Nişandan sonra düğün yapmaktan vazgeçmek...

ya aslında şey düşündüm , sıradan bir nikah olacak kimse zahmet etmesin gelmesin demeyi.
Çünkü gelirlerse yatılı kalırlar hepsi şehir dışında.
Dediğim gibi öncelik kendiniz olun. Bos verin akrabayı siz düğün istiyor musunuz kritik nokta bu. Kafam götürmez düğün de istemem diyorsanız nikah olabilir ama sonunda mutlaka eğlenceye gidin. Lütfen ama lütfen şu akrabalardan öcünüzü benim yerime de alın çok sinirlendim burdan bana ne oluyosa:))

ozaman nıkah yapın mis gıbı
dugun yerıne balayına bır kac yere gıdersınız gezmeye :)

annem hayatta söyleyemez öyle bir şey. Bana çok tepki verirdi . İnanın kendimi nasıl zor tuttum , def olun dememek için

ay teşekkür ederim . Empati yapabilen nadir insanlardansınız demek ki
Evet eğlence olayına bir bakalım. Ama hepsine kuru bir düğün olacak gelmeyin diyeceğim . Yol masrafına yazık. Nasılsa beğenmeyecekler.

Her zaman sade bir nikah ve sonrası yakın eş dost ile güzel bir yemek organizasyonunu çok sevmişimdir. Ama içinizde düğün yapmak geliyor da akrabalar için yapmıyorsanız o zaman yapın. Kimisi o akrabaları çağırmayın falan demiş ama maalesef her aile de böyle olmuyor bu durumlar. Sevmesen de kimi zaman akrabalık ilişkisinden dolayı mecbur çağırıyorsun.

Gelseler beni yine çooooooooook üzecekler.
Hiç birini istemiyorum. inanın 2 gündür uyku uyuyamadım stresten.

Gelseler beni yine çooooooooook üzecekler.
Hiç birini istemiyorum. inanın 2 gündür uyku uyuyamadım stresten.
Düğün ortamında akrabalarınızla o kadar dip dibe olup saçma yorumlarını duymazsınız. Ayrı bir masa yaparsınız zaten, ayaküstü tebrikleri alıp geçersiniz. O kalabalıkta, o telaşede zaten kimseyle doğru düzgün konuşacak şansınız da olmaz.

Bu tip insanlar düğün yapsanız da, nikah yapsanız da zaten laf edecekler. Bari sizin istediğiniz olmuş olsun.

kokteyl diye bir şey varmış. Onu araştırdınız mı?
Sorduğunuz üye cevap verene kadar bildiğimi aktarayım belki işinize yarar. Kokteyli nikahlar harika oluyor. 2 arkadaşımın bu şekilde oldu ve hala aklımdadır sadeliği ve şıklığı. Nikah sonrası nikah dairesinin kokteyl alanı var. Ama seçeciğiniz nikah dairesi bu konuda önemli. Güzel ferah ve merkezi bir yeri seçmenizde yarar var.Şık bir şekilde dizayn ediliyor. İkramlar sürekli bir şekilde devam ediyor. Kanepeler, havuç topları vs. Arkada güzel , hoş sade bir müzik eşliğinde herkes herkesle sohbet edebiliyor. Ben çok sevmiştim, gittiğim bir çok düğünden daha güzeldi. Sonrasında da eğlenceye gittik zaten gençler olarak.

Onlara para harcamakta istemiyorum açıkçası .
Gerçekten çok kaba ve hasetler. Gelen hiç kimse mi bir memnuniyet sergileyemez?
Bu kadar mı dert oldu içlerine ...

Teşekkür ederim peki bunu her nikah salonunda yapabiliyorlar mı? Nikah kıyılırken kokteyl olmaz mı acaba?

Düğünü gereksiz bulan düğün yapmış biri olarak, düğün seviyorsanız bunun için vazgeçilmez. Aksine en iyi şekilde yapılıp fesatlananlara karşı göbek atılır diyorum..

Şimdiki aklım olsa asla düğün yapmaz o parayı çatır çatır yerdim. Ama oldu bir kere işte.

Nişan olduğu için akrabalarla çok haşır neşir olunmuş. Düğün günü erkek tarafını odada bekler kimseyi almazsınız. Onlar gelince çıkar gidersiniz. Çok kişiyle muhattap olmazsınız..

Onlara para harcamakta istemiyorum açıkçası .
Gerçekten çok kaba ve hasetler. Gelen hiç kimse mi bir memnuniyet sergileyemez?
Bu kadar mı dert oldu içlerine ...

Yani ben düğün insanı değilim, büyük düğünlere verilen paraya da acırım. Ama gelin sizsiniz, eğer sizin istediğiniz şey düğün yapmaksa üç beş akrabanın lafına bakıp kendi isteğinizden vazgeçmeyin derim. Parayı da onlar yesin içsin diye değil, sizin zevkinize uygun olsun diye harcadığınızı düşünün :)

Düğün yapmazsanız bu sefer kuru kuruya bir nikahla geçiştirdiler, adamın parası var ama yapmıyor cimri herhalde vs diye laflar edecekler.

O akrabalarınızın her duruma laf edebilme yeteneği var Siz kendi isteklerinizi ön plana koyun. Ha derseniz ki o stresi çekemem nikah yeter, yine kendiniz istediğiniz için nikah yapmış olursunuz.

Teşekkür ederim peki bunu her nikah salonunda yapabiliyorlar mı? Nikah kıyılırken kokteyl olmaz mı acaba?
Nerede yaşadığınızı bilmiyorum fakat ben İstanbul Beşiktaş Nikah Dairesi çok beğendim özellikle. Örneğin Bahçelievler Nikah Dairesi kabus gibi bir yer. Orada bırakın kokteyli ,nikahı bile kıyana kadar insanın içi daralıyor. O nedenle daha ferah yeni yapılmış güzel ve merkezi daireleri seçin demek istedim. Nikah kıyılırken kokteyl olmaz zaten. Gelin ve damatın nikahı kıyılıyor davetliler eşliğinde, sonra sizi ve davetlileri kokteyl alanına götürüyorlar. Orada takı töreni olurken davetliler de ikramları atıştırıp sohbet ediyor. Bu şekilde oluyor.

Şimdiki aklım olsa güzel bı nikah sonrası küçük bı kutlama yapardm sonrada balayı düğün gereksiz yorucu ve bitince hiç bişey anlamıyosnz zaten ne oldu şimdi oluyr.

Aynı salonda olan da var, isteğe bağlı, Kadıköy Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım salonuydu galiba, nikah-kokteyl aynı salonda olmuştu arkadaşın Kajmery34

Biz kokteyl nikah yaptık akşamına da aynı mekanda 100 kişilik yemekli düğün yaptık. Belediye salonlarının nikah daireleri yerine düğün salonlarını gezip, fiyat almanı öneririm.

Ya nişana 20 bin harcayan insanların düğünü kaç paraya çıkıyor? Onu hesaplamaya çalışırken kısa devre yaptım, kusura bakmayın. Ben sadece nikah ve sonrasında yemek organizasyonuyla evlendim. Öyle kına gecesi, nişan bilmem ne hiçbir şey yapmadık. Zerre pişman değilim. Ama siz bana bakmayın, gelinliği bile zoraki giyenler cemaatine mensubum çünkü. Tek tavsiyem, düğün yapın ya da yapmayın size kalmış ama sırf akraba diye huzursuzluk çıkaran insanları çağırmayın. Gerekiyorsa on kişi gelsin ama sıcak, samimi, huzurlu bir ortam olsun. Ne gerek var sinir harbi yaşamaya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…