Nişandan sonra düğün yapmaktan vazgeçmek...

Ahh ahh şimdi eski konularını okudum ve inşallah güzel yüreğine göre bi evliliğin olur canım.. ben nişanımda Arka odada eltim ve arkadaşım beni giydiriyordu bahçede yaptım nişanı çünkü misafirlerin olduğu salona geçtiğimde teyzem direk dedi e sende sonunda buldun birini gülerek çok istiyodun ya evlenmek buldun işte bi damat kendine göre dedi.. yan tarafında kayınvalidem oturuyordu ben şok oldum..
Sonrasında sırt dekolteme laf ettiler bi tanesi bile güzel olmuşsun demediler kayınvalidenin taktığı altını incelediler herşeye kulp buldular millet deli gibi oynarken onlar asla yerinden kalkmadı.. düğün yapacağım yakında ve şimdi de düğünü niye o tarihte yapıyosun kır düğünü niye yapıyorsunuz çok paran var galiba falan diyolar..
ama omlar için düğün yapmamaktansa müziğin sesini fazla açarım onları duymam bi takı sırasında el öperim olur biter!
Kimse için hayallerini erteleme bunlar senin en özel en güzel günlerin..

Ben düğün yaptığıma pişman oldum açıkçası. Boşa masraf diye düşünüyorum. Nikah törenleri çok sakin, sade ve hoş oluyor bence. Kararınız doğru. Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin inşaallah

valla ben düğünlerden hoşlanmıyorum. hem de gereksiz masraf. yapmıyorum. eğer imkanım olsaydı kendi sülaleme duyurmadan sırf erkek tarafı ile bi eğlence yapardım

bir de allah daha çok versin ama 20bine nişan yapmak nedir?
yüzükler dahil nişan masrafım 1200 lira mı neydi? hadi nişanlımın ettiği masrafı da eklesem 2000 ancak.
niye böyle bi şey yapıyorsunuz ki yazık değil mi o paraya?

e memnun değilseniz dediğinizde kalkıp gitmedilermi? bi bikah yapın,cebinize kalan paraylada gezin tozun bol bol sosyal medyaya foto atın ( ki hiç sevmem) fesatlansın sinsiler

Düğün yapmak içinizde varsa yapın düğününüzü.
İstemediğiniz kişileri çağırmazsanız düğününüze.
Içinizde kalmasın ele güne bakmayın.
Hakkınızda Hayırlısı.

Ben Hatırlıyorum sorularından bu konu sahibini pek çok şey evlilikle ilgili içinde kalmış birine benziyor.
Bu sefer hersey en güzel olsun mantığında o Yüzden o kadar harcadı büyük ihtimal.

Kusura bakmayın ama geri kafalı , yobaz , bekâretim benim herşeyimdir düşüncesi bu .
Bu hareketleri yapan kişiler de sözde muhafazakardır Allah bilir.

Düğününüzü en güzel şekliyle yapın doya doya eglenin. Hickimseyide düşünmeyin. Şimdiden mutluluklar

Dugunleri herzaman cok anlmsiz bulmusumdur zaten. Ben dugun yaomayip nikahla evlenenlerdenim. 5 yil oldu hala iyi ki yapmadim dugun diyorum. Bir gun pisman olurmuyum bilmiyorum

inanın başkası böyle bir konu açsa aynen bunu yazardım.
Neden takıyorsun? Sen keyfine bak diye . Ama ben boşandığım için beni şu an af edersiniz ama çok dengim olmayacak kişilere layık görüyorlar. Cidden onların ne düşündüğü umurumda değil ama bende bir genç kızım. Hani ben zaten bir sefer çok ağır bir darbe yemişim...
Neden şimdi yeniden bu konuyu açmak istiyorsunuz?
Neden bir kere bile Kajmery ne kadar güzelsin diyemiyorsunuz.. Öyle değilsem bile söyleyin ne olacak ki?

ah canım...
inan masada ki keklere kadar istediler benden. Ve bunu daha millet otururken söylüyorlar. Gitsinler alın istediğinizi...
Karşı taraf hediyeleri bile istemediler. O kadar zıt bir kutuptu ki anlatamam. Siz ne yapacaksınız peki?
Yani nikah mı?

Bizimki bir otelin balo salonundaydı, arka taraf kokteyl alanı, ön taraf sandalye oturma düzeni ve en önde de nikah masası vardı. Nikahı beklerken kokteyl vardı yani.

Canım nişanlımın ilk evliliği olacak ya ondan pek bir şey diyemiyorum.
O eğer düğün isterse yapmayalım da diyemem ama kendi sülalemi çağırmayacağım.

Ben aslında nikah istiyorum . Ama sonrasında güzel bir yemek.
Onu da açıkçası sırf ailelere vermek istiyorum.
Düğün yapmaya kalksak en aşağı 50-60 bin gidecek. Bununla ben dünyayı gezerim , istediğimi alırım.
Şimdi siz çok güzel söylüyorsunuz ama psikolojik olarak beni çok yıprattılar.
Yazarken bile gözlerim doluyor gerçekten.
Kimseye tek bir zararım olmadığı halde , bu neyin hıncıydı?
Çok teşekkür ederim o sizin güzel yüreğiniz.
Nişanda zaten ağızlarından saçma sapan sözler maalesef çıktı. Nişanlım çok gerildi eğer eski meseleni açsalardı ben kendimi tutamazdım dedi.
Bu kadar leş insanlar ne diyeyim ki?
Harcadığımız paraları sanki ceplerinden alıyoruz:)
Şimdi şöyle ki ben hep bu masalar oluyor ya süslü şekilde onlara çok özenirdim.
Sevgilimin de maddi durumu oldukça iyi ve bana içinde hiç bir şey kalmasın , ne istersen o olsun dedi.
Allah ondan razı olsun ne ailemden bir şey istedi ne benim bir şeyler harcamama müsade etti.
Tabi ben yine harcadım maaşımı. Yani yanlış anlamayın ama çikolatamız pelittendi ve 4 kilo çikolata vardı içinde süslemesiyle falan 1300 lirayı buldu. Sadece bunu söylesem nereye masraf ettiğimizi bir nebze olsun açıklamış olurum sanırım.
Ben Hatırlıyorum sorularından bu konu sahibini pek çok şey evlilikle ilgili içinde kalmış birine benziyor.
Bu sefer hersey en güzel olsun mantığında o Yüzden o kadar harcadı büyük ihtimal.
O pisliği asla övmem ama düğünüm 5 yıldızlı otelde yemekli olmuştu.
Nişanım yemekli çok harika bir mekanda olmuştu.
Kınam bir otelin davet salonunda yemekli olmuştu.
Yani o pislik sadece düğün yaptı ama onda da 7 sene evvel 35 bin harcamıştık.
İçimde kalması değil aslında ama seviyorum ben böyle şeyleri.

Ben bir gün evlilik yoluna girersem nişan kına ve düğünde sorunlu akraba ve çevremdeki hiç kimseyi davet etmeyi düşünmüyorum. Bu tip şeyler insanın sevdikleriyle güzel olur. Nerde ne konuştuğunu bilmeyen insanlar için neden düğünden vazgeçiyorsunuz. Bence düğün yapın onlarıda çağırmayın. Buda onlara bi güzel kapak olsun.

sen nikah istiyorsan nikah yap.
ne istiyorsan onu yap.
akraba için onun bunun için istediğinden vazgeçme (ben buna kızmıştım) ve çok kafaya takma konuşmak isteyen ille söyleyecek şey bulur.
hınç değil o. senin durumundan dolayı sade bir elbiseyle nikah yapıp evleneceğini düşünenlerin geri kafası. hazımsızlığı.şaşkınlığı. o sözlerde kafalarındaki örümceğin zehri.

Nikahını yap balayına git. İçinde rahat olsun.Nişan tamam da, düğünde bu saçmalıkları çekilmez. En güzel gününü zehir edicekler çok belli. Akrabalarımızı kendimiz seçseydik keşke

benim esimin tarafi illa dugun demeseydi ben sade bir nilah yapip sevdigim genc insanlarla guzel bir eglenceye gidip orda kutlamayi planliyordum
bu kulp takmalar bitmiyor maalesef eşim sulalemde babamda dahil tanidigim erkeklerin %90 ina on basar efendidir gerekli gereksiz konusmaz mesela kendine bireey sorulmadikca kimsenin lafini kesip olaya mudahil olmaz bizimkiler kendilerininkine ne cok konusuyo der soz konusu esim oluncada agzini bicak acmiyo kim bilir ne dusunuyo derler aramizdaki mezhep farkinida dusunerek soylerler bunu
oyuzden milletin lafina sozune bakmayin hic bitmeyecek bu laf soz taki siz gundemden dusup yeni bir cift evlenmeye karar verene kadar

karı koca düğün yapmak istemedik ama ELALEM sebebiyle iki düğün yaptık..ama pişmanım şimdi oğlumu sünnet ettirmeye karar verdiğimde (Allah o günleri gösterir inşaallah) düğün müğün yapmayacağım ..gidip bir yetimhane dolusu çocuğu sevindireceğim inşaallah.
Bir öğretmen çiftten ilham aldık..Allah onlardan razı olsun.

Siz ve nişanlınız ne istiyorsa onu yapın düğün yapsanizda yapmasanizda her şekilde laf ederler boşverin tadını çıkarın

Babamdan bile daha düzgün dediğiniz bir adam karşınıza çıkmış ne kadar şanslısınız . Maşallah. Aynen öyle nişanlım konuşmadı diye pasif dediler resmen.
Kajmery onu elinde oynatır demişler.. Rabbim kim ne düşünüyorsa bin katıyla versin.
Canım ne güzel düşünmüşsünüz. Boşa masraf cidden . Gelinliğime bile en fazla 5 bin vermeyi düşünüyorum . Oralara harcanan paraya acıyorum ben ya.
Meraktan soruyorum neden doğduktan sonra sünnet ettirmedin? 2 aylıkken falan? abimler ettirdi çok rahat ettiler.

bence isabetli bir karar almışsınız. sade bir nikah yapın, sonra yakın arkadaşlarınızla yemekli müzikli bir yere gider eğlenirsiniz.böylece düğün yapmadım eğlenemedim diye içinizde de kalmaz. iyi bir fotoğraf çekimi yaptırırsanız sonra da güzel bir balayına giderseniz hiçbir şey içinizde kalmaz. düğün yaparsanız sizin dışınızda had bilmez akrabalarınız da eğlenecek üstüne bir de söylenecekler sizi yine sinir krizine sokacaklar ve nereden baksanız 20-30 bin de masraf yapacaksınız değmez bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…