Nişanı atacağım galiba

bence sorun maddiyat değil, nişanlının ve ailesinin sana ne kadar değer verdiği..
sana bağırmasından dolayı bitirirsen daha doğru olur. rahat rahat konuşamadıktan sonra.. şimdiden korkuyosan ondan, evlenince daha beter bağırır korkutur heralde
Allah hakkında hayırlısını versin

burda onemli olan belki madiyat degil ki oyle de ama sen sana olan kotu davranislara bir de bunu ekledin anliyorum.

Bunun disinda daha simdiden size bagiran hatta sokak ortasinda biseyler yapan adamla nasil evlenebiliosunuz anlamadim. Adam hemencecik niyetini karakterini kisiligini belli etmis. Annem hep anlatiyor ordan brdan nisanliyken tokat yiyen kizlar bile bile evleniyor ve sonrasini tahmin etmek zor degil. Dayaksiz gecmeyen gunler.
Ki 3. sayfadaydi sanirim bi bayanin yazdiklari çok digru, ailen istemiyorsa otur bi dusun, vardir bi bildikleri de. Cunku onlar bizden kat ve kat daha cok sey yasayip gormus ogrenmis oluyorlar. Onlar degil biziz bisey bilmeyen. ailenin rizasi duasi vs cok onemlidir bu islerde. Ve acelen de yok daha okuyorsun okulun bile bitmemis. Neyden ne kaciiryosun anlamadim.

Son düzenleme:
bence haklısın nedenmi bu insanlar ellerindengeleni yapmıyorlar umurlarında degil bastan savsaklamıslar anlattıgına gore buna bende kızarım ama sende yapamayacagını dusunuyorsan ayrıl bencede sonradan evlenmeseydin madem derler herkesin yasam standartı vardır kimisi bundan fedakarlık eder kimisi edemez herkesin kendi tercihi....

Son düzenleyen: Moderatör:
ayrılınca çok acı çekmeyeceksen, buraya "ayrıldım ama unutamıyorum kızlar, nasıl geri döndürürüm" diye başlık açmayacaksan. hemen ayrıl.

kızlar cogunuzun yorumunu okudum ve bazı yazılananlar benı uzdu ama haklısınız ben basta kendımı yanlıs ıfade ettım.herneyse bugun nısanlımla konusmak ıcın bulustugumuzda yolda kuzenının aradıgını ve benım ona nasıl gelınlık ıstedıgımı ve nekdaar oldugunu annlattıgımdan bahsetmıs kız buda onu bana benı asaagılayarak anlattı bende hafıf yukseleterek sesımı anlatmaya calıstım ve zaten moralım cook bozuk gttım yınede bısey hıssettırmedım ona ragmen kolumdan cekıp yıne benı baya sarstı okdar ınsanın ıcınde bısey demedım daha sonra nısanlım bıze gıdelım annem yemk yaptı dedı neyse gttık yedık ıctık konusalım mı dedım konustum herseyı anlattım bısey demedı sadece bende dugunu seneye yapalım dıcektım benı bırakmıcaksın dımı dedı bende bırakıcam dedım aglamaa basladı bende agladım tabıkı aama bıraz da toparlamaya calıstım kendımı montumu gydım cıkıyodum kı kayınvalıdem geldı neyı paylasamıyosunuz dedı nısanlımda soylledı kayınvalıdem bana bı bakıs attı ve dedıkı ben evımı yaptırıcam 1 sene beklersın sevıyosan dıcek bısy yok suan hala aglıyorum. bıseylerı yazarken ıyı okuyunda yazın ayrıca ben nısanlımla nısanlandıgımda maddıyat gozumde degıldı hala degıl ama bana verılmeyen deger benı ve aılemı uzuyor neyse kızlar boyle ıste

ve ben 4 yılımı ona verdım. hıc bı karsılıkta beklemedım 4 sene ıcınde ondan bana kaldı dıyebılecegım bısey bıle yok sadece ılk sne dogum gunumde hedıye almıstı eger maddıyat duskunu olsaydım en basından bırakırdım ama gercekten degıl..

ben de boyle olmasını ıstemezdım kım ıster nısan atmayı eger aılemde bıseylerın farkında olmasaydı yanımda olmazlardı

sagol tuba..yorumların ıcın.....

evet ınsanları yargılamak kolay.nişanlımda benımle mutlu olamıcak bılıyorum

canım bence de bu büyük bi problem ..
Çok çok zengin olmak zorunda değil ama zevkine uygun bi kazak alır ama orta halli olur . Artık outletler var ayrıca .Bu bi değerdir canım . Aç gözünü baban annen hyr diosa hayırdır o

madem senin ailkenin durumu iyi sana yardım etsinler sonuçta sen bu çocuğun maddi durumunu bile bile nişanlanmışsın durumları yoksa çocuk ne yapsın ?

söylediklerin gayet normal ama burda tepki çeken anlatma tarzın canm...
bende kuru kuru aşkın olabilicegini dşünmüyorum .. sizce bu kız evlenseydi 2-3 ay sonra kaynanam başıma dert oldu eşimde onu savunuyo şiddet görüyorum üstüne üstlük bi ton borç var para yok die topik mi açsaydı ??
daha yaşın çok genç bunları istemende normal öyle bi ailede yetişmişsn kim isterki oldgundn dha fakir yaşamak borçlar işin içine girince ne aşk kalır ne meşk..
ama egerki durum söyle olsaydı '' erkek arkadşn ve ailesi senle bnu knuşsydı baştan elimizden gelen budur en iyisini yapmaya çalışcaz vs.. yda nişanlın bagırıp çagırmak yerine senle adam akıllı knuşmayı becerebilseydi... pardn ama ne aşkından bahsediyosnz yolda dayak yemedigi kalmış kızın aşk fln yok ortada sende farkındasn zatn cnm yolun açık olsun ...
şmdiden şiddet gösteren adamdn hayır gelmez

ben sana çok çok çok hak veriyorum. yüreğinin sesini dinle, eğer tüm benliğinle mutsuz olacağını hissediyorsan ayrıl, ben de nişanlımdan ayrıldım, ilk 2 hafta sudan çıkmış balık gibiydim, herşeye ağlıyordum, ama şimdi kuş kadar hafifim ve yeniden doğmuş gibiyim. 2 hafta ağlamak bir ömür ağlamaktan iyidir

Öncelikle şunu belirteyim ki üzüldüm yazdıklarına..
Kimseyi yargılamak kimseye düşmez..
Sadece yazdıklarını içtenlikle yazdığın için yanlıs anlasılmıs sanıırım..
Ben de nişanlıyım ve bir kırık iğne istemem ailesinden..
Ben de nişanlım da kariyer sahibiyiz..Maddi ihtiyaçlarımızı zamanla yapmak isteriz..
Beraberce yani..
Ama anladıgım kadarıyla sizde ipler baştan kopmuş..
Çok zor bir karar aşamasındasın..
Eğer nişanlından vazgeçersen, bundan sonraki hayatında umarım hakettıgın gıbı, ailesine kanının kaynayacagı, mutluluk dolu güzel bir ilişkin olur..

Sevgiyle kal..

Son düzenleme:
arkadasim ikinizinde isi olursa
maddi anlamda sorun yasamazsiniz
yada kendinizi toparlayana kadar aileler size destek olur
yine kendinizi kurtarirsiniz bu sorun degil..

nisanlinin ailesi gereken ozeni gostermiyor
ailende ve sen dogal olarak bozuluyorsunuz
ben anormal bir sey goremiyorum
hani evini yenileyen bir aile gidip bir defter almasi
mustakbel gelinlerine gercekten ayip

ama bu konudan cok
nisanlinin tavri sorun!
seni simdiden kolundan tutup hirpaliyorsa
sacini tutup cekiyorsa
sokak ortasinda bagirip rezil ediyorsa
istedigin gelinlik konusunda azarliyor alay ediyorsa
evet BUYUK SORUN
iyi dusun derim
sana aglayabilir bir daha yapmam diyebilir
ama hic bir seyin garantisi yok
benim icimden babani dinle demek geliyor
ama bir yandan 4 sene ciktigin insan
bitirmek senin icin zor olur diye dusunerek
baska bir yol olabilir demekte geliyor
ama maalesef bu siddet gosterileri
evliliginizde sorun olacagina benziyor
duygusal dusunme diyemem ama
mantikli dusunmeye calis

ve burdaki bu yargilayici yorumlara bakma
ben hakli oldugunu dusunuyorum
sadece kendini daha fazla ezdirme derim
uzulen sen ve ailen olursunuz sonra

Aslında o kadar basit önemsiz konular ki bunlar. Karşı tarafın ilgisizliği kırıcı olabilir sizin için ama güzel bi çift için asla nişan atma sebebi olamaz. Nişanlınızın bu konudaki tavrı, sizi bu noktaya sürüklemiş sanırım. Bence gelecekteki yaşam standartınızdan önce, ilişkinizi sorgulayın. Neticede maddi imkanlar bugün var olup yarın yok olabilir, ya da tam tersi

basta ki yorumları okudum sastım kaldım..acaba onların sevgılılerı yada karsı tarafın aılesı bu tarz bı hedıye getırse nasıl tepkı verırlerdı..ben senın tepkını cok normal buluyorum canım..ınsan nısanlısının aılesınden tabıkıde guzel seyler bekler sana verdıklerı deger anlasılır boylece...nısanlımın bana dedıgı tek sey ıcıme oturdu ama gercekte buydu "evlendıgımız de babanın evınde buldugun rahatı bulamıcaksın bunu bıl oyle gel dedı"sevıyordum kabul ettım..ama hakkını da yemeyeyım hem sevdıgı ıcın hem ıcınden geldıgı ıcın hemde elalem laf etmesın dıye(bızım mahalle cok meraklıdır suna su yapılmıs sana ne taktılar dıye) hem söz de hem nisanda her ıstedıgımı yaptı borcla harcla..bı erkek evlılık kararı alıyorsa ztn sorumlulugu bılecek..tabı aılenın de etkısı var bu durumda kımılerının pek ısıne gelmıyor adet gelenek gorenek..ama kendı kızları olsa herseyın en ıyısını yaptırırlar..neyse cok uzattım sanırım..lafın kısası su senın sevgın var bellıkı yerı gelmıs aılenı bıle karsına almıssın ama nısanlının sevgısınden emın olman lazım..senı mutlu edebılmek ıcın elınden gelenı yapmalı..hayatım param buna yettı dese bıle emınım kı sende daha fazlasını ıstemeyeceksın bıle....hakkında hayırlısı olsun tatlım..

Arkadaşım baştan nişanlınla herşeyi göze alabilir misin diye konuşmuşsun ve bunları yapacağına söz veren bi insan nişan olduktan sonra dönmüş sanırım
Hoş değil tabi,evlenmeden hırpalamalar falan başlamış
En azından yapamasa da susmalı onu da yapmıyor
Bizde nişanlıyken bişeyler alınsın istedim en doğal hakkın tabi çünkü çevredende ne aldılar gibi sorular geliyor.Eşimin ailesinin durumu iyi olmadığı halde kredi çekip ellerinden geleni yaptılar Allah razı olsun
Evlendikten sonrada düğünde takılan altın,para vs ile biz borçları kapattık
İnan verirken içim hiç sızlamadı çünkü kendi ailemden ayırmadım
Keşke seninkilerde biraz çabalasaydı
Bide ev yaptıracam falan demiş ev yaptırmanın acelesi neymiş
Madem evi için bi bütçe ayırmış demekki istense durumları el verebiliyor

Ne biçim bi yorum bu yaaa
Aldatmak falan ne demek kızcağız derdini anlatmış sen aldatmaktan bahsetmişsin

Çıkarken sadece erkek ödeyecek diye bi kaide yokki
Kimde varsa o öder o zaman cebinde parası olmayan sevgilisiyle gezmesin mi
Bu gibi şeylere o kadar takılı kalmayın

insan hayatta ne para ne pul biraz özen ve değer verilmek ister.
para eşya sonradan olur ama saygı sonradan olmaz..
iyi etmişsin ayrılmakla...
herşeyi babana yaptırıp üstüne bide hırpalanacaksın...
ilk sayfada yazdığım gibi bitanam senin asıl srunun ŞİDDETE MEYİLDİ.......
İNŞALLAH ağlayıp sızlamasına kanmazsın...
anneler babalar hayır diyosa vardır bunda bi HAYIR..

annesine bişe dedin diye sana bağırıyorsa kesinlikle ondan adam olmaz benden demesi benimkiler de aynı senin anlattığın tarzda idiler bunuun parayla değil görgüsüzlükle alakası var gelirlerdi kız evine bomboş inzan nezaketen bişe alır gelir bana hediye bile almadılar bayramlarda falan filan para bbile vermediler hani adettir bayramda ya hediye ya para bişe verilir sonuçta ama ben eşimi seviyordum laf etmemiştim bunları sırf onun için katlanıyordum ama baştan beri benim kaynanam cadılığını belli ediyormuş ama biz evlendikten sonra kadın zivanadan çıktı demedik hakaret bırakmadı az daha boşanıyorduk düşünün ayırmak için herşeyi yaptı bir yıldır bu olaylardan ötürü de konuşmuyorum bu insanı çok üzüyor canım eğer benle irtibata geçersen anlatırım sana nasıl anlayacağını ... görümcem sürekli şakayla karışık laf sokar patavatsız patavatsız konuşurdu benimki onlara sesini çıkaramazdı pısırıksa yolla gitsin valla ben benimkini çok uğraştım yola getirdim yoksa sevmesem tekmeyi basmıştım çoktan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…