Oy oy oyyyyy ağırdan gel,bi nefes al yaaaa

Burdaki ablaların sana kötü birşey dememiş ki.Sana kötü deseler,evlen kızım boşver.Sana kilolu olduğun için hakaret eden adam sinirinden demiştir,yarın sinirinden dövmez mesela.Daha ortada fol yok yumurta yokken hakaret eden,karısı olduğunda hiç etmez diye yazarlar.Sana kötülük budur.
Bak canım,yazdıklarım kulağından girip çıkacak ama,olur ya belki bir kelimesi aklına takılır,fikrinde etkili olursa ne mutlu bana diye yazıyorum.Hangi çağdayız,hangi devirdeyiz.Şu zamanda senin yaşındakiler arasında okumayan nerdeyse hiç kalmamışken ne diye açıktan okuyacağım (bu bir bahane,kendini kandırmadır)demeler.1 yıldır çıkıyormuşsun.Sen bu yaşta 5 yıl çıksan ne olur.Bu yaş insanın kendini keşfetmediği bir yaştır.Bak hayatı demiyorum.Daha kendini keşfetmediğin yaştasın.Ki bu zamanda 23 yaşındaki erkek çocuğunun ağzı süt kokuyordur.Daha bluğ çağından çıkacak,gençlik deli kanı durulacakta adam olacak ayakları yere basıp faturalar,ev bakmak,evlilik,çocuk v.s. yüklenecek.Bak canım,bir insanı en iyi kavga anında tanırsın demiş büyükler.Sana 2 kilon için,isterse120 kilon için olsun bu kadar laf eden adama adam demem çocuk derim ben.Bunları yapmasa bile,sana el bebek gül bebek davransa bile YAŞINIZ EVLİLİK YAŞI DEĞİL.Allah aşkına bırakın bu koca sevdasını.Bırakın bu erkeklere kör körüne güvenip aşık olmayı.Oku.Ama süt ürünleri,ama bahçe mahsülleri,ama sekreterlik,ama eczacılık,ama halka işikiler ...otur ders çalış oku kapı gibi diplomanı al.Yatın öbür gün ölümlü kalımlı dünya.Tek başına kalırsan elinde mesleğin olsun.Hayatı bu kadar hızlı yaşamayın.
Yok ben anlamam deli gibi aşığım,dışardan okurum,benim sevgilim bitane diyorsan,bu sayfadaki yorumların çıktısını al sakla.Yıllar sonra pişmanlıktan ağlayarak okurken,belki etrafında 18 yaşında evlenmeye meraklı bir kız olurda ona örnek diye gösterirsin.Bak ben ablalrımı dinlemedim,çıkıştıkları için bir de çatır çatır cevap verdim.Ben yaptım sen yapma dersin o kızcağıza.