Nisan Ayı Hamişleri

Ya kızlar şu facebook ta kurulan grup ne bulamiyorum bennnnn beni davet edinnn "sedef pekengin aktaş"

ben de faceden üye oldum ama çok kalabalık ayrıca benim bebeğim ocakta doğdu o grupta kasım doğumlular bile var.ocak annelri olarak bi grup açsak daha doğru olmaz mı sizce

sana katılıyorum canım.ben de uyeyım ama burdakı bbekler bızımkılerden buyuk.ocak annelerı olarak açılsa daha ıyı bence.

revindell çok şaşırdım ek gıdaya başlamana. Benim oğlum 5,5 aylık oldu. Hiç anne sütü almamasına rağmen doktorum bu ay başlattı ek gıdaya. İlk önce elma ,havuç ,armut, ya da kendi mayaladığınız yoğurtlar başlayın kızlar ek gıdanıza. Süt bebekler için çok önemlidir. Eğer sütüm yetseydi ben 6 aydan önce başlamazdım bile. Bu arada maşallah kilosu boyu çok iyi oğlunun. Benim oğlum 5. ayda 7400 gram boyuda 65 cm di. Tabi biz normalde 3 aylık olacaktık:) Bizimde uykumuz düzenen girdi çok şükür. Akşam 11-12 gibi uyuduğunda sabah kalkıyor sıpa:) Bu arada günde en az 800 ml süt vermeyi ihmal etmeyin.

selam hanımlar

bizde bugun 3 aylık kotrolümüzü yaptırdık. 7300 gram 65 cm olduk sadece anne sütüyle. bu aralar uyuyarak büyüyoruz. gündüzde çok uyuyor bu aralar. gece maşşallah uyuyoruz gece 11 12 arası uyuyoruz sabah 6 7 arası uyanıyoruz 2 saat gaz kaka faslından sonra 10 11 kadar uyuyoruz. gece 3 4 arası uyuyarak emiyor 5 dk . bizden böyle. rota aşısı yaptırdınız mı ben yan etkilerinden korkuyorum biraz 2 3 gün içinde yaptırmam lazım. kızlar burayada ugrayın arada. saglıklı günler....

Masallah sibel igim seninki zaten bayaa iyi dogmustu demi kilosi bizde 4 aylik olduk 6150 gr bizde sadece anne sutu saglikli olsunda kilosu onemli degil rota asisi hakkinda pek bi bilgim yok yurt disinda yasiyorum hic duymadim boyle bi asi

selam kızlar.bızde 3 ayı doldurduk cok sükür.kontrolde 6100 gr 63 cm çıktık.benım kız iki aydır 700er gr alarak gıdıyor.ben kafaya takıodum nıye az alıo dıye ama onemlı olan sağlıklı olması.kılo sağlık ölçütü degıl sonuçta.sadece anne sütü veriyorum.bazen sütüm yetmiomu acaba diye düşünüyorum ama bebegım huysuz degıl pek aç olsa huysuzlanırdı dımı kızlar? zaten sütüm de cıvık sulu bir süt.ligt süt yanı :)neyse zaten 4.aydan sonra ufaktan ek gıdaya gecıcem.rota asısını yaptırmadım yaptrmayı da düşünmüyorum.

Bebekler olduktan sonra burasi bosaldi.ama boslamayin kizlar bundan sonrasi daha onemli bence. ekgida konusu karmasik farkli dusunenler var biz mama aldigimiz icin ben ekgidaya baslayacagim 3 ayi gecelim ufaktan baslayacagim

ben 4.ayda hafiften tattrmaya baslıcam bazı seylerı.yogurt,elma suyu,elma püresi falan.ama öyle cok degıl.tadına alışmak adına.

Kizlar biz dort bucuk aylik olduk ama ben iki uc hafta bekliycem ek gida icin birde biz erken dogum oldugumuz icin bekleyelim dedi doktor bende anne sutu devam. Benim kizimda doymuyotmu acaba diye dusunuyorum bazen hep memede kalmak istiyor anlamadim yaa ama kilo alimi normal diyor doktorumuz

Kızlar meraba,
Ne zamandır giremiyordum. Sayfaya gelince duygulandım birden. Tek tek okuyamadım tabii. Umarım hem siz hem de evlatlarınız iyisinizdir. En sevimli olduğu zamanlara geldik di mi? Ben göğüs yaralarından çok çektim. Çok şükür bi 20 gündür daha rahat emziriyorum. Gece bir öğün mama veriyorum, 11 gibi. Geçtiğimiz Cuma 3 ay bitti bizim. Doktor gündüz uykusu için hiç zorlama, ne zaman isterse uyusun deyince rahatladım. Maşallah gece uykusu vardı zaten.
İnsan anne olmadan ne kadar sevebilir çocuğunu bilmiyormuş. Hele şimdi tepki verir, güler, konuşur oldular. Bazen sevgiden çıldıracak gibi oluyorum. Allah hepimizin çocuklarına, ailelerine sağlık ve huzur versin.

çok duygusalım bugün ben yau.

amiiin canım ya.nerelerdeydın sen? kayıp :)

amiiin canım ya.nerelerdeydın sen? kayıp :)
Evdeydim:) emzirmeyle ilgili sıkıntım çok tadimi kaçırmışti. Bende olmaz sandim ama lohusa hüznü yaşadım bir hayli. İyiyim ama simdi. Annem 4 aydir yanimdaydi bu cts. Izmir'e döndü. Bu 15 gun de eşim izinli evde. Sonra başbaşa yiz kizimla.

oh oh ıyı ..benım de kırkım çıkınca herkes toz oldu gıtttı k.valıde annem falan.kendım bakıom bebısıme.basta cok korktum ya bakamazsam dıye ama bakılıyo alıştım artık.lohusalık depresyonunu bende yasadım..hep kötü kötü rüyalar görüyodum falan.titremeyle uyanıyodum uykularımdan.bır de ya ben uyurken bebegıme bısey olursa dıye cok korkuyodum.arada kalkıp nefes alıomu dıye kontrol edıyodum o derece.bebegıme yetememe duygusunu hıssedıyodum.sezeryanım apar topar olmuştu kontrole gtmıstım 1 saat sonra amelıyat masasındaydım.o da benı etkılemıstı.bır de k.v. de canımı sıkacak tarz da seyler yaptı lohusalığımda.ama hepsı gectı gttı cok şukur.gerıye bakınca tek mutlu oldgum,en mutlu olduğum nokta kızıma sağlıklı bır sekılde kavuşmak..allah evlatlarımızı korusun.bıze de onlara layığıyla bakabilecek gücü ve saglıgı versın...

burayada ugrayın kızlar

selam herkes neler yapıyor miniklerle konuşalım.. biz grip olduk. oglumda öksürüyor. burnu şırıl şırıl. ıhlamur falan içiyoruz. sık sık emziriyorum. benim gögüsler hepten yumuşacık oldu süt yok gibi gece bile dolmuyor. sıkınca süt geliyor inşallah yetiyordur. ellerini çok emmeye başladı. Doymuyormuki diye düşünmeye başladım. 2 gündür çok huzursuz diş olamaz herhalde. acaba rota aşısından mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. gaz sancısı gibi huzursuzluk sürekli kucakta durcakmış:) artık ellınden tutunca nerdeyse dogruluyor. arada oturur gibi duruyor 5 10 sanıye.. sizin bebecikler ne alemde... özlettiniz kendiniziiii beklıyoruz....

Sibel ayni beni anlatmissin benim memislerde cok yumusadi ya bi kac gundurdu benim kiz memeyi tutmak istemiyor niyeyse hoplaya hoplaya emziriyorum kendini arkaya atiyor istemiyor elide hep agzind yiycek nerdeyse :)

akrepkız benım ebe bu aylarda bebekler emmek ıstemeyebılır cok normaldır sız emzırmeye devam edın dedı.benım kızın da ellerı hep ağzında kemırıyor resmen.emzik de emmiyoruz.coktan attık.15 haftalık olduk cok şükür bız bugun.süt için maden suyu ıcıyorum ben faydasını gördüm.deneyın farkı göreceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…