- 24 Şubat 2009
- 608
- 4
- 318
aşılama yaptıranlar;
leyla3868 2 nisan
hestia 2 nisan
aşılama yaptıran arkadaşlarım bir kaç sorum olacak.. iğne ile mi yumoş geliştirdiniz? ne kadarlık doz kullandınız? ilaç sürecinde e2 hormonu kontrolü yapıldı mı? aşılama işlemi nasıl gerçekleşti? ağrı sızı oldu mu?
benim ilk denemem olucak çok belli ettim sanırım sorularımlalütfen kusura bakmayın.. şimdiden teşekkürler..
cevaplar için teşekkürler..
benim doktor gonal f 450 vermişti.. ve 5 gündür 75lik vuruluyorum.. bu sabah kontrole gittim.. 100lük 2 gün daha vurulacağım.. eee tabi ben panik oldum.. bi kutu daha mı iğne alıcam çok para keşke rapor çıkarsaydık filan falan dedim..
neyse sevimli sevimli döndü bana telaşlanma o kutudan 600 doza kadar ilaç çıkar dedi.. ve gerçekten de tam 600 dozluk ilaç varmış içinde.. çok mutlu oldumbugün vuruldum, yarında vurulacağım 100lük.. sonra cuma akşamüstü kontrole gideceğim.. ve muhtemelen aşılama ile ilgili aşağı yukarı belli olur durumlar..
Merhaba kızlar. benim aşılamam 2 nisan itibariyle yapıldı.sanırım ilk sonuç benden gelcek. inşallah size güzel haberler verebilirim. ilk aşılamam oldu. tıp fakültesinde yaptırdım. bende ercelft gibi uterus unicornusum. rabbim hakkımızda hayırlısını versin. 3,5 yıllık evliyim. 2.5 yıldır uğraşıyoruz. bi kere dış gebelik geçirdim. tek tüplüyüm.
Merhaba.Benimde 2 nisanda 2. aşılamam yapıldı.Tıp fakültesi hastanesinde yaptırdım.Bu da tutmazsa tüp bebeğe geçeceğiz.
ayy inşallah tutarda umut olur bizlere bu arada neden 3. aşılamayı denemek istemiyosunuz.
slm canım yumoşların ne kadar oldu merak ettim..pkoluyum demişsin ya hiç soğan kürü denedinmi?banada var dedi doktorum acaba soğan kürü yapsam bu ay diyorum aşılamayla aynı anda zararı olurmu bilemiyorum..yapanlar varmı acaba ...
cevaplar için teşekkürler..
benim doktor gonal f 450 vermişti.. ve 5 gündür 75lik vuruluyorum.. bu sabah kontrole gittim.. 100lük 2 gün daha vurulacağım.. eee tabi ben panik oldum.. bi kutu daha mı iğne alıcam çok para keşke rapor çıkarsaydık filan falan dedim..
neyse sevimli sevimli döndü bana telaşlanma o kutudan 600 doza kadar ilaç çıkar dedi.. ve gerçekten de tam 600 dozluk ilaç varmış içinde.. çok mutlu oldumbugün vuruldum, yarında vurulacağım 100lük.. sonra cuma akşamüstü kontrole gideceğim.. ve muhtemelen aşılama ile ilgili aşağı yukarı belli olur durumlar..
Ben aşılamamı üniversitede sosyal güvenceyle yptırıyorum.Yani rapor çıkartıyorlar ve ilaçların büyük kısmını devlet karşılıyor.Devletin ödediği 2 aşılama 2 tüp bebekmiş.Devletteki hakkım bununla bitecek.Özelde yaptırabilirim belki 3. aşılamayı ama kararsızım.Çünkü aşılamanın tutma ihtimali %18 dedi dr. İhtimal düşük olunca direk tüp bebeğe geçmek daha mantıklı geliyor.
ben ihtimallerin bu kadar düşük olduğunu bilmiyordum.. bilseydim belki de hiç başlamazdım.. ama nasip kısmet herşey.. doktorum çok umutlu nedense.. aşılama ile iyi sonuçlar alıyoruz dedi.. 3 yumurta da şansı kat kat artırır diyor.. bakalım sonuç nasıl olcak.. ben klomeni ilk denediğim ay kesin hamileyim gözü ile bakmıştım.. neredeyse 1 yıl olacak onun üstünden geçen süre ve ben artık her geçen ayla heveslerimi, ümitlerimi yitirdim.. aşılamayı biraz da eşimin isteği üzerine yaptırıyorum.. ve 1 aşılama denemek istiyorum olmazsa tüp bebek işlemlerine başlayacağım.. ve sanırım bu süreç için de devlet hastanesine yönelmem gerekecek.. Allah'ım kimseleri uğraştırmasın.. herkese hayırlı vakitte hayırlısı ile versin evlatlarını..
Evet gonal f çok pahalı bir ilaç.Ben 2. kutudan da biraz kullandım ama rapor çıktığı için devlet karşılıyo bir kısmını.İnşallah tek kutu büyütür yumurtanı.Kaç yumurtan oluşmuş söyledimi doktorun? Sanırım herşey yolunda giderse önümüzdeki hafta yapılır aşılaman.
Sen yinede şimdiden umutsuzluğa kapılma.Moralin yüksek olması da çok önemli.Aşılama ile de hamile kalan var ama tüp bebeğe göre çok düşük.İlk aşılamamda bende kesin hamileyim gözüyle baktım ama kısmet değilmiş.Benim yaşım 34 ve 8 buçuk yıllık evliyim.O yüzden bekleyecek çok vaktim yok.İhtimali yüksek olan tedavileri denemeyi düşünüyorum. İnşallah sen çok beklemezsin. Sağlık güvenceniz varsa devlette de devam edebilirsiniz tabi çünkü yüksek maliyetli tedaviler bunlar.
devlet 3 kutu veriyor ama değil mi? kalan ilaçları ne yapıyorsun? ben daha başlangıçta doktora dedim bi kutu ilaç daha alamam para veremem ona diye.. o da eğer gerek olursa ben sana ayarlarım dedi.. ve bu sabah kontrole gittim.. 5 kez 75lik vuruldum.. son 75lik iğnem kaldı derken, doktor 2 gün 100lük vurulmamı istedi.. eeee ne oluyoruz diye celallendim ben.. ve doktorun dediğine göre 450lik kutudan aşağı yukarı 600 doz ilaç çıkıyor dedi.. ve yukarı çıkıp ilacı vurulurken hemşire kıza sordum ilacın hepsini tek şırıngaya çekti.. 225lik daha ilaç vardı.. ben şok oldum.. şimdilik ikinci kutuya gerek yok gibi.. ama eğer öyle birşey olursa da diğer hastalardan kalan dozlardan kullanırız sen rahat ol dedi.. inşallah gerek kalmaz.. klomende sabah akşam içerken 2-3 yumoş gelişiyordu.. iğnede de öyle olur inşallah..
ayy valla çenem düşüverdi pek çok yazdım.. kusura bakma ne olur
inşallah herşey yolunda olursa bende önümüzdeki hafta ortasına aşılama olur diye düşünüyorum..
bir de benim doktorum 2 kez aşılama yapıyor.. daha önce söylemişmiydim bilmiyorum.. çatlatma iğnesi sonrası 36. saatte bir aşılama 24 saat sonra bir aşılama daha yapıyormuş.. yaşayıp göreceğim nasıl olacağını..
merhaba kızlar ben de zeynep kamil de rapor çıkartmak için koşturuyorum nihayet koşturmam bitti. dün smear testimin sonucunu aldım ve evraklarımı teslim ettim dosyam açıldı 10 nisan salı günü heyete giriyor. 17 nisan salı günü de çıkıyor. ben de 15 nisan gibi adet olucam. zor yetişiyor.
adetin 1-2-3-4. günlerinde başlayabiliriz tedaviye dedi o yüzden yetişicek sanırım. dua edin benim için canlarım.
merhaba kızlar ben de zeynep kamil de rapor çıkartmak için koşturuyorum nihayet koşturmam bitti. dün smear testimin sonucunu aldım ve evraklarımı teslim ettim dosyam açıldı 10 nisan salı günü heyete giriyor. 17 nisan salı günü de çıkıyor. ben de 15 nisan gibi adet olucam. zor yetişiyor.
adetin 1-2-3-4. günlerinde başlayabiliriz tedaviye dedi o yüzden yetişicek sanırım. dua edin benim için canlarım.
Devlet kaç kutu veriyor bilmiyorum.Umarım 2 kutuyuda karşılar.Karşılamzsa 350 tl vericem çünkü( Aşılama bitince rapor yazılıyor bizim ilaçları eczaneden ödünç alıyoruz rapor çıkınca da hesaplaşıyoruz. 2 kere aşılamayı bende duydum bence ihtimali arttıran bir uygulama.İnşallah tutar...
merhaba arkadaşım bişey sorabilirmiyim iğne tedavisinin kaçıncı günündesin şuan 12mm çıktığı için soruyorum??her biri 12mm civarında olan 3 yumurtam var.. pkoluyum evet ama midemde ileri seviyede reflüm var.. soğanın kendisini yediğimde bile midem alt üst oluyor.. suyunu içmeye hiç cesaret edemedim.. ama eğer aşılama ile başarısız olursam muhakkak deneyeceğim.. zaten aşılama olmazsa yaz sonuna kadar herşeye ara vereceğim ve direk tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum.. bu ara döneminde de bitkisel birşeyler deneyip kendi halimde takılacağım..
çok zorlu bir 14 ay geçirdim.. artık mükafını almak istiyorum.. çok ama çok stresliyim.. eşimde bende aşılamadan çok umutluyuz.. inşallah boşa çıkmaz heveslerimiz..
soğan kürü ile aşılama bir arada nasıl olur bilemiyorum... ama bence ilaçlarla birlikte bitkisel kürler yapılmamalı.. herhangi biri tercih edilmeli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?