Nişandan sonra düğün yapmaktan vazgeçmek...

ahahha bizimkiler direkt hata bulmaya geliyorlar zaten...

Bu bir de en uygunu diyeyim size.
Hani bazı fiyatlar var insan şok geçiriyor. Kişi başı 400 e bile olan yerler var. Çok gereksiz bir masraf.
Eğer düğüne en ufak bir hevesiniz bile yoksa, içinizde uhde kalmayacaksa bence düğüne gerek yok, gelinle damada yorgunluktan başka bir işe yaramıyor düğün, saraylarda muhteşem bir düğün dahi yapsanız kulp takanı da cabası, en güzeli yapın bir nikah, nikah sonrası anne baba kardeşlerle güzel bir yemek olur veya hiç aile işin içine girmeden akşam gençlerle eğlence mekanında bir kutlama olur, hiç olmazsa evlendiğinizi anlar kutlamanın tadını çıkarırsınız.
Şahsen zaten düğüne karşıyım, kızımı bile işliyorum şimdiden, ileride bir damat adayı çıkarsa, erkek tarafı düğünde düğün diye tutturup kızım onlara peki demediği müddetçe düğün müğün istemiyorum, bir nikah sonra gençler gitsin eğlensin.

Büyük ihtimalle sizin nişanınıza takınıza hasetlenmişler
Ben onlar için düğünden vazgeçmezdim ama akrabalardan vazgeçerdim onları çağırmazdım

Mune kesinlikle bizde böyle düşünmeye başladık. Zaten o kadar para harcasak kimse memnun olmayacak ki..
Ama ben şöyle düşündüm , kendi tarafım hep şehir dışında. Onlara kuru bir nikah olucak gelmeyin zahmet edip desem acaba ortaya çıkar mı?

İki kez evlendim ikisinde de nikahla evlendim ve hiç pişman değilim.

Büyük ihtimalle sizin nişanınıza takınıza hasetlenmişler
Ben onlar için düğünden vazgeçmezdim ama akrabalardan vazgeçerdim onları çağırmazdım
Takımı ilk takmak istemedim ama sonra o kadar çok sormuşlar ki. Bende kolye seti takıldı dedim. Tabi pırlantra olduğunu anlamadılar en başta bana hala orada bile olsun üzülme diyorlar. Pırlanta bir sete mi üzülmeyeyim anlamadım dedim. Çok seviyesizce bir gündü ya...

Ben ilkinde büyük bir otelde düğün yapmıştım. Ama şimdi öyle bir hevesimde yok açıkçası.
Valla canım eğer bi hevesin isteğin hayalin falan yoksa bence hiç gerek yok.. Bu tamamen senin beklentinle alakalı bi durum.. Seni mutlu edecek şey neyse o şekilde evlen..
Ben ilkinde normal nikahla evlendim.. 2 nikah süresi, 750 davetliyle yanaklarım öpülmekten sivilce falan oldu. Akabinde büyükler yemek daveti verdiler orada bi tek pasta kesip mekandan ayrıldık. 30 kişilik arkadaş gurubumuzla ayarladığımız mekanda sabahlara kadar yiyip içip eğlendik gayet keyifliydi. İkincisinde Roterdamda sürpriz bi şekilde evlendim (benim bile haberim yokken). Dönüşte çok sevdiğimiz bi mekanda 60-70 kişilik sadece arkadaşlarımız olan bi eğlence düzenledik.. Yine herkes sabahlara kadar eğlendi tabiki biz de öyle. Bence önemli olan çiftin bu günü stressiz ve mutlu geçirmesi.. Siz nasıl mutlu olacaksanız öyle olmalı.. Kimseye kafanı takma seni mutsuz eden insanları da hayatında mümkün olduğunca uzak tut.. Şimdiden mutluluklar dilerim

Gelmeyin demeye gerek yok, nikah yapıyoruz, şu gün şu saatte buyurun gelin deyin, zaten çoğu otomatikman gelmez:)))
Nikah sonrası da eğlence yapmanız kimseyi ilgilendirmez, duyarlarsa da aileniz gençler öyle karar verdi öyle yaptı der, kırılmalarını önemsiyorsan hiç önemseme, kaldı ki arkanızdan laf ederler diye düşünüyorsan da, bence insan gerçekten önemsediği insanın arkadan laf etmesine takılmalı, geri kalan ne derse der, ki zaten kıymet verdiğiniz ya da size kıymet veren insanlar size ait olan, size özel günde dilediğinizi yapmanıza saygı duyar, misal bir akrabam nikah yapacak, düğün istemiyor kendi haklı gerekçeleri var, farklı bir şehirdeyim gidebilirsem gideceğim ama nikah yapıyor diye kırılmıyorum, gelin olacak o, o gün onun istediği gibi olmalı nikah yapıyor diye surat asmam zaten en yakınları bile karşı çıkarken en güzelini yaparsın diye destekledim, zira düğünlere hep bir kulp takılıyor, yemekli olsa yemeklere, pasta içecekle olsa pastaya, düğünde çalan müzikler bile dedikodu malzemesi oluyor, hiç gerek yok.

Çok alemsiniz Evet aslında takmamak lazım ama bu lüzumsuzlara da para harcamak istemiyorum ya.
Seni sinir edeni hiç takma, ne üzüceksin kendini onlar için. Mutlu ol, boşver milleti çatlasın hasedinden.

Yasadiginiz talihsizlikler olmasaydi da ben sade bir nikahi tercih etmenizi isterdim.
Ne gerek var o kadar masrafa curcunaya? Dugune gelenlerin cogu ya gelinle damadi ya da birbirlerini cekistirip yiyip icip gidiyolar.

Fesatlanmıslar resmen.

Bence düğününüzü yapın. Ben kendi adıma dugunumu eşim ve benim için anne ve babalarımız için yaptım. Akrabalar ne demiş inana umrumda değil gelsin çatlasın dönsünler ne guzel işte

Kajmery34 canım ben nikah yapmıştım, evliliğimle ilgili pişman olmadığım nadir şeylerden biriydi Ben düğün sevmiyorum, sade bir nikah ve kokteyl daha hoş oluyor. Ona harcayacağım parayı da balayına harcamayı tercih ederim şahsen.

İçinizden gelmiyorsa düğün yapmayın. Bende nişanlıyım böyle bir sorun olmamasına rağmen düğün yapmayacağız. Sevdiklerimle gelin hamamı yapmak istiyorum ardından nikah balayı tamamdır. Zaten oynamayı sevmiyoruz çok fazla çevremizde yok işe yaramaz akrabalar için o kadar masraf yapamam. Bence sizde istemiyorsanız yapmayın ben pişmanlık duyacağımı düşünmüyorum

Onların konuşmasını neden bu kadar takıyorsunuz anlamıyorum doğrusu. Siz kararınızdan emin misiniz? Mutlu olacağınıza inanıyor musunuz? Gerisi faso fiso. Ha, gerçekten tahammül edemiyorsanız okkalı cevaplar verip susturun. Ama ben olsam güler geçerim. Düğün yapasınız varsa yapın. Yoksa nikah yapın sonra direkt balayı. Dönüşte de güzel bir mesafe koyarsınız aranıza.

Ah o kadar iyi anlıyorum ki .. aynıları yaşadım vallahi. Eşimin akrabaları görmüş geçirmiş naif insanlar. Bi de bizimkileri görseniz resmen barzolar. Bi kına gecesi yaptım özendim sağolsun kayinvalidem herşeyin ıyisi olsun dedi kınada dağıtacağım hediyelikleri bile ben alırım dedi kadın. Gel gör ki bizim görmemişler hurraa saldırdılar 2ser 3er tane kayinvalidemin misafirlerine kalmadi o kadar utandim ki. Kına gecesinde gelip bana sürekli ay şu şöyle olsaydı bu niye böyle yok efendim biz hediyelik alamadık kafamı yediler durdular yerin dibine girdim. Ne yazıkki cagirmama gibi bi şansım yoktu cagirmasamda yüzsüzler gelirlerdi yani biliyorum. Allah yardımcın olsun canım ne diyeyim bence kesinlikle nikah yap. Nikah sonrası yakınlarınla eğlence düzenle.

Teşekkür ederim peki bunu her nikah salonunda yapabiliyorlar mı? Nikah kıyılırken kokteyl olmaz mı acaba?

Bizimki bir otelin balo salonundaydı, arka taraf kokteyl alanı, ön taraf sandalye oturma düzeni ve en önde de nikah masası vardı. Nikahı beklerken kokteyl vardı yani.

ya sizin neden hemencik modunuz düşüveriyor.
geçende teyzenize karşı böyleydiniz.
siz ne istiyorsunuz?
birileri iki gereksiz laf ediverince dünyanız kararmış gibi dertleniyorsunuz.
düğün yapmadığınızda bunun iki katı konuşulacak.
kız özenmiş heves etmiş masraf edip nişan yapmış erkek tarafı düğüne bile gerek görmemiş diyecekler.
onlara kızıp ta yapmadığını kim bilecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…