nikaha 3 gün kala nikah iptal edildi

İki kuzenin evlenmesi bana çok sapıkça geliyor, yani kuzen bunlar daha ötesi var mı? Sapıklık resmen. Keşke en baştan tavır koysaylarmış 7 sene bir kızın ömründen çalınmış, belki fırsatları kaçırmış, belki okumamış, hatta işten ayrılmış.Çok büyük ah almışlar vebalini nasıl çekecekler düşünemiyorum.

kuzenin ne kadar destek alsada unutma konusunda başarılı olamayacak canım maalesef bunu üzülerek söylüyorum ama gerçek bu..
7 yıl az bir zaman değil birde düğün arefesinde ayrılık çok zor.. kuzeninin yaşadığı çeyizi toplama gelinliğin asıldığı duvardan indirilip kutusuna konulması o eşyaların eve tekrar sokulması bunların hepsi o kadar can yakıcı ki... resmen içine çöküyor insanın.. yalnız bırakmayın yaşadığım için ve 1 yıl geçmesine rağmen hala atlatamadığım için kendini kapatmasına izin vermeyin.. Allahım yardımcısı olsun inşallahhhh

Bu sitede denk gelmiştim..Öğretmen bir kız amcasının oğlu ile nişanlanmış.Siz ne derseniz deyin evlenicem,aşığım ,var mı ötesi demişti...Mimar bir arkadaş ta onu desteklemişti...... Okumak cehaleti alır ama eşeklik baki kalır diye boşa dememişler............

Bende bu konulara deginecektim... konuyu basindan beri takip ediyorum kimsede bu konuya deginmeyecek mi kimse farkinda degil mi acaba diye bekleyip durdum. Insan beraber buyumesede nasil kuzeniyle evlenmeye kalkisir ya ... ogykkk... midem bulanti resmen... teyze anne yarisidir insanin kardesi sayilir kuzeni sonucta yakin akraba uzak degilki... ayrica yakin akrabalarda genler daha benzerdir ve sakat ve ozurlu cocuk dogma irsi hastaliklarin cikma yuzdesim vs artar.Tv lerde goruyoruz akraba evliliginden dogma cocuklari turlu turlu adini bile duymadigimiz hastaliklara kapilmislar sonrada yana yakila care ariyorlar.

Bir arkadasinda dedigi gibi atalarimizda kulturumuzde yok boyle birsey ancak doguda yaygin ki onlarin orf adetleri zaten batidan ve anadoludan farkli...akrabayla nasil evlenilir aklim almiyor. Burada evlenmeden once sevgilisiyle yasayan veya iliskiye girmis uyelerin taslayan yerin dibine sokan uyeler hani nerdesiniz? Nikah dediginiz sey bu kadar matah bisi midir yani .... nikah yeri gelir insani temizler alninin akiyla cikarir ama yeri gelir yerin dibine sokar ensest iliskileri , sapikca akraba evliligini destekler mesrulasirir. Demek ki nikah hersey demek degilmis kiminle nasil kiyildigina gore degisirmis... Hayret bisey hani nerde namus bekcileri sapikca iliskilere cikipta biride birsey demiyor varsa yoksa nerde nikahsiz napilmis onun pesindeler... Elin kulturunu begenmediginiz yabancisi bile yapmiyor bunlari. Kultur kultur diye yirtindigimiz seye bak... Yurtdisindakilere ozenmeyin 16 yasinda herkes herseyi yasiyor cok guzel orfumuz adetimiz var diyenler hadi buyrun... 16 yasinda kizi 80 yasinda adamlada evlendiriyor bu kultur yakin akraba evliliginide onayliyor bu kultur.... bilmem kimin neyin kulturu orfu adeti daha normal... adi laf olsun nikah olsun nikahlandiktan sonra kim takar kuzenmis akrabaymis kardes sayilirmis vs...

Iyiki zamanında olmuş tartışma. Evlendikten sonra olsaydı hem sen hem ailen daha büyük zarar görürdünüz. Bence şanslı olduğun için sevinmelisin.

insan , kardeşini, kocası yada karısı olarak nasıl görebilirki .. tüylerim diken diken oluyo düşündükçe..
bence hayırlısı olmuş.... teyzesine nasıl zamanla anne diyebilecekti...
böylesi onun için ve ileride doğacak bebekleri için en doğru olan. büyüklerin cehaleti yüzünden olan çocuklara oluyo maalesef. Çunki onların , ne ailelerini nede hayatlarını seçme şansı yok..

Allahın sevdığı kuluymuşkı olmamış
olmamasıda gerekıyor bu tür evlılıkler
olan kadından erkekten cok cocuklarına oluyo
onların aılelerını seçme şansı yok

dılerım en kısa zmanda bu durumu atlatır kolay değil ama en doğrusu olduğuna ınaıyorum

yorumlarınz için teşekkür ederim kızlar

midem bulandı diyen kardeşler nasıl evlenir diyen sapıklık dıyen arkadaslar ...zaten kımse desteklemedı bu evlılıgı ailede uzaktada olsalar kuzenler bende dogru birşey oldugunu savunmadım zaten savunamam da burda önemlı olan akraba evlıgı degıl basından böyle bir iş gecen bir genc kız bende paylaşmak istedım ama lütfen büyük konusmayalım olurmu yarın bizim basımıza ne gelecegı bellı degıl....

neyse bır kaç gunluk gelısmeler var onları paylaşayımturmuslar hesap kıtap yapmıs erkek alacak verecek ne kadar diye görünürde hç bişiy harcamıs gibi görünmeyen insan 12 bın gıbı bı para harcadıgını söylemıs ve kızıda 3 bın tl borclandırmıs kendıne yanı evın depozito ve kirasından tutun nikah işlemlerınde harcanan paralara kadar herseyı hesaplamıs ve 3 bın tl kız öderse ödeseceklermıs kızda ugrasmak ıstemedı lanet olsun deyıp işe girince ödeme yapacak.bu arada hala aryo kızı sonucta7 yıl var ortada bır anda sılemem dıyo kızın kafası yıne karısıyo o görümceler o kadar laf sayıp yınede kuzenımsın deme cesaretını gösterebılıyo ve bu iş bittikten sonra yakın cevrede ınanılmaz bır sevınc oluyo ıyıkı olmamıs diye meğerse erkek tarafı yıne yakın akrabalarımıza bız ıstemıyoruz da kız zorla kabul ettırmeye calısıyo kendını dıyolar ve bunu anlattıkları kısıde içinde tutuyo araları bozulmasın dıye söylemıyo kız tarafına yanı işin özü aslında herkes bu ayrılık haberını beklıyomus kuzen sımdı cok iyi yanı öyle görünüyo destegın faydası olmus ama unutması bıraz zaman alıcak hayata karamsar bır daha evlenırmıyım nasıl guveırım falan diyo ama atlatıcak ınsallah

Herşeyde bir hayır vardır. Umutla bakalım hayata.

orası muhakak ama eylül ayını cok severım ama bu ay cevremde 4 kısı ayrıldı dugun arifesınde hele birisi esya yüzünden tartısmıs nıkahta kız hayır demıs tam fılmlık neyı paylaşamazlar anlamadım bende gectım aynı dönemden ama ben kımseyı kırmadım kımsede benı kırmadı esya yuzunden olsun baska sey yuzunden olsun gerıldık tabı ama saygıyı asmadık gecım korkusumudur ben anlamadım yanı

cok uzuldum yasanılanlara...
Hayırlısı olsun

konu sahıbı arkadasım
kız kuzenın ne durumda azıcık toparladı mı kendısını...?

öyle aileye de erkeğede yazıklar olsun.ne demek şimdi hayır deömesem bile nikah masasında hayır diyecekltim. ne kadar grursuz ve zavallıymış.

Bende akraba evliliğine karşıyım anında engel olurum ne kadar kötülük varsada yaparım,onca erkek içinde bula bula akrabaya göz dikmek etik değil,ömür boyu bildiğimiz insanlarla uğraşmak sıkıcı yeni yüzler ,yeni kanlar daha iyi

ema, neden etik olmasın ki ? Evet tasnif edilmeyebilir bazı insanlar tarafından bende olmasa daha iyi olur diyenlerdenim ama etik olmayan bir durum yok ortada.

ema, neden etik olmasın ki ? Evet tasnif edilmeyebilir bazı insanlar tarafından bende olmasa daha iyi olur diyenlerdenim ama etik olmayan bir durum yok ortada.

Tanıdık insanlar oldukları ve sıkıcı oldukları(?) icin etik değil :) Yeni yüzler olsa, yeni kanlar (vampir misali) gelse daha çekici, daha etik olur herhalde (?)

akraba evliliği konusunda söylediklerine katılıyorum ancak flört döneminin uzunluğu her zaman olumsuzluk getirmiyo ben evlendiğimde beraberliğimizin 10. yılı olucak misal, ama biz son raddeye gelene kadar aileleri tanıştırmadık, son 2 aydır nişanlıyız aileler işin içinde, ondan önce bizi bilselerde kendi aralarında vıcık vıcık bi görüşme sürecine giremediler çünkü istemedik, tanıştığımızda 17 yaşındaydık evlenme durumumuz yoktu yani, sonrasında okullar, askerlik, iş bulma derken ister istemez Türkiye şartlarında uzuyo bu süreç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…