Nişanlı ile ortak eşya alma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben karşı tarafı hiç iyi niyetli bulmadım. Siz yatak odası ve mutfak alışverişini yapacaksınız birde diğerlerinin yarısını odeyeceksiniz, maaşınız az bir de kiraniz var. Nasıl olacak bu iş adam düşünmüyor mu bunu?
Çeyiz çok masraflı bir iş anlamiyorum kız tarafına düşenler az diyenleri.
Korkmazdan tost makinesi ve çaycı aldım 3 bin tuttu, demlik, çelik tencere takımı aldım 4 bin.
Tabak çanak tava ütü süpürge derken inanın fark kalmıyor arada. Ki bunların hepsi idare etsin yeter diye aldığım markalar öyle lüks sevdasında değilim. Gelecek ay döküm tencere seti alacağım 7 bin civarı.

++++
Burada kim kimden ne koparsam derdinde bence.
Görücü usulü olmasının da payı var zaten uzak mesafe arada bir sevgi bağı oluştuğunu düşünmüyorum. Evlenmek için evlenmek gibi geldi.
İki taraf da birbirine güvenmiyor çıkar peşinde. Bu evlilikten hayır gelmez.

Bence böyle söyleyenler epeydir evlerine bir şey almadı.
A101 de elek gibi kumaşı olan polyester çarşaflara şu kadar para isteniyor.
Benim süpürgem bozuldu kara kara düşünüyorum yenisini almayı
Yani ekstra uç eşyalardan bahsetmiyorum gayet ortalama marka ve modellerden bahsediyorum.

Katılıyorum. Bir fincan takımı 400 lira, süpürge alacağım Dyson falan değil klasik kablolu süpürge 4 bin civarı. Nevresim alıyorum yavaş yavaş indirimden 350 lira ve çarşaf yok içinde. Yatak örtüleri, yemek takımları dudak uçuklatıyor.

Doğrusu sizin yazdığınız gibi. Ama o istiyor ki her şey ikiye bölünsün
Evin ödemeleri bitmemişse yani evlendikten sonra da ortak bütçenize yansiyacaksa onu da yarı yarıya yapmayı teklif edin(olası kötü bir senaryoda evin yarısında hak talep edebilmeniz adına)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…