Hayır sevgili değildik. Ben bu tip insanları çekiyorum heralde ne biliyimSirf merakimdan soruyorum bu nisanliniz konular actiginiz o sevgiliniz mi? O da sehir disindaydi sanki? Cevap vermek zorunda degilsiniz ama hali tavri o kisiye cok benziyor sanki.
Bence ortak almak her şeyi normal ama söyleyiş tarzı ve zamanlaması eksi midemi bulandırırdıMerhabalar, direkt konuya gireyim. Ben nişanlıyım, haziran ayında düğün var, nişanlımdan ve ailemden farklı şehirde çalışıyorum. Nişanlım bir an önce mobilya beyaz eşya alınması gerektiğini, almak için beni beklediğini söyledi. (haftaya memlekete İstanbul'a gideceğim) Beni bekleme al, mobilyaya da bakarız dedim. Meğer kafasındaki plan her şeyi birlikte alıp birlikte ödemekmiş.. Kredi kartım lazım yani. Gelenek görenek, kız erkek tarafı falan hak getire. Onlara hiç uyası yok. Ben gurbette yüksek kira ödüyorum tek yaşasam da ev çeviriyorum duyunca çok üzüldüm benim de borçlarım var. Ben ev aldım onun borcunu ödüyorum dedi. Ödüyor ama evi de kirada yani evin geliri var kendi kendinin bi kısmını ödüyor. Evlendikten sonra senin paran benim param olmuyor her türlü ortak ödeniyor ama şimdiden gurbette bir yığın borç altına gireceğim. Ben kız tarafının gerektirdiği her şeyi ailemle yapıyorum. Tamam nişanlı ile para muhabbeti olmaz hoş değil biliyorum vs vs linçlenirim belki ama bu normal mi, henüz aileme açmadım konuyu. Nasıl tepki vereceklerini bilmiyorum. Ne yapayım sizce? Sevgiler..
Evlilik birliği içerisinde ödenen kısım için diğer eşin de katılma alacağı doğar. Yani diğer eş talepte bulunabilir. Tabi bu edinilmiş mallara katılım rejimi için geçerli. Taraflar başka bir mal rejimi seçmezlerse kanunen edinilmiş mallara katılım rejimi uygulanır.Ev kredisi evlilik birliği içinde ödenmeye devam etmişse de yine de eşin hakkı olmuyor mu kızlar? Mantıken hakkının olması lazım diye düşünüyorum. Eşyalar için bilemiyorum kim gücü neye yeterse ona girişmeli ve geliri doğrultusunda harcama yapılmalı bana kalırsa. İlla şatafatlı takımlara en lüks markaya da gerek yok bence. Bunlar oturulup konuşulması gereken konular. Evleneceğiniz kişi ile de konuşamayacaksaniz olmaz ki. Biz evlenirken eşim her şeyi almıştı. Ben daha öğrenciydim çok bir katkım olmamıştı. Ancak eşimin gücü neye yettiyse onları aldık. Hiç de eksiklik yaşadığımı hatırlamıyorum. Tüm bu çılgınlıklar boşuna masraf aslında düşünüyorum da. Tabii o dönem çamaşır Makinesi 1500 lira falandı en iyisi düşününce Allah şimdi evlenenlere yardım etsin çok zor.
20 bin liraya yemek takımı mı alınır yahu, saray sahiplerini mi misafir edeceksiniz ne gereksiz bir harcama. 4 yıl önce yemek takımımı son kalan ürünlerde indirimli 800₺ çatal kaşık takımımı 900₺ ye aldım. Pierre cardin ve aryıldız markalar öyle basit ürünler de değil. 20 bin lirayı misafir takımına vermeyi aklım almadıAynen öyle 20bin liraya yemek takımı aldım içinde sadece yemek takımı ve kaşık çatallar vs var o da misafirler için. Kendimize de alacağız daha. Gerçekten incik boncuk daha çok ve ben düğün bile istemedim masraf olmasin diye. Onun anne babası bile şaşırdı düğün olsun siz bilirsiniz ama dediler
Kesinlikle.Aslında burda esas sorun konu sahibi ailesinden ayrı yaşıyor ve kira ödüyor.
Nişanlısı da ailesiyle yaşıyor kira ödemiyor aldığı bir ev var o evden de kira geliri var ve maaşı daha yüksek.
Burada zaten nişanlınin bunları hesap etmesi gerekirdi.
Bu kadının aylık geliri bu kadar kira geliri bu vs diye.
Tutup böyle her şeyi yarı yarıya ödeyelim diye beklemesi biraz uyanıklık geldi bana.
Hani şey diyebilir senin neye gücün yeter sen ne düşünüyorsun bu konuda gibi bir yaklaşım daha doğru olurdu.
Ama sizi de şu anlamada haksız buldum.
Madem gurbettesiniz gidersiniz çok 20 bine yemek takımı almaya da gerek yok.
Diğer eşyalarda da bu tutumu sergilerseniz yıllarca borç harç içinde yuzersiniz.
Hayır sevgili değildik. Ben bu tip insanları çekiyorum heralde ne biliyim
Çünkü sadece evlilik odaklıydınız. Çok kısa sürede karşılıklı mantığıniza uyuyor diye evlilik yoluna girmişsiniz. Arada öyle kuvvetli bir sevgi olduğunu sanmıyorum.Hayır sevgili değildik. Ben bu tip insanları çekiyorum heralde ne biliyim
Pandemi ile bitirdik diye düşünüyordum ama yanılmışımYemek takımını misafirlik, gündelik diye hala ayıran var mı? Ben öyle bir ayrım yapmıyorm çok saçma değil mi?
Görücü usulü ile mi oldu?
Konu sahibesi cok acele etti.
20 bine yemek takımı mı? Tövbe ya. Annem beyaz eşyaların çoğunu yenilemişti eskileri de ( eski değil gerçekten ) hemen akrabalarına vermeyi düşünüyordu iyi ki engel olmuşum kavga ettim bu yüzden resmenAynen öyle 20bin liraya yemek takımı aldım içinde sadece yemek takımı ve kaşık çatallar vs var o da misafirler için. Kendimize de alacağız daha. Gerçekten incik boncuk daha çok ve ben düğün bile istemedim masraf olmasin diye. Onun anne babası bile şaşırdı düğün olsun siz bilirsiniz ama dediler
Ee sen ne alacaksin evin icinBeyaz eşya ve mobilyalar
EvetGörücü usulü ile mi oldu?
Kesinlikle katılıyorum. Konu sahibi evlenmiş olmak için evleniyor, evet artık hakkınızda kimse evde kalmış demeyecek ama aynı evin içinde sevmediğiniz biriyle ömür boyu yaşayacak ve muhtemelen iletişimsizlik, sevgisizlik, geçimsizlik yaşayacaksınız. Sohbet bile etmeden günleri öldüreceksiniz aynı evde. Sevgili bile olmadığınız adamla acele acele nişanlandınız, ayrı şehirlerdesiniz, bir imza ile sihirli değnek değmeyecek mutsuz olacaksınız…Lutfen iyi dusunun, sizin gozunuze cok fazla detay batsa bile siz bu evlilikten donmezsiniz buna eminim cunku sadece evlilik odaklisiniz. Evlenince kimse size madalya takmayacak yani evlenmis olmak bir basari degil bunu bilin, o yuzden yanlis kararlar vermeyin derim. Sevgili olmadan nisanlandiginiz bir adami simdi seviyorum diyorsunuz. Temmuzda evde kalma konunuz, agustosta nisaniniz, ekimde hala adami tanimiyorsunuz. Sonra bosanamam ailem uzulur dersiniz. Yapmayin bunu kendinize lutfen iyi dusunun.
eger yaslariniz cok kucuk degilse, ailelerin karismasi dogru degil bence. ikiniz de calisiyorsunuz, konusarak halledebilirsiniz bu meseleleri. ama taa haziranda olacak dugun icin simdiden esya/para meseleleri girmeye baslamis. hic guzel seyler degil bunlar. ev kurmak aslinda zor bir sey degil, temel ihtiyaclari alsaniz bile yeter.Haftaya memleketteyim, kayinvalidemderle annemler görüşsün bence de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?