Valla benim tedavi çok tuhaf gonal f e başladığımda adetli değildim yani onuncu günü falandı bende çikolata kisti olduğu için lucrin iğne ile başladım uzun protokol ama perşembe günü gonal f başladım cuma günü benden kanama başladı adet mi oldum anladım doktoru aradım kistten kaynaklı olduğunu söyledi yani şu an kaçıncı günümdeyim hiç bilmiyorum iyice karıştıPazar
Pazartesi adetin kaçıncı gunu canım..benim vakit skntim olacak inş hemn gelişir ve toplanir
Merhaba. Uzun zamandır toparlanmaya çalışıyorum olumsuz tüp bebek sonrası. Fakat medline da başlayacağınızı okuyunca nick ve şifremle hemen tekrar profilime girip size yorum yapmak istedim. 2 ay oldu olumsuz sonucu öğreneli. Asla ve asla önermiyorum medline ı. Yumurta toplamayaa kadar gördüğünüz ilgi o gün bitiyor. Transfer günü masada transferimi beklerken tepemde 2 embriyolog seviyesizce bi tartışma bağırma çağırma haline giriverdiler. Bütün moralim yerle bir oldu. Yine transfer öncesi hazırlanırken asık suratlı embriyolog geldi hiçbir soruma doğru düzgün cevap vermeden asık suratla bişeyler söyleyip çıktı gitti...Sonucumun negatif olduğunu öğrendim özel bi labaratuvarda. Kesinlikle arayıp sormadılar sonucunuz nedir diye. Ben arayıp söyledim. Resmen parayı aldık işimiz bitti gibi bi tavır takınıldı. Asla önermiyorum. Tabiki bu sizin kararınız. Hıı gökhan hoca iyi bi doktor. Fakat labaratuvarın embriyologların ve hemşirelerin hakkında maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. Ki bu süreçte doktorla değil büyük ölçüde hemşirelerle ve transfer öncesi sıklıkla embriyologlarla muhattap oluyosunuz..Bu arada ben ADANA medline Hastanesinde yaptırmayı düşünüyorum belki adanada olanlar çıkar aramizda
Canım merhaba geçmiş olsun büyük talihsizlik yaşamışsın yanlış anlamazsan yaşınız kaçtı acaba bi de pcos vardı galibaMerhaba. Uzun zamandır toparlanmaya çalışıyorum olumsuz tüp bebek sonrası. Fakat medline da başlayacağınızı okuyunca nick ve şifremle hemen tekrar profilime girip size yorum yapmak istedim. 2 ay oldu olumsuz sonucu öğreneli. Asla ve asla önermiyorum medline ı. Yumurta toplamayaa kadar gördüğünüz ilgi o gün bitiyor. Transfer günü masada transferimi beklerken tepemde 2 embriyolog seviyesizce bi tartışma bağırma çağırma haline giriverdiler. Bütün moralim yerle bir oldu. Yine transfer öncesi hazırlanırken asık suratlı embriyolog geldi hiçbir soruma doğru düzgün cevap vermeden asık suratla bişeyler söyleyip çıktı gitti...Sonucumun negatif olduğunu öğrendim özel bi labaratuvarda. Kesinlikle arayıp sormadılar sonucunuz nedir diye. Ben arayıp söyledim. Resmen parayı aldık işimiz bitti gibi bi tavır takınıldı. Asla önermiyorum. Tabiki bu sizin kararınız. Hıı gökhan hoca iyi bi doktor. Fakat labaratuvarın embriyologların ve hemşirelerin hakkında maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. Ki bu süreçte doktorla değil büyük ölçüde hemşirelerle ve transfer öncesi sıklıkla embriyologlarla muhattap oluyosunuz..
Merhaba canım. Allah razı olsun. Yok balım niye yanlış anlayayım. 30 yaşındayım. Evet pcos var eşimde de morfoloji problemi..Canım merhaba geçmiş olsun büyük talihsizlik yaşamışsın yanlış anlamazsan yaşınız kaçtı acaba bi de pcos vardı galiba
canım kaliteleri neydi bi de ne zaman dondurulmuşlarınla devam ediceksin tekrar :)Merhaba canım. Allah razı olsun. Yok balım niye yanlış anlayayım. 30 yaşındayım. Evet pcos var eşimde de morfoloji problemi..
Çok geçmiş olsun canım evet çocukluğumuz yaşıt:) inan o sizlerden nefret ediyorum çevre baskısı bitaraf çok erken takma derken diğer taraf yokmu bebiş diyo..cidden yorucuselam kızlar bende 29 yaşındayım :) 2 senedir deniyoruz pcos var bende, adetlerim bazen düzenli bazen düzensiz yani üst üste deneyebildiğim aylar 4 ü geçmedi. Yani 4 ay düzenli 2 ay düzensiz 1 ay düzenli 3 ay düzensiz. 2 klomen kullandım 1 aşılama ve 1 tüp bebek maalesef negatif. Şimdi yeni doktora başladım, oda diğerleri gibi tüp bebek hastası değilsin dedi ve yumurta büyütme tedavisine başladı önce femare kullandım sonra gonal f, yumurta çatlatma iğnesi vuruldum ama yine negatif oldu. Bu ay yine aynı tedaviyi uyguluyor ümidim yok ama acele etmek istemediğim için ne diyorlarsa yapıyorum. 1 adet 3. gün embriyom var dondurulmuş ama ondan da ümidim yok çünkü daha önce 2 si transfer edildi ama sonuç negatifti. Doktorum da 1 ay daha yumurta takibi yapalım yine olmazsa bu embriyoyu çözdürür 5. güne kadar bekleriz eğer yaşarsa transfer ederiz dedi.Yani anlayacağınız önümüzdeki ay embriyo transferi olacak,ümitli olmadığım için ben bu sırada yeniden tüp bebek için Mustafa bahçeciden randevu aldım zira 2 ay sonraya anca randevu verdiler.Bakalım doktorlar ne diyorsa onu yapıyorum.O kadar hissizim ki ne ümit var ne ümitsizlik.Ayrıca insanların yaşın genç 2 sene olmuş 10 yıl bekleyenler var demesinden nefret ediyorum.
Canım öncelikle geçmiş olsun ve çok teşekkür ederim cevap verdiğin için.. inanır mısın bi hafta sonra tedaviye baslicagim hala korku endişe var evet gökhan hoca bize çok samimi geldi ve kaliteli bi hekim tabi yüzyüze görüşmedik..ben ankada diye aradım medline taşındık diyince sok yaşadım ve bi güvensizlik oldu ama nerde yaptırabilirim inan bilmiyorum doğru söylüyorsun az para değil tedavi kolay kazanmıyoruz ve psikolojik olarak da yıpratıcı bi sürec çok emek var bu isin icinde..ben bi defasinda ablam tas dusurdugu icin gitmstim medline oraya yakin oturuyoruz diye acile gittik gercekten hem acil hem tedavi icin cok fazla para istemislerdi..Merhaba. Uzun zamandır toparlanmaya çalışıyorum olumsuz tüp bebek sonrası. Fakat medline da başlayacağınızı okuyunca nick ve şifremle hemen tekrar profilime girip size yorum yapmak istedim. 2 ay oldu olumsuz sonucu öğreneli. Asla ve asla önermiyorum medline ı. Yumurta toplamayaa kadar gördüğünüz ilgi o gün bitiyor. Transfer günü masada transferimi beklerken tepemde 2 embriyolog seviyesizce bi tartışma bağırma çağırma haline giriverdiler. Bütün moralim yerle bir oldu. Yine transfer öncesi hazırlanırken asık suratlı embriyolog geldi hiçbir soruma doğru düzgün cevap vermeden asık suratla bişeyler söyleyip çıktı gitti...Sonucumun negatif olduğunu öğrendim özel bi labaratuvarda. Kesinlikle arayıp sormadılar sonucunuz nedir diye. Ben arayıp söyledim. Resmen parayı aldık işimiz bitti gibi bi tavır takınıldı. Asla önermiyorum. Tabiki bu sizin kararınız. Hıı gökhan hoca iyi bi doktor. Fakat labaratuvarın embriyologların ve hemşirelerin hakkında maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. Ki bu süreçte doktorla değil büyük ölçüde hemşirelerle ve transfer öncesi sıklıkla embriyologlarla muhattap oluyosunuz..
Tatlım Gökhan hocayle uzun uzadıya bi sohbet ortamı sadece ilk gittiğimizde olddu sonrasında muayene odasına her gittiğinde 30 sn yi geçmeyecek şekilde yüzünü görüp sesini duyuyosun sadece hemşireye bişiler söyleyip çıkıyor. Bence bu işin doktor kadar önemli olan yanı laboratuvar. Beraber çalışan 2 embriyolog yani laboratuvarın yapıtaşları birbiriyle kavga halinde çatışma halindeyse ne derece bi başarı olabilir o da tartışma konusu. Benim 19 yumurtam toplandı. 10 u işleme alındı ve 5 embriyon5.güne gitti donduruldu. 1 ay pcos olduğum için rahim dinlendirme yapıldı. Embriyolog ben kaliteyi sorduğumda bana her defasında 5.güne giden embriyo ne kadar kötü olabilirki diye lafı ağzıma tıkayan cevaplar verdi. Oke dedim mutluyum tabi kaliteli embriyolarım var diye. ( sonrasında tesadüfen tanıştığım bi embriyoloğa embriyomun fotosunu gösterdim ve bunun hiç de 5.gün embriyosu kalitesinde olmadığını iç açıcı bi embriyo olmadığını söyledi )Bu arada erkek faktörlü olunca mikrochip istedik (+1000 tl ödeyerek) ki onunda uygulanıp uygulanmadığı konusunda da soru işaretlerim var. Neyse transfer günü asık suratlı embriyolog bayan geldi çözünme sırasında 3 embriyomun iyi gitmediğini söyledi. Diğer ikisi iyi dedi. Israrla kalite sıralamasını (5aa 5ab gibi ) sorduğum halde söylemedi geçiştirdi gitti. Tabi içime yangın düştü 3 embriyom kötüydü acaba diğer ikiside. Mi öyleydi diye. Neyse transfer odasına geçtim aşırı heycanlı bi o kadarda stresliyim embriyoloğun söyledikleri kulaklarımda. Laboratuvar kısmı transfer odasına açılıyo. O esnada bi anda bayan embriyolog erkek olanla ben sohbet ederken bağırıp çağırmaya başladı. Her işi ben mi yapıcam artık o çeneni kapat da ellerin çalışsın gel buraya bilmem ne bilmem ne birsürü bağırış çağırış kapı çarpmalar falan. Hiç profesyonelliğe yakışmayacak tavırlar bunlar. Nitekim transferden bikaç gün sonra baktım arayan soran yok ben esra hemşireyi aradım kalan embriyolorımın durumunu öğrenmek istiyorum diye. Sağolsun kendisi çok güler yüzlü tatlı birisi. Hemen embriyologla görüşmüş ve bana embriyolarımın devam edemediğini söyledi. Çok üzüldüm. Donmuşum da yok artık. Üstelik bi arayıp bilgi verme nezaketinde bulunmadılar ne yazıkki.Canım öncelikle geçmiş olsun ve çok teşekkür ederim cevap verdiğin için.. inanır mısın bi hafta sonra tedaviye baslicagim hala korku endişe var evet gökhan hoca bize çok samimi geldi ve kaliteli bi hekim tabi yüzyüze görüşmedik..ben ankada diye aradım medline taşındık diyince sok yaşadım ve bi güvensizlik oldu ama nerde yaptırabilirim inan bilmiyorum doğru söylüyorsun az para değil tedavi kolay kazanmıyoruz ve psikolojik olarak da yıpratıcı bi sürec çok emek var bu isin icinde..ben bi defasinda ablam tas dusurdugu icin gitmstim medline oraya yakin oturuyoruz diye acile gittik gercekten hem acil hem tedavi icin cok fazla para istemislerdi..
Peki ne yapicam ben
Offfff valla okurken çok kötü oldum.peki gökhan beyle bi daha görüşüp bu şikâyetlerinizi bildirmediniz mi? Gözüm korktu ya başka seçenek var mı adana da nereye gidebilirim acabaTatlım Gökhan hocayle uzun uzadıya bi sohbet ortamı sadece ilk gittiğimizde olddu sonrasında muayene odasına her gittiğinde 30 sn yi geçmeyecek şekilde yüzünü görüp sesini duyuyosun sadece hemşireye bişiler söyleyip çıkıyor. Bence bu işin doktor kadar önemli olan yanı laboratuvar. Beraber çalışan 2 embriyolog yani laboratuvarın yapıtaşları birbiriyle kavga halinde çatışma halindeyse ne derece bi başarı olabilir o da tartışma konusu. Benim 19 yumurtam toplandı. 10 u işleme alındı ve 5 embriyon5.güne gitti donduruldu. 1 ay pcos olduğum için rahim dinlendirme yapıldı. Embriyolog ben kaliteyi sorduğumda bana her defasında 5.güne giden embriyo ne kadar kötü olabilirki diye lafı ağzıma tıkayan cevaplar verdi. Oke dedim mutluyum tabi kaliteli embriyolarım var diye. ( sonrasında tesadüfen tanıştığım bi embriyoloğa embriyomun fotosunu gösterdim ve bunun hiç de 5.gün embriyosu kalitesinde olmadığını iç açıcı bi embriyo olmadığını söyledi )Bu arada erkek faktörlü olunca mikrochip istedik (+1000 tl ödeyerek) ki onunda uygulanıp uygulanmadığı konusunda da soru işaretlerim var. Neyse transfer günü asık suratlı embriyolog bayan geldi çözünme sırasında 3 embriyomun iyi gitmediğini söyledi. Diğer ikisi iyi dedi. Israrla kalite sıralamasını (5aa 5ab gibi ) sorduğum halde söylemedi geçiştirdi gitti. Tabi içime yangın düştü 3 embriyom kötüydü acaba diğer ikiside. Mi öyleydi diye. Neyse transfer odasına geçtim aşırı heycanlı bi o kadarda stresliyim embriyoloğun söyledikleri kulaklarımda. Laboratuvar kısmı transfer odasına açılıyo. O esnada bi anda bayan embriyolog erkek olanla ben sohbet ederken bağırıp çağırmaya başladı. Her işi ben mi yapıcam artık o çeneni kapat da ellerin çalışsın gel buraya bilmem ne bilmem ne birsürü bağırış çağırış kapı çarpmalar falan. Hiç profesyonelliğe yakışmayacak tavırlar bunlar. Nitekim transferden bikaç gün sonra baktım arayan soran yok ben esra hemşireyi aradım kalan embriyolorımın durumunu öğrenmek istiyorum diye. Sağolsun kendisi çok güler yüzlü tatlı birisi. Hemen embriyologla görüşmüş ve bana embriyolarımın devam edemediğini söyledi. Çok üzüldüm. Donmuşum da yok artık. Üstelik bi arayıp bilgi verme nezaketinde bulunmadılar ne yazıkki.
Bende annemlere yakın olduğu için tercih ettim medlineı.Aynen anlattığın gibi öncesinde de ben böbrek taşı düşürürken gittim acilden giriş yaptığım halde medline baya bi yüklü fatura çıkarmıştı. Üstelik yaşadığım acı hakkında hiç böbrek kaynaklı falan da demediler sonradan ben taşı düşürünce gördüm anladım taş düşürdüğümü..
Şuanki aklım olsa asla ve asla orada başlamazdım. Ankarada oturuyorum ailem Adanada. Bu süreçte onlara yakın olmak istedim..12 bin civarına denk geldi ödediğimiz para ilaçlar dahil..
Canım amacım asla seni korkutmak değil beni yanlış anlama lütfen. Bırak Gökhan hocayla görüşmeyi Sonucumu sormak için bile aramadılar ne durumdasınız demediler. Zaten yumurta toplamanın olduğu gün ücreti ödüyosunuz, o günden sonra hiç ilgili değillerdi. Eğer fırsatın varsa bildiğim kadarıyla başkent var, turan çetin var birde acıbadem volkan hoca var. Ama başkentin başarı yüzdesi daha çok diye duydum. Maddi açıdan da daha uygundu başkent..Offfff valla okurken çok kötü oldum.peki gökhan beyle bi daha görüşüp bu şikâyetlerinizi bildirmediniz mi? Gözüm korktu ya başka seçenek var mı adana da nereye gidebilirim acaba
Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değil, herkese göre değişiyor ancak herşey yolunda giderse adet olup tedaviye başladığınız tarihten yaklaşık 20 gün sonra transfer oluyor. Ben 19 martta adet oldum 21 martta tedaviye başladım. Neyse ki herşey yolunda gitti ve bu cumartesi (7 Nisan) transferim olacak.kızlar merhaba bende nisan ayında tüp bebek düşünüyorum. ama bu süreç hakkında hiç bir bilgim yok. haftaya doktorla ilk görüşmem olacak süreci planlıycaz. acaba aynı ay içinde transfer olur mu? yada neye göre oluyor?
cok tesekkür ederim cevap için ayy cok heyecanlı olmalı. inşallah hersey yolunda gitmeye devam eder :). siz hangi tüp bebek merkezine gittiniz.? hangi durumlarda sonraki aylara sarkıyor?.birde sürec nasıl işliyor?Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değil, herkese göre değişiyor ancak herşey yolunda giderse adet olup tedaviye başladığınız tarihten yaklaşık 20 gün sonra transfer oluyor. Ben 19 martta adet oldum 21 martta tedaviye başladım. Neyse ki herşey yolunda gitti ve bu cumartesi (7 Nisan) transferim olacak.
Ben Ankara'da Centrum tüp bebek merkezine gidiyorum. Bazı doktorlar yumurta toplama aşamasından sonra 1 ay rahmi dinlendirmek istiyor yada ohss diye bir durum var yumurtaların aşırı uyarılması demek. Yine bu durumda da o ay transfer yapılmıyor. yani bir kaç sebep daha olabilir buna doktorunuz karar veriyor, her doktora göre de değişiyor.cok tesekkür ederim cevap için ayy cok heyecanlı olmalı. inşallah hersey yolunda gitmeye devam eder :). siz hangi tüp bebek merkezine gittiniz.? hangi durumlarda sonraki aylara sarkıyor?.birde sürec nasıl işliyor?
Yok kuzum seni çok iyi anlıyorum inş ikinci denemende bunları yaşamazsın canı gönülden istiyorum..benimde adet tarihim yaklaştıkça korkmaya başladım çok.. tedaviden değil dr ve merkezden başkent hastanesinde herhangi bi dr olur mu acaba ? Orda çok önce belki 5 yıldan da önce bi dr varmış gerçekten süper mis bi tanıdık 16 sene sonrası onda gebe kalmıştı sma şuan istanbulda galiba ..başkent de olabilir ama işte dr var mı bilmiyorum..Allah'ım sen yardım et ya maddi manevi çok zor durumdayız bütün isteyenlere anneliği nasip et ya rabbi..bu arada bnde messenger ile iletişime geçtim gökhan beyle saniye de dönüş yaptı şaşırdımCanım amacım asla seni korkutmak değil beni yanlış anlama lütfen. Bırak Gökhan hocayla görüşmeyi Sonucumu sormak için bile aramadılar ne durumdasınız demediler. Zaten yumurta toplamanın olduğu gün ücreti ödüyosunuz, o günden sonra hiç ilgili değillerdi. Eğer fırsatın varsa bildiğim kadarıyla başkent var, turan çetin var birde acıbadem volkan hoca var. Ama başkentin başarı yüzdesi daha çok diye duydum. Maddi açıdan da daha uygundu başkent..
Bu şikayetlerimi instgramdan gökhan hocaya ileteceğim. Çünkü ulaşabileceğim bi cep numarası yok bende. Ancak medline ı arayıp ulaşabilirdim onu da ben istemedim zaten yeni yeni toparlanıyorum...
Bu arada bu ulaşılabilecek kişisel numaratı bilmek de önemli. Ankarada tüp bebek yaptıran tanıdıklarım hep doktorlarına cep telefonundan istedikleri anda ulaşabiliyorlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?