Aşılama nisan ayında aşılama yaptıracaklar gelin birlikte hazırlanalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar birşey merak ediyorum aşılama olaa kadar çörektu bal karışımı yesek işe yarar mı ya da bebişlerimizin daha kolay tutuması için yapabileceğimiz bir şey var mı? :26:

canım tedavin hayırlı olsun aramıza hoşgeldin ben de geçen sene nisan ayında hamile kaldım 8 haftalık düştü ve hala hamile kalamadım o da tedaviyle olmuştu benim.senin doğal oldu galiba ne güzel bu da iyi bişey pko illet bişey diye duyuyorum hep çok şükür bende o yok ama başka sorunlarım var hepimizin arzusu aynı.Allah yardımcın olsun canım..

hmm anladım.. ama benim doktorun dediğine göre tek kutu gonal f 450 yetecekmiş.. yani rapor çıkarırsam diğer kalan 2 kutuyu devlet benden geri mi alıyor? rapor çıkarıp ilaçları alıp gidip özelde aşılama yaptıramıyormuyum? doktorum prosedür çok uğraştırıyor dedi.. eğer bu ay tutmazsa ki bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum olmadı bende gidip devletten rapor çıkarayım.. böyle güç yetmez bu ilaçlara..
siz daha önce aşılama yaptırdınız mı? devlette mi oldu aşılama? nasıl bir işlem.. valla ciddi heyecan yaptım..

canım bir kutu gonal f 450 ünite iğneye 300 tl ödedim.. piyasada 370 ila 390 arasında değişiyor fiyat.. bir kaç eczaneye sordum.. doktorun bulunduğu klinikte toptan alıyorlar sanırım ucuza veriyorlar.. klomen ucuz bir ilaç ama ben 5 kez klomen çatlatma iğnesi ile doğal yoldan denedim.. olmadı onunla.. şimdi iğneli tedavi ve aşılama olacak.. klomenle de yumurtalarım gelişmişti ama en son klomen içtiğim ay 10 cmlik kistim oldu.. bünyeme ağır geldi muhtemelen.. şimdi işte yeni süreç..
temmuzda 3 yıllık evli olacağım ve sadece ilk 6 ay korundum.. 2 yılı geçkin süredir korunmuyorum ve son 13 aydır da doktor kontrolündeyim..
şimdi iğnelerin bitiminde yumurtaların gelişimine göre çatlatma iğnesi olacağım.. ovitrelle 70 tl, pregnyl bulursak o 20 tl.. bakalım hangisi denk gelecek.. ovitrelle 2 doz vuracak 140 tl ödeyeceğim ya da 3 doz pregnyl 60 tl.. inşallah pregnyl buluruz da iyi kötü kar ederiz doktoruma da aşılama işlemi için 600 tl ücret ödeyeceğiz.. bana toplamda 1100 tl gibi bir rakama mal olacak.. girdik artık bu sürece.. helal hoş olsun vereceğim paralar ama eğer tutmazsa bir daha yaptıramam sanırım
sorular çok değil.. bak benim de çenem düşüverdi gördün mü

canım sağol cevpladığın için.. aşılama ücretin çok pahalı geldi bana ama doğru söylüyosun helali hoş olsun bebişlere..benim doktorum bana klomenle aşılama yapıcamızı söylemişti ben şimdi çoğu arkadaşın ve senin söylediklerinden anlıyorumki klomenin aşılamayla alakası yok gibi bakın daha neler öğrenicem iyiki varsınız..biran önce adet olsamda bari gidip nolucanı öğrensem..canım doktorlarda biz herşeyi anlıyomuşuz gibi davranıyo sormadıkça bişey açıklamıyo neyse ..yaptıramazsan sende devlete gidersin orda da yapılıyomuş sonuçta güzel şeyler düşünelim güşeyler olsun inşallah

sağol canım doğal yolla oldu ama ondan sonra ne gelen var ne giden :) bende daha önce çukulata kisti vardı şimdide o gitmiş bu gelmiş bende yeni öğrendim anlamadım beni bırakmıyor bu kistler..sende ne vardı canım..Allah heimizin yardımcısı olsun..

ne demek :))
klomenle de aşılama oluyormuş.. ama ben hep doğal yolla olsun istedim.. doktorum ısrarla 2. klomenden sonra aşılama yapalım dedi ben istemedim.. ama artık baktım ki olmuyor bu şekilde klomen hakkımı da doldurdum.. artık aşılamadan kaçamadım.. bu arada aklında bulunsun klomen maksimum 6 kez kullanılıyor.. 6 dan fazla kullanımlarda rahim ve yumurtalık kanseri riskine davetiye çıkartmak oluyormuş..
aşılama ücretine gelince bana da ilk başta çok gibi geldi ama biraz araştırdım bu iş dipsiz kuyu gibi.. 100 tlye de yapan var 2-3 binlere de.. benim doktorun bir artısı var 2 kez aşılama yapacak.. yani şöyle olacak; çatlatma iğnemi olacağım 36 saat sonra bir aşılama bu aşılama işleminden 24 saat sonra bir aşılama daha.. şansı artırmak adına böyle birşey yaptığını söyledi.. bakalım ne olacak.. yarın kontrolüm var sabahtan.. dün de gitmiştim.. 3 yumoşum vardı.. 10 mm civarındalardı.. yarın tahmine göre 16 mm civarında olurlar.. cumaya herhalde çatlatma iğnemi olurum.. hafta sonu da aşılamam olur.. heyecanlıyım sanırım..

2 kere aşılama yapıldığında çoğul gebelik olma ihtimali yokmuymuş?

bunu öğrendiğime çok sevindim demek doğru anlamışım çok yardımcı oldun teşekkür ederim içim rahatladı günlerdir düşünüyodum..doktoruma sorduğumda aşılamam 250_300 civarı gelicek dedi tabi sizin hem ilaçlar pahalı hem hastahane iyi biryer galiba... ayy ne güzel büyüdüklerini gördükçe seviniyosunuzdur haberleri verin burdan bizde sevinelim

2 kere aşılama yapıldığında çoğul gebelik olma ihtimali yokmuymuş?

bak şimdi soktun aklıma.. hiç bunu düşünmemiştim.. ama çoğul da olsa yeter ki gebelik oluşsun.. ben her türlüsüne razıyım.. yeter ki Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..
sen hangi aşamadasın? sanırım şu anda topicte tek ilaç kullanan ve aşılama günü yakın olan benim..
bir liste filan mı oluştursak ki..

ne demek canımcım.. rahatlamış olmana sevindim.. bilgilerim doğrultusunda her şeyi paylaşmaya hazırım.. ne istersen sorabilirsin..
ilaç evet pahalı doktor da pahalı gerçi muayenelere sadece 20 tl ödüyorum ve artık kanka olduk diyebilirim doktorumla.. ehh 14 aydır gidiyorum sürekli.. artık hamile kalmak istiyorum.. yorulmaya başladım.. klinikteki kızlarda her ay gebelik var mı diye gözümün içine bakıyorlar.. utanır oldum artık.. yumoşların büyümesi evet çok mutlu ediyor insanı.. yarın sabah tekrar kontrolüm var gelişmeleri sizlere de yazarım.. tahminlerime göre cuma- cumartesi ya da cumartesi-pazar aşılamam yapılacak gibi.. kasıklarımda sürekli sızlamalar oluyor.. klomen içerkende oluyordu bu durum bende.. yumurtaların geliştiğinin belirtisi demişti doktorum..
bu arada ben her gün 3-4 tane incir yiyorum.. 2 de ceviz yiyorum.. metformin içerikli glukophage içiyorum ve pko'luyum.. sende durum nedir?

Merhaba kızlar. benim aşılamam 2 nisan itibariyle yapıldı.sanırım ilk sonuç benden gelcek. inşallah size güzel haberler verebilirim. ilk aşılamam oldu. tıp fakültesinde yaptırdım. bende ercelft gibi uterus unicornusum. rabbim hakkımızda hayırlısını versin. 3,5 yıllık evliyim. 2.5 yıldır uğraşıyoruz. bi kere dış gebelik geçirdim. tek tüplüyüm.

tedavin hayırlı olsun arkadaşım..ilk gebeliğin normal yolla mı oldu?? inşallah bu sefer herşey daha güzel olacak..güzel haberlerini bekliyoruz..

Merhaba.Benimde 2 nisanda 2. aşılamam yapıldı.Tıp fakültesi hastanesinde yaptırdım.Bu da tutmazsa tüp bebeğe geçeceğiz.

ooo süpermiş.. aşılamalarını olanlar sonunda çıktı ortaya
hadi inşsallah hamiş patlaması olsun bu ay.. geçen ayın aşılama yaptıranlarının listesinde büyük hüsran gördüm.. inşallah bizde böyle olmaz.. yavaş yavaş liste oluşturalım mı ne dersiniz?

aşılama yaptıranlar;

leyla3868 2 nisan

hestia 2 nisan

aşılama yaptıran arkadaşlarım bir kaç sorum olacak.. iğne ile mi yumoş geliştirdiniz? ne kadarlık doz kullandınız? ilaç sürecinde e2 hormonu kontrolü yapıldı mı? aşılama işlemi nasıl gerçekleşti? ağrı sızı oldu mu?
benim ilk denemem olucak çok belli ettim sanırım sorularımla lütfen kusura bakmayın.. şimdiden teşekkürler..

merhaba arkadaşlar bende yeni üyelerdenim,3,5 senelik evliyim ve 1 senedir deneme 4 aydır ilaç tedavisinin ardından bu haftada inşallah aşılama yapılacak,şuanda iğne tedavisi uygulanıyor günlük bakalım yarında yumurta takibi...Perşembe günü eğer istenilen ölçüye geldiyse çatlatma iğnesi vurulacak sonrada aşılama,ne gibi işlem uygulanıyo yani zormu merak ediyorum??

merhaba arkadaşlar bende yeni üyelerdenim,3,5 senelik evliyim ve 1 senedir deneme 4 aydır ilaç tedavisinin ardından bu haftada inşallah aşılama yapılacak,şuanda iğne tedavisi uygulanıyor günlük bakalım yarında yumurta takibi...Perşembe günü eğer istenilen ölçüye geldiyse çatlatma iğnesi vurulacak sonrada aşılama,ne gibi işlem uygulanıyo yani zormu merak ediyorum??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…