Nişanlı ile ortak eşya alma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin aileniz de hiç eşya almayacak, her şeyi ikiniz yapacaksanız bence bunda bir sorun yok. Yalnız nişanlanma aşamasına gelip düğün tarihi koyup bunları konuşmamış olmanız garip. Biz jer şeyi eşimle birlikte alıp ödedik, kredi çektik. Evet zorlandık ama zerre pişman değilim. En sağlıklısı bu zaten. Kimse üzerinizde söz hakkına sahip olamıyor. Sizin beklentiniz her şeyi aileler yapsın biz oturalım şeklindeymiş anladığım kadarıyla. Beklentiniz aynı değilse ve bu size ağır gelecekse bence birbirinizi boşuna yormayın, herkes yoluna baksın.

Bu konunun ufkunda banlar görüyorum, inşallah yanılıyorumdur.

konu sahibi nisan ayinda erkek arkadasindan ayrilmissin, sonra da akrabalar evde kaldi diyorlar diye konu acmissin, simdi de nisanlisin ve ayrilirsak esya derdi cekmek istemiyorum diyorsun. yasin 25, neden bu kadar acele karar veriyorsun?
25 inde evde kaldım diye konu mu açmış

Allah aşkına siz ne almayı planlıyordunuz? Tabak çanak mı? Kız tarafı vs dıyorsunuz da zaten kız tarafı beyaz eşya , yatak odası , elektrikli ev aletleri vs zaten aldığı şeyler adamın dediğinde anormal bir durum yok. Ev konusu zaten ilişki yokken alınmış. Millet eve takmışta saçma hemde çok saçma adamın keyfi zamanında ev almak istemiş. Kime ne eşya ile ne alakası var? Kadınlarda evlenmeden önce ev alan hiç mi yok? Erkekler de bundan sonra sen evlenmeden ev aldın garantim yok demeli şaka gibisiniz. Ev alıcam karşı taraf senin evin var ben boşanırsam eşyalara boşa para vermiş olucam dünyanın binbir türlü hali var diyecek kafalar pırıl pırıl

Adamın evinden kira geliri var o daha çok ödemeli diyen bile oldu Adamın kira gelirine kadar hesaplıyorlar ama adam eşyaları ortak ödeyelim deyince adi şerefsiz oluyor

Herkesin bakis acisi farklidir bu konuda. Bana göre evlenmek icin niyetlenildiyse,evin mobilyalarini ortak alir evlenecek kisiler.

Ne kadar meraklısıniz borcu tek tarafa yıkmaya. Sevmiyorum böyle kafalari !
Bir hayat kuruluyorsa iki kişi kuruyor. Tek kişi değil.
Biraz taşın altına elinizi sizde koyun.
Bencilce davranmayin !

Kız tarafının yapması gerekenleri siz yapıp diğer tarafınkileri ortak yapalım diyorsa sakın elinizi sürmeyin.
Bir de üslubunu sevmedim.
Öyle emrivaki olmaz bu işler.
O zaman tabak çanak küçük ev aletleri (ben beyaz eşyaları da almıştım) herşeyi birlikte alalım deyin o zaman ne tepki verecek bakalım.

Böyle şeylerin standartı yok bence.
Maddi duruma göre bir şeyler alınır. Kimi zaman bunu eşler birlikte yapar, kimi zaman aileler yapar. Kişiden kişiye değişir.
İlla erkek şunu almalı, aile şunu yapmalı gibi düşünmemek lazım. Aslında temeldeki niyet önemli.

Plan yapın birlikte dediği gibi orta yol bulunur. Yatak odasına bakın mesela siz ödeyin, mutfak malzemelerini,mutfak ve yatak odası perde,halı,küçük ev aletlerini.. çeyizinizi de içine koydunuz mu aileniz destek olabiliyorsa olsun olamıyorsa bu kısmı siz halledersiniz size düşen normalde budur.Nişanlınızda diğer kalanları öder mobilyası ve tv ,salon halı perde,portmanto çamaşır bulaşık makinesi vs vs..Birlikte seçip ,ailelerden destekli veya desteksiz yine birlikte ödemiş olursunuz. Aldığı ev kendine ait olacak ve kira ödemeyeceksiniz,muhtemelen kredi ödeyecek ve kendi evinizde de yaşarsanız iyi olur diye düşünüyorum .. Yine ikinizin maaşı da borçlara gider güzel olur. Niyetine göre durum değişir .Çoğunluğu size yüklemek istiyorsa bunu siz anlayabilirsiniz. Ben niyetini adaletli gördüm

Adamın evinden kira geliri var o daha çok ödemeli diyen bile oldu Adamın kira gelirine kadar hesaplıyorlar ama adam eşyaları ortak ödeyelim deyince adi şerefsiz oluyor
Bunu tersi olsa o kim köpek senin kira gelirine evine karışıyor derler. Hiç demezler adam ev almış kira ödemeyecekler

Niyetler iyiyse bu tarz şeyler sorun olmaz erkek açıkça yapabileceğini söyler kız da söyler. Aileler yapabileceği şeyler varsa dile getirir ufakta olsa birşey yapmalılar kenara çekilmemeliler. Ha yapmıyorsa hiç birşey yap diye kimsenin boğazına yapışılmaz ama çiftler alınabilecek olanı alır el birliğiyle alınamayanda düğünden sonra alınır düğün öncesi kimse kimseye fazladan yük bindirmemeli. Gerçekten seven insanlar böyle konuşur yapar.

Çeyizi benim ailem aldı bile. Çalışıyorum da benim elime 5 kuruş para kalmadı
Aynı bu şekilde söyleyin. Ailenizin aldıklarını hesap edin. Tutarın yarısını ona söyleyin. Olmadı oradan düşsün hesabı

Yeni alınan evde kanunen hakkınız yoksa nişanlınız borcunu ödeyince evlenin. Madem eşit masraf.

Karşı taraf paranı bekliyorum gibi ifadeler kullansa bana itici gelir, soğurum. Sıkışığımı dolaylı dese yardım ederdim.

20 bine almasaydiniz kasik catali sizde?Esma sultan yalisina mi gelin gidiliyor?Ne yiyecek bu misafirler 20 binlik yemek takiminda Allah askina.

Sizinki gerçek evlilik çünkü. Gerçek yol arkadaşlığında parası olan çıkarır verir lafını etmez. Bence de karşıdaki insanın niyeti ve yaklaşımmı önemli , oturup ilmek ilmek hesap yapan insandan soğurum kaçarım. Hesapla kitapla güven de evlilik de olmaz.

Ben nisanlanirkeen esimin calistigi teknoloji magazi kapandi batti .Biz 27.05.2012 de nisanlandik, 01.06.2012 de magaza kapandi hic unutmamBilerek nisanlandik,tazminatla buzdolabi ve tv almisti hatta.Hala o tvyi kullaniriz8 ay issizdi.Cidden oglen ticketla yemek alirdik bulusunca,nisanliyiz.1 kumpiri paylasirdikAhh ne gunlerdi valla.

10 yıl önce bir konuda misafir yemek takımı için "eve cumhurbaşkanı mı gelecek yemeğe, ne gerek var" dediğim için linç yemiştim şimdi misafir yemek takımı alan linçleniyor. Nereden nereye gelmişiz. ben hala aynı yerdeyim. 6 kişilik yemek takımlarında aynı model 3 tane almıştım yanına da uygun desende salata tabaklarını falan ayarlamıştım. Yıllardır misafire de bana da yetiyor. Evime de belediye başkanı bile gelmedi. En güzeli en pahalıyı bem kullanmayacaksam gerisi bomboş. Şu pembik gelin krizleri öldürüyor beni. Ülke zaten krizde azıcık makul olup taşın altına el sokmak lazım. Hayat "yeni gelin" programı değil, gerçek dünyaya dönmek lazım

Bu adam evlenince basinizi agritacak bence. Nişanlılık evliliğin fragmanidir dikkat edin .

Bu arada o catal kasik takımının markasi ne ya da altın kaplama falan mi?. Ciddi soruyorum fakir kafam basmadi 20bine nasıl bir şey bu resmi falan var mı dünya gözüyle göreyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…