- Konu Sahibi Queen of the North
-
bunlar yaşanmasa daha iyiymiş ama yaşanmış evlenince olsaydı dahamı iyi olacaktı bence zaman herşeyin ilacı kendini çok üzmeden bi doktordan yardım alsın derim çünkü sonra kalıcı hastalıklar bırakabiliyor üzüntü ülser,migren gibi kendini düşünsün
televizyonlardaki doktorlar basbas bağırıyor,teyze,amca,hala evlilikleri yapılmasın diye halen şimdiki yüzyılda böyle evliliklere aileler onay veriyorlar,olmadığına sevinsin bir yandan olması gerekmediği için olmamış,aynı kanı taşıyorlar bunlar kardeş....niçin insanlarımız daha eski kafayla devam ediyorlar daha anlamış değilim....konu sahibi kız da tabi bunca yıl beklediği için iyice bağlanmış...böylesi daha iyi o senin kardeşin kardeş kardeşle evlenmez.....
oldum olasi akraba evliligine karsiyim.... nasil o gözle bakiyorlar anlamiyorum her acidan kötü bi durum
al işte madem anlasamayacaktın insanın yegenıde olsa anlasamadıktan sonra anlasamaz ne diye kızın hayatını karartırsın kı ama hep diyorum kım olursa olsun o ah lar vah lar cıkar ne olursa olsun kadına oluyo olan zaten erkek masum ne güzel
son sözüne çok katılıyorum nişan -söz olayı ne kadar uzarsa okadar sorunlar çıkar , en iyisi 1 sene içinde herşeyi olup bitirmek ve evlenmek bence.. öncesinde aileler karışmadığı sürece istediğin kadar görüş , tanı. ama aileler girince daha bir değişior hersey sorumluluk artıyor.
son sözüne çok katılıyorum nişan -söz olayı ne kadar uzarsa okadar sorunlar çıkar , en iyisi 1 sene içinde herşeyi olup bitirmek ve evlenmek bence.. öncesinde aileler karışmadığı sürece istediğin kadar görüş , tanı. ama aileler girince daha bir değişior hersey sorumluluk artıyor.
Toplumsal ve hukuksal bağlamda ensest
Çeşitli ülkelerde farklılıklarla da olsa ensesti suç sayan ve bu nedenle de cezalandırma yönüne giden yasa maddeleri mevcuttur. Hukuk açısından en genel anlamda ensest, birinci ya da ikinci dereceden yakın akrabalarla girilen cinsel ilişki olarak tanımlanmaktadır. Bazı istisnalar vardır: İsveç örneğinde bu tür olaylara bir ceza uygulamadığı bilinmektedir. Türk hukuk sisteminde Medeni Kanun'da yakın akrabaların birbirleriyle evlenmelerini yasaklayan maddeler vardır. Ancak bu "evlenme yasağı" dışında, akrabalararası cinsel ilişkileri suç sayan maddeler yoktur. Genelde rıza ile gerçekleştiği varsayılan cinsel ilişkiler suç sayılmamakta ve cezalandırılmamaktadır. Bununla birlikte aile-içi cinsel şiddet olarak bilinen olgu karşısında ne yapılacağı ve yapılması gerektiği önemli bir sorun olarak devam etmektedir. Ensestin tabusal niteliği, aile içi cinsel şiddetin ve istismarın deşifre edilmesinde ve buna karşı önleyici tedbirler alınmasında ciddi bir engel teşkil etmektedir. Bireylerin eğitim ve kültür durumlarına bağlı olarak bu durumlarda takınabilecekleri tavırlar farklılaşmaktadır. Kapalı aile ve akrabalık ilişkilerinde, eğitimin yetersiz olduğu hallerde özellikle sorun daha gizli-kapaklı kalabilmektedir. Türk Tabibler Birliği, kadınların ve özellikle küçük çocukların korunması bakımından, ensest konusunun Türk Ceza Kanunu'nda ayrı bir yasa olarak belirlenmesi gerektiğini ileri sürmektedir.
Kaynak : Ensest - Vikipedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?