Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
böyle bir düzen kurduktan sonra ablasını bırakıp nasıl evlenecek ki bu adam.. sizi de o eve almak olmasın niyet bana çok ters geldi.. nişanlınızla siz evlenince evden bir kişi eksilecek ablası ailesiyle yaşasın kursun düzenini bir şekilde nişanlınız bir kere böyle bir düzeni kurarsa malesef bir daha ablasıyla kendi yuvasını ayıramaz gibi geliyor bana..

amaaan en iyi kaynana bile laf sokmadan edemez bence, ondan demiştir :)

Cok sıkıntılı bir durumYani ablasi sonuçta açıkçası bende benzeri duruma gelmiştim ve kardesimin eşi (kuzenim kendisi)bana ve cocuklarima kol kanat gerdi.Maddi manevi yanımızda oldu.Benim maddi durumum olmasina rağmen birakmadi evim büyük bu oda sizin sen ne zaman saglam basarsan o zaman gidersin dedi.Insanin kardeşi yapmaz dedikleri bir sey bu.Simdi bu durumu düşündügumde siz onlarla kalıp hayatiniza eşinizle böyle devam etseniz olmaz.Nisanliniz onlar saglam basana kadar o evde kalsa sizin her sey gecikecek diyorsunuz.En güzel çözüm 7-8 kiside olsalar beraber kalmalari.Boyle sonu yok ki bu isin.Adam kardesini sizin icin ortada birakacak değil.Cikmasin o evden.Cocuklar biraz büyüsün calissin ayri eve çıkar cocuklariyla.

Burada birbirinden akıllı ve gerçekten tecrübe sahibi bir sürü kadın var. Sizin için çok dil döktüler. Umarım söylenenleri dikkate alıp mantığınızla hareket edersiniz. Hiçbirimiz bir hemcinsimizin mutsuz olmasını istemeyiz. Bu adamı bırakın ne hali varsa görsün. Atanınca doya doya harcayın paranızı. Dilediğiniz gibi yaşayın. Aksi takdirde hayatınız boyunca görümceye çalışacaksınız, cebinizde tek bir kuruş kalmayacak

Ataerkiye hakaret oluyor. Hangi ataerkide gelin çalıştırılıp maaşı ile ev geçindiriliyor? Bu bildiğin postmodern şark kurnazlığı.
Ataerkilde gelin hep calistiriliyor kuzum. Maasli isi olmasa da evde kole gibi eziliyorlar. Konu sahibi her iki sekilde de ezilecek ama hala ne yapsam diye düşünüyor. Hayret edilecek bir durum dogrusu

Bak bu yazdıklarımın dışında bir seçenek daha geldi aklıma.sizin atamanız olup tayininizbaşka şehre çıktığında şimdiki nişanliniz o zamanki müstakbel eşiniz,ablam yalnız kalamaz biliyorsunki korkuyor,ben burada ablamla kalayım,sen git yerleş,çalışmaya başla,bir süre bu şekilde idare edelim hayatim demek suretiyle seni tek başına gönderebilir.sen tek başına gider,ev tutar,yerleşir,çalışır çabalarsin.tabiiki sadece kendi maaşinla.çunku eşininki zaten ablasına gidiyor olacak.ayrica bu arada,3 çocuk var,ablam zor durumda yetmiyor,sen teksin,her türlü geçinirsin, bu ay şu kadar gönder bana maaşından diyecektir eşiniz.ve en sonunda da ben oraya gelemem biliyorsunki ablam var,sen eş durumundan buraya tayin işte diyecek sana ve sen de eş durumundan şimdiki yaşadığınız şehre tayin isteyip hoooop ablasının,çocukların,eşinin hep birlikte yaşadiği evde bulacaksın kendini.yapma canım bu adamla yazık etme kendine

Arkasını yaslayacak calısan kadın bulmus nisanlısı da ablasına yardım edip vicdanını rahatlatıyor ohh y ne ala

Bu seni terk etmek demek hem de bosu boşuna. Yazık, o abla biraz sevse kardeşini sen evleneceksin boyle sey olmaz der asiri bencil bir kadın
Bence de. Ruh hali kötü diye yazmıs ama bence bu durumu kullanıyor ablası ruh halim kötü diyerek.Kınamak için demiyorum kadinın yasadıgı zor bir durum ama insan tercihleriyle kendi kaderini belirler.şu an toparlanıp cocuklari icin calışması gerekiyor.eğer calısamayacaksaydı da bunu anlaşmalı ayrılıp nafaka istemede önce düsüncekti.
1 çocuguna aylık 400 TL gelse ayda toplam 1200 TL olurdu

Ataerkilde gelin hep calistiriliyor kuzum. Maasli isi olmasa da evde kole gibi eziliyorlar. Konu sahibi her iki sekilde de ezilecek ama hala ne yapsam diye düşünüyor. Hayret edilecek bir durum dogrusu
Hiç yoktan parası yenmiyor, eğer erkek kadın ile evlendiyse ona da ondan doğanlara da bakmak zorunda. Konu sahibi hem kocaya bakacak, hem de kocasının ailesine, hem de bi ömür. Teşekkür bile eden olmayacak, o daha kötü işte, gık dese bilerek geldin, gelmeyeydin olacak.

ama muhtemelen size yardımcı olan eniştenizin maddi durumu buna yeterliydi. bence asıl sorun nişanlının konu sahibine danışmadan evliliği ertelemesi. tamam o ablası ama burada da nişanlısı var. ikisi kıyas bile kabul etmez fakat bu kadarı bencilce bana göre.

Hayır yani çocuklara annesi baksin temizliğe gitsin, bakıcı lik yapsin, bulmus saf bir kardes yapismis

adam harika bir manipülatör çünkü. çok güzel duygu sömürüsü yapıyor. allah aşkına hangi seven, aşık adam danışmadan, konuşmadan evlilik tarihini erteler ?

Kendine tırnak ucu kadar değer veriyorsan bu şartlarda evlenmezsin.
Aşk, sevgi genç yaşlarda çok abartılıyor sanırım. 12 yıllık çok da güzel bir evliliğim var, hayata bin kere gelsem yine eşimi seçerdim evlenmek için. Ama şartlar bu şekilde olsa asla evlenmezdim. Kimse vazgeçilmez değil aşktan ölüp gitmezsin merak etme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…