- Konu Sahibi Bettybooplu
-
Bütün yazdıklarını ve arkadaşların tüm yorumlarını okudum. Biraz kırıcı gelebilir yazacaklarım, hatta ban bile yiyebilirim ama olsun, eğer aklın başına gelecekse değer..
Nişanlının sana ve ailene ettiği küfürler, saygısızlık hiçte anormal değil. Sen kendini saydırmamışsın. Karakterini, kişiliğini kabul ettirememişsin. Erkekler kendilerine güvenen ve ayakları üzerinde duran kadınlara saygı duyarlar. Sen onu hayatının merkezi değil, bizzat hayatın ta kendisi yapmışsın. Sana saygı duymuyor, çünkü sen onun gözünde kişiliksizsin. Ona göre, eğer kişiliğin olsaydı zaten bu kadar taviz vermezdin. Sakın yanlış anlama, bu benim senin hakkında ki düşüncem değil, ama sen nişanlının gözünde bu konumdasın. Sana değer vermiyor, sende değer verilecek bir özellik görmüyor. Her yaptığın hata, her sözün yanlış, sen idare edilecek, yönetilecek birisin onun gözünde. Kendisine eş değil, uzaktan kumanda ile yöneteceği robot arıyor.
Ayrıca nişanlın seni sevmiyor. Çünkü seni değiştirmiş. Seni sevseydi, ilk tanıştığınızda sahip olduğun hayata ve yaşam biçimine saygı duyardı. O zaten yola seni değiştirmek için çıkmış. Sende paşa paşa sözünü dinlemişsin.
Bu olayın kapanacağını düşünüyor. Unutulacağını, ve evleneceğinizi sanıyor. Eğer aklını başına toplamazsan da öyle olacak. Sosyal hayat insana özgüven aşılar. Bir kadının kendi parasını kazanması en büyük güçtür. Hepsini almış elinden, çünkü onun gerçek yüzünü gördüğünde çaresiz kalmanı istemiş. Bu kıskançlık değil, sahiplenme değil, önce burada anlaşalım. Bende nişanlıyım, yeni mezun oldum, nişanlım benden önce iş arıyor benim için. Bu kısıtlamalar sevgi gösterisi değil, adam kompleksli anla işte, aciz ruhlu.
Sana gelince.. Benim annem 40 yaşından sonra boşandı, ve çalışıp kendi parasını kazanıyor. Sakın bana nasıl yeni baştan başlayacağım, ben ne yapacağım deme. Bu saçma sapan lafların arkasına saklanma. Ömür boyu eziyet çekmek daha kolayına gidiyorsa keyfin bilir. Daha seni koruması gerekirken böyle hakaretleri reva gören bir adamla ki adam kelimesini lafın gelişi söylüyorum, bu adamla evlenirsen, başına gelecek her şeyi hak etmişsin demektir. Nişanlılık kolay değil, aileler girince dengeler değişiyor, alışmak zaman alıyor, bende sıkıntılar yaşadım, ama bu kadarı fazla. Tartışma aranızda kalmalıydı, ne konuşulursa konuşulsun, ailesini karıştırmayacaktı. Hele o küfürler, seni saymıyor ki aileni neden saysın ? Sen kendini de aileni de saydıramamışsın, üzgünüm, gerçekler acıdır.
Kayınvalideye gelecek olursak, sakın aile çok iyi masalları okuma bize, kendinde inanma. O kadın gerçekten seni sevseydi, veyahut temiz kalpli olsaydı, o telefonu alırdı oğlunun elinden, kendine gel napıyorsun derdi. Ha alamıyorsa çıkar giderdi o odadan. O kadın bunu özellikle yapmış, şimdi oturmuş kahvesini içip, çayını yudumluyordur.
Kendine gel, hayat bir erkeğin çevresinde dönmüyor. Evet, kötü bir şey bu yaşananlar. Ama bence sen bu adamla! bu kötü tecrübeleri, yaptığın hataları fark etmek için yaşadın. Artık nasıl bir kadın olman gerektiğini, kendini saydırman gerektiğini öğrendin, ilerde başka biriyle beraber olduğunda nasıl davranmaman gerektiğini biliyorsun.
Ha bu kadar kişinin bunca lafından, hayat tecrübesinden sonra hala daha kendime güvenim yok deyip, o adama dönmeyi düşünüyorsan yazıklar olsun, kendimiz çalıp kendimiz söylemişiz demektir. Sonra 3,5 sene sonra ağlayıp sızlama sakın, Allah sana göstermiş bu olayla çizmen gereken yolu, görmüyorsan senin hatan.[/QUOTE
konu sahibi sadece bu yorumu .bile okuyup kararii versin..cokguzel ozetlemissin arkadasim..ben dugune birgun kala ayrildim.hemde deli gibi severkenpisman degiim yine olsa yine yaparim :)
Evet. Bende isticeklerini bildigim icin sakladim zaten. Ve verecektim zaten ama agizlariyla istemeleri hemde haber yollayip istemeleri beni cileden cikardi merak etmeyin dedim bende işte.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Eski konularına baktım da aşırı kıskanç diyorsun, çalıştırmaz, evden dışarı çıkarmaz, arkadaş çevrem olsun istemez diyorsun. Bir de evlenince onun memleketinde yaşayacakmışsınız. Bunların hepsi zaten ayrı ayrı sorun. Üstüne bir de kabalığı mum dikmiş. Allah kolaylık versin sana.
bencede kesnlikle başka bişey var . muhtemelende bu konu aralarında geçmiş tartışılmış ve nişsanlın senden çokta içinden gelerek değil ailesinin isteği doğrultusunda istemiş altınları ama gerçek şu ki bu adamdan kurtulman senin için daha hayırlı gibi gözüküyo
Merhaba kizlar. Cok sagolun bol bol ogut vermissiniz tek tek okudum her bir kelimeyi. Konustuk o aradi. Hicbisey olmamis gbi aradi esyalarini alcaz 2 gune gelip dedi. Bende anlayamadim dedim. Bizden ozur diliceksin yoksa ben esyalarini almadan giderim dedi. Bende buyrun gelin ama ozur dilemem. Ozur bekleyerek gelceksen ceyizlerim icin kamyonetle gelcektin hic onla gelme kendi arabanla gel babamla gorus sora babalarimiz gorussun bitsin dedim. Ona o hakaretleri yaptrdgm icin suclu benmisim. Ozur dilemezsem dalga gecmiomus bitcekmis bu is. Biter o halde dedim. Oyle kapattik gelecekler bikac gune. Benden ozur!!!!! Duyup esyalarimi burdan goturmeye
Bütün yazdıklarını ve arkadaşların tüm yorumlarını okudum. Biraz kırıcı gelebilir yazacaklarım, hatta ban bile yiyebilirim ama olsun, eğer aklın başına gelecekse değer..
Cok dogru yazmissin. Bende artik boyle dusunuyorum. Birde cekinmeden sikilmadan bizden ozur dilemessen bu is olmaz diyor. Ya benim nisanlim kiskanc sinir bozucu filan ama esasinda cok iyi bir insandir vicdanlidir allah korkusu vardir icinde. Varini yogunu doker sevdigine de 1 dakka donup bakmaz. Ben hep iyiliklerindn dolayi bana yaptiklarina sustum kendimi ezdim. Karakterimi sondurdum. Ozguvenimi bitirdim. Ya unv mezunuyum calismaktan sogudum sayesinde. Ben hala mal mal devam ederdim. Ama su laflari duyup ustunede bizden ozur diliceksini de duydumda iste senelerdir zorlayipta gecemedigim yerin dibini gordum sonunda. Mafetti beni bu lafi. Bosaymis diyorum icim suan bombos.
Merhaba kizlar. Cok sagolun bol bol ogut vermissiniz tek tek okudum her bir kelimeyi. Konustuk o aradi. Hicbisey olmamis gbi aradi esyalarini alcaz 2 gune gelip dedi. Bende anlayamadim dedim. Bizden ozur diliceksin yoksa ben esyalarini almadan giderim dedi. Bende buyrun gelin ama ozur dilemem. Ozur bekleyerek gelceksen ceyizlerim icin kamyonetle gelcektin hic onla gelme kendi arabanla gel babamla gorus sora babalarimiz gorussun bitsin dedim. Ona o hakaretleri yaptrdgm icin suclu benmisim. Ozur dilemezsem dalga gecmiomus bitcekmis bu is. Biter o halde dedim. Oyle kapattik gelecekler bikac gune. Benden ozur!!!!! Duyup esyalarimi burdan goturmeye
Yillar once ilk evliligime ramak kala eski esimin bu derece bir sinirle annesine bagirdigini gordugum an keskeeee o zaman evlenmeseydim diye cokkk gec pisman oldum o zamn cok kucuktum.. sakin boyle bir adamla evlenme derim . Zamaninda Allah bana ne kadar saygisiz oldugunu gosterdi ama ben kormusum. Hic bir zaman duzelmiyorlar aksine uzerine ekliyorlar. Elalem ne der diye dusunme asla devam etme arkadasim
Nişanlının sana ve ailene ettiği küfürler, saygısızlık hiçte anormal değil. Sen kendini saydırmamışsın. Karakterini, kişiliğini kabul ettirememişsin. Erkekler kendilerine güvenen ve ayakları üzerinde duran kadınlara saygı duyarlar. Sen onu hayatının merkezi değil, bizzat hayatın ta kendisi yapmışsın. Sana saygı duymuyor, çünkü sen onun gözünde kişiliksizsin. Ona göre, eğer kişiliğin olsaydı zaten bu kadar taviz vermezdin. Sakın yanlış anlama, bu benim senin hakkında ki düşüncem değil, ama sen nişanlının gözünde bu konumdasın. Sana değer vermiyor, sende değer verilecek bir özellik görmüyor. Her yaptığın hata, her sözün yanlış, sen idare edilecek, yönetilecek birisin onun gözünde. Kendisine eş değil, uzaktan kumanda ile yöneteceği robot arıyor.
Ayrıca nişanlın seni sevmiyor. Çünkü seni değiştirmiş. Seni sevseydi, ilk tanıştığınızda sahip olduğun hayata ve yaşam biçimine saygı duyardı. O zaten yola seni değiştirmek için çıkmış. Sende paşa paşa sözünü dinlemişsin.
Bu olayın kapanacağını düşünüyor. Unutulacağını, ve evleneceğinizi sanıyor. Eğer aklını başına toplamazsan da öyle olacak. Sosyal hayat insana özgüven aşılar. Bir kadının kendi parasını kazanması en büyük güçtür. Hepsini almış elinden, çünkü onun gerçek yüzünü gördüğünde çaresiz kalmanı istemiş. Bu kıskançlık değil, sahiplenme değil, önce burada anlaşalım. Bende nişanlıyım, yeni mezun oldum, nişanlım benden önce iş arıyor benim için. Bu kısıtlamalar sevgi gösterisi değil, adam kompleksli anla işte, aciz ruhlu.
Sana gelince.. Benim annem 40 yaşından sonra boşandı, ve çalışıp kendi parasını kazanıyor. Sakın bana nasıl yeni baştan başlayacağım, ben ne yapacağım deme. Bu saçma sapan lafların arkasına saklanma. Ömür boyu eziyet çekmek daha kolayına gidiyorsa keyfin bilir. Daha seni koruması gerekirken böyle hakaretleri reva gören bir adamla ki adam kelimesini lafın gelişi söylüyorum, bu adamla evlenirsen, başına gelecek her şeyi hak etmişsin demektir. Nişanlılık kolay değil, aileler girince dengeler değişiyor, alışmak zaman alıyor, bende sıkıntılar yaşadım, ama bu kadarı fazla. Tartışma aranızda kalmalıydı, ne konuşulursa konuşulsun, ailesini karıştırmayacaktı. Hele o küfürler, seni saymıyor ki aileni neden saysın ? Sen kendini de aileni de saydıramamışsın, üzgünüm, gerçekler acıdır.
Kayınvalideye gelecek olursak, sakın aile çok iyi masalları okuma bize, kendinde inanma. O kadın gerçekten seni sevseydi, veyahut temiz kalpli olsaydı, o telefonu alırdı oğlunun elinden, kendine gel napıyorsun derdi. Ha alamıyorsa çıkar giderdi o odadan. O kadın bunu özellikle yapmış, şimdi oturmuş kahvesini içip, çayını yudumluyordur.
Kendine gel, hayat bir erkeğin çevresinde dönmüyor. Evet, kötü bir şey bu yaşananlar. Ama bence sen bu adamla! bu kötü tecrübeleri, yaptığın hataları fark etmek için yaşadın. Artık nasıl bir kadın olman gerektiğini, kendini saydırman gerektiğini öğrendin, ilerde başka biriyle beraber olduğunda nasıl davranmaman gerektiğini biliyorsun.
Ha bu kadar kişinin bunca lafından, hayat tecrübesinden sonra hala daha kendime güvenim yok deyip, o adama dönmeyi düşünüyorsan yazıklar olsun, kendimiz çalıp kendimiz söylemişiz demektir. Sonra 3,5 sene sonra ağlayıp sızlama sakın, Allah sana göstermiş bu olayla çizmen gereken yolu, görmüyorsan senin hatan.
Bide yazmissin sabah kalkip ise gitmek gøzumde buyuyor diye, bukadar mi asalak hayat yasamak istiyorsun? Agzina gelen herseyi bana saysin døvSun søvsun ama ben calismayim, kendi ayaklarimin ustunde durmayim? Bukadar mi acizsin,aciziz biz kadinlar.
Kusura bakms ama ben erkek olsam sen gibi biriyle asla evlenmezdim, cunku kocani somurulecek bi inek gibi gøreceksin.o sana kufur ettikce olan sevgin sayginda kalmayacak ama bosanmayacsksin "is bulup sabah kim kalkcak"diye... Yazik biz kadinlarin kendi ayaklari uzerinde durmasi sart aslinda.umarim gozlerin acilir da Allahta hakkinda hayirlisini verir..
Eger bu noktada ozur dilersen yandiginin resmidir. Bu kendi elinle kendini atese atmaktir. Lutfen iyi dusun...
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
Canim ne oldu, hala mi aramadi nisanlin?
Nişanlının egosu amada tavan yapmış ,bayağı kendini birşey sanıyor ,bu adamdan epey çekeceğin var sen zor olanı,zor erkeği seviyorsun demek , aşkı seçenlerin çoğu zaten mantığı bir kenara atıyor,evlendikten sonra kullanmaya başlıyor o vakitte geç oluyor
"bizden özür dileyeceksin"
biz derken? kendi bağırmadı mı anasına sen neden günah keçisi oldun şimdi?
bu yaşadıkların bence ilahi işaret. ayrılınca iki gün üzülür üçüncü gün unutursun, bir ömür ağlamaktan yeğdir.
bu arada altın mevzusu hakkaten ne pis arkadaş, yazmadan geçemicem bizim nikahta bi bilezik çalındı nikah salonundaki odalardan birinde ama biz o an farketmedik. nikah oldu sonra arka odaya aldılar takıları çıkarın diye çıkardık keseye koyduk sonra da eşimin ailesinin evinde çıkarıp saydık geri kaldırdık.
çeyrek falan bilinmiyor da bilezikler belli işte kimler taktı falan filan bi bilezik eksik. o da ben memlekete dönünce aklıma geldi. eşim annesine "anne evi arayalım şu odada saydık düşmüştür, bir çantana bak kese sendeydi belki çantana düşmüştür" diyivermiş kıyamet koptu ki ikimizin de aklında hiç kötü niyet yoktu. insan bi şeyini kaybederse arar sonuçta. neredeyse onlara hırsız demiş olduk iş o noktaya geldi.
sonra aklımıza geldi nikah salonunun arka odasında bir kaç kişinin girip masanın kenarında bi şeyler yaptığı. o ara gitmiş demek...
sizin olayda da kayınvalidenin çirkefliği sayesinde güya sen onlara hırsız paragöz muamelesi yapmış oldun, hadi kayınvaldieyi anlarım da nişanlın bu kadar niye kuduruyor onu hiç anlayamadım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?