Nişanı atacağım galiba

sana beğenmedi yok defter kazak lafı yapıyo diyenleri de anlıyorum ama
neden değer verilmiyor ki kıza defter nedir yok simli kalemde alsaymış :))) valla gelin değersiz görülüyorsa bu çok kötü bişşe ... ağırlığını koy vallaaa bırak gitsin çok sevmiyosan hele hiç değmez o uğrassın senin için bizler evlendikten sonra zaten çok uğraşıoz onlar için....

valla bana defter verilse çok mutlu olurdum şaka bi yana 21 yaşındasın daha çok gençsin'in arkasına saklanmak istemezdim ben olsam.bir de çok sevdim çok aşıktım'ın arkasına da... Evlilik gibi bir karar alınmış ve nişan raddesine gelinmişse, aşktan daha fazla şeyi olaya dahil etmek lazım... bak ciddi anlamda yargılamak adına konuşmuyorum ama istisnalar hariç bir insana ailesinden daha yakın kolay kolay kimse olamıyor. Sence senin tavrını koyma vaktin gelmedi mi bile bile sana yapılanı görüyorsun da???

bak bu bohça bayramlık vs işine de ayar oluyorum çünkü işi temelli evcilik oyununa çeviriyor.Ay o ne getimiş bu ne götürmüş...hiçbirşey bekleme ne hayattan ne de bu tarz bişeyde... herşeyini kendin yapmaya çalışınca hem özgüveni hem de başarı inancı yüksek birey olduğumu hissediyorum ve tek başıma EvvelAllah kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğimi hissediyorum...

Benimde 16 yaşında başlayan bir ilişkim vardı ve 2 hafta önce bitti.tamamen geleceğe dair sorularım olabileceğinden...Allah'tan çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünde okuyorum ve hayatımı ıskalamadığımı düşünüyorum.

yaşıtın kardeşin olarak diyorum "anı yaşa" ve ileride "şunuda yapsaydım KEŞKE" diyeceğin hiçbirşey kalmasın.:13:

eger maddiyat sizin icin onemliyse bu evliligi yapip kendinizi de sevdiginizi de mutsuz etmeyin...
maddiyati onemseyen biri icin sevgi bir yere kadar...bir yerden sonra ise maddi sorunlarin yukunu kaldiramayabilir insan...
iki gonul bir aradaysa samanlik seyran olmuyor bu devirde...
evlilikte maddiyatin yeri cok onemli...
maddi sorunlar belli bir sure sonra sevgiyi tuketebilir...
zannetmeyin ki benim evliligimde maddi sorun yok...
sukur ac acikta degiliz ama cok rahat ta degiliz yani...
kimse arkadasa yuklenmesin bence bu iyi dusunulmesi gereken bir konu...

bohcaya bilmemneye takilmayin onlar onemli degil ama evlikten sonraki maddi durumunuzu goz onunde bulundurun her zaman.

siz calisiyor musunuz merak ettim?

Son düzenleme:
dışarıdan yargılamak o kadar kolaydır ki. herkes maddiyat tönünden bakmış olaya. ama ben seni o kadar iyi anlıyorum ki cnm. insan değerli olduğunu görmek istiyor. bende eşimle evlendim herşeye tamam dedim hiç sesimizi çıkarmadık ailecek. insan yor yordam bilir evet bu çok doğru bir kelime. insan yüzük taktıktan sonra güzelce yemeğe davet eder gelinine güzel bişeyler almaya çalışır pahalı ıolması lart değil önemli olan düşünmektir. benim aşimin ailesi sadece kendisini düşündü evimize hiçbirşey almadı gelin ayakkabımı çantamı bile kendim aldım çünkü eşimin cebinde para kalmamıştı sürekli akrttan çekiyordu ve sonradan hepsinide biz ödedik. ben gelinim benim saçımı değilde kızının saçının röflesini düşündü yaptırdı. sonra benim ailemin yaptığı güzelim çeyizlerime o pis dilini uzattı kendisinin bir mendili yok.
ve ben şu anda 4,5 senelik evliyim hala hala aynılar süslenip püslenip gezerler ama bize gelince yoktur. daha birde bizden yardım bekliyorlar utanmadan. her günümü zehir ettiler, etmeyede devam ediyorlar.
sevgi karın doyurmuyor, sevgi yuvaya huzur vermiyor. ben eşimle evimde çok mutluyum ama sürekli huzurmuzu kaçıracak bişeyler buluyorlar. sabrede sabrede sağlığımdan oldum. maddiyat evet önemli dğeil ama karşı taraf iyiyse.
sakın üzme kendini değmezmiş de geç.

canım bence eğer sen maddi anlamda rahatsan senin sıkıntı çekmen zor gibi gelio bana herkez için maddiyat önemli olmayabilir ama sen çalışmaya alışkın bir insan deilsende çalışman zor gibi ayrıca yılbaşında defter yerine sana başka bişeyde alınabilirdi aynı paraya sahte bir küpe kolye bile olsa paraları ona yetmiş derdin ama belki daha çok hoşuna giderdi anladığım kadarıyla kayın validende sana kazak alırken seninde fikrini alabilirdi bence kızım çok fazla bir param yok ama senin beyenebileceğin kazağı alalım sana dese daha mantıklıydı ama ilk başta nişanlılık döneminde bu kadar değer verilmiosa sonrasında daha çok değer vermelerini bekleme bence nasıl başladıysa öyle gider hakkında hayırlısı olur inşallah bence iyi düşün kararını öyle ver

Sen onunla nışanlanmadan önce maddi durumunu ve olanaklarını biliyordun canım. Şimdiki bu hashasiyetin niye. Belliki adamların elinde yok, anca gücü yettiğini alabiliyorlar. Herkes ister en marka en iyisinden giyinmek, ama sende diyorsun ellerinde yok diye. Bunu aşağılamak, burun kıvırmak hoş değil
Ya onları böyle kabul edeceksin, çünkü güçleri yok, fazlasını beklemeyeceksin. Yada etmeyip,yollarıı ayıracaksın..

nişanlımla tam 1 senedır bu davranıslarını duzeltmesı ıcın konusuyorm aama benı dınlemedı hıc en fazla 1 ay. ve fazlasıyla kufur edıo.bılmyrm kızlar okdar kotu hıssedıyorum kı

insanın gönlü zengin olsun. bazı aileler paraları olduğu halde yapmıyorlar gelinlerine hiç bişey. yapmak zorunda değilller belki ama bi genç kız da kendisine değer verildiğini görmek istiyor. benim de nişan bohçam söz alışverişi hiç bişeym olmadı. nişanlığımı bile kendim aldım. nikahımın parasını bile ben verdim. çok şükür çalışıp kazanıyorum ama enayi yerine koyuluyorsun her şeyi üstlendikçe bu sefer gelip senin evinin rızkına bile göz dikebiliyorlar, nasılsa gelin hanım saftirik. bohçasız altınsız geldi bize anca bu layık zaten ona diye düşünüyorlar. genellemiyim ama ben böyle yaşadım ve hep böyle duydum malesef.

canım ben nişanlımın aılesının durumu yok demıyorum nişanlımın maası az dugun ıcın aılesı yardım etmıyor nısannda da hıc bısey yapmadılar yapabılırlerdı kayınvaldem nısandan 15 gun snra kendı salon takımıyla yemek takımı aldı ınsan uzuluyor

nişanlım bana bağırıyor bişey söylediğim de dedin sanırım.nacizene fikrim eğer güzel tatlı dille sana canım elimden gelen bu deseydi daha iyi olurdu.daha nişanlıyken bağırması hoş değil bende nişanlıyım tabi ki senin hayatın en doğru kararı sen vereceksin...

Maddiyatı bir kenara bırak .. Ailesinin sana değer vermemesini bir yana bırak..
Bu adam şimdiden seni hırpalayıp küfür edebiliyorsa evlendikten sonra eşimden dayak yiyorum boşanmalı mıyım konularını da açman kaçınılmaz..
Değer verilmediği konularında da sana hak veriyorum ama o konuya yorum yapmayacağım bile..
Senin sorunun ailesi ile değil .. Senin nişanlınla başlı başına çok büyük problemlerin var..
Yol yakınken ailen sana destekken kaç kurtar kendini derim ben..

nişanlımla tam 1 senedır bu davranıslarını duzeltmesı ıcın konusuyorm aama benı dınlemedı hıc en fazla 1 ay. ve fazlasıyla kufur edıo.bılmyrm kızlar okdar kotu hıssedıyorum kı

owwwww küfür ediyorsa zaten bitir gitsin güzelim. daha evlenmeden sana böyle yapan birisinden ne bekliyorsn bence hiç düşünme bile. bazen eşime annesi veya ablası yüzünden kızarım çok üzerine giderim o zaman bir kelime desin valla aylarca o lafı yediririm ona.

konu sahibi arkadaşa fazla yüklenilmiş..
eleştirileri biraz daha tatlı dille yapalım lütfen.
kimsenin kırılmasına gerek yok.

Anladım canım, size yardım etmeleri gerekirken, kendilerine masraf yapmaları hoş değil. Bu görgüyle alakalı birazda. Bazı kişiler gerçekten çok görgüsüz oluyorlar.

Sen burda ilk başlarda kendini fazla ifade edemedin ben bunu anlıyorum. İlk yazılarında onların sana aldıkları hediyelerden bahsetmişsin. Halbuki durum onların varlığı yokluğu değil, size destek çıkmamasıymış. Birde nışanlının sana karşı fevri tavırları. Keşke bunları ilk yazılarında bahsetseydin, ben gibi bir çok kişi seni yanlış anladı çünkü.

Asıl sorununu şimdi anladım. Kolay değil elbet, insan bir kişiyle evlenirken ailesiylede evleniyor. Karar senin kararın olacaktır. Hakkında hayırlısı olsun canım

kızlar ben bugun okuluma donuyorum yazdıklarınıza cvp veremıyebılırım yorumlarınız ıcın sımıdıden cok tesekkur ederm. kendınıze dıkkat edın. bana dua edın

Bencede bir an önce ayrıl...
Şimdiden böyle düşünüyorsan bir ömür hayatta devam edemezsiniz...
Herşeyi maddiyata bağlamışsın, ileride bu büyük ölçüde sorun olur...

amın ınsallah bana dua edın

Sadece ilk yazını okudum ona göre yorm yapıyorum ama seni tebrik ederim arkadaşın en azından ne istediğini sana neyin yyetip neyin yetmeyeceğini anlamıssın ve ona göre karar alacaksın.
Aşk maşk sevmiyosun sen bu çocugu felan demişler ama aşkta bi yere kadar karın doyuruyo. Evlenipte mutsuz olup birbirinizi yemektense şimdiden bitir biraz üzülürsün acıçekersin ama ilerde kafanı vurmazsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…