Nisan Ayı Hamişleri

revındel massallah tontişine ya tosuncuk tam ısırmalık :) sütün yarayışlı demekkı canım.

benım kız da artık kendı kendıne konuşmaya falan başladı avv evv aguu dıye ses cıkartıyo arada gülüyo gündüz uyku düzeni yok ne zman kafaya eserse o zaman uyuyo.gecen ay 700 gr almış 5300 olmuş 2 aylıkken yavrum. ona canım sıkıldı yememe ıcmeme dıkkat edıyorum artık zaten kıloyu ılk 3 ayda hızlı alıp sonra frenlıolarmıs kendılerını.boyu da 59du.sizinkiler ne durumda? sütün kalıtesını artrmak ıcın napıyosunuz?

Valla canim ne yaparsam yapiyim ben sütüm için çok faydasini görmedim.. Hala yeterli degil birkac gün deli gibi süt oluyor seviniyorum sonra bir bakiyorum süt azalmiş mesela bu son iki gündür öyle yetmiyor mamaya dayandık yine...

Oğlumun geçen ay boyu 62 cm di bakalim bu ay kac cm çıkacak..

Önümüzdeki ay ek gidaya baslicam kizlar cok güzel açık süt alıp yogurt yapiyorum yogurt ve meyve püreleri ile başlicam..

Ee hani sizin böcükler resimlerini eklesenize kizlar merak ediyorum pıtırcıkları:)

selam kızlar.
bizde epey büyüdük. başka bir arkadaşın bebegide oldu gçrmeye gittigimizde daha iyi anladım.. benim gögüslerimde çok büyük degil. süt dolmuş gibi olmuyor artık. yaralarıda epey düzeldi. daha rahat emiziriyorum. gece uykularımız hep iyiyidi zaten saat 4 gibi kalkıyorum. sonra 6 buçuk gibi. sonra 2 saatte uyur uyanık saat 10 kadar falan uyuyoruz. uyanınca illa başında durcan huysuzlanıyor. konuşcan oynuycan.. gündüzde bazen 1 bazen 2 saat uyuyor. artık agular gülücükkler başladı kendini kaldırmaya çalışıyor. sürekli kucakta gezcek. bizden büyle. tabi kılo sorununu saymazsak bende iyiym. 10 kilom hala üzerimde. sporda yapmıyorum çatlaklar kırmızı kırmızı .

Kizlar en zayif biziz sanirim 3 ay 3 haftalik 5915 gr 60 cm minigin kizlar sizin yaramazlar gunduz uyaninca hemen emzirip altini degistirince tekrar uyuyomu benimki oyun istiyo ya mutlaka bir bucuk iki saat uyanik kaldiktan sonra uyuyo birde parmak emmek istiyo ama ben izin vermiyorum elini tamamini sokuyo bazen yaaa :) eldivenler cikmiycak bundan sonra unutana kadar hic istemiyorum parmak emen cocuk yaa

Akrepkiz arkadasim benm oglum 2 saat oynasa yine uyumaz cunku 2 saatte bir acikiyo ben de sabahlari ve gun icinde bazn uyutmayip oynuyorm yorulunca daha kolay uyuyo elini emmesi kotu deglki eldiveni artik takma emmek onun en sevdigi refleksi tum bebekler emer duygusal olarak onmli bence

Valla canim benim sıpada ayni ellerini emmekten o kadar hoslaniyorki anlatamam cukcuk emiyor emzigi atiyor ellerini emmeye basliyor :) bu arada saat akşam 7 de yatti benim sipa akşam 10 da kalkti bide 3 de kalkti mama için şimdi saat 4 tekrar uyuduk bakalim kac ta kalkicak..

Hanımlar size danışmak istediğim bir şey var,

Ben doğumdan sonra 46. günde ağrılı kanamalı bildiğiniz regl olmuştum, şimdi üzerinden 33 gün geçti hala gelen giden yok, regl olmam gereken tarihte biraz ağrım oldu ama bir şey gelmedi, korkuyorum sizde durum nedir?Regl olan bir daha olmayan var mı?

Ben hala regl olmadım, arkadaşımda geçen sene doğum yapmıştı adetleri düzensiz olmuştu

kızlar facebook da grup kuruldu aralık ayı anneleri diye

https://www...................../.............../

katılmak isterseniz kk dan daha kolay oluyor takip etmesi.

bu arada ben de durum güncellemesi yapayım.

kızım 18 aralıkta 2910 gr 46 cm doğmuştu. sadece anne sütüyle besledim şuanda 5300 gr boyumuz 62 cm. boya veriyor benim kız et tutmuyor bir haftadır ek gıdaya başladım ne de olsa 4. ayın içindeyiz. yoğurt mayalıyorum içine elma püresi azcık pekmez falan koyup yediği kadar veriyorum. ilk gün sadece 3 öğün şeklinde bir tatlı kaşığı verdim emzirmelerden sonra. bir de sebze suyu veriyorum. ıspanak havuç patates azcık da pirinç koyup kaynatıyorum. yüzünü ekşitiyor pek sevmiyor tabii anne sütünden sonra hoşlanmıyor ama alışması lazım.

sütü kafaya takmayın sadece sık sık emzirin ve kendi beslenmenize dikkat edin. Allah onun rızkını ayarlar.

Son durum güncellemeside benden kızlar.. 3 aylik olduk 7.800 gr ve 67 cm boyumuz..

etnographer aralık annelerine uyeyım bende yazışmalarınızı bebıslerınızı oradan takıp edıyorum :)

moll ben 3 gun once lekelenme tarzı bı kanama yasadım ama cook az yanı damla damla geldı desem yerıdır.adettır heralde.daha pek de olasım yoktu , zaten bellı bır sure duzensızlık yasarım dıye düşünüyorum.

kızlar maden suyu süt arttromus ocak annelerı grubunda okudum.denedım sankı arttı.yada klasık koşullanma oldu :)

Ya kizlar şu facebooktaki grup için link atsaniza bulamiyorum

Canım senin bebeğin kilosu zaten çok güzel neden ek gıdaya başladın

Evet hatirladim canim gercek bal ve polen aldim dlye yazmistin bem de anne sutu ve mama ile gidiyorum ama ek hicbisey vermedm sennkini gorunce zayf miyiz acaba dedm gerci dr normal diyo ek gida icin de 4 aylik olmk gerek diye biliyorum kizlar sizin bebeklerde kilo nasl

arkadaşlar bebeklerinize bal verdiğinizi okudum 1 yaşından önce bal verilmesi çok sakıncalı ve ek gıdaya en az 4. aydan sonra başlanmalı ki bebekler daha fazla anne sütü alsınlar ve daha uzun süre anne sütüyle bağışıklıkları artar.

Beni doğurtan dr var istanbulda 75 yaşında kendisi 3 aylik olunca ek gidaya ufak ufak baslayabilirsin diyor ayrica kesinlikle dogdugundan beri su veriyorum ve ben kendimde kardeşimde dogdugumuzdan beri ari sütü bal polen karışımı almışız bende oğluma veriyorum tabi çok çok az miktarlarda çünkü çok kuvvetli bir karışım.. Hicbir problem yasamiyorum aksine cocugumun gelisimi cok güzel ufak ufak emeklemeye bile başladık yani..

Gidipte sahte bal yada market balı yedirirseniz cocuga o başka tabi zarar verir ama benim aldigim balın kilosu 150 tl doğudan geliyor arı sütünün de kilosu 1000 tl yani yedirdiğim şey market işi değil aksine faydası var bebeğime..

Şimdiki dr moda çıkardı abidik kubidik şeyler ya çok güvenmiyorium ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…