nikaha 3 gün kala nikah iptal edildi

bunlar yaşanmasa daha iyiymiş ama yaşanmış evlenince olsaydı dahamı iyi olacaktı bence zaman herşeyin ilacı kendini çok üzmeden bi doktordan yardım alsın derim çünkü sonra kalıcı hastalıklar bırakabiliyor üzüntü ülser,migren gibi kendini düşünsün

kesinlikle kuzeninize yapacağınız ennn büyük iyilik elbirliğiyle onu iyi bir doktora götürmek, inanın çok iyi gelecektir, 7 yıldan sonra psikolojisinde derin izler kalmasına izin vermeyin lütfen, bizler kendimize ve birbirimize bir yere kadar yetebiliyoruz maalesef..
Destek almak gerekliyse alınmalı mutlaka..ve benimde fikrim kız olan kuzeniniz bir canavardan kurtulmuş, nikah masasında seni bırakacaktım ne demek..Böyle acı bir söz denebilir mi 7 yıldan sonra nasıl bir hainlik bu

Çok üzücü gerçekten,

ne diyeceğimi bilemedim...

İnşallah kuzenin kendini bir an önce toparlar.

Şimdi bu kız bundan sonra kimi seve bilir,kime nasıl güvenir

düşünmeden edemedim...

Çok üzüldüm çook.

oldum olasi akraba evliligine karsiyim.... nasil o gözle bakiyorlar anlamiyorum her acidan kötü bi durum

Aynı fikirdeyim..................................

Gerçekten çok üzüldüm Allah sabır versin zor durumda olan arkadaşlara... ne demişler akrabanın yaptığını akrep yapmaz diye ne kadar ayıp bişey nikahta Hayır diyecektim demek nasıl bi intikam ki bu yazık

7 yıl ne demek ya.. ayakta uyutmuşlar kızcağızı resmen...

bence manevi tazminat davası açsın. nişan bozulduğunda böyle bir dava açma hakkı var. evlilik vaadiyle beni 7 yıl oyaladı, masraf ettik şu oldu bu oldu, sonrada "masada hayır diyecektim" lafını duyanların da şahitliğiyle bence bişeyler alır.

paraya ihtiyacı olduğu için mi yapsın? hayır maksat gıcıklık ve intikam...

Öncelikle üzüldüğümü dile getirmek isterim. Senin de ellerine sağlık sıkılmadan yazmışsın..
Evet 7 yıl uzunca bir zaman. Ben de bu 7 yıl olayını yaşadımm. Acısı çok zordur.
Bu durumdan kurtulması ve düşünmemesi için dikkatini dağıtacak şeyler bulun. Sürekli ayni konular konuşulmasın.
Bir işe başlayabilir inan çok faydasını görecektir...
Ben yaşadım ve biliyorum. En hafif sıyrıkla kurtulmaya çalışmaktan başka çaresi yok.
çok geçmiş olsun sevgiler.. ( bu yazılanları da kendisine okutun faydası olacaktır )

bizimkilerde 1 saat önce bitirmiş durumda, kızla çocuk anlaştılar önce artık kavga etmiycez,ilişkimizi evliliğimiz için cabalıycaz diye
en sonunda kızın annesi asla nikaha yemeğe gelmem bu iş bitmiştir deyip son noktayı koydu

kız sinir krizine ,cocukta ağlama krizine girmiş

kız mesaj atmış bu nikah olmasada bu ilişki bitmeyecek diye çocuğa

haklarında hayırlısı olsun ama akraba evliliğinden hiç haz etmem. çok itici bulurum.
sakat çocuklar dünyaya getirmektense ayrılmaları daha hayırlıdır belki de, kim bilir...

valla coook aci olmus iste bu yuzdende akraba iliskileri nedeniyle bole seyleri sokmamak lazim bence...
ne olursa olsun....akraba cocugu kardestir...
komsuda oleeee....
coook aci olmusss coookkkk....
ahhhhhh...
simdi unuturmu kizcagiz....

-anlaşamıyoruz,uzlaşamıyoruz- denilerek bitirilse daha iyi olurdu..
bi insan bu kadar rencide edilir, gururu incitilir mi yaaa.. gencecik bayan
hemde iyi-kötü günde yüz yüze gelecek ;akrabalık bağı olan insanlar..
zaman herşeyin ilacıdır,umarım olabilecek en az hasarla bu durumu atlatır..
Allahım hakkında hayırlısını versin,layığı olan insanlarla karşılaştırsın inş kuzenini..
..

son sözüne çok katılıyorum nişan -söz olayı ne kadar uzarsa okadar sorunlar çıkar , en iyisi 1 sene içinde herşeyi olup bitirmek ve evlenmek bence.. öncesinde aileler karışmadığı sürece istediğin kadar görüş , tanı. ama aileler girince daha bir değişior hersey sorumluluk artıyor.

diyorum ya kızın hayatı mahfolduu dediğin giib olan hep kıza olur oğlanın şimdi çocuğu bile var kuzenim bi kaç kez biliyormusunuz evlenmiş o demesi bile nekadar üzüldüğünü göstermez mi üzülme diyorum yok o defter çoktan kapandı diyor. kız için bitti hayat 5 yılda hiç bir düzelme olmadı kendi düzeldim diye göstermelik şeyler yapıyor ama ben anlıyorum. hiç bir zaman düzelmeyecek

ben şuan nişanlıyım ama nişanlılığım tehlikede çevremizden o kadar müdahale eden var ki istemiyorum deme aşamasına geldi nişanlım ve böyle gidersede ayrılcaz 3 yıllık ilişki ve 1 aaylık nişanlılık sürecimiz var hangisi daha zor geçti derseniz nişanlılık dönemi derim. canım bu yüzden çok yanıyor. ama tek başımada ilişkimi kurtaramıyorum( napcağımı bende bilmiyorum

ben şuan nişanlıyım ama nişanlılığım tehlikede çevremizden o kadar müdahale eden var ki istemiyorum deme aşamasına geldi nişanlım ve böyle gidersede ayrılcaz 3 yıllık ilişki ve 1 aaylık nişanlılık sürecimiz var hangisi daha zor geçti derseniz nişanlılık dönemi derim. canım bu yüzden çok yanıyor. ama tek başımada ilişkimi kurtaramıyorum( napcağımı bende bilmiyorum

kızlar benim abimle dayımın kızıda evli yani hala dayı çocukları ama biz aileler yani erkek tarafı olarak en azından annem babam istemedi bu evliliği dayımın yengemin istemesi kadar istemedik biz. inanırmısınız evlenmeden önce abartmıyorum 3 ay boyunca abim her işten geldiğinde akşam evin konusu aynıydı babam abime oğlum olmaz 2 kardes birbirine düşer şöyle böyle ama abim vazgeçmedi tabi dayımın kızıda. neyse cok detaya girmeyim bunlar evlendiler maşallah bizimkilerde sorun yok ilkokul 2 ye giden cok tatlı bi yeğenim var iyiler çok şükür amaaa ne olursa olsun en ufak bişide olaylar aileye yansıyo her evlilikte olduğu gibi ama bu yansıyan aileler birbiriyle kardeşse diğer evliliklerden farkı da bu oluyor zaten ne laf bitiyor ne söz ne olursa olsun akraba evliliği iğrenç bişi çünkü gelin damat iyi bile olsa kardeşler birbirinden oluyo

Toplumsal ve hukuksal bağlamda ensest

Çeşitli ülkelerde farklılıklarla da olsa ensesti suç sayan ve bu nedenle de cezalandırma yönüne giden yasa maddeleri mevcuttur. Hukuk açısından en genel anlamda ensest, birinci ya da ikinci dereceden yakın akrabalarla girilen cinsel ilişki olarak tanımlanmaktadır. Bazı istisnalar vardır: İsveç örneğinde bu tür olaylara bir ceza uygulamadığı bilinmektedir. Türk hukuk sisteminde Medeni Kanun'da yakın akrabaların birbirleriyle evlenmelerini yasaklayan maddeler vardır. Ancak bu "evlenme yasağı" dışında, akrabalararası cinsel ilişkileri suç sayan maddeler yoktur. Genelde rıza ile gerçekleştiği varsayılan cinsel ilişkiler suç sayılmamakta ve cezalandırılmamaktadır. Bununla birlikte aile-içi cinsel şiddet olarak bilinen olgu karşısında ne yapılacağı ve yapılması gerektiği önemli bir sorun olarak devam etmektedir. Ensestin tabusal niteliği, aile içi cinsel şiddetin ve istismarın deşifre edilmesinde ve buna karşı önleyici tedbirler alınmasında ciddi bir engel teşkil etmektedir. Bireylerin eğitim ve kültür durumlarına bağlı olarak bu durumlarda takınabilecekleri tavırlar farklılaşmaktadır. Kapalı aile ve akrabalık ilişkilerinde, eğitimin yetersiz olduğu hallerde özellikle sorun daha gizli-kapaklı kalabilmektedir. Türk Tabibler Birliği, kadınların ve özellikle küçük çocukların korunması bakımından, ensest konusunun Türk Ceza Kanunu'nda ayrı bir yasa olarak belirlenmesi gerektiğini ileri sürmektedir.

Kaynak : Ensest - Vikipedi

Son düzenleme:
çok üzüldüm gerçekten =(

benzer bir olay bir uzaktan akrabam olan bir arkadaşımın başına da geldi maalesef.

amcasının oğlu arkadaşıma üniversiteye gidince beni bekle demiş, arkadaşım da çocuğu da sevdiği için beklemiş. çocuk okulu bitirmiş, askerliği bitirmiş, işe başlamış. bu arada arkadaşım kendisine gelip görüşmek isteyenlerin hepsini de geri çevirmiş. çocuğu beklediği için...işini kurduktan sonra ise çocuk konuyu ailesine açmış, annesi arkadaşımı istememiş ve hiç bir direnme göstermeden çocuk tamam deyip ailesinin gösterdiği kişiyle evlenmiş.

yılların bekleyişi, sevgisi, gelen kısmetlerin hep geri çevrilmesi, sonunda ailelerin düşman olması ve arkadaşımın şeker hastası olması... maalesef hayatta bu kadar büyük özveriyi hakeden çok az insan var. o yüzden dikkat etmekte fayda var. seven adam zaten başlangıçta sizi ailesi ile tanıştırır...yoksa da uzun süre beklemenin ne anlamı olur ki zaten..

Biliyor musun aynı konuya değinecektim...

Kusura bakmayın ama ben konu sahibi için hiç üzülmüyorum. Olması gereken olmuş. Bundan sonra hayırlısı olsun...

Akraba evliliklerinin halen daha-hatta şehirlerde bile- normal karşılanmasına inanmak istemiyorum...

Normal bulanlarıda kınıyorum...

Kuzenlerine karı-koca/ yeğenlerine gelin-damat gözüyle bakanların sapkınlıktan ve cahillikten başka bir sıfatı yok.

Eski Türklerde bile atalarımız 7 kuşak sonrasında anca kan bağı olan evliliklerini gerçekleştirirmiş...

Bırakın kuzeni,ötesini berisini...Tam 7 kuşak!

Sonradan arap kültürüyle yontulmuşuz. Sene 2011... Bu yontuları halen düzeltememişiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…