Nişanda takı

Evet bende merak ettim kaç gram bilezikler ? 10'ar gram bilezik için kredi çektiyse sıkıntı büyük.
10 gramsa da 100 gramsa da sıkıntı büyük. Altın için kredi çeken zekadaki biriyle Allah izin verirse bir ömür geçirecek.

Bu işte bir sıkıntı var konu sahibi eşyaları aileler alıyor iki bilezik için bile kredi çekip evlenince ödeyeceksiniz iki memur tamam ekonomi kötü ama bu kadar olmamalı ya hatta o iki bilezik bile esirgeniyor çok tuhaf

Aslında kızla adam ödeyecek ama bu kızcağızın farkında değil bence. İnsan çalışır ve hiç para biriktirmez mi?

Aslında kızla adam ödeyecek ama bu kızcağızın farkında değil bence. İnsan çalışır ve hiç para biriktirmez mi?
Yani çok ilginç dışarda yemek yiyor derken ne yiyor dışarda şimdi herkes koşullarina göre yaşar tabi de memur adam hergun fine dining restaurantina gitmiyordur🤣 hiç mi evde yumurta kirmiyor bu adam ? Konu sahibi düşünsün inşallah evlenince çok borcu çıkmaz

Merhaba bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Erkek arkadaşım kredi çekip 2 tane bilezik aldı taksitle olduğu için birazını evlendikten sonra ödeyeceğiz. Diğer ay nişanım var ve set takacaklarını söylemişlerdi. Ben de setin fiyatına kelepçe ve kolye istedim setin fiyatını geçerse de kendim ödeyeceğimi söyledim. Ayrıca nişanda aldığı boşta duran bilezikleri de takmasını istedim. İlk kez nişanlanıyorum sonuçta ve takıp takıştırayım diye heves ediyorum. O ise bizde nişanda bilezik takılmaz diyor.
Allah başka dert vermesin 🙏

Merhaba bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Erkek arkadaşım kredi çekip 2 tane bilezik aldı taksitle olduğu için birazını evlendikten sonra ödeyeceğiz. Diğer ay nişanım var ve set takacaklarını söylemişlerdi. Ben de setin fiyatına kelepçe ve kolye istedim setin fiyatını geçerse de kendim ödeyeceğimi söyledim. Ayrıca nişanda aldığı boşta duran bilezikleri de takmasını istedim. İlk kez nişanlanıyorum sonuçta ve takıp takıştırayım diye heves ediyorum. O ise bizde nişanda bilezik takılmaz diyor.
Valla herkesin adeti farklıdır ancak bizde şöyleydi. Nişanda kayınpederim düğünüme alınan 5 bileziğin 2 adetini ve çeyrek vs taktı. Biz uzak mesafelerdeydik. Altınlara sahip çıkabileceğim bir konumda oturmuyordum mahallemiz çingene mahallesiydi sürekli hırsızlıklar oluyordu nişan bitince eşimin ailesine sadece bilezikleri geri verdim. Düğün takısında da kalanları ile beraber tekrar takıldı bana. Benim bildiğim alınan takılar tamamı alındı ise yarısı nişanda takılır

Daha evlenmemişsiniz ve ödemesine katkı sunmaya başlamamışsınız, şimdiden hak iddia etmeniz ilginç.

Ben zaten bana verilmesi planlanan hediyelere ek taleplerde bulunduğumu hayal bile edemiyorum.

Bu arada gençlerden o bilezikleri takanlar var mı ya. Çevremde hiç görmüyorum da.
Valla yeni evli sayılırım 1 yıllık evliyim. Düğünde çok bir takım yoktu. Zaten düğünden 1 hafta sonra bilezikleri herşeyi sattım. Birkç ay önce yatırım amaçlı 5i biryerde bilezik tarzı şeyler aldım. Sorarsanız sadece kuyumcuda koluma oluyor mu diye denedim. Ne düğünlerde takma gereği duydum ne ev gezmelerinde taktım. Açıkçası hoşuma gitmiyor. Tıngır tıngır ses çıkarıyorlar insanın dikkatini dağıtıyorlar. Ve sokakta açık hedef haline geliyosun bu durumda. Aşırı ürkütücü korkutucu bişey. Bu kadar altın merakı bana tuhaf geliyor. Takı takıdır. Sahtesi de takılır, gümüşte olur metalde olur. İlla milyarlarca değeri olması gerekmiyor ki. Görüyorum böyle koluna altınları dizmişler ayaklı kuyumcu gibi geziyolar. Ama sorsanız borç harçla almışlar ceplerinde para yok kıt kanaat geçiniyorlar. Üzülüyorum

Düğünlerde takıcam sadece. Borca zaten girdi birikim yapamıyorum diye borca girip aldı birkaç ay önce.
Banada nişanda taktılar iki tane bence takılması gerekli ayrılık olursa bile nişan atılınca vermeyecek değilsin sonuçta onu düşünüyor değillerdir ama sebebini bilemedim. Düğünde takmak içinde bekletiyor olabilirler. Yani nişanda takarlarsa düğünde bir daha takmak sorunda kalacakları için nişanda takmayıp düğünü bekliyorlardır. Yinede nişanlınla bu konuları baştan konuş sonra pişman olursun en büyük kavgalar bu sebepten dolayı çıkıyor kavga çıkmasın istiyorsan baştan konuşmalısın.

Böyle seylerin konuşulması çok hoş değil bence. Kimin maddi durumu neye el veriyorsa onu takmalı. Kayinpederim babama açmıştı konuyu ne istersiniz diye babamda ben ne istiyim abi senden mal satmıyorum canımı emanet ediyorum gücünün yettiğini oğluna yardım et demişti. Bu adet bilmem neler falan kişilerin uydurması benim annem çok fena bı kadındır mesela benim düğünde kapıdan çıkarken ben, teyzemin kızı atladı kapıya açmıyorum falan diye annemde çekil surdan benim kızımın ekmeğini suyunu sizmi verdinizde böyle yol kesiyorsunuz demişti 😂 uydurmayin böyle şeyler geçinmek zaten zor birde düğünden snra borç odeme telaşıyla hayatı iyice zorlaştırmayin birbirinize

Kendi nişanimda kelepçe aldırmistim cahilligime gelip. Sanırım en büyük pişmanlığım bu oldu o ana dair
Hiç ama hiç kullanışlı değil. Kesinlikle tavsiye etmem
Bileklik bile daha mantıklı
Şimdi saramuyorum da. Öyle bekçi gibi duruyor

Ne alaka almis bilezikleri niye takilmasin?Alinmis sonucta.Kiralamis olabilir mi?Bilezikleri geri almasi sacma yani nisandan sonra.

Son düzenleme:
Valla yeni evli sayılırım 1 yıllık evliyim. Düğünde çok bir takım yoktu. Zaten düğünden 1 hafta sonra bilezikleri herşeyi sattım. Birkç ay önce yatırım amaçlı 5i biryerde bilezik tarzı şeyler aldım. Sorarsanız sadece kuyumcuda koluma oluyor mu diye denedim. Ne düğünlerde takma gereği duydum ne ev gezmelerinde taktım. Açıkçası hoşuma gitmiyor. Tıngır tıngır ses çıkarıyorlar insanın dikkatini dağıtıyorlar. Ve sokakta açık hedef haline geliyosun bu durumda. Aşırı ürkütücü korkutucu bişey. Bu kadar altın merakı bana tuhaf geliyor. Takı takıdır. Sahtesi de takılır, gümüşte olur metalde olur. İlla milyarlarca değeri olması gerekmiyor ki. Görüyorum böyle koluna altınları dizmişler ayaklı kuyumcu gibi geziyolar. Ama sorsanız borç harçla almışlar ceplerinde para yok kıt kanaat geçiniyorlar. Üzülüyorum
Ya ben ince zarif altın takıları beğeniyorum. Maddi değerinden bağımsız olarak altın ciltte hassasiyet yaratmayan kaliteli bir materyal sonuçta.

Ama anladığım kadarıyla konu sahibinin nişanlısı yatırımlık bildiğimiz düğünlerde hediye olarak takılan kalın bileziklerden almış. Artık çevremde bunları takan genç görmüyorum. Ve kesinlikle hedef olma tehlikesi konusunda size katılıyorum.

Benim soz nisan isteme hepsi ayni anda oldu. 2 bilezik ( bilezigi annesiyle almis muhtemelen benden önce almislar veya belkide eltimindi) bi tam altin kolye (tugrali alacakti istemedim ayni paraya tam altin aldirdim birazda yatirim diye) saat demisler buna istemedim. Künye istedim tektas istedim ki o da pirlanta degil. E zaten alyanslar var bide küpe. Bide babam bilezik takti o. Bilezikleri aldi tabiki borca vercem diye verdi mi vermedi mi muamma kim bilir nerde. Ama babamin taktığını vermem tabiki asla.

Sadece sunu demek istiyorum. Aman borc harc aman yorulmasin aman stres olmasin aman kaynanam aman su aman bu diye istemedim ailem bile karismadi istemedi adet madette demedi. 1 senelik evliyim Simdiki aklim olsaydi kesinlikle isterdim. Isterse borc icinde yüzsün. Çünkü hic bi sekilde yaranilmiyo. Tabiki süs caka satmak icin değil coluguma çocuğuma yatirim tabiki cok dara sıkıştığında veririm. Ama yine de isterdim. Isteyenin bokunu yerler istemeyeni de ezerler bura böyle. Bu arada mehirimi de hala vermedi. Kiyamadigimdan onun bile 30 gramini (en azini) istedim ulan keske fazla deseymisim benimki onu 10 gram hatırlıyorum diyo hey yavrum yedirir miyim. Alirim dursun. Altindan zarar gelmez. Simdi olmazsa sonra çoluğa cocuga bozdurulur

kendi aldığım bileziklerim de var
Düğünde takıp takıştırmaya hevrs ediyorum dediniz. Kendi aldığınız bilezikler de varmış
Düğünlerde kaç tane bilezik takmayı düşünüyorsunuz? Kendi aldıklarınızı takın işte. Yoksa iki kola da beşer tane mi istiyorsunuz?

Bir diğer nokta size o bilezikleri düğünde takacaklarmış zaten. Nişanınızla düğününüz arasında kaç kişinin düğününe gidebilirsiniz ki? Her ay bir yakınınız mı evleniypr? Onlara kendi aldığınız bileziklerle gidin. Düğünden sonraki düğünlere de dirseğe kadar takar gidersiniz

Düğünde takacağız dedikleri takıları bile takmadıkları, gidip seçeriz beraber deyip seçmediğimi var sayarsak....
Amaaan.
Bunlar problem olacak şeyler değil.
Nihayetinde evin kapısını kapattığınız mutlu, huzurlu olabilecek misiniz?

Valla ben de anlamadım almamış olsa durumu yok takmaz derim istemem lafını da etmem asla ama alıp kenarıya koymak bana da saçma geldi

Erkekler böyle şeyleri akıl edemez. Gözü olsa almazdı. Ama o düşünceli anacuğu “” aman oğluşum düğüne kadar takma. Gelin ata binmiş ya nasip. Nişan bozulursa altınları kaptırırsın””” minvalinde birşeyler zırvalamıştır.

Asgari ücretle çalıştışım dönemde arabamın taksidini,kahvaltımı,öğlen yemeğimi,sigaramı,benzinimi ekstra gezdiklermi karşılıyordum. Yani siz biraz bu konunun üzerine düşün ilerde siz üzülürsünüz bu konuda.
Şaşıran ve biyenmeyen arkadaşlarım için baktım 400 tl fazlasını alıyormuşum 2400 küsür. Araba dediğim son model değil kendime ufak bir araba almıştım 20li yaşımın başında ben bile birikim için adım atmıştım 700 lira taksidi vardı. Fırfır gezemiyordum ama işime gidip geliyordum ucu ucunada olsa yettiriyordum maaşımı öyle annemden babamdanda para almıyordum. Evlenmeye niyetli koca memur adam biriktiremiyorum diyorsa sıkıntı vardır bu net 🤷🏻‍♀️😃 2 tane bilezik yani 🤏🏻

Back
X