Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aşkito yılların tecrübesiyle çok güzel toparlamış, kopyala yapıştır yap yolla şunu mesaj olarak, biraz içimiz soğusun ayar olduk

Bir yere kadar hak veriyordum ama ayri eve cikma kismina gelince koptu gitti. Abla konforlu bir alan yaratma adina kardeşine dag gibi sorumluluk yüklemis.

Anne baba yaşlı durumlari yok. Burada olağan işleyiş (eger kadin aciz durumda ise) ana babanin yanına yerleşmek onlarin bakimina yardimci olmak bu gecis surecinde şartlarına uygun bir kazanç kapisi elde etmek.

Evliligi bir gunde kötüye gitmedi herhalde bilemiyorum cok da bir sey.demek istemiyorum dunya hali evet herkesin basina her sey gelebilir ama baskalarina da bu kadar yuklenmek o da ayri bir sorun denizi. Hatayi hatayla ortmek...

Evlenecek kardes var halihazırda bir butce var ona yaslanayim. Cok bencilce. Kardesi teklif etse onun dur bakalim demesi gerekir.

Simdi sen konussan seni kotuler bencil zannederler
Ablasinin yasadigi cok zor ama nisanlînin yaptigi cok sacma yeni eve tasinmak onlarla yasamak felan
Ablasi ailesine cocuklari birakip calisabilir simdi boyleyse evlenince birsey degismeyecek yardim adi altinda cok kavga edersiniz
Ha birde o calisip ablasina verecek senden gecinmeye devam edeceksiniz
Yazdiklarimla bencil gibi gorunmek istemem yardim etmesi guzel sey ama bu sizin evliliginize engel oluyorsa orda durup dusunmek gerekir

Gelin = şamaroğlanı. Şunu bi öğrenin artık.

Nişanlınız sizinle değil ablanızla evlenmeyi seçmiş gibi bi durum oluşmuş. Nişanlınız olmasa abla mecburen oturacaktı o evde. Ablaya anne baba sahip çıkmalı kardeşi değil. Anne baba madem az daha büyük bir eve geçecek, çocuklara bakacaklar abla çalışacak. Kardeş de destek olur belirli bi miktar para yardımı yapar ama bu derecesi olmaz. Nişanlınızla açık açık konuşun, bu şekilde evlilik olmaz.

Bak bişey diyecem banı yiyecem.

Mübarek salı akşamı bi kör aşık kızçemizi de uyandırdık, bence bu sevap bize yeter, ban yemeye değmez diğer konuya geçelim, ha bu kadar şeye rağmen yine de evlenirse en azından kk da söylemişlerdi ben bu moku bile bile yedim der

ben olsam hiç konuyu açmazdım.
kendi kendine takılsın yoluma bakardım evi tutsun ablasıyla yaşamaya başlasın ayrılırdım.
benim söylememle beni düşünecek erkek lazım değil.

Ya bence siz de sağlıklı düşünemiyorsunuz,
lütfen bu gece sakin kafayla şu konuda size yazılanları bir okuyun. Siz onu dersem üzülür bunu dersem yanlış anlaşılırım diye susarken adam size sorma gereği bile duymadan ablasına yeni ev açmaya karar vermiş, düğüne biriktirdiği altınları bozdurmayı düşünüyor, maaşı çekmiş cebinde 5krş yok! Ben acınacak bir adam göremiyorum kusura bakmayın

Nişanlınız ev tutmaktan vazgeçse bile ablasına para akıtmaya devam edecek, siz şu an nişanlınıza üzülüp acıyorsunuz ama evlendikten sonra o acıma nefrete dönüşecek, siz eşek gb çalışıp para kazanırken görümcenin sizin paralarla fink atıp durumlara attığını görüp kavga çıkartacaksınız, müstakbel koca ne diyecek biliyor musunuz? Böyle olacağını bilerek evlendin! Ablamı yüzüstü bırakamam!

kadının çalışmaya niyeti yok, kendisine ve çocuklarına ömür boyu sponsor bulmuş niye çalışsın?!

Ben hiç hayırlı bir gelecek göremiyorum.

Aşkito yılların tecrübesiyle çok güzel toparlamış, kopyala yapıştır yap yolla şunu mesaj olarak, biraz içimiz soğusun ayar olduk
Ah ah, konu sahibinde kendimi gördüm. Ama bu kız benden daha akıllı bence.
Ben birkaç aydır maddiyati kestim biliyorsun Burçakcim. Bizdeki uyanık, iletişim kurmadigimiz halde gecen ay masumca diyor ki "bu ay maddi olarak sıkıştım"
Dönüp bir baktım benimle sohbet etmeyen adama. "Bana niye söylüyorsun, ben ne yapayım, zulani bozdur o zaman" dedim.

Sabr edince kira parası bitecek mi? Çocukların ihtiyacı uçacak mı? Sabr ederseniz ne düzelecek? Zaten ablası başka eve neden çıkıyor anlamadım. Zaten siz evlenince kardeş de azalacak evden. Bir iki odalı büyük eve taşınsalar, marketde bile iş bulsa olur. O zaman da nişanlınız bir az yardım eder, geçinirler umarım. Ama sizin çalışıp kzandığınız para neden başkasına gitmeli? Yarın öbür gün hamile olacaksınız, çocuk olacak o zaman çalışamayacaksınız. Tek maaşla nasıl geçinilir ki? Sizin nişanlınız şimdi vazgeçer bile evlendikten sonra daha kötü olacak. Demek ki kafası böyle düşüncesi böyle. Mantıkla düşünün derim ve kesinlikle evlilik için acele etmeyin artık

valla yapmasa da yaptı derler. normalde bir annenin önce evine bak demesi gerekir ama işte..

Ben olsam bende elimden geleni yapardım ablam/kardeşim için. Ama bu olay aşmış resmen sizin yapacağınız herşeyi yeni ev düzen vs. Ablasına yapmış. Anne babasının demesi lazım oğlum sen evleneceksin idare ederiz vs.
Bu arada bu olay keyfi yapılıyor. İnsanlar ne zorlukla yaşıyor. Sırf anne baba yaşlı onlarada bakmamak için heralde böyle birşey yapıyor.

Sizin evlilik işi bana göre zor.
Çünkü bu yardımın sonu yok. Üstelik maddi değil manevide destek olacak.
Çocuk hasta olur okulu olur bilmem nesi olur bunların hepsi eşinizde olacak.
Bu çok çok ciddi bir fedakarlık.

ya bu işin sonu sende gel hepberaber yaşayalıma döner yada ayrılığa.

Hala kararsız ise askitotomsu nun konularını okusun, daha soğumazsa zerre acımam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…