiç sevmezdi ne gelin ne yeğen olarak diye.öyle de göçtü gitti babannem bu dünyadan annemden nefret ederek ama annem hep ona destek,yardımcı olarak.kısacası teyze de olsa insanın huyu asla değişmez karşısında ki en yakını bile olsa.
umarım hayırlısıyla atlatılır bu zor günler.

evlendıkten sonra bunları yasasaydın daha kötü durumda olurdun diyerek teselli ediyoruz artık ama düzelecek inşallah gecen 7 yılına ve hiç tanıyamadıgına üzülüyo en cok

Bu durumda onu hic bisey teselli edemez zaten
Cunku suan gercekten cok cani aciyordur
Tabiki duzelicek umarim bu donemi en az hasarla atlatir
7 yil az degil ve gercekten cok koyar insana hatalari olabilir karsi tarafinda olabilir ama bu hic bisey degistrimez
Yasananlarin acisini azaltmaz malesefki

Bende çok karşıyım bu akraba evliliklerine.Şimdi 2 kardeş küs oldular çocukları yüzünden.Yazık.

Bundan sonra haklarında hayırlısı olsun.

erkek kuzenımde hata üstünde ailesi baskı kursada ya bu baskıya boyun eğmeyecektı ya da aileler en bastan istemedıgınde oda o an vazgececektı olanla ölenın önune gecılmıyo umarım bundan sonrakı adımları saglam olur ki iştende cıktı sımdı evde durup durup düşünüyo ne desek boş yasayan o sonucta allahtan herseyın hayırlısı

ben sana şimdi evet desem bile nikah masasında hayır diyecektım demesi oldu....
[/B]

allah alllaaaa hayır benim anlamadığım neyin intikamını alcakmış kızcağızdan ve 7 yıl insan birine bu kötülüğü yapıcam die nikah masasında bırakcam die beklermi yaaa. kendi kanımızda olsa kimin ne olduğunu bilemiyoruz. nasıl bi şe........ tir bu anlamadım kızın geçen yıllarına yazık günah yaa. allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın. allah ona da (oğlana) hakkettiğini verir. bunca "ahh"la ettiğini bulmadan ölmez.

Bende çok karşıyım bu akraba evliliklerine.Şimdi 2 kardeş küs oldular çocukları yüzünden.Yazık.

Bundan sonra haklarında hayırlısı olsun.

7 yılda neler yutulmusta bi alevle yanıp tutustu bundan onu anladık ama sonradan şöyle bişiy gelıstı aynen böyle söylenen sözü yanlıs anlamısız biz onu demek istememıs ve kız eger barısmak ister kızın annesi babası ve kendı ondan özür dilicekmıs yanı anlayacagın o iş gerı dönulmez yola girdi yanı cok cok buyuk bişi olması gerek ıntıkam için ama olmadı böyle bişiy bildiğim kadar

Ben her zaman derim,sonradan gözyasi dökacegine evlenmeden olmasi daha iyidir. Demekki hayirli degilmis,zararin neresinden dönerse kardir. Yegeniniz suan bunlari anlamazsada,kendinide suclasa eninde sonunda anlayacak biraz gönül kirikligi biraz can acisi cekecek ama olsun,bir sekilde gecer.Umarim en yakin zamanda cok güzel bir evlilik yapar ve cok mutlu olur.

yaaaani onu diorum neyin intikamıymış bu diye 7 yıldır yolunu gözleyen kızdan insan zaten neyin intikamını alcak öyle değilmi. intikamlık bişi olduğundan değil zaten seninde kuzenin galiba kusura bakma lütfen ama dediğim gibi intikamlık bişi olduğundan değil şer.......liğinden kaynaklanıo bence canım.

Son düzenleme:
Hayırlısı olmuş cidden yani ne denir ki. ne kadar üzücü..
el ailesi olsa denir ki yabancılardı zaten.. şimdi akrabalık var bide işin ucunda. ne kadar kötü. insan hiç bu hallere gelicebilceğini tahmin bile edemiyo. hayat çok acımasız gerçekten..
böyle bi çirkeflikte olmaması daha iyi olmuş gerçekten..

evet kuzeninizde kesinlikle.diyorum ya babannem ne kadar istemese de annemi babam herzaman ona destek hep koruyup kollayan oldu.hiç ezdirmedi annemi. kuzeniniz ne bunu yapabilmiş ne karşı durabilmiş nede onların lafına gelebilmiş.ama yazık etmiş.hele ki nikah masasında hayır derdim lafı çok ağır gerçekten.umarım kuzeniniz en yakın zamanda toparlar kendini.

Ailelerin zaten en başından beri onaylayabileceği bir şey değil ki bu.Her ne kadar birbirlerini hiç görmeseler bile kardeş sayılırlar.Akraba evliliği yapanlar var ve buna elbette saygım sonsuz ama olumlu baktığım bir durum değil.Yazık ki bu noktaya kadar öyle böyle getirip sonradan bu şekilde patlak vermesi çok üzücü.Keşke aileler tavırlarını baştan göstermiş olabilselerdi.Sonradan onca kişiyi yakıp yıkmanın kimseye bir getirisi olmaz.Bundan sonra her iki taraf için hayırlısı olur dilerim.Kız tarafı için zaten her taraftan zorlu.Aile istemez,akraba evliliği zaten hoş sonuçlar doğurmaz.Hayırlısı buymuş demek.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…