Nisan'da kimler tüp bebek tadavisine başlayacak?

Aşure GÜNÜ VE gecesinde Yapılacaklar

Aşure gecesi (25 Aralık Cuma 2009) 9 Muharrem 1431

Rivayete gecesi abdest tazeleyip iki rekat namaz kıldıktan sonra, diz üstü Çökmüş halde kıbleye yönelik vaziyette okuduktan sonra kırksekiz kere her birinin başında Besmele Çekerek, üçyüz altmış kere Ayete'l-Kürsi okuduktan sonra kırksekiz kere

''Kul bifadlillahi vebirahmametihi febizalike felyefrahu huve hayrun mımma yecmeun''

Ayet-i kerimesini okur da, sonra oniki kere:

''Allahümme inne hazihi leyletün cedidetün veşehrün cedidün vesenetün cedidetün.feeğtınıyellahümme hayraha vehayra ma fiha.vasrif anni şerreha veşerra ma fiha veşerra fitnetiha vemuhdesa tiha veşerrannefsi velheva veşşeytanirracim.''

Anlamı: Ey Allah! Işte bu gecedir, yeni aydır ve yeni yıldır. Öyleyse ey Allah! Bana onun hayrını da, onda bulunanların hayrını da nasip et.Onun şerrini de, onda bulunanların şerrini de, onun fitnesinin şerrini de, onda meydana gelecek şeylerin şerrisini de, nefsin ve kötü arzusunun şerrini de, kovulmuş Şeytanın şerrini de bende çevir.''

Derse, de peşine Kura'an-ı Kerim 'den iktibas edilen dualardan dilediğiyle bitirir, defaat ile tesbih , tehlil ve salevattan sonra Müslüman erkek ve kadınların tümüne dua yaparsa, o sene bütün kötülüklerden korunmuş olur. ( Maü’l – ayneyn , Na’tü’l- bidayat , sh: 166 )

Aşure Günü (26 Aralık cumartesi 2009) 10 Muharrem 1431

Şeyh Muhammed ibn-i abdilhayy ed-davudi el Kattan 'ın''Mecmu'a'sında zikredildiği üzere;
Şeyh Ebu'l-Beka el ömeri'nin İbn-i ferhun'un''el-mesailül-melfuza''isimli eserinde nakline göre: Aşure günü bu duayı yedi kere okuyan o sene ölmez, eceli gelen ise okumaya muvaffak edilmez:

''Sübhanallahi milelmizani ve müntehalılmi vemeblegarrida vezinetelarşi lamelcae velamenca minallahi illa ileyhi. sübhanallahi adedeşşefi velvatri ve adede kelimatillahittammeti küllihe.eselükessalamete birahmetike ya erhamerrahimin. vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyilazıym, ve huve Hasbi veniğmel Vekil. Niğmel Mevla veniğmen nasir.vessallallahu vesseleme ala Hayri halkıhi muhammedin ve ala alihi vesahbihi ecmain.''

Anlamı:''Allah-u Teâlâ 'yı Mizan dolusunca, ilminin sonsuzluğunca, rızasına ulaşıncaya kadar ve Arş'ının tartısınca tesbih ederim Allah-u Teala'dan başkasına sığınılıp kaçılmaz, yine ancak O'na sığınılır!
Allah-u Teala'yı çiftlerin ve teklerin sayısınca olan kelimelerinin tamamının sayısınca tesbih ederim!
Ey acıyanların en merhametlisi! Senden rahmetinle (bütün belalardan) yüce ve büyük olan Allah'ın yardımı olmadan hiçbir günahtan dönüş ve hiçbir ibadete kuvvet olamaz isterim.O Selamet.
O bana yeter! Ne güzel Vekil'dir! Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır!
Allah-u Teâlâ, mahlukatının en Hayırlısı olan Muhammed (sallallahu aleyhi ve Selem) e ve Al-i ashabının tamamına salat ve selam eylesin!''(Muhammed Ebu'l Yüsr Abidin, el-Evradü 'd daime, sh: 92)

Aşure günü yetmiş kere bu duayı okuyanı Allah-u Teâlâ Mağfiret buyurur:

''Hasbiyallahu ve niğmel Vekil ve niğmel Mevla ve niğmen nasir gufraneke Rabbenâ ve ileykel masir''

Aşure günü namazı

''Aşure günü her rekatta bir Fatiha, Onbeş İhlas okuyarak dört rekat kılan kişinin elli sene geçmiş, elli sene de gelecek günahlarını Allah-u Teâlâ Mağfiret eder. O gün iki rekat dahi kılan bütün sıdıkların amelleriyle Allah-u Teala'ya yakınlaşmış gibi olur.''(Maü'l-ayneyn, Na'tü'l - bidayat, sh: 167)

Ayrıca Aşure gününde

. Oruç tutmak.

. Bol bol istiğfar çekilir.

. 313 kere''la ilahe illa ente Sübhâneke inni küntü minezzalimin''denir.

. Gusül abdesti alınır. (Bir rivayete göre o gün Zemzem suların aktığı söylenir.)

. Bir mümine iftar ettirilir.

. Hasta ziyareti yapılır.

. Mümine selam verilir Doğum az En.

. Sürme çekmek.

. Bir alimi ziyaret etmek.

. Yetim başı sıvazlamak.

. Sadaka vermek.

. Tırnak kesmek.

. Bin kere Süresini İhlas okumak.

Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesselam):

''Siz Aşure gününde ve bir gün önce oruç tutarak Yahudilerin geleneğinde ayrılın''buyurdu.

Yahudiler sadece 10. günü oruç tutarlardı.Hatta Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesselam) Ömrünün son yılında''Eğer gelecek Seneye kadar yaşarsam Muharremin 9. 10. 11 ve. günlerinde oruç tutacağım''buyurmuştur. Fakat Seneye yetişememiştir.

karatasozcum bebisinin pitpitlarina gidiyorsun demek, dogum gununu kararlastirmaya gidecegin gunleri de gprucez Insallah hic korkma sen de bu yorgunluk olduktan sonra bebisinin saglikla gelistigi cok ortada

ya özlem sen öyle diyorsun ben tedirgin oluyorum biliyormusun bişeyler tersmi gidiyor diye
bende ne bir bulantı ne bir kusma nebir uyku halsizlik ay hiçbir belirti yok hamile olduğumu unutuyorum neredeyse ters giden bişeylermi var acaba diye düşünmeden edemiyorum sadece kurbandan dolayı sanırım et kokusuna karşı tiksinti oldu bende inşallah oda geçer et te yemem lazım ama şuan ağzıma koymuyorum canım hiç istemiyor.

bişey olmaz Allahın izniyle ne rehin kalacan güzel güzel bebeği belki bırakmak istemezler gözümün önüne geldi sanki can kuzuuuuu ama rehin tutamazlar sen canını sıkma herşey hallalur.

ay sekerim olur mu oyle sey bircok kadin hic hamile degilmis gb geciriyor ilk uc ayi. sadece ekstradan uyku ya da bulanti varsa hormonlar katlamaya devam ediyor die yorumlaniyor o da bebek gelisitigi icin. ama dedigim gb en basindan beri varsa devam ediyor die. ama tersi kesinlikle bir sey demek degil hatta ne guzel hele calisan kadina. Allah dagina gore kar verir hesabi. anammm yemin ederim yani herkes bilir bu boyle sakin oylesine diom deme benim arkadaslarim hep oole gecirdi yani senin gb heleki eltim ikize hamileydi bize kalmaya geldi bende hamileydim kiz iki dakka evde durmaz cok enerjik her seyi yiyor ben iy miy derim yemem surekli uyurum. ya dedim bu kiz hamile degil ya da ben degilim o zaman bir sey de bilmezdim. o ikizleri dogurdu ben ne yazikki bebegimi kaybettim.
ordan anla.

canım narın ne zararı var ben çok tükettim hatta dün akşam da bir sürü yedim gribime iyi gelir diye

canım televizyonda demişler annem dinlemiş ilk üç ay yenmesi sakıncalı diye
geçengün karşı komşum da beni uyardı sakın nar yeme diye bende yok yemiyorum annem tembihledi dedim.

zeynepcim cok sukur Insallah sonucunda guzel gelicek bak yoluna girecek artik. yine de testini yaptir gel yine yat canim. bir de zeynepcim bogazinda enfeksion var mi? agriyorsa onun icin de doktora git, grip ilaclari degil de penisilin grubu antibiotik gerekiyorsa verebilir, inan enfeksion daha feci, penisilin plesentadan gecmiyor galiba. hayirli haberler getir canim.

gunaydin kizlar bir asure olsaydi da yeseydik simdi orda hepiniz yersiniz di mi ayy benim icin bol ama bol narli bir tane yer misiniz:))))))
zeynepcim nari ben de genelde yiyorum icinde acid fazla die bir seyler duydum doktoruma sordum. hayir nar cok yararli gonlunce ye yok bir azarari dedi.
aayyy asure narli asure:)))))))))))))))))bol narli asure:))))))))) hmmmmmmmmm asure narli bol narli::))))))))

herkes yedigi asureyi anlatsa ne guzel olur ayy yiyin ve anlatin nel olurrrrrrrrrrr bari ordan yemis kadar olayim:)))))))))))))))
haa ilk uc ayi bilmiyorum nar icin ben iki aydir nerdeyse her gun yiyorum doktoruma da hatta daha bir ay olmadi sorali yani basta zararli sonra degil bilmeyecegim. hoc gerci ben bunlara hic inanmiyorum bu konularda da cok rahatim mesela maydonoz yeme derler basta ben nasil liminlu maydonoz yedim ilk iki ay.
ama derim derim bir sey derim narli asureeeeeeeeeeeee

or da hazır paketlerde aşure satılmıyormu canım alıp pişir hamilesin canın çekti üzüldüm şimdi pişirmeye kalksan çok zahmetli doktor otcer miydi yanlış yazmış olabilirim hazır aşuresi fena olmuyormuş.

he anlatalımda biyerlerin şişsin Allah korusun bek şimdi senin canın çekti benim içime dert oldu kız hamilesin kıyamam burdan paket alıp adresine postalayalım orda yoksa.
gülüm zeynebin kanaması var diye dedim hani dikkat etmesi lazım kesin zararlıdır diyemem ama bir kaç kişiden duyunca bide televizyonda söylenince açıkçası ben yemiyorum daha sonra yerim ileriki dönemde şu ilk üç ayı bir atlatsak Allahın izniyle çünki ben hep tedirginim insan pskolojisi işte 2 hafta sonra 3 biticek Allahın izniyle.

ben yediğim diğer şeyleri de söylüyeyim bolca sıcak limonata tüketiyorum. salep içiyorum pekmez karabiberli öksürüğe iyi geliyormuş. sonra nar çok yemiştim. zencefilli bal yiyorum.
özlemcim boğazım çok ağrımıyor önce yanıyordu şimdi haşırma öksürük burnumda akıntı ama çok değil akıntım. yine de gitmeli miyim zaren zor bir dönem ilaç kullanmak istemiyorum o yüzden

yok temmuzcum ne olcak ceksin asure bu cekilmez mi be:))))))))))))))))))
turk marketi var cok uzakta esime diyeyim de gidelim haftasonu.
temmuzcum canim asil ben uzuldum yok belirti vs yazdim die, ama lutfen yeminle yani sende etrafindan bilirsin bazi kadinlarda tik olmuyor Masallah ne guzel iste.
ayrica biliyorsun degil mi 8.haftadan sonra dusuk oranlari Allah korusun yuzde 4 e dusuyor ondan once yuzde 20idi. cunku sekizinci haftaya kadar kromozom sorunlu olana bebekler kaybedeliyor genelde.
gidince bebegin artik hareket ediyor olucak annesi simdi gitsen artik ediyor mesala

canim ben gribi evde hep kendim atlatirim ama bogazlarim agrirsa ilacsiz hic gecmez. bildigimden degil de kendi tecrubemden oyle yazdim. ama bademciklerin sis degilse Masallah cok iyi cunku antibiotik vermiyorlar ee diger grip ilaclari ne olsa zaten yasak ve gereksiz ben hayatimda hic almadim griplerimde tek ilaci yatmak dinlenmek bence hic korkma gelicek bebek her turlu hastalik atalat yine geliyor yine o eltim ikizler dedigim kadincagiz tum hamilelikte defalarca hastalandi ne ilaclar antibiotikler aldi ikizler masallah 2800 ve 2600 dogdular. turp gb yaslarina giriyorlar.bebegimle aralrinda 2 hafta vardi((
sadece oksurugunu takip et zeynepcim sicak seyler yiyorsun hele pekmez ohhhhhhhhh yarasin.

sağol canım yaa morel oldu bakalım kan testi de iyi çıkarsa çok iyi hamd olsun. eltin doğal yoldan mı ikizlere hamile kaldı maaşallah. sabah tvde dinledim bebeğini kaybedip sabredenlere rabbim daha hayırlı evlat verirmiş inşallah kucağına alacaksın canım. bak benim 16 hafatalıktı kaybettiğim bu zamanlarda doğum olacaktı son zamanlarımdı ve rabbim inşallah ikincisini nasip etti

ay gormemeisim cigdomuz gelmis, canim Masallah oglanlarimiza yatmak evinden uzak olmak zor ama binlerce kez sukurler olsun 30u da gectiniz cigdomuz hastane olmasa evde cok stres olucaktin bence. binlerce kez sukurler olsun

panadolcum gozun neden boyle gecmiyorki acaba cok gecmis olsun sen hem biraz uzak dur iyi gelicek Insallah sana bu uzaklik ama ozluoz iste olsun ozleyeyim hep beraber olcagimiz cok gunler olucak Insallah.

nedimecim aysecim resmen gunlerinizi sayiyoruz cok sukur bugunleri gorduk darisi hepimizin basina.

canim eltim 4 kez tup bebek denedi birinde hamile kaldi kalp atisi olmadi. sonra tup ara verdiler ikizlere dogal hamile kaldi:))))))))) Allah buyuk.
oyle zeynepcim Allah'a cok sukur bu gunlerimize icimizdeki yavrularimizi bize bagislasin. ama iste ne zaman eltim desem aklima geliyor ondan yazdim otomatik geliyor cunku dedigim gb iki hafta ondeydi eltim ayni donemdi. ama asla isyan degil Rabbim bugunlerimizi aratmasin canim.

canım senin aynen tarif ettiğin gibi bende bayramda hastalandım boğazlarım başladı biber gibi yanmaya nefes alamıyorum kimseyle konuşmadım hemen gıcık oluyordu boğazım ve hastalanmamın ertesi sabah acile gittik aydındaydık eşimin memleketinde tabi ben acil doktoruna 1,5 aylık hamileyim dedim doktor hiçbir ilaç veremem birtek minoset içebilirisin dedi sonra ertesi gün istanbula döndük ama o yol bana bitmedi bogazlarım okadar yanıyorduki manisadan mesir macunu aldık gıcığı kessin diye biraz faydası oldu baharatlıya sonra istanbula gelince eşim tüp bebek doktorumu aradı doktor hemen ateşini ölç ateş çok önemli keşke hamile olduğunu söylemeseydiniz daha çok yeni alınan ilacın bebeğe daha etkisi olmaz ateşleneceğine ilaç al daha iyi dedi ateşi çıkarsa taylot içir dedi ama ateşim çok yükselmedi hafif ateşlendim bende içmedim ama sabah öğle akşam minoset içip yattım parasetamol olduğu için terletiyor gribe iyi geliyor zaten taylotta da parasetamol var uyku yapıyor dinlendiriyor minosette ay çok uzattım.

yok gülüm sen üzülme sen dedin diye tedirgin olmadım zaten düşünüp duruyordum nezamandır kendi kendime acaba sorun mu var diye sen miden bulanıyor diye neredeyse zil takıp oynacaktın o geldi aklıma şimdi aslında dediğin gibi Allahın bir lütfu belkide bu iş yerinde yorgunluk kusma çok zor olurdu hakketen sağlıklı olsun da geirisi hiç önemli değil sen üzülme arkadaşım illa evham yapacam ya sorun bende gülüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…