Nişan atmak üzereyim nolur yardım...

minish 21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
826
6
96
Bursa
arkadaşlar bayramdan beri çok moralim bozuk nişan atmayı düşünüyorum,1 senedir nişanlıyız bu sene düğün olucaktı ama ben bir türlü evliliğe cesaret edemiyorum,uzağa gidiceğim için de strese giriyodum,zaten kpss sınvı sonuçlansın diye anlaştık bu yazdan vazgeçtik.
bayramdan beri çok kötüyüm,byramda burdaydı,gider gitmez annem benimle bi konuşma yaptı,kızım sen bu adamla evlenip mutlu olucağına inanıyomusun dedi,uzakta olduğu için annemin tanıma fırsatı fazla olmamıştı,annnem ,bu sefer ilk defa bu kadar yakından gördüm,oturmasını kalkmsını bilmiyo,konuşmaları desem kaba saba,ben bi kendi kızıma bakıyorum güzeller güzeli narin,zarif bi kız, bi ona bakıyorum Allahın dangalağı bide üstüne sen peşinde gezip duruyosun dedi,sen bu adamla mutlu olucakmısın,ben bi sevgi aşk göremiyorum ortada diyo.
en basitinden bayramda topuklu giydim inmesi zor oldu tabi merdivenleri,bayram gezmesindeyiz diyorum ki bak beni yalnız bırakma inemiyorum,annemler de duyuyo o önden çekip gidiyo,kaç sefer böyle yaptı.ben duvardan tutarak indim.annem bu sefer çok gözlemledim dedi,böyle bi insanla nasıl mutlu olucaksın bu evlenince daha da kendini salar,şimdiden böyle ilgisizse diyo.bana gözlerin kör olmuş kulakların sağır sanki dedi,ben yine söylemezdim ama anneyim ben diyo,senin mutsuzluğunu istemem ,yine senin kararın kızım dedi,
kız kardeşim öyle hiç sevemedi zaten,ben hep bu zamana kadar onu savundum.ama bu sefer annem haklı savunucak bişey yok,ben de yavaş yavş görmeye başlamıştım ama ne biliyim uzaklık olunca bide böyle adı konunca hep sorunları görmezden geldim,ama şimdi bi yanda ailem bi yanda o var,başka sorunlardan dolayı da 2 gündür konuşmuyoruz zaten.çok çaresiz kaldım.ne yapıcağımı bilmiyorum kızlar....bitirmeye de korkuyorum...bütün erkelker mi böyle kaba erkeklerin mayasında mı var bu yoksa ben mi böyle birini buldum???

Nişanlılık dönemi bunun için işte canım. Kafanda iyice ölçüp tart gerekirse aklına takılan konularda onun tepkisini ölçmek için, onu dene.
Geri dönüşü olmayan bir yol değil bu. Biraz üzülürsün ama bir ömür mutsuz olmak var işin ucunda.
Söylediklerin küçük ama çook önemli noktalar. Gözardı etme ve doğru bir karra ver.
Hakkınızda hayırlısını dilerim tatlım.

her erkeke kaba değildir. hele ki nişan ve flört dönemi erkeklerin en zarif amanlarıdır.

bence sizin de içinize yatmıyor,madem aileniz de hoşnut değil. bitirmeniz en mantıklısı gibi.

aileler herzaman haklı çıkar onların tecrübelerine güven
ama seviyosan aşıksan ki değilsin heralde ve onun sevdiğine inanıyosan onu değiştirmek senin elinde ama bunu evlenmeden önce yapmalısın evlendikten sonra iş işten geçmiş olur

büyükler ne diyosa dogru söyler yada genelde öyle olur.annen birseyleri fark etmis.sonradan üzelecegine yol yakinken bazi seyleri gözden gecir.hakkinda hayirlisi olsun..

her erkek kaba degildir tabii ki. hele ki nisanliyken asla...
gozunun icine bakmasi lazim simdi senin...
ozellikle de ailenin yanindayken hareketlerine kat kat dikkat etmesi gerek cunku henuz nisanlisiniz...
ama anlattiginiza gore nisanlinizda bu saydiklarimizdan eser yok.

ayrica esiniz olacak insana anneniz, kardesiniz bile isinamadiysa ve o kisiyi onaylamiyorsa inan ki bir bildikleri vardir.
insan asikken goremez ama annen gayet medeni bir sekilde gelmis seninle konusmus, hatta ayril diye dayatmamis karar yine senin demis...ne guzel...takdir ettim dogrusu...
buyuklerinin sozune guven derim canim...

canım anne babaların çoğu dediği çıkar tecrübeyle sabit..öncelikle şunu sorayım olay sadece sana topuklu giyerken yardım etmemesiyle mi sınırlı sadece buysa nişanlın belki annenlerden utanmıştır elinden tutmaya ondan aşağı inmiştir..ama yok bir bu değil yalnızken de buna benzer davranıyor diyorsan...oturması kalkmasından konuşmadan haberi yok diyorsanız bence yol yakınken bitir derim.düşünsene nu insanla kocaaa bir ömür beraber olacaksın;aynı evi paylaşacaksın aynı yatağa gireceksin..dışarı beraber çıkacaksınız...yani herşeyin artık onunla bir olmak zorunda olacak.öyle aydan aya gelip ziyaret ettmeyecek seni ömür boyu bir çatı altında geçer ömrüm onunla diye diye düşünüp karar ver..ben normalde evli çiftlerin sonuna kadar her yolu denedikten sonra boşanmalarından yanayım ama bu kişi daha şimdiden kendini gösteriyorsa uğraşma derim...zira sonra evliyken uğraşmak daha zor olur..tekrar düşün annen ne güzel anneymiş çoğu anne der ki "aman kızımın adı çıkmasın nişan atmasın "diye bana göre saçma düşünür...nişan atmakla adı çıkacak sanır....oysa evlendikten sonra boşanmak daha beter bişeydir...annen mantıklı düşünen bir insan anladığıma göre yine de hayat senin hayatın mutlu da olsan sen çekceksin mutsuz da olsan sen çekceksin ama kadıncağız şimdiden yol gösteriyor sana!hakkında hayırlısı olur inşallah tatlım..

Anneler her zaman haklıdır.
Şimdiden böyle olan erkek evlendiğinde daha cok salar..
Hakkınızda hayırlısı cnm.

Bende anneler her zaman haklı diyeceğim..
Anneciğinin söylediklerine kulak ver,başını taşlara vurmamak için..

hem baya bir yontulmamışını bulmuşsunkafamçokkarıştı

annen ne dese haklı ve sözünü dinlemezsen çok pişman olursun:1no2:

"beni yalnız bırakma inemiyorum" diyorsun o da önden önden gidiyordelikafadulden düşsen çok da umurundasın ve daha nişanlı iken bu kadar önemsizsin onun içinbilmiyorumkismile

Anlattıklarımdan çıkardığım sonuç şudur: bu hanzoyu adam etmek için 15 yıl harcaman gerekecek tabi gençliğinden ve narinliğinden eser kalmıyacak artık ya tansiyon,ya sinir,yada şeker hastalığa kalacaksın birde bu hanzo her yerde kıracak seni belkide dövecek anneler bilir hayat deneyimi var akıllıysan hemen nişanı atarsın atmaz isen yukarıda yazdıklarımı yaşayacaksın ve kk da yeni derdim sayfalarında seninle buluşacağız yine

Bence topuklu ayakkabı ile elin den tutmadı diye nişan atılmaz ki burdaki çoğu bayanın başına gelmiştir sevgilisi ile yada eşi ile kavga edince yol ortasında,yada kafede masada bırakılmıştır,yada sevgilisi önden gider vs vs sana belki giyme dedi nişanlın sen ısrarla giydin,konunun sonunu basına bilmeden bu kadarcık şeyle nişanlını terket diyemem,ki sende çok seviyor olmasan uzaktan uzaga ilişkini bu kadar sürdürmezdin annende baştan beri mi razı değildi,razı olmasa vermezdi zaten,bu bayramda annen olumsuz gördü,kurban bayramında olumlu görür belki,ilişkiyi yaşayan sensin...Elle tutulur sebepler varsa bilemem bayanssulusmile

Aklında en ufak bir soru işareti bile varsa yeniden düşün derim ....Bir de hiç bir anne evladının kötülüğünü istemez,onlar bizden daha iyi algılayabiliyorlar kişileri ve olayları...Annen de negatif elektrik aldıysa boşver ...Ayrıca erkek dediğin karısına her ne koşulda olursa olsun sahip çıkacak...daha senin koluna girip eşlik edemiyorsa merdivenlerden inmene... ileride büyük bir sorunla karşılaştığında ne yapar acaba....salla gitsin....sana değer veren ve verdiği değeri de belli eden insanlara pencere aç hayatında....

Vallahi canım ben söylediklerinin içinde en çok şu topuklu ayakkabı emselesine takıldım. Ya sen ondan yardım istemişsin, güvenmişsin o uçmuş gitmiş. Haydaa!!! delikafadulden Olur mu böle bişey? Çok ayıp etmiş orada nişanlın. Ama sadece bunlara bakarak gözlemleme yapmak çok yanlış biliyosun değil mi? Her anne için kendi kızı kendi oğlu en iyisidir ve en iyisini hakeder. Ama diyelim ayrıldın bundan başka biriyle çıkıyosun hadi evlendin o başkasııyla.. Onun kötü yönlerinin fazla olmadığını nerden bilebileceksin ki? Allah hayırlıysa eğer nişanlınla seni bir araya getirsin canım

tamam nişanlın ayıp etmiş ama şu ayakkabı meselesinden bile ayrılınmaz yani. bunda şu var sen küçük bi meseleyi bu kadar taktığına göre sevgin azalmaya başlamış. annenin dediklerine kulak vermelisin. onu tanıyan sensin biz ne desek olmaz şimdi. artı ve eksilerini hesapla bakalım ömür boyu mutlu olurum diyebiliyormusun. hakkında hayırlısı olsun.

bence anneni dinle bitir sen de zaten farkındasın olanların ama görmezden gelmeye çalışıyorsun eee evlenince de görmezden mi geleceksin...ailene de uzakmış çok zorlanırsın....ilerde boşanmak nişan atmaktan çoook daha zordur

şimdi sen bu nişanı annen bu çocuk kaba saba biri dediğinde aaa evet topuklu giydiğimde de elimden tutmamıştı diyerek mi atıyorsun benneyaptımki
şaşırdım doğrusu ve ben ortada nişan atmayı gerektirecek
aman aman bir problem göremedim
nişanlanmışsın kabalığını bu güne kadar farketmedin mi
ayrıca severek isteyerek mi nişanlandın
kendi adıma konuşayım bir insanla nişanlanmaya karar verdiysem
bu onu artık tanıdığımı ve bana uygn olduğunu gösterir sonradan yok kaba yok saba diye düüşünmem
ama severek nişanlanmadım diyorsan ona birşey diyemem
yol yakınken duygularının netleştirip kararını vermelisin:1closedeyes:

mesafe var aralarinda taniyamamis olabilir
hem annen öyle dedi diye ayrilnilirmi demissinizde
anne insani cok etkiler özellikle mantikli bir anneyse
hatalar yanlislar insanlar icindir, zaten icinde bir süphe var belliki
anneside öyle deyince bunu düsünür olmus

nisanlilikda birbirini yakindani tanima süreci degilmi?

otur iyice bi düşün. annenin söylediklerine de kulak ver derim. sonuçta annen senin ve senin mutsuzluğunu asla istemez. sana gördüğü kötü yönleri de anlatmış. üzülmenden korktuğunu söylemiş... iyice ilişkini ölç tart bakalım. zararın neresinden dönsen kârdır...

bende şu ayakkabı meselesine takıldım. yani elini bi an bırakmaması gerekir bu durumda. yardımcı olması gerekirdi. böyle basit şeyler de olsa bunlar önemli detaylar bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…