Nişan atilcak galiba:( yardim edin

şimdi üzülürsün, belki o hakaretlere rağmen özlersin de ama hepsi zamanla geçer..
durduk yere sana bağıran adam, annesine hakaret eden den ne hayır gelecek.
ayrıldktan bi kaç ay sonra unutulur... boşver bence ..

Onlarin yaptigi terbiyesizlik ama suda gercek o altinlari kaynanan kendisine hediye etmis. Dugunden sonra kendinizi de yirtsaniz zaten size vermezdi. Bence verme.

bencede kesnlikle başka bişey var . muhtemelende bu konu aralarında geçmiş tartışılmış ve nişsanlın senden çokta içinden gelerek değil ailesinin isteği doğrultusunda istemiş altınları ama gerçek şu ki bu adamdan kurtulman senin için daha hayırlı gibi gözüküyo

niye evlenecegim diye bu takıntı ki olmuyorsa olmuyor insan sabretmeli yani şartları zorlamanın olmayacak adamı koca yapmaya çalışmanın anlamı ne ola ki?

Çok komiğiz kızlar yaa. Şimdi bu saate kadar aramaması ağır geldi diye üzülüyoruz.
Evlendikten sonra aynı evin içinde 3 gün 5 gün aramıyor, inadına yanına gelmiyor adam
görüyoruz günümüzü.

Konu sahibi keşke tek sorun altınlar olsaydı.
Adam ufacık bir merak etmeyin cümlene çileden çıkmış.
Evet yanında olsaydın dayağı yerdin bu psikopattan.

Eğer evlenirsen daha çok konu açarsın burada.
Yazık etme kendine.
Anasına lan lannnn diye bağırıp küfürler eden sana daha beterlerini yapar maalesef

biz de evlendikten sonra ilk kavgamızı düğün gecesi takılar yüzünden yapmıştık..
evlendiğimiz gece otelde kalacaktık. altınları getirip bana verdiler düğün biterken, eşim de dedi ki annem altınları eve götürmek istiyor, otel güvenli değil diyor. ben de dedim ki neden verelim ki altınları, yani sonuçta birine verecek olsam da kendi anneme veririm ama aile ayrımı yaptığımdan değil, gerçekten o an anlamsız geldi takıları vermek daha ben sayamadan (ki o zaman borçlarımız vardı ve takıları satıp borç ödemeyi düşünüyorduk-o yüzden de ne kadar takı olduğunu merak ediyorduk). kısacası sebebi yok,içimden gelmedi ve vermedim. eşim de gidip bizde kalcak tkaılar demiş annesi de ağlamış oğlum bana güvenmiyor altınlarını vermedi diye. eşime de söylemişler bunu ve ilk gece beş karış suratla oturduk. sonra ben annesini aradım dedim neden böyle yapıyorsunuz? ben sana hiçbir şey demiyorum sen vermezsen vermezsin hakkındır ama oğlum bana güvenmedi neden vermedi ben napcaktım altınlarınıza dedi. gerçekten de kırgınlığı oğlunaydı benimle gauet güzel konuştu ama ben yine de anlayamadım neden öyle olduğunu. yani otel güvenli değilse iki söylenirsin içten içe neden vermediler diye ama olay çıkartmazsın yani. olay derken de eşimden bahsediyorum aslında. annesi kırılmıştır hassaslıkla söylemiştir neyse ne. ilk gece yüzünü astı ama beş karış hem de...
kısacası altın olaıy pis. çokpis hem de. ama insanın iç yüünzü şakır şakır ortayaçıkarır. ben nişanlınızla gelecek görmüyorum ama hakkınızda hayırlısı olsun diyebilirim sadece.iyi düşünün..

Ununu eleyip, eleğini asmışsın gibi konuşma, gören de 50 yaşında 5 çocukla beş kuruşsuz kaldığını sanır.

Bu çocuk senin özgüvenini yitirmene sebep olmuş olabilir, sindirmiş olabilir ama artık önüne bakma zamanı. Eğer tek başıma kendime güvenimi sağlayamayacağım diyorsan, ailenle de her şeyi paylaşamıyorsan psikolog yardımı al konuştukça açılırsın keşke daha önce gitseydim dersin.

Ayrıca kendi annesine saygılı usturuplu konuşmayan insandan saygı güzel bir üslup beklemek ne kadar mantıklı?

İlk olarak o altınlar senin hakkın. Sürekli altın mevzusunun dönmesi , istemeleri çok çok ayıp.
Bu diğer sorunların yanında o kadar önemli değil aslında. Asıl sorun nişanlının sana ve hatta kendi annesine bile saygısının olmaması .
Bence karşı taraf atmazsa bile nişanı sen at.
Böyle adamdan ne sana koca ve çocuklarına adam akıllı bi baba olur. Yol ver gitsin

Bütün yazdıklarını ve arkadaşların tüm yorumlarını okudum. Biraz kırıcı gelebilir yazacaklarım, hatta ban bile yiyebilirim ama olsun, eğer aklın başına gelecekse değer..

Nişanlının sana ve ailene ettiği küfürler, saygısızlık hiçte anormal değil. Sen kendini saydırmamışsın. Karakterini, kişiliğini kabul ettirememişsin. Erkekler kendilerine güvenen ve ayakları üzerinde duran kadınlara saygı duyarlar. Sen onu hayatının merkezi değil, bizzat hayatın ta kendisi yapmışsın. Sana saygı duymuyor, çünkü sen onun gözünde kişiliksizsin. Ona göre, eğer kişiliğin olsaydı zaten bu kadar taviz vermezdin. Sakın yanlış anlama, bu benim senin hakkında ki düşüncem değil, ama sen nişanlının gözünde bu konumdasın. Sana değer vermiyor, sende değer verilecek bir özellik görmüyor. Her yaptığın hata, her sözün yanlış, sen idare edilecek, yönetilecek birisin onun gözünde. Kendisine eş değil, uzaktan kumanda ile yöneteceği robot arıyor.

Ayrıca nişanlın seni sevmiyor. Çünkü seni değiştirmiş. Seni sevseydi, ilk tanıştığınızda sahip olduğun hayata ve yaşam biçimine saygı duyardı. O zaten yola seni değiştirmek için çıkmış. Sende paşa paşa sözünü dinlemişsin.

Bu olayın kapanacağını düşünüyor. Unutulacağını, ve evleneceğinizi sanıyor. Eğer aklını başına toplamazsan da öyle olacak. Sosyal hayat insana özgüven aşılar. Bir kadının kendi parasını kazanması en büyük güçtür. Hepsini almış elinden, çünkü onun gerçek yüzünü gördüğünde çaresiz kalmanı istemiş. Bu kıskançlık değil, sahiplenme değil, önce burada anlaşalım. Bende nişanlıyım, yeni mezun oldum, nişanlım benden önce iş arıyor benim için. Bu kısıtlamalar sevgi gösterisi değil, adam kompleksli anla işte, aciz ruhlu.

Sana gelince.. Benim annem 40 yaşından sonra boşandı, ve çalışıp kendi parasını kazanıyor. Sakın bana nasıl yeni baştan başlayacağım, ben ne yapacağım deme. Bu saçma sapan lafların arkasına saklanma. Ömür boyu eziyet çekmek daha kolayına gidiyorsa keyfin bilir. Daha seni koruması gerekirken böyle hakaretleri reva gören bir adamla ki adam kelimesini lafın gelişi söylüyorum, bu adamla evlenirsen, başına gelecek her şeyi hak etmişsin demektir. Nişanlılık kolay değil, aileler girince dengeler değişiyor, alışmak zaman alıyor, bende sıkıntılar yaşadım, ama bu kadarı fazla. Tartışma aranızda kalmalıydı, ne konuşulursa konuşulsun, ailesini karıştırmayacaktı. Hele o küfürler, seni saymıyor ki aileni neden saysın ? Sen kendini de aileni de saydıramamışsın, üzgünüm, gerçekler acıdır.

Kayınvalideye gelecek olursak, sakın aile çok iyi masalları okuma bize, kendinde inanma. O kadın gerçekten seni sevseydi, veyahut temiz kalpli olsaydı, o telefonu alırdı oğlunun elinden, kendine gel napıyorsun derdi. Ha alamıyorsa çıkar giderdi o odadan. O kadın bunu özellikle yapmış, şimdi oturmuş kahvesini içip, çayını yudumluyordur.

Kendine gel, hayat bir erkeğin çevresinde dönmüyor. Evet, kötü bir şey bu yaşananlar. Ama bence sen bu adamla! bu kötü tecrübeleri, yaptığın hataları fark etmek için yaşadın. Artık nasıl bir kadın olman gerektiğini, kendini saydırman gerektiğini öğrendin, ilerde başka biriyle beraber olduğunda nasıl davranmaman gerektiğini biliyorsun.

Ha bu kadar kişinin bunca lafından, hayat tecrübesinden sonra hala daha kendime güvenim yok deyip, o adama dönmeyi düşünüyorsan yazıklar olsun, kendimiz çalıp kendimiz söylemişiz demektir. Sonra 3,5 sene sonra ağlayıp sızlama sakın, Allah sana göstermiş bu olayla çizmen gereken yolu, görmüyorsan senin hatan.

İyi de nişanda takılanlar sadece nişan bozulunca geri istenir.O altınların takılma amacı da kız tarafının çeyiz eksiklikleri giderilmesidir.Ayrıca nişanlının tavrı çok çirkin bu nasıl bir usluptur anlamadım ?! Allah'tan altınları bozup çamaşır makinası falan almamışsın seni dövecekti herhalde bunlar.Yol yakınken geri dön evlenince neler yapar.Demek bir strese girse işsiz falan kalsa sana ne eziyetler edecek.Kayınvalidenin altınları geri istemesi ne demek? Unutulurmuş bilmemneymiş.Evlendikten sonra alırsın annenden onda duracağına senin annende dursun o zaman ne farkedecekmiş ki? Çok saçma.Hele ki görümcenin arkadan bağırması ayyyy.....

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

afedersiniz ama nişanlınızda çok ilginç annesşne bağırış çağırış soruyo altınları niye istiyosun diye anneside sanki kötü bir niyetle istese söyliycek komik ya hem niye siz altınları saklayamayasınız bence haklısınız belki de bu olay bazı şeyleri görmenizze vesile olur hayırlısı

Yillar once ilk evliligime ramak kala eski esimin bu derece bir sinirle annesine bagirdigini gordugum an keskeeee o zaman evlenmeseydim diye cokkk gec pisman oldum o zamn cok kucuktum.. sakin boyle bir adamla evlenme derim . Zamaninda Allah bana ne kadar saygisiz oldugunu gosterdi ama ben kormusum. Hic bir zaman duzelmiyorlar aksine uzerine ekliyorlar. Elalem ne der diye dusunme asla devam etme arkadasim

Benim bildiğim birtek nişanda taktıkları takı setini ve varsa bileİği düğünde tak gel kızım derler çünkü resimde takı seti çıkıcak ve düğünde bilezik takılır genelde sadece yada altın zincir tarzı bir şeyler nişanda takılan çeyrekler paralar kızın ailesinindir kızın ihtiyaçları için harcanır erkek tarafına verilmez ne nişanlının ne ailesinin tutumunu beğenmedim ince ele sık doku sonradan boşanmaktan daha iyidir yol yakınken dönmek çünkü altın meselesi değil sadece olay dk bir gol bir ailesinin yanında rezil etmiş seni:18:

Bu yorum, kk'deki açilan konularin %60-%70'inde yapilabilen bir yorumdur. Aslinda saklayip, çesitli konularda kopyalamak lazim

Aynen katılıyorum ve imzamı atıyorum

Yol yakinken døn, balik bastan kokar.. Nisanliyken el ustunde tutmasi gerek hem annesiyle seni karsi karsiya getirmeside cok garip...

Günün yorumu olmuş.. ellerinize sağlık. ..sonuna kadar katılıyorum. ..

Bide yazmissin sabah kalkip ise gitmek gøzumde buyuyor diye, bukadar mi asalak hayat yasamak istiyorsun? Agzina gelen herseyi bana saysin døvSun søvsun ama ben calismayim, kendi ayaklarimin ustunde durmayim? Bukadar mi acizsin,aciziz biz kadinlar.
Kusura bakms ama ben erkek olsam sen gibi biriyle asla evlenmezdim, cunku kocani somurulecek bi inek gibi gøreceksin.o sana kufur ettikce olan sevgin sayginda kalmayacak ama bosanmayacsksin "is bulup sabah kim kalkcak"diye... Yazik biz kadinlarin kendi ayaklari uzerinde durmasi sart aslinda.umarim gozlerin acilir da Allahta hakkinda hayirlisini verir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…