- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.079
- 1.123
Sizin aileniz de hiç eşya almayacak, her şeyi ikiniz yapacaksanız bence bunda bir sorun yok. Yalnız nişanlanma aşamasına gelip düğün tarihi koyup bunları konuşmamış olmanız garip. Biz jer şeyi eşimle birlikte alıp ödedik, kredi çektik. Evet zorlandık ama zerre pişman değilim. En sağlıklısı bu zaten. Kimse üzerinizde söz hakkına sahip olamıyor. Sizin beklentiniz her şeyi aileler yapsın biz oturalım şeklindeymiş anladığım kadarıyla. Beklentiniz aynı değilse ve bu size ağır gelecekse bence birbirinizi boşuna yormayın, herkes yoluna baksın.Merhabalar, direkt konuya gireyim. Ben nişanlıyım, haziran ayında düğün var, nişanlımdan ve ailemden farklı şehirde çalışıyorum. Nişanlım bir an önce mobilya beyaz eşya alınması gerektiğini, almak için beni beklediğini söyledi. (haftaya memlekete İstanbul'a gideceğim) Beni bekleme al, mobilyaya da bakarız dedim. Meğer kafasındaki plan her şeyi birlikte alıp birlikte ödemekmiş.. Kredi kartım lazım yani. Gelenek görenek, kız erkek tarafı falan hak getire. Onlara hiç uyası yok. Ben gurbette yüksek kira ödüyorum tek yaşasam da ev çeviriyorum duyunca çok üzüldüm benim de borçlarım var. Ben ev aldım onun borcunu ödüyorum dedi. Ödüyor ama evi de kirada yani evin geliri var kendi kendinin bi kısmını ödüyor. Evlendikten sonra senin paran benim param olmuyor her türlü ortak ödeniyor ama şimdiden gurbette bir yığın borç altına gireceğim. Ben kız tarafının gerektirdiği her şeyi ailemle yapıyorum. Tamam nişanlı ile para muhabbeti olmaz hoş değil biliyorum vs vs linçlenirim belki ama bu normal mi, henüz aileme açmadım konuyu. Nasıl tepki vereceklerini bilmiyorum. Ne yapayım sizce? Sevgiler..
25 inde evde kaldım diye konu mu açmışkonu sahibi nisan ayinda erkek arkadasindan ayrilmissin, sonra da akrabalar evde kaldi diyorlar diye konu acmissin, simdi de nisanlisin ve ayrilirsak esya derdi cekmek istemiyorum diyorsun. yasin 25, neden bu kadar acele karar veriyorsun?
Adamın evinden kira geliri var o daha çok ödemeli diyen bile olduAllah aşkına siz ne almayı planlıyordunuz? Tabak çanak mı? Kız tarafı vs dıyorsunuz da zaten kız tarafı beyaz eşya , yatak odası , elektrikli ev aletleri vs zaten aldığı şeyler adamın dediğinde anormal bir durum yok. Ev konusu zaten ilişki yokken alınmış. Millet eve takmışta saçma hemde çok saçma adamın keyfi zamanında ev almak istemiş. Kime ne eşya ile ne alakası var? Kadınlarda evlenmeden önce ev alan hiç mi yok? Erkekler de bundan sonra sen evlenmeden ev aldın garantim yok demeli şaka gibisiniz. Ev alıcam karşı taraf senin evin var ben boşanırsam eşyalara boşa para vermiş olucam dünyanın binbir türlü hali var diyecek kafalar pırıl pırıl
Plan yapın birlikte dediği gibi orta yol bulunur. Yatak odasına bakın mesela siz ödeyin, mutfak malzemelerini,mutfak ve yatak odası perde,halı,küçük ev aletlerini.. çeyizinizi de içine koydunuz mu aileniz destek olabiliyorsa olsun olamıyorsa bu kısmı siz halledersiniz size düşen normalde budur.Nişanlınızda diğer kalanları öder mobilyası ve tv ,salon halı perde,portmanto çamaşır bulaşık makinesi vs vs..Birlikte seçip ,ailelerden destekli veya desteksiz yine birlikte ödemiş olursunuz. Aldığı ev kendine ait olacak ve kira ödemeyeceksiniz,muhtemelen kredi ödeyecek ve kendi evinizde de yaşarsanız iyi olur diye düşünüyorum .. Yine ikinizin maaşı da borçlara gider güzel olur. Niyetine göre durum değişir .Çoğunluğu size yüklemek istiyorsa bunu siz anlayabilirsiniz. Ben niyetini adaletli gördümMerhabalar, direkt konuya gireyim. Ben nişanlıyım, haziran ayında düğün var, nişanlımdan ve ailemden farklı şehirde çalışıyorum. Nişanlım bir an önce mobilya beyaz eşya alınması gerektiğini, almak için beni beklediğini söyledi. (haftaya memlekete İstanbul'a gideceğim) Beni bekleme al, mobilyaya da bakarız dedim. Meğer kafasındaki plan her şeyi birlikte alıp birlikte ödemekmiş.. Kredi kartım lazım yani. Gelenek görenek, kız erkek tarafı falan hak getire. Onlara hiç uyası yok. Ben gurbette yüksek kira ödüyorum tek yaşasam da ev çeviriyorum duyunca çok üzüldüm benim de borçlarım var. Ben ev aldım onun borcunu ödüyorum dedi. Ödüyor ama evi de kirada yani evin geliri var kendi kendinin bi kısmını ödüyor. Evlendikten sonra senin paran benim param olmuyor her türlü ortak ödeniyor ama şimdiden gurbette bir yığın borç altına gireceğim. Ben kız tarafının gerektirdiği her şeyi ailemle yapıyorum. Tamam nişanlı ile para muhabbeti olmaz hoş değil biliyorum vs vs linçlenirim belki ama bu normal mi, henüz aileme açmadım konuyu. Nasıl tepki vereceklerini bilmiyorum. Ne yapayım sizce? Sevgiler..
Bunu tersi olsa o kim köpek senin kira gelirine evine karışıyor derler. Hiç demezler adam ev almış kira ödemeyeceklerAdamın evinden kira geliri var o daha çok ödemeli diyen bile olduAdamın kira gelirine kadar hesaplıyorlar ama adam eşyaları ortak ödeyelim deyince adi şerefsiz oluyor
Aynı bu şekilde söyleyin. Ailenizin aldıklarını hesap edin. Tutarın yarısını ona söyleyin. Olmadı oradan düşsün hesabıÇeyizi benim ailem aldı bile. Çalışıyorum da benim elime 5 kuruş para kalmadı
20 bine almasaydiniz kasik catali sizde?Esma sultan yalisina mi gelin gidiliyor?Ne yiyecek bu misafirler 20 binlik yemek takiminda Allah askina.Aynen öyle 20bin liraya yemek takımı aldım içinde sadece yemek takımı ve kaşık çatallar vs var o da misafirler için. Kendimize de alacağız daha. Gerçekten incik boncuk daha çok ve ben düğün bile istemedim masraf olmasin diye. Onun anne babası bile şaşırdı düğün olsun siz bilirsiniz ama dediler
Bu durum karşındaki insana göre değişir bence. Eşimle nişanlandıktan 1 ay sonra işten çıkmıştı. Askere gideyim bari dedi. Tüm eşyaları ben aldım. Ama sonrasında eşim kendi işini kurdu. Çok daha rahat ettik. Kimin eli müsaitse o almalı bence.
Ben nisanlanirkeen esimin calistigi teknoloji magazi kapandi batti .Biz 27.05.2012 de nisanlandik, 01.06.2012 de magaza kapandi hic unutmamBu durum karşındaki insana göre değişir bence. Eşimle nişanlandıktan 1 ay sonra işten çıkmıştı. Askere gideyim bari dedi. Tüm eşyaları ben aldım. Ama sonrasında eşim kendi işini kurdu. Çok daha rahat ettik. Kimin eli müsaitse o almalı bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?