- Konu Sahibi Azkullanilmiskaynanamvar
-
allah yardımcın olsun.yaşadıkların kolay değil.bence kv.evlendikten sonrada size huzur vermez.bide tek erkekmiş.asala bırakmaz oğlunu.sanıyorlar ki oğlu evlenince unutulacaklar ve bide sonsuz beklenti içinde olurlar.benim eşimde tek erkek bide çok fazla ailesine düşkün.sanırım senin nişanlın hep senin yanında olmuş.benim ki tam tersi.inş.her şey yoluna girer.Allah yardımcın olsun.
Ben düşüncelerinizi çok sevdim.İçten pazarlıklı ve fesatça düşünmüyorsunuz.yanlışı doğruyu çok iyi görüyorsunuz.Sevdiğiniz insanla bu yola girin derim,denemekte yarar var.Rabbim iyinin ve dürüstün yanındadır.İnşallah bir daha açtığınız konuda güzel haberlerinizi alırız.Yeni yolunuzda sorunsuz ve sonsuz mutluluklar dilerm.a.s.Asgd, güzel ve içten temennilerin için çok teşekkür ederim.İnşallah diyorum.bakıp göreceğiz.,
Gülsüm Sultan, işte beynimi yiyen tüm sorular bunlar, üşenmeden okuyup yazdığın için çok teşekkür ederim.Anne bu sonuçta atsan atılmaz, satsan satılmaz ve her şeye rağmen annedir diyorum, sonuna kadar görüşsün, gitsin gelsin hatta herşeye rağmen ben bile bayram da seyran da giderim diyorum.Sonuna kadar pozitif ve saygılıyım (eşeklik derecesinde hatta) ama bir yandan da dediğin gibi hep hayatımızda olacak, 4 yıldır sırf evlenmeyelim diye yapmadığını bırakmayan bir kadını belki 40 yıl daha çekeceğim. (Allah herkese sağlıklı uzun ömür versin, kimse kimsenin yerine gitmeyecek ama bana da sabır versin) İşte bu sebeple ya şimdi vazgeçmeli, ya nikah masasından kalkmalı ya da sevgimize sahip çıkıp devam etmeliyim.İyi dileklerin için teşekkür ederim.
Nişanlınızın babası sağ mı peki?O ne düşünüyor bu konuda, böyle önemli bir konuda karısına tepkisini göstermesi gerekirdi.
Yaşadıklarınız elbette çok üzücü olaylar ama en azından nişanlınız sizi savunuyor, size laf ettirmiyor böyle düşünün ve birbirinize destek olun benim fikrimce.
Haklısınız iki kişi arasında demekle olmuyor, evlilik ailelerin nikahıdır gibi bir şey okumuştum bir ara.Aradaki dengeyi iyi ayarlamak lazım ama denge için de anlayış lazım :sinifsinif:Zor bir durum...
İnan ben de dahil pek çok evli arkadaşımız buna benzer bazı zorlukları göze alarak evlenmişizdir... Neden? Mutlu olalım aman bize ne ailesinden? diye geçirmişizdir içimizden...
Ama olmuyor evet evlilik iki kişi arasında ama ailelerde önemli bazı noktalarda...
Belliki kayınvaliden sizi rahat bırakacağa benzemiyor, sizinde yuva kurup mutlu olmak en tabii hakkınız...
Dilerim ki başka bir başlıkta herşey yolunda diye konu açarsınız...
Şimdiden tebrik eder, mutluluklar dilerim...
Aileler bir evlilikte malesef çok önemli. Anlattığın kadarıylad a çekilecek gibi değiller. Değişmelerini de bekleme. Nişanlın şuan bazı şeylerin arkasında duruyor olabilir ama evlendikten sonra değişme olasılığıda yüksek. Her erkekte var bu annesini savunmak. Evlenince bütün şartlar değişiveriyor.İnsanın gözü kara oluyor bu zamanlarda. Biz mutlu olalım yeter diyebiliyor ama izin vermiyorlar ki.
Umarım herşey gönlünde ki gibi olur.
Canim, bence sen hic üzülme.
Bu sana degil, ogullarina verdikleri degeri gösterir.
Bir insan gelinini sevmese dahi, oglu icin susar yahu!
Bunu yapmayan anne, hakkaten arkadaslarin dedigi gibi sorunludur.
Birak kendi sorunlari icinde bogulsun.
Nisanlindan icin, bu adam benim arkamda durur, beni ezdirmez diyorsan evlen.
Ama süphelerin varsa nikah tarihini erteleyin, o zaman zarfindada bir karar verirsin.
Allah yardimcin olsun canim, senin icin dua edecem.
hiçbirşeyi takmayın kafanıza. sizin en mutlu günleriniz. kimsenin bunu mafetmesine izin vermeyin. ayrıca gelmezlerse gelmesinler. yüzlerini görüp düğün gününüzü mafedemezler işte..
iyi tarafından bakın : yaptıklarıyla oğlunu yavaş yavaş kaybeden bir kadın kayınvalideniz. eşinizde sizden annesi için birşey isteyemez. anneme iyi davran git görüş ya da gelsin bize kalsın iyi ağırla vs gibi ricalarda bulunamayacak. hayatınızda olmayacak artık..
yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama sanki sen zamanla iyiliğinle iyi niyetinle kayınvalideni utandıracak birine benziyosun. kayınvaliden zaten şu durumda bir sıfır yenik .. azcık içinde insanlık varsa iki elinin arasına alıcak kafasını ve utanma duygusuna teslim olcak..etrafından eleştiri alıcak sana ve oğluna karşı çok çok mahçup olcak.. ya da torun torbasına öyle uzaktan bakıcak...Evet olumlu tarafı bu gözüküyor ama gene de görüşmeyi, bir şeyler paylaşmayı, yarın öbürgün torun torba sevgisini tatmasını gerçekten isterdim. Kısmet, nasip ne diyeyim. Herkes mutlu ve huzurlu olur inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?