Nisan'da kimler tüp bebek tadavisine başlayacak?

canım benim sağolun Allah razı olsun kimse zorlanmasın be gülüm birer yasin okusanız yeterli gelir gülüm bende ihlas suresinde son 3000 bini okuyorum Allah kabul etsin inşallah.

canım benim sanada iyi haftalar olsun güzellikler olsun.

Kızlar selam,

Ben daha iyiyim, lekenlenme yeniden olmadı çok şükür, eşimle evdeyiz 1 hafta izin aldı o bakıcak bu hafta bana.

Ayşecim çok geçmiş olsun, kendine iyi bak emi.

Özlemcim senin diş ağrın nasıl oldu, umarım iyisindir tatlım.

30temmuz çok sevindim, inşallah bu sefer yüzün gülecek.

Zübeydecim sen de iyisindir umarım, yine işler güçler çok mu yoğun..

Unuttuğum varsa kusuruma bakmasınlar hepinizi öpüyorum.

Kızlar bu arada bizde dr ve hastane bakıcaz eşimle, kendi dr.um tüp bebek dr.u olduğundan mıdırı nedir ulaşmak çok zor, o yüzden evimize yakın hastaneleri gezicez bugün, acıbadem, medicana falan..

HErkese iyi haftalar diliyorum..a.s.

slm kızlar :)
gizemlicim canım çok geçmiş olsun, çok üzüldüm hay Allah! Allah acil şifa versin.

temmuzcum hayatım çok sevindim :) inş. güzel haberlerle geliceksin bi tanem.

ayşecim sanada çok geçmiş olsun bi iyi olamadın tatlım ya. dikkat et kendine.

zübeydecim evet canım çok az kaldı :) kasıklarımda ağrılar başladı bakalım bekliyorum bende bugün yarın :) içimden de Allahım bi mucize diyorum hala umudumu yitirmedim bi arkadaşım benim gibi beklerken son ayında doğal hamile kalmıştı.

çigdocum heyecan başlamış sendede :) inş. bebişlerini tam vakitlerinde sağ salim kucağına alırsın tatlım.

bu arada hamile olmayan arkadaşlara duyurulur bitenekarda ( bitmediyse ) :) gebelik testleri 1.90 tl idi ben aldım 6 tane bildiğim kaliteli bi marka.

öpüyorum hepinizi.

cigdocum oh Masallah cok sukur olmamis bir daha babisko is basinda bu hafta yani:)) karatasozcum canim Allah gonlundekini versin oyle ya da boyle Insallah sayili gun kaldi mujdene:)
temmuzcum tabii okuruz. ben yasin okuyacagim sana Allah kabul etsin, ihlas da okurum ama sayili duayi ne okudugumu cok sasiriyorum:)) uclu besli hatta onlu sayilar tamam da sonrasinda karisiyor:))

--------------------------------------------------------------------------------

antisperm antikor

Antisperm antikorlar kadında eşinin spermine karşı oluşturulmuş antikorlardır. Vücudun bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan antikorlar normalde vücuda zarar verebilecek bakteri, virüs ve yabancı cisim gibi etkenleri vücuttan uzaklaştırmak için çalışırken burada kadının bağışıklık sisteminin kendi eşinin spermlerine “saldırması” sözkonusudur. Erkekte de bazen kendi spermlerine karşı antikorlar bulunabilmektedir.

Antisperm antikorlar kadının serviksinde, endometriumunda ve kan serumunda bulunabilirler. Bir zamanlar önemli bir infertilite nedeni olarak görülen antisperm antikorların fertilitesi normal çiftlerde bile %10 oranında gözlenmesi gerçek bir gebe kalamama nedeni olma özelliğine gölge düşürmektedir. Bu yüzden değeri tartışmalıdır ve rutin testler arasında yeralmamaktadır.

postkoital test

Serviksin içinde bulunan salgı bezlerinin çok önemli görevleri vardır. Bu salgı bezlerinin salgıladığı mukus ejakulasyon esnasında vajinanın arka forniksine boşalan spermlerin filtre edilmesini, burada bulunan kriptalarda depolanarak periovulatuar (yumurtlamadan hemen önceki günler ve yumurtlamanın olduğu gün) dönemde salınmasını sağlar, gebelik oluşmasının uygun olmadığı günlerde sperm ve diğer materyalin içeriye geçmemesi için bir bariyer görevi görür. Mukus salgısı ve nitelikleri hormonal değişikliklere göre oldukça önemli farklılıklar gösterir.

Postkoital test erkek spermiyle kadının servikal mukusu arasındaki ilişkiyi değerlendirerek herhangi bir geçimsizlik olup olmadığını belirlemek için yapılır. Uygun zaman diliminde yapıldığında kadının servikal salgısının nitelikleri, erkeğin sperm özellikleri ve spermin mukus içinde yaşayabilirliği hakkında önemli bilgiler verir. Zamanlaması zor bir testtir, yorumlaması oldukça subjektiftir ve tanısal değeri de oldukça düşüktür. Bu yüzden sık uygulanan bir test değildir.

Çifte ovulasyonun olduğu gün cinsel ilişkide bulunmaları ve 2-4 saat sonra gelmeleri söylenir. 2-4 saat içinde arka forniksten serviks içine geçen canlı sperm sayısı en üst seviyededir. Muayene esnasında serviksten ve arka forniksten pamuklu çubukla numune alınır. Daha sonra numune mikroskop altında incelenerek ‘yeterli’ ya da ‘yetersiz’ olarak değerlendirilir. Test yeterli çıktığında serviksten salgılanan mukus sayıca normal spermi almaya elverişli demektir. Yetersiz çıktığında ise en muhtemel neden zamanlamanın iyi yapılmamış olmasıdır ve testin tekrarı gerekebilir.

kızlar herkeze çok teşekkür ediyorum geri sayım başladı bende 3 tane embiriyom bakalım nasıl çözülecekler atak yapabilecekmi kaçıncı gün konacak hepsi muamma nolur bana dua edin.

slm çok tşk ederim kızlar iyi dilekleriniz için rabbim hepinizden razı olsun..
temmuzcum yeminle bütün dualarım seninle rabbim yüzünü güldürsün en güzel şekilde embriyoların çözülür
inş bu son denemen olsun tatlım tez zamanda bebegine kavuşman dilegiyle bol şanslar sana ve karatasözcüme ikinizinde inş son denemesi olurr hamişler kervanına sizde tez zamanda katılırsınız allahın izniyle
kızlar bende hiç bir ileşme belirtisi yok hala zor nefes alıyorm sanırım böyle giderse ben hastaneye yatarım serüm yemedende yollamazlar neden hiç iyleşemiyorm ben yaa kulaklarım çok agrıyor bu gece sabah ettim hiç uyumadan (((((((((

canim yarinda bir duzelme olmazsa cunku artik ilaclarin yavastan etkilmeye baslamali yine git doktoruna ya da ara belki ilacini defgistirir artik sakin oluruna birakma canim. Insallah sabaha cok farkli kalkarsin lutfen bizi habersiz birakma dualarimdasin canim.

özlemciğim bebişin cinsiyeti belli olsu mu? adını görünce merraklandım.

canim yok henuz belli degil kasima kaldi, gecen hic gostermedi uygun pozisyonda degildi bebek. senin oglun oluyormus tickerindan anladim, hayirli olsun canim saglikla huzurla kollarimiza almak da nasip olsun Insallah.

Günaydın kızlar nasılsınız nasıl durumlar bu ara babam yine kaza geçirdi parmağını kemiğe kadar kesti ameliyat oldu yine

o yüzden bakamadım geçmişe umarım herkes iidir
mervecigim slm babana çok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda iyileşir baban bebişin nasıl öpüyorum sizi

canımmm nasıl heycanlandım anlatamam okurken herşey çok güzel olacak buna inan bu sefer hamileyimmm diye yazacaksın dualarım seninle boll şans...

panadolcum daha iyiydi nasil tuttu bu gece yine anlatamam hem de farkli bir yer daha agriyor hatta sanki sis( yarin yine disciye gidecegim. muhtemelen de antibiyotik vericek( kizlar ne olur transferden once disciye gidin ne olur(
canim sen nasilsin hic yazmiyorsun kendinden panadolcum?

Son düzenleme:
slm herkese topicin adını görünce heycanlandım bi bakim dedim... 2009 15 nisanda toplama 18 inde transfer işlemim olmuştu..29 unda kan testi pozitif sonucunu aldım.. 9 mayısta keseyi gördük.. veeee 16 mayısta kalp atışlarını duydum....!!!! allahım isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın ve yardımcısı olsun. şimdi kızım on aylık.. darısı isteyen herkesin başına.. dualarım sizinle...

canim yaa sen bugun umit beye gitmeyece miydin Evrramizi gormeye, yazmamissin. ertelediniz mi?
aklim hep sende aysecim.
benim de disim cok kotu 12de zar zor uyudum 40 dakika sonra dis agrisiyla uyandim yine( yatinca agriyor cok ayaga kalkinca azaliyor kan akisiyla ilgiliymis yatinca agrirmis( ezaci bayan oole demisti.
bu agriyla doguma kadar nasil yaparim kizlar hic bilmiyorum arada agrisa bile bilmiyorum artik zorluyor, dayanirim saniyordum, doktor gomulu dis hamilelikte alinmaz dior baska bir sey demiyor(
aysecim canim bende ùuhtemelen antibyotik kullanacagim yarindan itibaren hic icim rahat degil ama mecburuz iste(

GÜNAYDIN kızlar
özlemcim çok geçmiş olsun diş agrısı hiç bir şeye benzemezz bilirim ben tam 3 yıl 4 azı dişimden neler çektim allahtan hamilelikten önce hepsini yaptırmıştım kanal tedavisi yaptırdım dolgularım arada bir agrıyor ama şiddetli degil hamdolsun inş hiç agrımazlar doguma kadar rabbim sanada tez zamanda şifa versin tatlımm
özlemcim evet ümit beye gidecektim dün acayip kötüydüm ayakta bile duramıyordum aradım belimin agrısının azaldıgını söyledim oda o zaman korkucak bir şey yok dedi bizim randevumuz pazartesi inş o zamana kadar bir sorun çıkmazsa pazarytesi gidecez zaten kanda testimiz var ve aşım var tetenoz aşısı bir tane vurundum bu sonuncu sanırım şimdi acayip burnum akmaya başladı bu gece gene oturarak yatakta sabah ettim sadece yaptıgım tek şey bol bol süt içmek sıcak süt öksürügümü yumuşatıyor hamdolsun rabbime ama ne zaman iyleşcem diede bekliyorm valla özlemcim bu gece ilkkez agladım duramıyorm her yerim agrıyor yatıyorm nefes alamıyorm kalkıyorm ayakta duramıyorm ben yatmayınca kızımda uyumuyor zavallaı kıpır kıpır sabaha kadar benle bekliyor oda benim gibi gündüz uyuyor birazdan yatarım 2 kadar uyurum başkada uyuma şansımız yok sadece gündüz uyuyorz rabbim bütün hastalara şifa versin banada sanada özlemcim çok öpüyorm balım seni şimdi kahvaltımı yapıp yatıcam yaradana emanetsin tatlım inş dişinin agrısı hepten kaybolur bitanemm ben ara ara girer bilgi veririm tmm opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Kızlar selamlar;
Umarım herkes iyidir,
eskileri okuyamadım, 30temmuzcum canım çok heyecanlandım hayırlı olsun dualarım seninle canım güzel haberlerini bekleyeceğim.

ozlemcim geçmiş olsun dişin,
karatözcüm sen ne durumdasın,
evo dan haber var mı nasıl?
Ayşecim hayırlısıyla kızımızı bekliyoruz :)
gizemli babana çok geçmiş olsun

hepinize sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…