Ben düğün yaptığıma pişman oldum açıkçası. Boşa masraf diye düşünüyorum. Nikah törenleri çok sakin, sade ve hoş oluyor bence. Kararınız doğru. Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin inşaallahMerhabalar KK nın güzel kadınları;
Hafta sonu çok yoğun ve kargaşalı geçti. Nişanıma gelen akrabalarımdan tek tek utanmakla daha doğrusu..
Çok büyük bir imtihan oldu benim için. Öncelikle nişanım da her şey kusursuzdu. Bunu ben değil kendileri söyledi. Ama kimse bir hayırlı olsun bile diyemedi. Nişan olmasına (erkek tarafının gelmesine) 1 saat kala bana sürekli bu sefer inşallaaaah seni üzmezler, bir daha kaldıramazsın demeler mi? Beni kızlarıyla kıyaslamaya çalışmaları mı? Sürekli sevgilime doğulu diye saçma sapan kulp takmaya çalışmalarımı. Ben son 1 saati çok üzgün ve sinirli geçirdim. Her neyse erkek tarafı geldi , ortamı çok sevdiler sohbet birazcık uzadı ama çok keyifliydi. Bunu bile laf ettiler. Buraya oturmaya mı geldiler? dediler. Ben de dayanamadım rahatsızsanız daha fazla kalmayın , siz gidebilirsiniz dedim(kendi akrabalarıma)
Yanlış anlamayın lütfen , hava atmak için söylemiyorum ama nişanıma yemesi , içmesi ,garsonu , fotoğrafçısı derken 20 binden fazla harcadım. Takıları saymıyorum bile.
Bunları resmen kaldıramadılar. Ne gerek var deyip durdular.. Sanki onların ceplerinden harcadık.
Velhasıl düğün yapmaktan tamamen vazgeçtim. Kendi sülalemden resmen utanç duydum. Nasıl cahil nasıl fesatlar.
Umarım bunun için pişman olmam. Ama sade bir nikah ve sonrasında da balayına gitmeyi planladık.
Nikah yapanlara özellikle soruyorum , sizce kararım doğru mu?
Yani pişman oldunuz mu?
Ben Hatırlıyorum sorularından bu konu sahibini pek çok şey evlilikle ilgili içinde kalmış birine benziyor.bir de allah daha çok versin ama 20bine nişan yapmak nedir?
yüzükler dahil nişan masrafım 1200 lira mı neydi? hadi nişanlımın ettiği masrafı da eklesem 2000 ancak.
niye böyle bi şey yapıyorsunuz ki yazık değil mi o paraya?
Kusura bakmayın ama geri kafalı , yobaz , bekâretim benim herşeyimdir düşüncesi bu .yemekli eğlence olsa bu sefer mutlaka duyacaklar . Aileme tavır almalarını da istemiyorum açıkçası. Yani nasıl bir üzüntü yaşadım anlatamam.
O kadar kötü kalpleri var ki bir güzel olmuş dahi diyemediler.
inanın başkası böyle bir konu açsa aynen bunu yazardım.Onların konuşmasını neden bu kadar takıyorsunuz anlamıyorum doğrusu. Siz kararınızdan emin misiniz? Mutlu olacağınıza inanıyor musunuz? Gerisi faso fiso. Ha, gerçekten tahammül edemiyorsanız okkalı cevaplar verip susturun. Ama ben olsam güler geçerim. Düğün yapasınız varsa yapın. Yoksa nikah yapın sonra direkt balayı. Dönüşte de güzel bir mesafe koyarsınız aranıza.
ah canım...Ah o kadar iyi anlıyorum ki .. aynıları yaşadım vallahi. Eşimin akrabaları görmüş geçirmiş naif insanlar. Bi de bizimkileri görseniz resmen barzolar. Bi kına gecesi yaptım özendim sağolsun kayinvalidem herşeyin ıyisi olsun dedi kınada dağıtacağım hediyelikleri bile ben alırım dedi kadın. Gel gör ki bizim görmemişler hurraa saldırdılar 2ser 3er tane kayinvalidemin misafirlerine kalmadi o kadar utandim ki. Kına gecesinde gelip bana sürekli ay şu şöyle olsaydı bu niye böyle yok efendim biz hediyelik alamadık kafamı yediler durdular yerin dibine girdim. Ne yazıkki cagirmama gibi bi şansım yoktu cagirmasamda yüzsüzler gelirlerdi yani biliyorum. Allah yardımcın olsun canım ne diyeyim bence kesinlikle nikah yap. Nikah sonrası yakınlarınla eğlence düzenle.
Bizimki bir otelin balo salonundaydı, arka taraf kokteyl alanı, ön taraf sandalye oturma düzeni ve en önde de nikah masası vardı. Nikahı beklerken kokteyl vardı yani.
Ben aslında nikah istiyorum . Ama sonrasında güzel bir yemek.ya sizin neden hemencik modunuz düşüveriyor.
geçende teyzenize karşı böyleydiniz.
siz ne istiyorsunuz?
birileri iki gereksiz laf ediverince dünyanız kararmış gibi dertleniyorsunuz.
düğün yapmadığınızda bunun iki katı konuşulacak.
kız özenmiş heves etmiş masraf edip nişan yapmış erkek tarafı düğüne bile gerek görmemiş diyecekler.
onlara kızıp ta yapmadığını kim bilecek..
Çok teşekkür ederim o sizin güzel yüreğiniz.Ahh ahh şimdi eski konularını okudum ve inşallah güzel yüreğine göre bi evliliğin olur canım.. ben nişanımda Arka odada eltim ve arkadaşım beni giydiriyordu bahçede yaptım nişanı çünkü misafirlerin olduğu salona geçtiğimde teyzem direk dedi e sende sonunda buldun birinigülerek çok istiyodun ya evlenmek buldun işte bi damat kendine göre dedi.. yan tarafında kayınvalidem oturuyordu ben şok oldum..
Sonrasında sırt dekolteme laf ettiler bi tanesi bile güzel olmuşsun demediler kayınvalidenin taktığı altını incelediler herşeye kulp buldular millet deli gibi oynarken onlar asla yerinden kalkmadı.. düğün yapacağım yakında ve şimdi de düğünü niye o tarihte yapıyosun kır düğünü niye yapıyorsunuz çok paran var galiba falan diyolar..
ama omlar için düğün yapmamaktansa müziğin sesini fazla açarım onları duymam bi takı sırasında el öperim olur biter!
Kimse için hayallerini erteleme bunlar senin en özel en güzel günlerin..
Şimdi şöyle ki ben hep bu masalar oluyor ya süslü şekilde onlara çok özenirdim.bir de allah daha çok versin ama 20bine nişan yapmak nedir?
yüzükler dahil nişan masrafım 1200 lira mı neydi? hadi nişanlımın ettiği masrafı da eklesem 2000 ancak.
niye böyle bi şey yapıyorsunuz ki yazık değil mi o paraya?
O pisliği asla övmem ama düğünüm 5 yıldızlı otelde yemekli olmuştu.Ben Hatırlıyorum sorularından bu konu sahibini pek çok şey evlilikle ilgili içinde kalmış birine benziyor.
Bu sefer hersey en güzel olsun mantığında o Yüzden o kadar harcadı büyük ihtimal.
Ben aslında nikah istiyorum . Ama sonrasında güzel bir yemek.
Onu da açıkçası sırf ailelere vermek istiyorum.
Düğün yapmaya kalksak en aşağı 50-60 bin gidecek. Bununla ben dünyayı gezerim , istediğimi alırım.
Şimdi siz çok güzel söylüyorsunuz ama psikolojik olarak beni çok yıprattılar.
Yazarken bile gözlerim doluyor gerçekten.
Kimseye tek bir zararım olmadığı halde , bu neyin hıncıydı?
Nikahını yap balayına git. İçinde rahat olsun.Nişan tamam da, düğünde bu saçmalıkları çekilmez. En güzel gününü zehir edicekler çok belli. Akrabalarımızı kendimiz seçseydik keşkeMerhabalar KK nın güzel kadınları;
Hafta sonu çok yoğun ve kargaşalı geçti. Nişanıma gelen akrabalarımdan tek tek utanmakla daha doğrusu..
Çok büyük bir imtihan oldu benim için. Öncelikle nişanım da her şey kusursuzdu. Bunu ben değil kendileri söyledi. Ama kimse bir hayırlı olsun bile diyemedi. Nişan olmasına (erkek tarafının gelmesine) 1 saat kala bana sürekli bu sefer inşallaaaah seni üzmezler, bir daha kaldıramazsın demeler mi? Beni kızlarıyla kıyaslamaya çalışmaları mı? Sürekli sevgilime doğulu diye saçma sapan kulp takmaya çalışmalarımı. Ben son 1 saati çok üzgün ve sinirli geçirdim. Her neyse erkek tarafı geldi , ortamı çok sevdiler sohbet birazcık uzadı ama çok keyifliydi. Bunu bile laf ettiler. Buraya oturmaya mı geldiler? dediler. Ben de dayanamadım rahatsızsanız daha fazla kalmayın , siz gidebilirsiniz dedim(kendi akrabalarıma)
Yanlış anlamayın lütfen , hava atmak için söylemiyorum ama nişanıma yemesi , içmesi ,garsonu , fotoğrafçısı derken 20 binden fazla harcadım. Takıları saymıyorum bile.
Bunları resmen kaldıramadılar. Ne gerek var deyip durdular.. Sanki onların ceplerinden harcadık.
Velhasıl düğün yapmaktan tamamen vazgeçtim. Kendi sülalemden resmen utanç duydum. Nasıl cahil nasıl fesatlar.
Umarım bunun için pişman olmam. Ama sade bir nikah ve sonrasında da balayına gitmeyi planladık.
Nikah yapanlara özellikle soruyorum , sizce kararım doğru mu?
Yani pişman oldunuz mu?
Babamdan bile daha düzgün dediğiniz bir adam karşınıza çıkmış ne kadar şanslısınız . Maşallah. Aynen öyle nişanlım konuşmadı diye pasif dediler resmen.benim esimin tarafi illa dugun demeseydi ben sade bir nilah yapip sevdigim genc insanlarla guzel bir eglenceye gidip orda kutlamayi planliyordum
bu kulp takmalar bitmiyor maalesef eşim sulalemde babamda dahil tanidigim erkeklerin %90 ina on basar efendidir gerekli gereksiz konusmaz mesela kendine bireey sorulmadikca kimsenin lafini kesip olaya mudahil olmaz bizimkiler kendilerininkine ne cok konusuyo der soz konusu esim oluncada agzini bicak acmiyo kim bilir ne dusunuyo derler aramizdaki mezhep farkinida dusunerek soylerler bunu
oyuzden milletin lafina sozune bakmayin hic bitmeyecek bu laf soz taki siz gundemden dusup yeni bir cift evlenmeye karar verene kadar
Canım ne güzel düşünmüşsünüz. Boşa masraf cidden . Gelinliğime bile en fazla 5 bin vermeyi düşünüyorum . Oralara harcanan paraya acıyorum ben ya.karı koca düğün yapmak istemedik ama ELALEM sebebiyle iki düğün yaptık..ama pişmanım şimdi oğlumu sünnet ettirmeye karar verdiğimde (Allah o günleri gösterir inşaallah) düğün müğün yapmayacağım ..gidip bir yetimhane dolusu çocuğu sevindireceğim inşaallah.
Bir öğretmen çiftten ilham aldık..Allah onlardan razı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?