Nişanı atacağım galiba

arkadasım ıns oyle seyler yasamazsın ama buyuk konusma derım. çunku oyle zoruna gıderkı ınsanın. ben kocam deıdıgım ınsana hayatımı adayım o bana oyle cımrı davransın.. nekdr kotu bırsey ama yasamayan bılemez.. hasta oluyordum ılac alıncak mesela dıyorkı gecer ya bısı olmaz . sımdı ona o parayı vercez. yazık derdıı. bole bısı yasamak cok zor .. parasız olmaz. fakır olabılır ama ozaman karsısındakıne deger vercek. herkes bosanma ayrılma meraklısı deılkı. bu kızcagızıa ıyı davransa nıe ayrılmayı dusunsunkıı

yok sevmiyorsun, yok maddiyatçısın diyenlere bakma canım. ben seni çok iyi anlayabiliyorum. maddi durum meselesi değil bu, özensizlik, kayınvalide adayın evini yaptırana kadar altın pırlanta değil ama defter yerine güzel bir hediye pekala alabilirmiş. üstelik nişanlının ulu orta saçını çekmesi, ne affedilebilir, ne kabullenilebilir. o kim oluyor ki, el bebek gül bebek bizi büyüten babalarımız bi tokat vurmamışken dönüp de sokak ortasında senin saçını çeken bir adama, sen neden katlanasın? arada çocuklarınız mı var ki ayrılamayasın, ayrılman en ama en mantıklısı.

seversin, parası olmaz ama saygısı sevgisi olur, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır. insanlar 1000 lira maaşla da evleniyor, ama birikimini yapıyor ama taksite gidiyor yapıyor hallediyor bir şekilde. nişanlında o isteği göremedim ben. senin en kıymetli olman gereken zamanlarda sana gösterdiği tavrın farkına var, neler neler okuyoruz kk'da, erkekler evlendikten sonra hepten çantada keklik olarak görüyor eşini, durum vahim hale gelebilir.

ve dahası, sen bu kadar probleme rağmen onunla bir ömür geçirmeye karar vermişsen, hayat statünü düşürmek pahasına onunla beraber olmak istediğini kendi ailene direte direte söylemişsen, kusura bakmasın da beyefendi senin gösterdiğin toleransın 10da 1ini gösterseymiş de şikayetlerini adam gibi dinleseymiş. yapamadın, edemedin bari sevgilini manevi olarak el üstünde tut, derdini dinle, anladığını belli et, bari ordan kurtar bu ilişkiyi ama nerde...

ayrılmak senin için en doğru tercih olucak. nişanlının seni gerçekten sevdiğini düşünmüyorum. seven erkeğin göstereceği tepki değil bu saç çekmek baş çekmek.

yaşıtız. daha genciz. güzel bi hayatı hak ediyoruz. en önemlisi gerçekten sevilmeyi hak ediyoruz canım.

Son düzenleme:
canım seni çok iyi anlıyorum, maddi beklentilerin de gayet normal.. insan evlenirken herşey gönlüne göre olsun istiyor, karşı tarafın böyle bi imkanı yoksa bile saygılı olmalarını bekliyor..

ama bazı arkadaşların da dediği gb sizin sorununuz maddiyatın ötesinde, kimsenin bir başkasına bağırmaya ya da kaba güç kullanmaya hakkı olamaz, bunu hiç bir mazaret mazur gösteremez! şunu unutma ki yaşadıkların yaşayacaklarının göstergesidir...

sevgi aşk falan bi yere kadar, evlilikte zaten ilişkiler yeterince hırpalanıyor bir de bu tür saygısızlıklarla hepten heba olursun, yazık yaşın çok genç daha, çok iyi düşün...

umarım hakkında hayırlısı olur.

insanın gönlü herşeyi ister ama sırf maddiyat içinse bitirme derim ama görüyorum ki bu yüzden bitirmeye kalkıyorsan sevginde tam değil, o zaman bitirmen en hayırlısı... cok iyi düşün ayrıldıktan sonrasını.... el el verip bir şeyler yapabilirsiniz. şimdi sırf bunun için ayrılıpta yarın öbür gün herşey dört dörtlük olan biriyle evlensen herşey cok mu güzel olucak!!! hakkında en hayırlısı olur işallah

söylediklerinizde haklısınz evet kişinin yaptığı saç çekme olayı tamamen yanlıs bişiy ama bir insanın üzerine o kadar gidilmeyeceği düşüncesindeyim yanımda sürekli aannen bunu almadı baban bunu almadı vs şeyler söyledndiğinde bende sinirlenirim yanlıs anlasılma olmasın erkeğin yaptıgını asla tasvip etmiyorum sadece arkadasımızı üstüne fazla gittiği için tavrını yanlış buldum.arkadaşımızın ihtiyaçları ve istediklerinin alınmasını istemesi çok doğal ama imkanlar dahilinde olursa karşılanabilileceğini düşünüyorum erkek tarafındada hatalar var yok değil nişandan önce birbirlerinin durumlarını mutlaka biliyorlardı klasik bir laf ama davul bile dengi dengine 2 aile arasında büyük fark varsa zaten büyük sıkıntı çekiliyo herşey maddiyat değil herşey aşk ta değil ama biraz özverili olmak gerek onu isterim bunu isterim deneceğine çalışalım beraber yapalım en doğrusu ki bu arkadaşımız zaten okuyor ondan maddi birşey beklenmez ama onunda bazı şeylerde anlayışlı olması gerek oldugunu düşünüyorum herkesin hakkında hayırlısı olsun ama ne dersek diyelim karar yine arkadaşımıza ait iyi düşünüp karar vermesi gerekiyor....

bence senin önce oturup bir düşünmen gerek sorun maddiyat mı yoksa o aileye ısınamaman ve nişanlının genel olarak davranışlarını hoş bulmaman önce sorununun ne olduğunu bilmelisin

Nisanlının yaptıgı cok acı...
Seni anlamak yerine, sinirlenip sokak ortasında canını acıtıyor bu adam senın.
Bagırıyor ve herkes size bakıyor...
Yediginiz ictiginiz seyler senin cebinden cıkıyormus.
Erkegin maddi durumu olmaması benım acımdan sorun degil. Adam bir simit alsa bile yinede bolusur sevdigiyle.
Nısanlının ailesinin durumu maddi gucu yerınde olmayabilir. Bunu anlarım. Birsey alamasada kadıncagız sana, kalpten hissettirir degerlı oldunu. Sana onem verdigini... Bunu birseyleri cabalamasından anlarsın zaten.
Ancak sizde boyle bir durumda yok...
Diyecegim o ki, hayat arkadasını secerken cooooook dikkatli ol.
Yuvanı emin adımlar uzerıne kur. Icıne sinmeyen bir sey olmasın. Daha sımdıden ilerde uzulecegının sinyallerini cok net alıyorsun.
Evlenecegin adamın ailesiylede evleniyorsun ne yazık ki. Cunku birlikte oldugun adam o aileden var olmus biri.
Aileninde sıcak bakmadıgını soylemıssın.Ailenin ne dedigine kulak ver. Benım nacızane fikrim yolları ayırman yonunde.
Hakkında hayırlısı...

Karşınızdaki insanla niçin nişanlandınız? Sizin için sevdiğiniz biri mi önemli yoksa maddi rahatlık sağlayacak herhangi biri mi? Bunların cevabını bulun önce. Kendi standartlarınızın altına düşmemek istemeniz normal karşılanabilir ama onun koşullarını iyi kötü biliyordunuz sanırım. Siz de çalıştığınız zaman ekonomik gücünüz daha da artacaktır ama benim için maddiyat ilk sırada diyorsanız bu işten vazgeçin ve karşınızdaki insan da sizin yüzünüzden ömür boyu ezilmesin ve üzülmesin. Aynı şekilde siz de ömür boyu maddi yoksunluk duygusu içinde üzülmeyin. Umarım karşınıza hem maddi hem de manevi yönden sizi mutlu edecek biri çıkar.

bu konuyu acan kızın .. Zaten kız bankacılık okuyor.

problen onun parasının olup olmaması degilki . insanların durumları yettigi kadar yapmaları gerekeni yapmışlar hiç bir şey olmasa bile bunu büyütmesi saçma geldi benim annem evlendiginde onu çok kişi istemiş ama o hiç durumu olmamasına ragmen sevdigi için babamı seçmiş Allaha şükür çalışmışlar şuan ne güzel durumlardayız Allaha şükür villada oturuyoruz yani önemli olan insanın kişiligi ama arkadaş sadece maddi olarak düşünüyor şuda var şimdi 10.000 alır bir anda öyle bir duruma düşerki ayda 100 lirayı bile bulamassın ama insanlıgı baki kalır.

Neyini alkisliyorsunuz anlamadimki
namussuzlukla sucladi arkadas konu sahibini
zengin biri ciksa aldatirsin dedi

siddet var, bagirma cagirma var ve sonucta bir genc kizin hayalleri var
benim kaynanam evini yenilendirecek banada bir defter hediye edilecek
benimde zoruma giderdi
ailesi kizlarini dusunuyor el bebek buyut sonra sacma sapan insanlara gelin ver
yok babam gelinligimi alacak yok bana yardim edecek
karsi taraf bir sey yapmayacak
ustelik nisanlim nasil gecinecez diye umudunu piyangoya baglayacak

konu sahibi kusura bakmada nisanlin pek gururlu bir insan degil gibime geldi
kendine guvenmiyorsa evlenmesin

tebrik ederim çok doğru yazmışsınz

hmm ama ben sadece ilk sayfada arkdaşın yazdıgını okudum ve ilk sayfayı okudugum için bu kanıya vardım ailesinin evini yenilediginden falan haberim yok ama arkdaşım ilk konuyu açarkenki yorumuna bakılırsa alkışlamakta haklı oldugumu düşünüyrm

bencede bitir cunku sen nişanlını sevmiyorsun sana söyle anlatayım

benim ailem memleketimin sayılı ailelerinden herkes bilmemkimler diyince tanır bende el bebek büyütüldüm aa guzelmiş dedigim an alındı hersey elimde limitsiz kredi kartı vardı bende alıyordum yiyordum içiyordum
nişanlandım hatta nişan bile yapmadık isteme-söz bi arada oldu ve sadece 1 yuzukle onuda eşim aldı bize gelirken ki yol parasınıda eşim verdi neyse o sureden evlenene kadar ne kaynanamdan ne kayınbabamdan 1 iğne görmedim ailem olmaz dedi vazgecmedim ustune kaynanam birde kazık attı bize ogluna ev alıp size aldım diye parasını bize ödetti ortada kaldık sap gibi ama ailem benim vazgecmeyecegimi anlayınca evimizin igneye varana kadar butun esyalarını onlar aldı eşim 2 parca esya aldı o kadar bnde cok zorluk cektim evlenene kadar uyumadan aglayarak sabahladıgım gunleri bilirim ama hiçbir zaman maddi zorlugu dusunup ayrılayım demedim şimdi cok sukur eşiminde iyi işi var geçinip gidiyoruz azla yetinmeyi bilmek lazım

canım benim önemli olna nişanlın!

eşimin ailesi eşyaları gittiler en andik dandik yerden aldılar(bende gittim).düğüne yakın eşimin 5 binlirasını görümcemin eşine borç niyetine verdiler ve hala da almadılar.
eşimin kredi borçlarını bileziklerimi bozdurarak ödedik.
9 aylık evliyim ve sadece alyansım ve küpelerim duruyor.
eşim haftalık 200 liraya çalışıyor.bu hafta 150 lirayı krediye(evin ihtiyaçlarını almıştık)
40 ı internete geriye 10 lira hem ekmek parası hem eşimin ihtiyacı...!

eşimin ailesi bohçaya hiçbirşey koymamıştı.sadece nişan kıyafeti,alınan gecelik ve iç kıyafet....

herşey maddiyat değil.eşimin ailesi de düğün arifesinde hep kendi evlerine yatrım yaptılar.

sonuç olarak canım herşey maddiyat değil.benim ailemde istemedi eşimi.eşim ilkoklu 5 mezunu bense önlisans mezunuyum.

önemli olan anlaşabilmek.
eğitim durumu,maddiyatı,ailesi bir yere kadar.nişalın sana değer veriyorsa ve sen nişanlını seviyorsan....!

geçimimiz çok zor olsa da mutluluğumuz,huzurumuz,saygımız,sevgimiz ve en önemlisi sağlığımız yerindeyse kuru ekmek soğan yeriz yine de huzurumuzu kaçırmayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…