Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nasıl da alışmış sözkonusu para olunca küslük dinlemiyor, eski aşkitoyu arıyor resmen

iyi de bu koşullarda ablanın ve çocukların ihtiyaçları hiç bitmeyecek ki. yani bir süre verebilecek mi ? mesela 3 ay yardımcı olucam gibi. ki asla böyle bir süre garanti edemez insan.
ablası iş bulunsa da gidip çalışacak bir karakter gibi durmuyor bu arada .

4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken. Çok kafam karışık.
hiç ayrıntılı açıklamayla uğraşmıyorum .. ömürboyu evi tek başınıza geçindirmek istemiyorsanız ayrılın.. önce siz kendiniz için ne istiyorsunuz onu düşünün. Üzgünüm ama bir ömür maddi sıkıntı çekmek için evleneceğime( durum bu olacak çünkü) Ben düşünmeden ayrılırdım.

valla yapmasa da yaptı derler. normalde bir annenin önce evine bak demesi gerekir ama işte..
Sırf bunun için, eşim yardım etmek istemese bile yardımcı ol, ihtiyaçları vardır, sen böyle yaparsan benden kaynaklı zannederler diyorum.
Eşim de sağolsun evin hiçbir ihtiyacını aksatmıyor. Mesafe koymaya çalışıyor ama nereye kadar karşı koyabiliyor, bana çaktırmadan azar azar yardım ediyor mu onu bilmiyorum tabi.

Destek olunur elbette ama olduğu gibi tüm sorumluluğu almak... 3 çocuk ve ablası ve daimi bir şekilde
Yinede helal olsun, ama bu onun hayatını sekteye uğratır ,kimse kabul etmez bunu.
Sen ne yapmayi düşünüyorsun?
Evliliğiniz senin maasinla devam edicek anlaşılan...

Yeni nesil gençleri uyandırmak lazim
Biz olgun tecrübeli kadınların görevi bu
Mesela.gecende kız kardeşimin arkadaşını biriyle tanıştırmislar
Kız öğretmen oglanda memur
Oğlan laf arasında ilerde evlenirsek ailemle yaşarız demis daha ekonomik olur demis
Kızda demis ki biz ikimiz memuruz 10bin girecek evimize enaz
Ayrı ev de yasariz ki demiş oğlan sonra o da olur demis
Kız ne dese olur diyormuş
Benimki oneriydi demis
Sonra yine laf arasında oğlanın babası calismiyormis iki kizkardes ve anneye bu bakmış hep maaşı atandığından beri aileye harcamış kendine çocuk bir ayakkabı dahi almamis dusunun.
Kız da evlenince ne olacak demiş ben yardım ederim yardımı kesemem demis çünkü gelirleri yok
Klasik Türk ailesi
Baba bostan korkuluğu gibi oturacak
Oğlan çocuk sorumluluk alacak
Yeni gelin de çalışıyorsa ne güzel bir maaş oraya gidecek çocuk olursa evdeki gorumcelerden biri bakar ayni ev birde daha ekonomik
Ben kıza dedim herşeyi anlattım kız kendi düşündü etti vazgecti
Şuan bu çocuk akillandi yeni kurbanina asla bunlardan bahsetmeyecek çünkü bu ilk aviydi.
Diğerine evlendikten sonra yapacak
İnsan yükü ağırdır öyle iki duygusallık aşkım cicimle evlilik yürümüyor
Geçen adliyede arkadaşım dedi bulduğumuz ilde okadar boşanma dilekçesi verilmişti ve yüzde 95kadinmis dilekçe verenlerin.
Öyle çekmek kolay değil ki zaten niye cekilesin
Fedakar oğlanlar elin kizini karıştırmadan yani evlenmeyerek feda etsin kendini.

O karakterde olsa hic kardesini bu duruma sokar mi? Pes vallahi

Ayol anne baba konu sahibinin nisanlisindan rica etmis daha ablanin gonlunu yap ilgilen onunla diye bence ana baba kizini biliyor atmislar baslarindan. Bu arada adam da 4bin almiyor bence kirada 5 kisiye nasil bakacak bu sekilde

aynı evde yaşamaya devam etseler bile nasıl geçinmeyi düşünüyorlar kadın çalışmadan kaç boğaz? Benim matematiğim yetmedi.

Yarın sana ana babasıyla yada ablasıyla yaşama teklifi de eder bu adam. Bukadarı fazla ben çekmez ayrılırdım. Hangi mantık bu? Evlilik arefesinde adam resmen ablasıyla yeni ev yeni düzen kurup,tüm yatırımını oraya yapıyor. Aldığı maaşla bir ev zor geçinirken 3 çocuk artı 2. Bir ev asla olamaz. Ayrıl yoluna bak.

Kalabalık da olsa ailesi ile yaşamalı görümcen. Muhtemelen siz çift maaşlı olacağınız için nişanlıns ve sana güveniyorlar. İşin zor. Bu sebeple nişan atmakta vicdan azabına sebep olur. İnşallah en kolay yoldan çözülür

Bu babasinin vazifesi, ben bozulurdum

sizi müşkülde bırakmadıkça sıkıntı yok bence. ama kurduğu yuvayı tehdit ederse durum o zaman çok kötü

abla kabahatli adam ondan kaabhatli. hadi diyelim kadın yeni boşandı, psikolojisi kötü. ee adamın psikoloji zaten normal değilmiş ki ona akıl verip hayata katacağına suyuna gidiyor
Bence aile adami klasik ataerkil bir gelenekle büyütmüş, evin erkegi,diregi, bilmem nesi. O da kendini buna mecbur hissediyor. Yoksa kim kendi mutlulugunu boyle elinin tersiyle itip bir omur anasi babasi hayatta olan 3 cocugun butun sorumlugunu ustune alir ki. Anne baba yatsin, dayi baksin. Bu ne sacmalik!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…