- 5 Aralık 2022
- 1.843
- 1.484
- 63
- Konu Sahibi Aysegullerden
-
Zaten bizde geleneğe göre üstümüze düşeni yaparız ama işte görüyosunuz ki bazı şeyler nedense böyle konuşuluyor napmam lazım bilmiyorumNişanlı çift olarak gezeceksiniz, nerede ne beğenirseniz ikiniz o alınacak artık hangi taraf alıyorsa. Beraber gezeceksiniz evinizi tutacaksınız. Neden bunlardan sürekli karşı tarafın tek taraflı vazifesiymiş gibi bahsediliyor?
Ne diyor hala siz bide yuvanızı kurmışsunız..yav he he , de geç.
bak benimki hala diyor, evli 2 cocuk annesiyim oysa
dip not: nişanlanlın söylenenleri sence haketmiyorsa tabi !
Olsun ailenizle konusun bütçe neyse ona göre seçin. Ailenizi götürmenize gerek yok. Benim de yatak odası takımımı ailem aldı. Beğendim bir model dedim bu kadar fiyatı uygun mu sizin için. Uygun kızım dediler aldım.Ailelerin kabga etmesi boyutu olursa çok başka olur. Ben de istiyorum güzel mobilyalar olsun güzel eşyalar olsun diye. Ama şu anda en büyük sıkontı ben işten yaklaşık 1 ay önce ayrıldığım için maddi kaynağım yok. Mecbur ben aileme bağlıyım kendi alışverişimde.
Aynen öyle.Hani erkek tarafı kiz isterken sözcü secer.Hadi neyse onu erkek tarafı ağırlar.Yuzuk takılırken bile kendilerinden adam seçiyorlar bize sormuyorlar.İnsan o kadar insanın içinde bişeyi beğendim beğenmedim bile diyemez birini kırmamak için. Çok zor ve çok üzücü. Aileler çok düşüncesiz gercekten
Erkenden mobilya almayın.Zam gelecek derler.Ben düğüne yakın nisan attim.Evinizi tutun esyayi eve göre alın.Benim eşyalarım eve büyük gelmisti mesela.Once evi tutun ölçü alin.Ne diyor hala siz bide yuvanızı kurmışsunız..
Ya şuan hakkettiği bişi yok çünkü daha mobilya işlerine girişmedik.. girişince nolcak bilmiyorum
Ne diyor hala siz bide yuvanızı kurmışsunız..
Ya şuan hakkettiği bişi yok çünkü daha mobilya işlerine girişmedik.. girişince nolcak bilmiyorum
Aynen öyle.Hani erkek tarafı kiz isterken sözcü secer.Hadi neyse onu erkek tarafı ağırlar.Yuzuk takılırken bile kendilerinden adam seçiyorlar bize sormuyorlar.
Nikahta benim yakınım yoktu.Onlar seçti nikah şahitlerini.
İmam nikahında bende kendi şahidim diye tutturdum ama cingenelik yaptilar.İmam onların sahidini şahit yapmadi.
Siz neden nişan attınız..Erkenden mobilya almayın.Zam gelecek derler.Ben düğüne yakın nisan attim.Evinizi tutun esyayi eve göre alın.Benim eşyalarım eve büyük gelmisti mesela.Once evi tutun ölçü alin.
Bence çok iyi yapmış.Gelinlikci de nisan atan insanın içinde ukte kalıyor. Erkek tarafının maddi gücünden fazla isterse erkek haklı olur.Ama hiç değer verilmezse kadın haklı.Cok çok iyi yapmış ben düğünüme 1 hafta kala ayrıldım.Gelinligim içime sinmedi.Esimin başının etini giyecektim.Bana gelinlik almadın diye hep.Benim kaç tane tanıdığım var nişan atan mesela bir tanesini örnek vereyim gelinlikçide atmış nişanı kaç tane sayarım böyle size
Ailem şu an sadece bana böyle başkasına değil ne ona ne de ailesine çünkü daha hiçbişi konuşlmadıeşim öğretmen, ben ise özel sektörde kendi işimin patronuyum
ahh ahh sen olmasaydınız zor geçinirdiniz
senin sayen de bu kadar rahat ( yooo ortalama ikimiz de aynı kazanıyoruz)
bak bu sene elinde kalan parayı kaynın senden ister , o saf verir sen yatırıp yap.
ah ahh sana nişan bohçası bile yapmamışlardı
o anası var ya o anası, seni duş karılar gibi evlendirdi
heee o aileye kızmakta haklı mı haklı, amaaa artık iş işten geçmiş be anacım desem de
içindeki öfke dinmiyor..
aileniz, sizin her işinize mi böyle bu damada ve ailesine mi böyle,
damat hak ediyor mu, haketmiyor mu
bi çok etken var ...
Çoğunlukla parasal sebeplerden ötürü eşya alırken sorun.Mehir sorunu.Hadi dedik biz alttan alalım.Kv biraz çenesini tutmadı.Dayanamadim ayrıldım.Siz neden nişan attınız..
İşte parasal seneplerden dolayı bizde de olcak mı olmıcak mı ben bilmiorum. Gerçekten bıktımÇoğunlukla parasal sebeplerden ötürü eşya alırken sorun.Mehir sorunu.Hadi dedik biz alttan alalım.Kv biraz çenesini tutmadı.Dayanamadim ayrıldım.
Ailem şu an sadece bana böyle başkasına değil ne ona ne de ailesine çünkü daha hiçbişi konuşlmadı
Dul karı gibi derken bence haklılar.Gelin istemez ona birşey demem.eşim öğretmen, ben ise özel sektörde kendi işimin patronuyum
ahh ahh sen olmasaydınız zor geçinirdiniz
senin sayen de bu kadar rahat ( yooo ortalama ikimiz de aynı kazanıyoruz)
bak bu sene elinde kalan parayı kaynın senden ister , o saf verir sen yatırıp yap.
ah ahh sana nişan bohçası bile yapmamışlardı
o anası var ya o anası, seni dul karılar gibi evlendirdi
heee o aileye kızmakta haklı mı haklı, amaaa artık iş işten geçmiş be anacım desem de
içindeki öfke dinmiyor..
aileniz, sizin her işinize mi böyle bu damada ve ailesine mi böyle,
damat hak ediyor mu, haketmiyor mu
bi çok etken var ...
Maddi imkanları zorlamamak tabii ki illa ki bunu alacaksınız diye demek farklı bir durum kimisi de cimridirBence çok iyi yapmış.Gelinlikci de nisan atan insanın içinde ukte kalıyor. Erkek tarafının maddi gücünden fazla isterse erkek haklı olur.Ama hiç değer verilmezse kadın haklı.Cok çok iyi yapmış ben düğünüme 1 hafta kala ayrıldım.Gelinligim içime sinmedi.Esimin başının etini giyecektim.Bana gelinlik almadın diye hep.
Ama bak bizim şöyle şunu siz yaptınız yapmadınız.En basitinden kuaför masrafından kacindilar.Gelin arabasıni siz ayarlayin dediler.Diyeceksin ki parası yoktur.Paran yoksa gelinliğimi ben alırım dedim.Gelinligi aldığım hafta adam kendine 3 takım elbise 3 ayakkabı aldı deli oldum.Gercekten parası olmazsa ayrılmaz lafini etmezdim.Parasi varken yok demesi çok zoruma gitti.İşte parasal seneplerden dolayı bizde de olcak mı olmıcak mı ben bilmiorum. Gerçekten bıktım
Bunu demek istedim.Maddi imkanları zorlamamak tabii ki illa ki bunu alacaksınız diye demek farklı bir durum kimisi de cimridir
Dul karı gibi derken bence haklılar.Gelin istemez ona birşey demem.
Kimisi 10 bilezik ister.Erkek tarafı bir dediğini iki etmez.
Kimisi bilezik istemez.İkinci el eşya alırlar.Dugunden sonra altınları alırlar falan.Boyle ben sıkıldım bu düğün işlerinden.
Hayır aşağıda değil gerçekten kaliteli aklı fikri kendi düşünceleri olan iyi biri. Aileside öyle. Allaha şükür daha kötü bişi görmediktamam de neden ?
damat sizden aşağıda mı maddi ya da manevi,
başkasını seçtiler de sen inad edip bununla mı evlendin
kv ile kp gelince kalp mı kırdılar, lakayıtlar mıydı
olayları ucuza getirip oldu bittiye mi getirmek istediler
Hayır aşağıda değil gerçekten kaliteli aklı fikri kendi düşünceleri olan iyi biri. Aileside öyle. Allaha şükür daha kötü bişi görmedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?