nikaha 3 gün kala nikah iptal edildi

içim ezilerek okudum canım benimm yaaa, ne kadr üzgündür şimdi kuzeniniz elbette olmadan bitmesi çok daha iyi, nice kötü evlilikler var boşnmabile olmuyor yıllarca sürüyor davalar karşılıklı insna yıprabıyor.. inşAllah en yakın zamanda atlatır, ve onu çok seven biri ile bütün bu günleri unuturcasına mutlu olur 2 cihanda da, Rabbim yardımcısı olsun, sabır diliyorum.

çok çok üzüldümm..
benzer bi sorun benim halamın kızında yani kuzenimdede oldu
kendi kuzeniyle benim kuzenimde..onlar birbirlerini kardeş gördüler çocukken aynı yataklarda yatırıldılar ki kardeş bilsinler birbirlerini diye. ama gün geldi kuzenimin halasının oğluna kız arayışları doğrultusunda benim halama gelip oğlumuz yabancı kız almasın biz o kızı kızımız bildik zamanla birbirlerini severler sözüyle halam düşüncelere daldı. hani biri size gelir bak şu kişiyle evlenin zamanla birbirnizi seversiniz deyince o kişiye bakışınız değişir sanki aşık olduğunuzu sanırsınız ya benim kuzenimde kendi kuzenine aşık olduğunu sandi.mutluydu. en büyük hayali o gelinliği giyebilmekti. zaten seviyordu kuzenini kocası olsa dahada sevecekti bunu sandi. evlendiler ve aradan 8 ay geçti boşandılar sebep ise zamanında halası olan kaynananın herşeyine karışması ayrı eve çıkmalarına izin vermemesi. oysaki zamanında ne sözler vermişti o kıza sen benim öz kızımsın gelinim olsan başımın tacısın dediği o kıza istemiyorum sen benim oğlumu tambihliyorsun bizi ayırmak istiosun sözlerini söylemişti kuzenim yıkılmıştı artık çareyi ailesinin yanına gitmekte buldu amacı bi kaç gün kafa dinlemekti ama o gider gitmez arkasından eşyalarını gönderdiler git istemiyoruz seni der gibi.. ve noldu biliomusunz oğlan yeniden evlendirildi. ve en önemlisi oğlan kendi evine çıktı yani kuzenimin istediğini o kıza yaptılar. kuzenim psikolojik tedaviler gördü çok zor günler geçirdi. şuan aileler görüşmüyor iki ailenin arası açıldı. ne umdular ne buldular. bizim sülale biraz tutucudur, yıllarca kuzenimin hakkında konuştular heöde hiç suçu yokken. çünkü artık o bir duldu şuanda yaklaşık 5 yıl geçti olayın üstünüden biliyormusunuz kuzenimi hep dul yada boşanmış çocuklu erkekler istiyor. bu durum çok zoruna gidiyor yaa bu yüzden allah herkese hayırlı kısmetler versin.

al işte madem anlasamayacaktın insanın yegenıde olsa anlasamadıktan sonra anlasamaz ne diye kızın hayatını karartırsın kı ama hep diyorum kım olursa olsun o ah lar vah lar cıkar ne olursa olsun kadına oluyo olan zaten erkek masum ne güzel

Hayat arkadaşlığını geçtim, insanca düşünen biri karşısındakine böyle bi eziyet yapmaz.Bence bu erkek kuzeninin bi sınavıydı ve geçemedi, onu seven birini yarı yolda ''kötü bi şekilde'' bıraktı.

Kız kuzeninizinse şansı varmış ve evlilik yoluna girmeden, toplumumuzda başına talihsiz biri geldi demek yerine ''dul'' oldu diye kötülenen düşüncelerden sıyrılmış.
Tabi ki insan üzülür, söylenen sözleri tahmin edebiliyorum, yıkıcı şeyler bunlar ancak, kuzenin sevinsin ki boşa geçen sadece 7 yılı oldu.Oysa erkek kuzeninin bundan sonraki yılları da boşa geçecek, kocaman bir ''ah'' aldığı için.

İnşallah çabuk toparlanır, çok üzüldüm.

merhaba arkadaşım..

kız tarafına Allah sabır versin özellikle geline diyeyim. şimdi kız kuzen erkek kuzen diye anlatsam ortalı karşısıcak ama okurken ilk aklıma gelen zaten düğün yapmaya niyetlerinin olmadığını zamanla türlü bahaneler sunarak düğünü 7 yıl ertelemeleriymiş. kaldı ki onca şeyi yapıp çeyiz serildikten sonraya mı kalmış gelinlik alma işi sonuçta düğün yapmış insanlarız. günümüzde bir gelinliği hadi aldım demek bile en az 1 ay :) hey allam ya resmen armudun sapı üzümün çöpü yapmışlar... tekrar sölüyorum Allah kız tarafına sabır erkek tarafına ne diyim ama her iki tarafın ailelerine de akıl versin. her ne kadar 20 yasından sonra da tanışmış olsalar kuzenler arası evlilik olur mu ya bizim yetiştirilmemize göre kuzendir akrabadır denilir. istersen 30 yaşına gel bu böyledir neyse olan olmuş artık bu ve bunun gibi yaşanmışlıklar keşke diğer insanlar için ders olabilse...

arkadaşım işte az önce demek istemediğimi sen kendin yazmışsın bu ve bunun gibi evliliklerde kızlar şuna kanarlar birden gözleri kararır ( istisnalar dışında diyelim ) "şu kişiyle evlenin zamanla birbirnizi seversiniz deyince o kişiye bakışınız değişir sanki aşık olduğunuzu sanırsınız ya benim kuzenimde kendi kuzenine aşık olduğunu sandi.mutluydu. en büyük hayali o gelinliği giyebilmekti..!!!!" daha ne diyeyim ki herşey gelinlik değil işte evlilik bu değil. burada büyüklerin rolü de büyük ama işte büyükler de işini biliyorlar. dışardan birini istemezler neden söz geçiremezler dışardan gelene değil mi ? yazdık diyorum...

selam arkadaşlar

benim bir arkadaşımda pazar günü evlenecekti.ancak çocuk vazgecme noktasına geldi, cocuk sonunda kıza ve kızın ailesine bu durumu dün sabah söyledi,biraz ortalık kızışmış, toparlanıp cıkmışlar evden kız ve annesi, sonra dün akşam cocukla kız akşam son bir kez konuşacaktı,duruma göre kararlarını vereceklerdi. sonra ne oldu bilmiyoruz, bugün haberlerini alacağız.

Çocuk evliliklerinde mutlu olamamaktan korkuyor, sürekli kavga ediyorlar, kızın annesiyle bizim cocuk nefret ediyorlar birbirlerinden zaten nezaketen seviyormuş gibi davranıyordu çocuk..Bu olaylar patlak verince kızın annesi iyice istemiyor tabii, kızda kavgalarımız biter, evlenince düzeltiriz demiş, evlenecek gibi duruyorlar şimdilik ..Çocuk 3 gün kala nasıl bitireyim ben bu kadar kkkkkkkkkkkkkkkk biri değilim diyor ama evlenirsekte mutluluk bize zor diyor, evlensemde boşanmam zaten,mutsuzda olursam genede mutsuzluğu kabul eder yaşarım diyor, jetonu geç düştü biraz..yumurta kapıda yaa, böyle evlilik olmaz bana kalırsa..

sorumluluk almak ona zor gelmiş olabilir mi yani damat beyimize ?

evet sorumluluk almak zor gelmş bencede eğer evlenmeden problemler çözülmezse sonra daha da zor duruma gelebilir

bu tip durumlarda erkekler annelerinin lafına çok bakarlar :))) eğer kaynana gelini istemiyorsa ya da ne bileyim sıkışmışsa ( maddi / manevi ) oğullarını doldururlar ve sonuçta erkek te korkar evlilikten. eee bir de bekarlık bitiyooor. rahat hayattan ciddi bir hayata geçiş....

Böyle birşeye nasıl karar verilebiliyor anlayamıyorum. ne kadar zor bir durum kız için. Allah sabır versin. Bunda evlilik olmaz olsa da sıkıntılı olur. nasıl atlatacak bu durumu hiç mi düşünmüyorlar. Bir de kızın ahından sonra nasıl mutlu olacak o kişi de kolay mı bunlar

O kıza yazık değil mi, geçip giden yıllarına, o inandığı "aşk"a... Çok üzüldüm. Damat beyi Allah'a havale ediyorum. Kız inşallah çok mutlu olucağı bir evlilik gerçekleştirir... O da kendinden utanır sonra.

aynen öyle arkadaşım. bende nişan attım. yalanlarla başlanmış bir birliktelikmiş. bi hafta oldu ailesinden ne arayan var ne soran var. annenin dolduruşuna gelmese zaten arkandan koşar sonuna kadar. herşeyi yapan anne bence

evet sorumluluk almak zor gelmş bencede eğer evlenmeden problemler çözülmezse sonra daha da zor duruma gelebilir

çok karışık konuşuoyr, sogudum diyor, aslında şöyle birşey var tarafsız bakacağım, kız iyi bir kız tanıdıgım kadarıyla kötü bir kız diyemem,ailelerin ikiside varlıklı sayılabilir, ama kızda ,kızın aileside değişik biraz, cocuk bir sınava girdi kazanamadı ki çok zeki çocuktur yüksek puanda aldı ama kısmet değilmiş cok sorun ettiler birkac gün, zaten kızın annesi çok bozuldu bu duruma neyse zaman gecti üzerinden ama zamanında cocuga yapılan şeylerin acısı cıktı son anda, tabii ki bizim çocukta sütten çıkmış ak kaşık değil ,sorun kişilik yapıları zıt , konuşmaya calışsalarda kavgaya bağlanıyor sonunda, birbirlerine çıldırıp, bağırıp, sonra aşkıma bağlıyorlar, çocugun psikolojisi bozuldu, sorumluluk aldıgını tam algılamışta olabilir, ama herşey güllük gülistanlıkta değildi..Ama sanırım sorunsuz ve kızın ailesinin çocugu irrite etmediği bir ilişki olsaydı şu an çocuk güle oynaya evlenebilirde belki de.herşeye net cevap veremiyorum yani:)allak bullak çünkü...damat adayı biraz çocuksu ama tüm arkadaşları evli veya evlenmek üzere, evliliğe uzak bir yapısı yok gibi yani akıllı bir hatun parmagında cevirir bağlardı bu çocugu, bu kızda akıllı ama fazla akıllı bu aklını birazda kontrol edemeyip yönetemiyor, anlayacağınız ikiside inat, ikiside fevri ama olayların başlangıc ve çıkış noktası kızın annesi ve bunların anlaşamayışı , şimdi konu sahibi arkadaşın kuzeninin oldugu durum mu asıl kurtuluş yani nikaha 3 gün kalada bitmesi bile bir hayır mıdır, yoksa kız ilk kez durumun ciddiyetini farketti bu kadar, hep kavga ediyoruz bitiyo diyordu, cocugun düştügü ruhsal durumu galiba tam anlamıyla dün kavradı, o yüzden belkide evlenince düzelticez dedi.bilemiyorum ,her ikisi içinde üzülüyoruz biz tabii

televizyonlardaki doktorlar basbas bağırıyor,teyze,amca,hala evlilikleri yapılmasın diye halen şimdiki yüzyılda böyle evliliklere aileler onay veriyorlar,olmadığına sevinsin bir yandan olması gerekmediği için olmamış,aynı kanı taşıyorlar bunlar kardeş....niçin insanlarımız daha eski kafayla devam ediyorlar daha anlamış değilim....konu sahibi kız da tabi bunca yıl beklediği için iyice bağlanmış...böylesi daha iyi o senin kardeşin kardeş kardeşle evlenmez.....

Çocuk kötü biri değil aslında ,Allah a havale edecek kötülükte çocuklar değiller ikiside, olayları ben baştan beri biliyorum, hep kavga etmeden konuşun, bir ilişki terapistine gidin diyordum ,Çocukların anneleri çok samimi olmasada arkadaştılar, sonra bunları tanıştırdılar, bunlar birbirine ısındı ama cok büyük bir aşkla da başlamadı yani,her ikisi içinde hayırlısını diliyorum, hiç hesaplayarak gelinmedi bu duruma son bir haftada içine attığı ve bastırdığı şeyler patladı çocukta, evlerini hazırladılar kaç ay tadilatlar, eşyalar, biz birşey diyemiyoruz karışamıyoruz, hep bize soruyor, kendi kararınızı kendiniz verin diyoruz.Hassas bir konu nihayetinde, Tabii ne olursa olsun bunları daha önceden hesaplayabilmeliydi,1 hafta kala jetonu düşmemeliydi.Başından beride bazı arkadaşlarımız evlenselerde bitecek bu iş diyorlardı o derece sürekli kavgadalar, görünen köy olayı, ayrılıcam diyo gidip kızı görünce yumuşuyor sanki,Bu arada biz güzel bir arkadaş grubuyuz 10 kişilik falan .Oglanda bişey olunca bize gelip aglıyor, birşey olunca kızda bizi arıyor,ne yapacagımızı şaşırdık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…