Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken. Çok kafam karışık.
Bak kardeşim akıllı ol, sende bi ana baba evladısın, nisanlın kendi maasını ablasına verip senin maasınla evinizi döndürücek hani sizin ki müşterek bi hayat bile olmayacak, sen ezilen olacaksın. Afedersin dısarda köpek gibi calısıp evde hizmet edip bir de üstüne kocanı besleyeceksin

Benim kuzenimde tutturdu memur bir çocukla evlencem diye, çocuk demiş ki her ay babama 1500 vericem borcu bitene kadar onlarla yaşayacağız
Kuzenim tutturdu evlencez diye, annesi dediki senin botoksunu cilt bakımını dudak dolgunu da kalan maaşıyla yaptırsın git hadi evlen benden kuruş yok sana dedi, kız da daha işe giremedi bu arada
Kız sonra kendiliğinden ayrıldı, annesinden yüz bulsa kabul edecekti

Bana çok saçma geldi.Siz nişanlınızla geleceginiz icin şu anki maaşınızı harcamayıp birikim yaparken nisanlınız evliliği erteleyip ablasına yeni bir yaşam kuruyor. Ablası ayrı eve çıkmak için kardeşine para harcatmak yerine çocukları annesinin yanında bırakıp çalışsa ve o şekilde birikim elde etse çok daha mantıklı.
Ayrıca nişanlınız sizin birlikte kuracağınız hayatınız için olan birikimi ablası için harcayacaksa ablasını size tercih etmis demektir evliligi de ertelemek istedigine göre.
Ben olsam kendim birikim yaparken tüm birikimini ablasına harcayan biriyle devam etmek istemezdim.Tamam ablasına yardim etmek istemesi çok güzel ama tüm masrafları neden o karşılıyor?
Evlendiğinizde de bu ablacılık sorunu devam eder bence

Ayri ev acmak cok buyuk yuk
2 kisi calisip tek evi zor ceviriyor nisanliniz 2 eve yetebilecek mi?
Hem de bastan kurulacak 2 ev.

Gerekirse buyuk bir eve ciksinlar yine hep beraber. Normallesme olsa da cocuklar okula, abla ise...

öksüz, yetim kalırlar anlarım. ama hanımefendi çalışmaya tenezzül etmeyecek ve beni bekleyen nişanlıma ben bu haksızlığı yapacağım ?

Ataerkiye hakaret oluyor. Hangi ataerkide gelin çalıştırılıp maaşı ile ev geçindiriliyor? Bu bildiğin postmodern şark kurnazlığı.

Ne kadar bir süre destek olacaksın dediğimde bilemiyorum diyor.
Biraz da mecbur bırakılmış gibi. Gerçekten aslında ablasıyla yaşamak istemiyor. Aile baskısı olduğuna eminim. Dokunsam ağlayacak, şaşırıyorum bu hallerine. Çünkü kendi düzeni komple bozulacak iş yeri ve yeni ev tamamen zıt ve çok uzak bir yerde olacak. Baktıkları semte göre konuşuyorum. Bir de çocuklar çok yaramaz. Çocuk tabi ki koşturur gürültü de yapar bana göre normal ama eskiden ablası geldiğinde üç dört gün kaldığında çocuklardan dolayı daralırdı mesela hemen arkadaşlarıyla buluşurdu. Şimdi nasıl mutlu olacak orada bilemiyorum. Kendisi de istemiyor ama kendini mecbur hissedip vicdan yapıyor. Erkenden uyuyor artık, arkadaşlarıyla bile eskisi gibi görüşmüyor. Çok mutsuz. Beni de çok etkiliyor bu durum.

Dediğiniz gibi ilk önce ailemle konuşacağım. Ki ne diyeceklerini biliyorum ailemi tanıyorum.
Çocuk değilim ki beni yıllarca oyalasın, kabul etmeyeceğimi de biliyor bence o yüzden alttan alıyor gibi.
Kafam çok karışık gerçekten ama bir karar vereceğim. Çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

konu sahibi sizin ailenizin yorumu ne ? bu durumu bilmeleri lazım. saklanacak birşey değil.

Allah aşkına aşk bu kadar mı saf yapıyor sizide kendinizi salak yerine koyduruyorsunuz. Nişanlınız şöyle iyi böyle aşık diye kendinize yalan söylüyorsunuz, bu adam size ne aşık ne de size önem veriyor. Ablasının durumu zorunluluk falan değil sadece ablası kocadan kurtulmuşken anne baba baskısı olmadan kendi evinde çalışmadan yein gelin gibi yeni eşyalar alarak hayatını yaşamak istiyor durum bundan ibaret. Kaldı ki neden nafaka almamış, eski kocasının illa bir maaşı ya da malı olacak, ömrünün sonuna kadar mal mülk yapmadan, sigortalı işte çalışmadan duracak değil, nafaka ödemezse icra diye birşey var. Nişanlın ablasını düşündüğünün yarısı kadar sizi neden düşünmemiş, ablası sokakta değil, annesine bıraksın çocukları girsin bir işe çalışsın. Eğitimi yüzünden iş bulamıyor mu gündeliğe gitsin günlük 200 TL alır. Ablası o adamı koca diye alırken, çektiği kocadan üç çocuk yaparken size mi sormuş? Nişanlınız deseniz zaten adam değil. Ablasının psikolojisi düzelsin diye ona ev düzen nişanlınız, düğün tarihiniz bile belliyken ve siz yuva kurmak ve birikim yapmak için kendinizden kısarken,sizin fikrinizi bile alma gereği duymadan düğünü bilinmez bir tarihe erteleyerek ve düğün için tek kuruş kenara atamayacak kadar bütün gelirini başkalarına harcayarak sizi milletin ve ailenizin gözünde ne duruma düşürüyor. İnsan ailesine yardım eder, ancak onlara sponsor olmaz. Kız kardeşi anne babasının evinde rahat edemiyorsa, kendi hayatının sorumluluğunu alarak kendisi çalışacak. Bence olaya çok yanlış yerden bakıyorsunuz, sizin haklı olduğunuz bir konuda sesinizi çıkartıp, hakkınız arayınca kimin sizin hakkında ne dediğinin bir önemi yok zira menfaati bozulan insan haksızda olsa sesini çıkartır ve herşeyi söyler.
Ben sizin yerinizde olsam o adamdan ayrılırım, çünkü nişanlınızın öncelik sıralaması yok varsa da siz önceliği siz değilsiniz. Bugün bu olayda sizin zorunuzla geri adım atsa bile yarın başka yerden patlar. Ailesinin lüksünü sizin zorunluluğunuzdan önce gören ve bunun için sizi ortada bırakan adamdan koca falan olmaz.

Aynen katılıyorum.nişanlınız da ablası da sizin çalışmanıza ve maddi birikiminize güvendigi icin böyle yapıyor bence

Bence nişanlınız sizi gelecek planlarından çıkardı.
Abla anne ve babasıyla birlikte daha geniş bir eve çıkıp pekala çalışabilir. Çocuklar normal şartlarda okula gidecekler. Anneanne ve dede okulda olmadıkları saatlerde önlerine yemeklerini koyup ilgilenebilirler. Dayı, teyze kim varsa artık maddi manevi destek olur. Boşandığı kocası kadına bir şey vermese de çocuklara mutlaka nafaka vermeli. Çok çok geliri olmasa da bir şekilde o çocukları büyütür.
Boşandığı adam herhalde bir günde kötü olmadı. Çocuk üstüne çocuk yaparken aklı neredeymiş. “Boşandım. Babamın evinde rahat değilim. Ayrı eve çıkayım. Erkek kardeşim bize baksın” demek bana çok büyük şımarıklık ve bencillik olarak geliyor.
Sizin adınıza üzüldüm.

Konu sahibi umarım evlenmez
Evlenince herşey batacak çünkü.
Herşey siradanlasacak
Her olaydan kavga çıkabiliyor surayi niye supurmedin ekmek niye almadın çocuk ağladı diye tonlarca seyden sorun çıkıyor
Siz bakacaksınız ki para birikmiyor
İstekleriniz alınmıyor
Hep kit kanaat gecineceksiniz
Şikayet edince bilerek geldiniz olacak
Hep susmak zorunda kalacaksiniz
Bence siz o kadar digergam biri olsaydınız buraya konu acmazdiniz
O yüzden iyi düşünün.

Calisacak durumda degilse neden ayri eve cikiyor ki bu cok sacma degil mi duzgun bi is bulup hayatina bakacak duruma gelene kadar kalsin ana babasinin yaninda eşinizin boyle bi sorumlulugu almasi da cok sacma bu sekilde bisey olursa size sira gelmez hadi evlendiniz diyelim bu adam kendi evine ailesine mi bakacak ablasina ve cocuklarina mi bence bu kadar verici olmak gereksiz nişanliniz yanliş bir yol izliyor.

Bu seni terk etmek demek hem de bosu boşuna. Yazık, o abla biraz sevse kardeşini sen evleneceksin boyle sey olmaz der asiri bencil bir kadın

Kurulan planların da mantıksal temeli hiç yok.

Yaşadıkları ev küçük diyorsun. Nişanlın ve kardeşleri o evde büyümemiş mi.

İş olmadan nasıl ayrı eve çıkacak. Siz evlenince bir an da görümceye evde tek başına kalabilme ve bir işte çalışma özelliği mi yüklenecek.

Beni yanlış anlarlar diye düşünme. En haklı olduğunuz konu da fikir beyan edin tabi ki. Yoksa herşeye evet derseniz. İleride en ufak hayır dediğiniz de, çok değişti derler. Kimse de sizin düşüncenizi önemsemez

Nişanlınızın yerine kendimi koydum, ben de açıkçası ablama ve yeğenlerime bakardım. Lise mezunu bile değil demişsiniz, yaşı da kısmen büyük olduğu için iş bulması da zor olur çalışmak istese bile.

Ablama baktığım için de, evlilik düşüncesini kafamdan çıkarırdım ve hayatımdaki kişiyle yollarımı ayırırdım. Nişanlınızın düşüncesi kendi aldığı maaşla ablasına bakmak, sizin de maaşınızla ona bakmanız herhalde. Böyle durumlarda bir taraf seçilmesi gerekir yani.

4 bin lira maaş ablaya bakmaya bile yetmez ayrıca. Üç çocuk okutmak, ev kirası vermek, yeme-içme falan bunları hesaba katmıyor herhalde. 5 kişilik bir ailede yaşıyorum yani nişanlınızın da bu kadar kişinin sorumluluğunu alacağını düşünürsek imkanı yok düzgün geçinmenin.

Benim anlamadığım neden anlaşmalı boşanmış kadın? 3 tane çocukları varsa evleri olması gerekir, ne bileyim ufak da olsa biraz birikimleri yok muymuş? Bu konularda fazla bilgim olmadığı için yanlış ifade ediyor olabilirim ama sırf bir an önce kurtulmak için anlaşmalı boşanmak doğru gelmedi bana. Maalesef sizin kendi yolunuza bakmanız gerekiyor.

böyle bi durumda ablasının, hayır yapma kardeşim sen de yakın zamanda evleneceksin böyle bişeyi kabul edemem demesi gerekmez mi, bunalımdadır anlarım da bencilce davranıyor gibime geldi. benim kardeşim evlilik arefesinde böyle bişey yapsın istemezdim doğrusu. çocuklarımla başımın çaresine bakar kimsenin hakkına girmezdim

sizi müşkülde bırakmadıkça sıkıntı yok bence. ama kurduğu yuvayı tehdit ederse durum o zaman çok kötü
Beni ve evi ihmal etmiyor, hiçbir şey de eksik değil çok şükür. Bu yüzden çok sorun etmiyorum ben de. Ama bizzat oğlum para vermiyor diye yüzüme karşı söylenince hem tebessüm ettim, hem de biraz kötü hissettim. Tuhaftı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…