nisanda nasıl olur

normalde evden alınır ama anadolu yakasında otıruyolarmış düğün de orada olacakmış. siz de avrupa yakasındasınız. istanbulun trafiği belli. o zman avrupa yakasından düğün salonu tutmanız lazımdı günde 2 kere köprü geçmek için 4 saat önceden yola düşmeleri lazım saçma değil mi

bizim nişan evde olmuştu o yüzden olmadı böyle bişey..
ama kına dışardaydı herkes mekana gitti (kendi ailemde dahil)..
sadece kızkardeşimle ben kaldık sonra eşim gelip aldı bizi...
bence bi tuhaflık yok...
zaten nişandan sonra herkes geri evlerine gidecek..
düğün günü olsa evet almaları lazım ama nişan için gerek yok bence...

Nişanda seni sadece nişanlının alması yeterli ama düğünde gelin alınması gerek

Bende düğünde gelin alma diye biliyorum. Nişanda eşim gelip aldı kuaförden resimciye gittik oradan da salona geçtik. Düğünde gelin almaya geldiler gerçi halası gelmişti eşimle kaynanam salona gitmiş tabii yıllar sonra kendi akrabalarının olduğu yerde konusu geçince söyledim. Benim kaynanam gelin alma adetini bilmez acele acele salona gider diye, kendi kardeşinin eşi bile niye öyle yaptın bacım sen hiç mi gelin alma diye bir şey duymadın ömründe ben olsam annesinin yerinde sen gelmeden kızımı çıkarmazdım dedi kaynanam renkten renge girdi.

büyük küçük onca yerde yaşadım,hiç nişanda kız alma duymadım.yeni yeni adetler mi türetiyorsunuz

şimdiye kadar nişanda evden kız alındığını ne duydum ne gördüm
düğünde kız evinden alınır konvoyla düğün yerine gidilir ama sizde böyle bir adet varsa bilemem tabi.

nişanda gelin alma olmaz ki sonuçta baba evine döniceksin yine.sadece erkek arkadaşın olur o da foto çekimi falan olduğu için iş bitince gelin evine gidersin yemek yersin sonra salona gidersin.bizim bildiğimiz bu

Valla bunun sonu hüsran olacak çok belli. Diger topiktende af edersin senin az olmadigin çok belliydi. Kayinvaliden agzi ile kus tutsa yaranamaz sana. Saçma sapan adet bile üretiyorsun. Hiç bir zaman nisanda kiz alma olmaz. Zaten kiz alma adeti, adi üstünde kizi alinca oluyor, yani dügünde.

Gerçekten o kayinvalideye su an çok acidim

Not: Bu arada "benim ailemde çok hevesli" diyorsun ya. Cok merak ettim, nisanlinda "benim annem kanli çarsafi görmeye çok hevesli" yada "annem senden hizmet, temizlik bekliyor, sonuçta adettir bunlar, çokta hevesli annem" deseydi, senin tepkin ne olurdu, çok merak ettim

:) ben de. Boyle biriyle evlenmek istese kardesim ben de valla gitmem boyle seylere, sadece gorunurum dugununde nisaninda o kadar. Hatta ne yalan soyliyim evlendiklerinde bile dogru duzgun gorusmek istemem, hep gerginlik nereye kadar.

Canim benim nisanim da salonda oldu annemler erkenden salona gitti biz nisanlim ben arkadasim ve nisanlimin yeğeni biraz daha geç gittik gelin odasinda beklemek istemedik direkt gelip salona girdik ama nisanlimdan baska kimse yoktu ailesinden zaten benim ailemde evden erken cikti ev sahibi olduklari için erkek tarafını salonda karsilamaya gittiler. Nisanlimin ailesi direkt salona geldi yani bir hafta once kuzenim nişanlandi onun nisanlisinin ailesi de sehir disindan geliyordu onlarda direkt salona geldi düğünde ki gibi gelin alma olmadi. Bence bu gelin alma sadece dugunde olmali ozel olmali nisanda gerek görmüyorum ben

Gelin degilsiniz ki, nisanda gelin adayi evden alinir mi? Oldu olacak kapi falan kapatin, sandiga oturun... Dügün degil ki bu, böyle seylere takilirsaniz aileyle geciminiz zor olur... Dügünde tabii ki gelini cikartmalari gerekir... Kac kere cikmayi planliyorsunuz baba evinden? Baba evinden bikere gelinlikle cikilir...

aileler arasında çok kalmadan sözlünüz ile halledin meseleyi sıçratmadan

Bnm bildiğim nişanda direk salona gidilir. Sözlünüz siizi kuaförden alır yemeğe gdecekseniz gidersiniz sonrada slona gekirsiniz. Ailelerde salona gelir. He düğünde gelin alma olur. Yani bzim adetimizide:-D

canım gelin nişanda ve kınada evden alınmaz. ama illa istiyorsan bi sakıncası yok tabi. benim kuzenimin nişanlısı da öyle istemişti gidip almıştık. aradaki mesafe senin söylediğin mesafeden daha bile fazlaydı. kapı basma bile yaptılar yani:) büyük bir sorun olmaz herhalde. ama yine de üsteleme istersen. genelde nişanda ve kınada evden çıkarma yoktur çünkü. düğünde zaten alınacaksın. her seferinde aynı şeye gerek yok.

sadece nişanlın gelir seni alır , annesi babası gelmez ki
annesi babası salona geçer , misafirlerinizi karşılar gerekli kontrolleri yapar vs zaten onlar salonla ve misafirlerinizle ilgilensinler , seni almaya gelirlerse bunlarla kim ilginecek ?

hiç böyle bişey duymadım,nişan yapılacak yere ailemle gittim
tekrar ailemle evime döndüm,nişanımın yapıldığı yerde evime yakındı
sadece düğün günü geldi almaya
yeni yeni adetler çıkarıyorlar,hayır sizi evden almasa ne olacakki
önemeli şeylermi bunlar?
bu tarz şeyleri anlamıyorum,zaten adetmiş gelenekmiş bu olaylarıda hiç sevmem
hayırlı olsun bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…