Nisan'da kimler tüp bebek tadavisine başlayacak?

Ayşecim çok saol..

Kızlar hiç bi şey yapmak gelmiyor içimden, zaman geçmiyor, kitap okuyorum, tv, internet ama zaman geçmek bilmiyor.

Eşimde bana destek olacak diye 20 kere arıyor garibim, şu an kendi annem bizde, eşim dün akşam anneme soruyomuş, anne sen ne hissediyosun diye, canım ya, allah bana ve bebeklerime kocamın yüzünü güldürme gücü versin inşallah.

Ayşe kardeşinin allah yardımcısı olsun..

cigdocum guzel haberlerim var, 20 hafta ayintili ultasonda organ taramasi ile ilgili yazilari okudum. eger dogru seye baktiysam ornegin "migdenin olmasi geeken haftadan birkac hafta geri gorunmesi" gb yazilardi, ingilizce okudugum icin sana turkce cevirirken kulaga garip gelebili sececegim kelimeler. neyse guzel haber su cok cok kadin bunu yazmis sormus ve geneli 19. haftada yapmis ultarasonu yakin takip denmis ve ileriki haftalarda ara artmamis ve ve ve cok sukur hic kotu bir hikaye yoktu. aniyosentez yaptiran sadece bir kisi gordum o da temiz cikmis:)
canim ayrica yaziyordu farkli doktorlar farkli degerler cikartiyormus ayrica ikizlerde bunun saptanmasi cok daha zo ve yanilticiymis.
yalniz ilginc olani migde kucuklugunu kimse kromozom sonuclarina baglamamis bi onek vardi, bu da demektir ki diyelimki Allah korusun ikizlerden birinde bu soun varsa da digeriyle ilgisi yoktur. yalniz okuduklarimdan suna emin oldum illaki kromozom sorunu olucak degil hatta geneli "rahim ici gelisme geriligine" baslamis konuyu.
cigdocum inan okuduklarim hep iyiyle biten hikayelerdi, keske hemen gelsen de okusan bu mesajimi.
yanlis nedenle baktiysam migde kucuklugu degilse beni duzelt ona da bakiyim. turkce bi sey yok ama ingilizce cok cok yazi var.
inan daha cok rahatladim, ogullarin Allah'in izniyle sapasaglam gelicekler kollarina vaktinde Insallah canim.
kimsenin doktoru da oole kotu konusmamis sadece yakin takip demis, iki haftada bi kontrol. haa ama sorarsan kadinlarkulubunde "aaaaaaaaaaaaa turkiyede ki doktorlar gbsi yok avupadan geliolar derlerrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!

en onemlisi de bazen anlamsizca yani nedensiz migde kucuk gorunurmus ya da o hafta gei olculurmus ilerde normal cikarmis ya da ogle dogar ve hicbi sorun olmazmis. heycandan sevincten asil bunu yazmayi unuttum daha da okuyacagim canim.

Hi i'm new to this group and just saw your post. My son had a small stomach also, He kept a great watch over it i had a growth U/S every week. His stomach still wasn't growing so the doctor induced me right away at 37 weeks. Once my son was born his stomach went to normal after he was able to get formula into his body. My son is perfect now. I hope this helps, i know the worries you are going through i was so scared when i found out his stomach was meausing small.

canim bak inanmassan yukarda bi kopya aldim, bu bayanin da oglunun migdesi kucuk denmis hep yakin takip edilmis 37 haftada alinmis bebek ve oglum simdi mukemmel saglikta diyo ve bu hikayeler dolu. ay hemen gelsen de okusan cigdocum bunlari.

cigdocum hatta su an bir doktorun bir kadina kucuk migde olcumu ile ilgili cevabini okudum iyice sok oldum iyi anlamda:)
sen teste gittigin zaman bebis amnio suyundan icmemisse(biliyorsun bebekle amnio suyunu icip isiyor hatta:)) o saatlerde sirf bundan kucuk gorulebilimis ikinci bir ultason yapilmadan emin olunmazmis ayrica fakin cok cok olmasi kotuymus yani bir aylik geriden gelmesi gb.

Son düzenleme:
As long as you are not having any bleeding and there has been adeuqate growth of the baby, you need not worry about a "skinny stomach" of the baby. A fetal stomach is difficult to measure and I do not know what your doctor meant by a "skinny stomach for the gestational age". Certainly, there is nothing you can do at this time. Once the baby is born, the pediatrician will evaluate the baby. Don't worry now.

canim bu da bir profosoun cevabi, migde olcumu cok zordur dio kanamaniz yoksa bebek gelisiyorsa bu nedenle su an kaygilanmaniza geek yok bebek dogdugunda pediyatri takip edicektir dior.
cigdocum bu yazilanlarin hicbiri felaket senaryosu degil Insallah haftaya daha iyi bi doktoru gorup o da benim okuduklarimi sana soyleyecektir ve bi uzmandan bunlari duyunca iyice rahatlayacaksindir.
kizla kusua bakmayin sayfayi oldukca isgal ettim ama bildiginiz uzee konu herseyden onemli:)

gunaydin kizla cigdocum gelseydi de yazdiklarimi okusaydi keske, aysenin ablasindn da haber yok sanirim.
sizler nasilsiniz? zubeydecim nasilsin canim asagida gounuyosun?

günaydııın opuyorumnanaktan
özlemcim hayran kaldım araştırmalarına valla ellerine sağlık canım.eminim cigdonun da çok hoşuna gidecek.
bende akşam okudum yasini rabbim kabul etsin inş.
zübeydoşum bizde seni öpüyoruz Şeniz

kızlar ya sabah 8 gibi zeynepela aradı
ama çok az çaldı telim yetişemedim
sonra aradım çekmiyordu tekrar aradım çekmiyordu teli acaba bişey mi oldu haberi olan var mı

ÖZLEMMMMM HAKKIN ÖDENMEZ SENİN...

Canım yazdıklarını okudum, allah razı olsun, ne çok emek vermişsin, dr.un bize dediği de bu midede daralma var ve 12parmak bağırsağı da bu kadar belirgin olmamalı dedi.

Dün akşam kendi dr.umu aradım ve amniyosentez istemiyoruz dedim, o da biz dr olarak bunu tavsiye etmek zorundayız dedi, bi de kafamı karıştıran şey bu olay bebeklerden birinde gözükmedi ve dedim ki bunlar tek yumurta ikizi nasıl oluyor dedim, dr.da onu perinataloji uzmanı bana tıp dilinde anlattı dedi, sen artık kafana bi şey takma o zaman dedi. Anlamadım amniyosentez istiyorum desem ve sonuç kötü çıkarsa aldırıcam desem mutlu olacaklar gibiydi.

Kızlar 2 gündür uyuyamıyorum, tabi ki üzülüyorum ama asıl endişem ben bebeklerimin sorumluluğunu alırım tüm hayatımı onlara adarım ama onlar içinde zor olucak ya hayat onu düşünüyorum..

Neyse kötüyü düşünmeyeylim, ayın 12.si bi gelse bu işte uzman bi prof olan Rıza Madazlıdan randevu aldık, bakalım o ne diyecek.

Dua eden, kuran okuyan tüm arkadaşlarımdan ve tabi kocaman yürekli ÖZLEMİMDEN allah razı olsun..

cnm benim yaaa allahın izniyle herşey güzel olcak bak gör sen merak etme o gittigin d.r sana güzel haber vercek inş bitanem valla hep aklımdasın sana ve meleklerine hep dua ediyorm inş kurban oldugum allahım meleklerini kucagına sag saglım vercek cnm sen rabbime sıgın yeterrr anne olmak ne zor demi cigdom bir damla göz yaşını boşa çıkarmasın bebeklerine şifalar versin inşşşşşş AMİNNNNN

ayşemmm var mı bi haber tatlım

yok cnm yaaa pislik herif sanki yer yarıldı içine girdi bebekle bulamamışlarr bakalım arıyorlarr az öncede yazdıgım gibi annemleri arayamıyorm valla kız kardeşim aglıyor sürekli bebegim die dayanamıyorm (((( en son dün gece aradım bir haber yoktu her yere bakmışlarr pis herif ist falanmı geldiyki acaba burda akrabası çokk inş öyle bir aptallaık yapmamıştır abimler yeminle onu öldürür erkek kardeşim zaten peşinde kız kardeşim kafayı yicek korkum ooo ne zor allahım yaaa ((((

Son düzenleme:
cigdom canim bosuna dusunuyorsun o kadar kotusunu, bak gor haftaya yeni doktorla icin rahatlayacak iyice canim oyle zorki su an sana bu gunler, nasil olmasin biz onlara kurban oluruz, Rabbim buyuk. sen doktorlarin dedigini dinle yani demis ya biz herkese tavsiye etmek zorundayiz diye kesinlikle doktor olarak demeli bir amniyosentez yaptirin diye ama canim demek degilki sonuc kotu cikicak. canim ne desen ne dusunsen ne kadar uzulsen cok haklisin ama sen kocaman gonlunde hep inan bebeklerin iyi onlar senin icinde sen anlarsin bir sorun olsa. Masallahlari var yavrularinin haftaya gittiginde benim yazdiklarimi sor bakalim ayni konu mu ayrintili her seyi konusursun Insallah guzel haberler getireciksin.
DINLE DERKEN yaptir diye degil yani mecburdu tavsiye etmek de tavsiye etti diye en kotusu demek degil demek istedim.

Son düzenleme:
zubeydecim zeynep Insallah hamile haberini vermek icin aramistir seni ben kotusunu degil de bunu gecirdim icimden.
aysecim akrabalarda olmasi cok mantikli gb canim. bugun guzel haberi alin artik bulundu ablam bebegine kavustu diye Insallah yazarsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…