Nişanlanmak istediğinizi ailenize nasıl söylediniz / söylersiniz ?

Öncelikle neyin acelesi bu ki daha 18 yaşındasın hemde. Bu genç yaştakilerde evlilik merakı nedir anlamıyorum. Önce güzelce okulunu bitir. bittiği gibi de evlenirsiniz. Hem o zamana kadar daha iyi tanırsın.

Ayrıca burdaki herkes tecrübesiyle bir şeyler söylüyor. ama soruna gelirse direk annene söylemelisin.ama yavaştan alıştırarak tabiki. annen de babana dile getirir zaten.

Son düzenleme:
24 yaşındayım bizim de 5 yıl olacak da saçma bir ilşki içinde miyim yani şimdi ben

sevgilin kaç yaşında bilmiyorum da bu yaşlarda evlilik veya nişanlılık hiç mi hiç doğru değil
mutlu olanlar yok mu elbette var ama insanın kişiliği 18inde oturmaz. ki zaten 2 sene bir insanı tanımak için çok erken hem küçüksünüz de.
5 sene sonrakı halinle bu halin kesinlikle aynı olmaz.

nişanlanmak da evlenmek kadar ciddidir. biliyorum sen yine kendi dedğine gideceksin çünkü bu yaşlar ergenlik yaşlarıdır ki genelde öyle olunur.
sana tavsiyem nişan için bile birkaç sene bekle. beklerken de güzel bir bölüm oku bence. üniversite hayatını gör, kendi ayaklarının üstüne basmayı öğren.

Küçüksünüz derken bi tek bana mı dediniz bilmiyorum ama eğer sevgilim için de dediyseniz o 23 yaşında .
Ben zaten düşüncelerim değişmeyecek demiyorum elbet zaman gerçtikçe değişir dahada olgunlaşırım ..

Öncelikle neyin acelesi bu ki daha 18 yaşındasın hemde. Bu genç yaştakilerde evlilik merakı nedir anlamıyorum. Önce güzelce okulunu bitir. bittiği gibi de evlenirsiniz. Hem o zamana kadar daha iyi tanırsın.

Ayrıca burdaki herkes tecrübesiyle bir şeyler söylüyor. ama soruna gelirse direk annene söylemelisin.ama yavaştan alıştırarak tabiki. annen de babana dile getirir zaten.

Daha iyi tanımam gereken birşey kaldığına artık inanmıyorum 1 seneden sonra tanıdım ve son 1 sene hep aynıydı ve hep de aynı hiçbirşey değişmedi çok iyi tanıyorum onu zaten 3 senedir tanışıyoruz . Okulumu zaten okuyacağım ama açıktan işte bölümüm hiç güzel değildid ve bıraktım . Şimdi açıktan okuyacağım e açıktan okurken de önümde hiç bi engel olmuyo yani . Zaten evlilik olursa da anca 2014 eylül ekim gibi olur . yani o zaman da 4 sene olmuş olacak toplam . Ve sizce 4 sene bi insanı tanımak için yetersiz mi ? çok aşırı her adımını kimse kimsenin bilemez ama iyi tanımak kavranımın karşılığını bence karşılar 4 sene .

merhaba
zaten cok kucuksunuz. su anda bizi anlamıorsun belki. gelen eleştirileri de kulak tıkıorsun.

hemen deil de bi kac yıl sora söleseniz nisan yapmak istediginizi,
daha okuyacaksın kım bilir meslegini de elinde alırsın ,ondan sora olmaz mı ?

ben 18 ımde liseyi bitirip uni okudum ardından ıs hayatına atıldım ve 1 ay once dunyayı dolastım. hayatımı dolu dolu yaşadım. bi cok arkadas da edindim guzel vakit geçirdik surekli. cok da seyahat ettim uni zamanındayken. öle guzeldi ki tekrar dunyaya gelsem tekrar okurdum valla.

sen mı
belki meslegini eline almadıgın ıcın kocanın eline bakacan, ve buraya konu acıp ben kacarak evlendim şimdide kocam sevmıor beni die yakınmıcanı ne malum.

Son düzenleme:
nişanlanmak kolay, bunu söylemek daha kolay da..herşey zamanında güzel be güzelim... ne güzel okumak mesleğini eline almak varken, çok erken değil mi?

Usulu anneye söylenir o da babaya söyler genelde olay böyle gelişiyor.
Söylemeden geçemeyeceğim. Kilolusun diye adamın sana ettiği hakaretlerden sonra annene evleneceğim diyeceksen hayatına yazık edersin.
Hamile kalınca buraya konu açarsın "kocam benden tiksiniyor "." Suratıma bile bakmıyor" diye.
Üstüne işiteceğin küfür ve hakaretlerin haddi hesabı olmayacaktır.
Adam seni sevmiyor diye önceki başlığında bir dünya yazıldı çizildi ama herkes havaya anlatmış maalesef.
Daha yaşın küçük. Evlilik için ne bu acele? (hadi çocuk dört dörtlük olsun kısmetindir deriz de öylede değil ) Okulu bırakman bile çok kötü bir durum...
Hayat toz pembe değil. İnş kötü tecrübeler yaşamadan bunu tecrübe edersin. Yoksa halin yaş.

Edit: Burada insanlar sana doğruyu söylemiş sen yine esip gürlemişsin. Madem sana önerilen şeyleri dikkate almayacaksın üyelere yazma etme diyeceksen o zaman buralara konu açma. Çünkü sen açtığın sürece küfür hakaret polemik içermediği sürece herkes konuna yorum yazar.

Keşke açmaz olaydım yani o konuyu da . O bizim aramızda olan bişey geldim yazım buraya 2 senedir söylüyo kilo veremiyorum diyre . sonra birlikte diyete girdik ben 8 kilo verdim o da 8 verdi . ben 2 kiloyu geri alınca yine kötü görünmeye başladım kendimi zaten beğenmiyorum ben de . Böyle olunca bianda kavga ettik o da öyle söyledi . Hamile olduğum zman böyle birşey yapmayacağını biliyorumm . Buraya bazen kötü şeyleri yazıyorum . Gidipte en olmayacak cümleleri . Sonra da herkes yok o şöle yok o böle diyolar .
Kimse benden iyi tanıyamaz sonuçta . Herkes en fazla yazdıklarımı ve sinirli anlarda söylenenleri görür duyar bilir . Herkes buraya sevgilisyle arasında geçen körü şeyleri yazsa . Ne seven kalır ne de sevilen .. Bu benim hatam benim yüzümden böyle algılandı ve böyle oldu . Bundan sonra konu açmayı düşünmüyorum zaten .

merhaba
zaten cok kucuksunuz. su anda bizi anlamıorsun belki. gelen eleştirileri de kulak tıkıorsun.

hemen deil de bi kac yıl sora söleseniz nisan yapmak istediginizi,
daha okuyacaksın kım bilir meslegini de elinde alırsın ,ondan sora olmaz mı ?

ben 18 ımde liseyi bitirip uni okudum ardından ıs hayatına atıldım ve 1 ay once dunyayı dolastım. hayatımı dolu dolu yaşadım. bi cok arkadas da edindim guzel vakit geçirdik surekli. cok da seyahat ettim uni zamanındayken. öle guzeldi ki tekrar dunyaya gelsem tekrar okurdum valla.

sen mı
belki meslegini eline almadıgın ıcın kocanın eline bakacan, ve buraya konu acıp ben kacarak evlendim şimdide kocam sevmıor beni die yakınmıcanı ne malum.

Ben zaten okuyacağım . Okuduğum bölüm süt ürünleriydi ve hiç güzel diyenler vardı bölüme başlamadan önce . Ablam bile internete yazdığımda rezil etme kendini sil şunu çok iyi bölümmüş gibi paylaşmışsın diyodu babam herkesin önünde sütçüü diye dalga geçiyordu . Kazandığımı öğrendiğim anda ise annem hiç sevinmemişti gülmemişti bile .
Şimdi bölümüü bıraktım diye suçlu mu oldum ben yani bilemiyorum ( lafım size değil aileme )
Şimdi ise ondan daha iyi bölüm olan ve tercihlerimdede ilk sırada yazan ama malesef tutmadığı için giremedğim bölümü açıktan okuyacağım . Yani açıktan okurken hiç bi engelim yok benim evlenmek için . Neyini bekliyim ki engelim yokken . Zaten 1 sene daha bekleyeceğim . 2 sene bekle sonra evlenirsin diyenler olmuş en fazla 1 sene eksik beklemiş olacağım yani .

Daha iyi tanımam gereken birşey kaldığına artık inanmıyorum 1 seneden sonra tanıdım ve son 1 sene hep aynıydı ve hep de aynı hiçbirşey değişmedi çok iyi tanıyorum onu zaten 3 senedir tanışıyoruz . Okulumu zaten okuyacağım ama açıktan işte bölümüm hiç güzel değildid ve bıraktım . Şimdi açıktan okuyacağım e açıktan okurken de önümde hiç bi engel olmuyo yani . Zaten evlilik olursa da anca 2014 eylül ekim gibi olur . yani o zaman da 4 sene olmuş olacak toplam . Ve sizce 4 sene bi insanı tanımak için yetersiz mi ? çok aşırı her adımını kimse kimsenin bilemez ama iyi tanımak kavranımın karşılığını bence karşılar 4 sene .

4 senemi??? kardeşim diyeceğim sana benden bayağı küçüksün çünkü.. benim artkadaşım sevgilisiyle tam tanıma 15 yıl çıktı tam 15 YIL evlendiler sonra noldu biliyormusun 1 AY SONRA BOŞANDILAR... demekki neymiş evlilik farklıymış... benim annem 38 yıllık evli hala derki babanın yeni yeni huyları çıkıyor.. bil istedimm

4 senemi??? kardeşim diyeceğim sana benden bayağı küçüksün çünkü.. benim artkadaşım sevgilisiyle tam tanıma 15 yıl çıktı tam 15 YIL evlendiler sonra noldu biliyormusun 1 AY SONRA BOŞANDILAR... demekki neymiş evlilik farklıymış... benim annem 38 yıllık evli hala derki babanın yeni yeni huyları çıkıyor.. bil istedimm

Yalnız arkadaş biraz daha tanı demiş sevgililik süresinde tanıyabilirim(zaten sevgililik döneminii kast etmiştim ) o da aynı olur tanıyacağım şey çıkmaz . Adı üstünde siz de dediniz evlenince tanıyacağı şeyler çıkmış bürsürü 1 ay sonra boşanmışlar dediniz demekki evlenmeden tanıyamam . 10 senede çıksam 20 senede çıksam aynı evi paylaşamayacağım için ve böyle bi olanak da olmayacağına göre evlenmeden tanıyamam . Bi tek şuan ve aynı kişi için de geçerli değil başkası için de geçerli .

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım yorumlara kızmak yerine biraz ölçüp tartsan, acaba haklı olabilir mi desen daha makul bir davranış olmaz mı? İnsanlar haklı olarak senin konularını değerlendirerek yazıyor. Konu açtıktan sonra "Neden konularıma baktın?", "Artık konularıma yorum yazma." demek gibi bir hakkımız yok hiçbirimizin. Bu yüzden konularımızı ve mesajlarımızı da sınırsızca değiştiremiyoruz zaten.

Aynı şeyi ben de söyleyeceğim, henüz ikinizin de yaşı küçük. Önceki konuna da ayrıca yorum yapmıştım zaten. Yeterince tanıdım demişsin ama insanlar sabit kalmaz ki. Bir erkeğin 23 yaşındaki haliyle 29 yaşındaki hali arasında dağlar kadar fark olur. Tam yetişkinliğe geçiş dönemleri bunlar. Hani 30 yaşında tanışırsın da 2 sene sonra evlenelim diyebilirsin ama yaş küçükken sadece yıl üzerinden hesap yapmak yanlış olur. Ailen bu konuda karşı çıkıyorsa hak veriyorum onlara. Bu yüzden konun sadece nişanlanma isteğini söylemek değil. Yine de soruna cevap vereyim; ben annemle konuştum hep, o da babamla konuştu. Süreç genelde böyle olur zaten.

Canım yorumlara kızmak yerine biraz ölçüp tartsan, acaba haklı olabilir mi desen daha makul bir davranış olmaz mı? İnsanlar haklı olarak senin konularını değerlendirerek yazıyor. Konu açtıktan sonra "Neden konularıma baktın?", "Artık konularıma yorum yazma." demek gibi bir hakkımız yok hiçbirimizin. Bu yüzden konularımızı ve mesajlarımızı da sınırsızca değiştiremiyoruz zaten.

Aynı şeyi ben de söyleyeceğim, henüz ikinizin de yaşı küçük. Önceki konuna da ayrıca yorum yapmıştım zaten. Yeterince tanıdım demişsin ama insanlar sabit kalmaz ki. Bir erkeğin 23 yaşındaki haliyle 29 yaşındaki hali arasında dağlar kadar fark olur. Tam yetişkinliğe geçiş dönemleri bunlar. Hani 30 yaşında tanışırsın da 2 sene sonra evlenelim diyebilirsin ama yaş küçükken sadece yıl üzerinden hesap yapmak yanlış olur. Ailen bu konuda karşı çıkıyorsa hak veriyorum onlara. Bu yüzden konun sadece nişanlanma isteğini söylemek değil. Yine de soruna cevap vereyim; ben annemle konuştum hep, o da babamla konuştu. Süreç genelde böyle olur zaten.

Peki yorumunuz içiin teşekkür ediyorum . E ne yapmak lazım peki o zaman onun 29 yaşına kadar gelmesini mi bekliyim yani ? ( Cidden tepki olarak yazmıyorum sadece sordum ) .. İnsan her zaman değişebilir benim babam da 50 yaşından sonra değişti mesela

Bu forumda başka işiniz yok mu anlamadım yani sürekli benim konularımı takip edeer gibi bi haliniz var sizin yorum sayesinde konu da caydı yani . Genel olarak da merak ettiğim için açmıştım bu konuyu . Burda açtım ama konu ilk bi 1 saat falan görünmedi bende olmadı diye orda açtım ikidir böyle oluyo o yüzden iki ayrı yerde açmış bulundum . Nişanlanmayı sevgilim istedi kendisi dedi annene söyle diye . Kendisi ailesine söyledi annesine dedi babasına söylemesi için .
Ayrıca 2 senedir düzgün bi dille lütfen zayıfla diyor hatta benimle birlikte bi ara o da diyete girdi kilo verdi falan . Ben üniyi bırakmadan önce 1 hafta orda kaldım yine o kadar uğraşı 8 kilo vermişken 2 kiloyu geri almışım . O yüzden tartıştık bianda patladı o yüzden oldu bunlar . Hiçbi şekilde savunmuyorum tabiki kimse kimseye kötü söz ya da hakaret etme hakkına sahip değildir ..
Sorunuza gelirse de Okuyacağım açıktan ve çalışacağım bayramdan sonra da. Bu ne acele falan da diyenler olmuş da zaten 2 seneyi geçkindir çıkıyoruz . Tabikide evlilk gibi yakın olamaz tanıyamaz kişiler birbirlerini ama 2 sene de yeterli bi süre gerçekten tanımak huylarını davranışlarını bilmek için . Zaten önceden de konu açmıştım flört dönemi ideal olarak sizce ne kadar sürmelidir diye .. Genel olarak hep 2-3 sene denmişti . Acele diyorlar da yani zaten benim yapack birşeyimde kalmadı . Bölümüm güzel değildi ortamada alışamadım sevmedim diye bıraktım okulu . Yerine daha güzel bi bölüm okuyacğaım açıtkan . Normaldede tercihlerime ilk sıralarda yazmıştım ama olmadı şimdi açıktan okuyacağım o bölümü . Bölümü söylediğim kişiler bence de daha mantıklı diyorlar . Ailem de kabul etti .
Zaten hemen şimdide evleneceğim demiyorum seneye falan ya da öteki sene . Ama biyerden sonra artık flört dönenminin çok uzun olması da bence iyi değil . Çalışıp para da biriktireceğim aynı zamanda okuyacğaım da daha ne yani ?

Oy oy oyyyyy ağırdan gel,bi nefes al yaaaa:36: Burdaki ablaların sana kötü birşey dememiş ki.Sana kötü deseler,evlen kızım boşver.Sana kilolu olduğun için hakaret eden adam sinirinden demiştir,yarın sinirinden dövmez mesela.Daha ortada fol yok yumurta yokken hakaret eden,karısı olduğunda hiç etmez diye yazarlar.Sana kötülük budur.

Bak canım,yazdıklarım kulağından girip çıkacak ama,olur ya belki bir kelimesi aklına takılır,fikrinde etkili olursa ne mutlu bana diye yazıyorum.Hangi çağdayız,hangi devirdeyiz.Şu zamanda senin yaşındakiler arasında okumayan nerdeyse hiç kalmamışken ne diye açıktan okuyacağım (bu bir bahane,kendini kandırmadır)demeler.1 yıldır çıkıyormuşsun.Sen bu yaşta 5 yıl çıksan ne olur.Bu yaş insanın kendini keşfetmediği bir yaştır.Bak hayatı demiyorum.Daha kendini keşfetmediğin yaştasın.Ki bu zamanda 23 yaşındaki erkek çocuğunun ağzı süt kokuyordur.Daha bluğ çağından çıkacak,gençlik deli kanı durulacakta adam olacak ayakları yere basıp faturalar,ev bakmak,evlilik,çocuk v.s. yüklenecek.Bak canım,bir insanı en iyi kavga anında tanırsın demiş büyükler.Sana 2 kilon için,isterse120 kilon için olsun bu kadar laf eden adama adam demem çocuk derim ben.Bunları yapmasa bile,sana el bebek gül bebek davransa bile YAŞINIZ EVLİLİK YAŞI DEĞİL.Allah aşkına bırakın bu koca sevdasını.Bırakın bu erkeklere kör körüne güvenip aşık olmayı.Oku.Ama süt ürünleri,ama bahçe mahsülleri,ama sekreterlik,ama eczacılık,ama halka işikiler ...otur ders çalış oku kapı gibi diplomanı al.Yatın öbür gün ölümlü kalımlı dünya.Tek başına kalırsan elinde mesleğin olsun.Hayatı bu kadar hızlı yaşamayın.
Yok ben anlamam deli gibi aşığım,dışardan okurum,benim sevgilim bitane diyorsan,bu sayfadaki yorumların çıktısını al sakla.Yıllar sonra pişmanlıktan ağlayarak okurken,belki etrafında 18 yaşında evlenmeye meraklı bir kız olurda ona örnek diye gösterirsin.Bak ben ablalrımı dinlemedim,çıkıştıkları için bir de çatır çatır cevap verdim.Ben yaptım sen yapma dersin o kızcağıza.:34:

Oy oy oyyyyy ağırdan gel,bi nefes al yaaaa:36: Burdaki ablaların sana kötü birşey dememiş ki.Sana kötü deseler,evlen kızım boşver.Sana kilolu olduğun için hakaret eden adam sinirinden demiştir,yarın sinirinden dövmez mesela.Daha ortada fol yok yumurta yokken hakaret eden,karısı olduğunda hiç etmez diye yazarlar.Sana kötülük budur.

Bak canım,yazdıklarım kulağından girip çıkacak ama,olur ya belki bir kelimesi aklına takılır,fikrinde etkili olursa ne mutlu bana diye yazıyorum.Hangi çağdayız,hangi devirdeyiz.Şu zamanda senin yaşındakiler arasında okumayan nerdeyse hiç kalmamışken ne diye açıktan okuyacağım (bu bir bahane,kendini kandırmadır)demeler.1 yıldır çıkıyormuşsun.Sen bu yaşta 5 yıl çıksan ne olur.Bu yaş insanın kendini keşfetmediği bir yaştır.Bak hayatı demiyorum.Daha kendini keşfetmediğin yaştasın.Ki bu zamanda 23 yaşındaki erkek çocuğunun ağzı süt kokuyordur.Daha bluğ çağından çıkacak,gençlik deli kanı durulacakta adam olacak ayakları yere basıp faturalar,ev bakmak,evlilik,çocuk v.s. yüklenecek.Bak canım,bir insanı en iyi kavga anında tanırsın demiş büyükler.Sana 2 kilon için,isterse120 kilon için olsun bu kadar laf eden adama adam demem çocuk derim ben.Bunları yapmasa bile,sana el bebek gül bebek davransa bile YAŞINIZ EVLİLİK YAŞI DEĞİL.Allah aşkına bırakın bu koca sevdasını.Bırakın bu erkeklere kör körüne güvenip aşık olmayı.Oku.Ama süt ürünleri,ama bahçe mahsülleri,ama sekreterlik,ama eczacılık,ama halka işikiler ...otur ders çalış oku kapı gibi diplomanı al.Yatın öbür gün ölümlü kalımlı dünya.Tek başına kalırsan elinde mesleğin olsun.Hayatı bu kadar hızlı yaşamayın.
Yok ben anlamam deli gibi aşığım,dışardan okurum,benim sevgilim bitane diyorsan,bu sayfadaki yorumların çıktısını al sakla.Yıllar sonra pişmanlıktan ağlayarak okurken,belki etrafında 18 yaşında evlenmeye meraklı bir kız olurda ona örnek diye gösterirsin.Bak ben ablalrımı dinlemedim,çıkıştıkları için bir de çatır çatır cevap verdim.Ben yaptım sen yapma dersin o kızcağıza.:34:

Birincisi 2 seneden fazladır çıkıyoruz
2.si de bilmeden etmeden kimseye ağzı süt kokuyordur gibi bi cümle kuramazsın .
Nerden biliyorsun ? 14-15 yaşında tek başına bütün şehiri dolaşıp çalışmasdığını ?
Nerden biliyorsun ki babası zor durumda kaldığı için ailesine ekmek getirebilmek için buz gibi havalarda tek başına çalıştığını ?
Nerden biliyorsun da ağzı süt kokar diye genel bi tabir de bulunabiliyorsun gerçekten çok merak ediyorum ..
Ailevi sorunları olduğu için annesini korumak için neler yaptığını biliyor musun ? okumayıp sırf ailesine para getrmek için küçük yaşta çalışmak zorunda kaldığını nerden biliyosun ?
Bir de unutmuşum 15 yaşından beri faturaları onun ödediğini eve onun ekmek getirdiğini . Kendine bir gömlek dahi almayıp ailesine baktığını hala daha ...
O kadar zorluk çekmiş ki ayakları yere çok sağlam basıyor .. Genel 23 yaşındaki ergen erkeklerle karıştırdınız sanırım .. Tabi genel olarak bilmeden yorum yapınca normal bunlar sizin hatanız değil ..

acıktan okuyup evliligini yurutebilirsin ama bari elinde mesleğin olsaydı. sen neyine guvenıorsun ki ?

sevmek sevilme kcok guzel bişey herşey aşk sevgi deil. samanlık seyran olur lafı artık eskilerde kaldı.

o bölüme kayıt olsaydın keske bi sekilde geçiş mi yapardın baska bölümlere, olmadı calısıp tekrar baskabölüm kazanırdın.

ama once ama once mesleğin olsun. gururla söleyebilecegin meslegin olsun olmasın ama en azından once meslek.

Çevrene bakmıyor musun?
En mutlu görünenlerine bile? Bütün bunlar üç oda,bir mutfak,iki çocuk düşü ile başlıyor.Sonra?
Haydi baylar bayanlar ! Bu fırsatı siz de kaçırmayın... Siz de girin, siz de görün.. 3 perdelik dram.

1.KISIM ; Dağlar dümdüz.

2.KISIM; Ne çok tepe!

3.KISIM; Ova batak...

:51::51:

**(Aylak Adam kitabından alıntı)

Son düzenleme:
Peki yorumunuz içiin teşekkür ediyorum . E ne yapmak lazım peki o zaman onun 29 yaşına kadar gelmesini mi bekliyim yani ? ( Cidden tepki olarak yazmıyorum sadece sordum ) .. İnsan her zaman değişebilir benim babam da 50 yaşından sonra değişti mesela

Tabii ki insan ömrü boyunca değişim gösterir. Ama yetişkinlik dönemine kadar yaşanan değişim çok daha hızlı ve büyük olur. Can çıkar huy çıkmaz derler mesela, insanın karakteri oturunca temel konularda fazla değişim olmaz.

Evlilik için 29 yaş bir sınır değil elbette ama sadece birlikte olduğunuz süreye göre hareket etmen yanıltıcı olur. Evlilik herkes için bir bilinmez aynı eve girene dek ama erken yaşta yapılan evliliklerde risk çok daha yüksek. Ben nişana falan kalkışmadan biraz daha oluruna bırakman taraftarıyım. Hem ilişki gidecekse doğal akışında evliliğe gider hem de ailen daha anlayışlı olur.

Nerden biliyorsun ? 14-15 yaşında tek başına bütün şehiri dolaşıp çalışmasdığını ?
Nerden biliyorsun ki babası zor durumda kaldığı için ailesine ekmek getirebilmek için buz gibi havalarda tek başına çalıştığını ?
Nerden biliyorsun da ağzı süt kokar diye genel bi tabir de bulunabiliyorsun gerçekten çok merak ediyorum ..
Ailevi sorunları olduğu için annesini korumak için neler yaptığını biliyor musun ? okumayıp sırf ailesine para getrmek için küçük yaşta çalışmak zorunda kaldığını nerden biliyosun ?
Bir de unutmuşum 15 yaşından beri faturaları onun ödediğini eve onun ekmek getirdiğini . Kendine bir gömlek dahi almayıp ailesine baktığını hala daha ...
O kadar zorluk çekmiş ki ayakları yere çok sağlam basıyor .. Genel 23 yaşındaki ergen erkeklerle karıştırdınız sanırım .. Tabi genel olarak bilmeden yorum yapınca normal bunlar sizin hatanız değil ..

Bak güzelim verdiğin cevaplar bile senin yaşını o kadar ortaya koyuyor ki,
Bir kere saygısızsın nasıl evlenip kocaya saygı göstereceksin.İkincisi madem sen çok biliyorsun kimseyi dinlemiyorsun,her yazılan yorumu kaldıramayacak,insanların tecrübelerine dayanıp GENELLEME yaparak verdiği cevapları üstüne alınacaksın kaldıramayacaksın,madem sevgilin süperman eeee git o zaman annene söyle o da babana söylesin nişanlan.18 yaşındasın yani 2 sene önce MAŞALLAH 16 yaşında sevgili yapmışsın.Bir erkeğin çalışıyor olması,ailesine bakıyor olması,evin elektirğini faturalarını ödüyor olması yaşının 23 olduğu gerçeğini değiştirmez.Aklı başında olgun erkek zaten kız arkadaşına da nasıl davranması gerektiğini bilir,bunca yıl madem çalışmaktan sorumluluk sırtlanmaktan gençliğini yaşayamamış evlenmemesi gerektiğini de bilir.Biz sana iyilik yapıyoruz sen maşallah çatır çatır cevap veriyorsun.Sen bizden tecrübeli akıllısın o zaman sen bilirsin nişanlanmak istediğini nasıl söylemen gerektiğini.

Keşke açmaz olaydım yani o konuyu da . O bizim aramızda olan bişey geldim yazım buraya 2 senedir söylüyo kilo veremiyorum diyre . sonra birlikte diyete girdik ben 8 kilo verdim o da 8 verdi . ben 2 kiloyu geri alınca yine kötü görünmeye başladım kendimi zaten beğenmiyorum ben de . Böyle olunca bianda kavga ettik o da öyle söyledi . Hamile olduğum zman böyle birşey yapmayacağını biliyorumm . Buraya bazen kötü şeyleri yazıyorum . Gidipte en olmayacak cümleleri . Sonra da herkes yok o şöle yok o böle diyolar .
Kimse benden iyi tanıyamaz sonuçta . Herkes en fazla yazdıklarımı ve sinirli anlarda söylenenleri görür duyar bilir . Herkes buraya sevgilisyle arasında geçen körü şeyleri yazsa . Ne seven kalır ne de sevilen .. Bu benim hatam benim yüzümden böyle algılandı ve böyle oldu . Bundan sonra konu açmayı düşünmüyorum zaten .

Siz buraya ne yazarsanız biz onu okur onu yorumlarız kendimizce. Sinirli bile olsa söylenenler hiç hoş değil.
Sevgilinizin size saygısı yok maalesef.Siz kendinizi beğenmediğinizde sevgilinizde bunu bildiğinden daha çok eziyor sizi farkında değilsiniz. Evlenince herşeyi söylemeye kendine hak görünce duyacaklarınız hiç ama hiç hoşunuza gitmez.
Fakat biz ne kadar söylersek söyleyelim siz zaten kararınızı vermişsiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
İyi günler.

yavrum ya emin ol bu yazdıklarını burada çok kişi yaşamıştır. amam kimse dillendirmez bende aynısı hatta daha fazlasını yaşadım bunların bende 11 yaşından beri çalışıyorum ama 2 üniversite bitirdim elimde bir mesleğim(yapmadığım) var. bu özel bişi değil yani. üslubunu da kınıyorum insanlara direk saldırıyorsun yani biraz etkiye tepki oluyor ve sana yakışmıyor kusura bakma​

Bak güzelim verdiğin cevaplar bile senin yaşını o kadar ortaya koyuyor ki,
Bir kere saygısızsın nasıl evlenip kocaya saygı göstereceksin.İkincisi madem sen çok biliyorsun kimseyi dinlemiyorsun,her yazılan yorumu kaldıramayacak,insanların tecrübelerine dayanıp GENELLEME yaparak verdiği cevapları üstüne alınacaksın kaldıramayacaksın,madem sevgilin süperman eeee git o zaman annene söyle o da babana söylesin nişanlan.18 yaşındasın yani 2 sene önce MAŞALLAH 16 yaşında sevgili yapmışsın.Bir erkeğin çalışıyor olması,ailesine bakıyor olması,evin elektirğini faturalarını ödüyor olması yaşının 23 olduğu gerçeğini değiştirmez.Aklı başında olgun erkek zaten kız arkadaşına da nasıl davranması gerektiğini bilir,bunca yıl madem çalışmaktan sorumluluk sırtlanmaktan gençliğini yaşayamamış evlenmemesi gerektiğini de bilir.Biz sana iyilik yapıyoruz sen maşallah çatır çatır cevap veriyorsun.Sen bizden tecrübeli akıllısın o zaman sen bilirsin nişanlanmak istediğini nasıl söylemen gerektiğini.

Ağzı süt kokuyor demen can damarımdan vurdu beni dayanamadım sen öyle söyleyince ... Genelleme yapıyorsun ama seninkide öyle der gibi söylüyorsun .. Ayrıca siz kötü algılıyorsanız çatır çatır cevap veriyormuşum gibi gelmesi normal . Ben sadece olanı yazdım oraya , anlattım sadece . Ben gerçeği yazıyorum yaşını o kadar ortaya koyuyor ki verdiğin cevaplar diyorsunuz . Neyse artık susuyorum gerçekten .. Çalışıp bi insanın ailesine bakmasını sorumlluk sahibi olmasını yazıyorum sevgilin süpermense git nişanlan evlen diyorsunuz . Ki zaten sorumluluk sahibi olmasa bile elbet çalışıyo olurdu . Sanki bütün erkekler evin faturalarını ödeyip bütün ailesine bakıp öyle evleniyor gibi konuşuyorsunuz ? +'sı var işte ayaklarının yere basması . Yani benim anlatış tarzımla sizin gözünüzde süpermen oluyosa . O zaman evet süpermen ...

Back
X