Nisanda taki takilir mi

Ailesi millete takan insanlarsa nisanında taki toreni olur-millet de ona takar. Ailesi takmayan insanlarsa millet el cirpar gider.
Sen ne olur ne olmaz bir bütün yüzlük bulundur yaninda. Takan olursa gider takarsin.
Ben takar miyim?
Tabii ki hayir. Hic sevmem harac keser gibi taki takma mecburiyetini. Artik kimse kimsenin mutlu haberini sevincle karşılamıyor, gelen her davetiyede "offff ceyrek de 480 oldu" diye geriliyor herkes. Hele yazin,millete para takmaktan ay sonunu getiremeyen insanlar var
O yuzden ben cok icimden gelmezse birsey takmam. Guleryuzumle davetine eslik ederim, iltifatimi esirgemem.
nikah sahidi olacak kadar yakin oldugum bir kiz arkadasimsa en son (3 kisilik bir grubuz) diger arkadasla birlesip ucumuzun arkadasligini anlatan kolye almistim. Tum altinlari bozdu bziim kolye her gun boynunda..
Ha bazen törende icimden geliyor takıyorum 100 lira ama tamamen o an icimden geldigi icin. Kendimi mecbur hissettiğim icin degil.
Kimse de benim nikahıma, dugunume, davetime çağırdığımda gerilmesin , elbisesini giysin gelsin :)
Hesap kitap islerini sevmiyorum...

Bu evine gidince ev hediyesi olarak verilir benim bildiğim. Nisan esnasinda böyle bir şey vereni hic görmedim.
Ev hediyesi de alınıyor ama kızın eksiği ihtiyacı varsa nişan zamanı alınıyor. Zaten takılan paralar da kızın ihtiyacına gidiyor bizim burada. Altın takıyı sadece akrabalar takmıştı o arkadaşta çeyrek gram filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…