- 17 Şubat 2021
- 326
- -315
- 13
Bak kardeşim akıllı ol, sende bi ana baba evladısın, nisanlın kendi maasını ablasına verip senin maasınla evinizi döndürücek hani sizin ki müşterek bi hayat bile olmayacak, sen ezilen olacaksın. Afedersin dısarda köpek gibi calısıp evde hizmet edip bir de üstüne kocanı besleyeceksin4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken. Çok kafam karışık.
Bence aile adami klasik ataerkil bir gelenekle büyütmüş, evin erkegi,diregi, bilmem nesi. O da kendini buna mecbur hissediyor. Yoksa kim kendi mutlulugunu boyle elinin tersiyle itip bir omur anasi babasi hayatta olan 3 cocugun butun sorumlugunu ustune alir ki. Anne baba yatsin, dayi baksin. Bu ne sacmalik!
Ataerkiye hakaret oluyor. Hangi ataerkide gelin çalıştırılıp maaşı ile ev geçindiriliyor? Bu bildiğin postmodern şark kurnazlığı.Bence aile adami klasik ataerkil bir gelenekle büyütmüş, evin erkegi,diregi, bilmem nesi. O da kendini buna mecbur hissediyor. Yoksa kim kendi mutlulugunu boyle elinin tersiyle itip bir omur anasi babasi hayatta olan 3 cocugun butun sorumlugunu ustune alir ki. Anne baba yatsin, dayi baksin. Bu ne sacmalik!
Bak kardeşim akıllı ol, sende bi ana baba evladısın, nisanlın kendi maasını ablasına verip senin maasınla evinizi döndürücek hani sizin ki müşterek bi hayat bile olmayacak, sen ezilen olacaksın. Afedersin dısarda köpek gibi calısıp evde hizmet edip bir de üstüne kocanı besleyeceksin
Calisacak durumda degilse neden ayri eve cikiyor ki bu cok sacma degil mi duzgun bi is bulup hayatina bakacak duruma gelene kadar kalsin ana babasinin yaninda eşinizin boyle bi sorumlulugu almasi da cok sacma bu sekilde bisey olursa size sira gelmez hadi evlendiniz diyelim bu adam kendi evine ailesine mi bakacak ablasina ve cocuklarina mi bence bu kadar verici olmak gereksiz nişanliniz yanliş bir yol izliyor.Hepinize iyi huzurlu akşamlar
Kafama takılan bir konu var. Nişanlımın ablasının çok kötü giden bir evliliği vardı, eşi olacak insandan gerçekten çok çekti. Üç çocuğu var. 10-7-5 yaşlarında. Sonunda şükür ki boşandılar. Şimdi ailesinin evinde hep beraberler. Ama ayrı eve çıkmak istiyor çocuklarıyla. Çünkü anne baba yaşlı olunca haliyle küçücük evde 7-8 kişi yaşamak çok zor. Ailesinin durumu ne yazık ki iyi değil. Kendileri zar zor geçiniyor açıkçası.
Bu sebeple kirayı, yiyecek içecek ev alışverişi, çocukların masrafını nişanlım karşılayacakmış. Bir de ev eşyaları alınacak borç harçla. Üç çocukla da ablası çalışamıyor. Ben bu durumun abartı olduğunu düşündüm bilemiyorum. Ve ablasıyla yaşamaya başlayacak, korkmasın destek de olsun diye. Yani evlilik hayatı gibi o eve ve çocuklara bakacak. Çok garip değil mi? Yanlış düşünüyor da olabilirim. Bana sen olsan sende aynısını ablan için yapardın diyor. Ama biz evlilik hazırlığındayız, inanın çok zorlanıyoruz. Ben çalışıyorum, kendime ayırmıyorum hemen altın yapıyorum. Nişanlımın yaptığı altınlarda ablasına gidecek. Bu duruma sinirlendim ve belirttim. Ben yardım etmezsem ne yapacak içim el vermiyor diyor. Ablası ruhen baya kötü durumdaymış. Çevreden dul kavramını da etiketledikleri için. E bizim evlilik de bu sebeple ertelenmiş oluyor, çok üzüldüm. Ne desem fesat gibi görüneceğim. Boşandığı eşiyle kurtulsun diye anlaşmalı boşandılar. Hiçbir şekilde maddi talep yok. Ki olsa bile o adam asla bir kuruş vermez, ölse vermez. Bu arada evli bir ablası daha var, o da elinden geldiğince yardım edecekmiş ama ufak bir bütçe. Onunda elinden gelen o çünkü.
Bu durumu nasıl halledebiliriz? Uyku uyuyamıyorum, gerçekten kötü mü düşünüyorum, bencillik mi ediyorum objektif yorumlara çok ihtiyacım var.nişanlımında canı çok sıkkın, o da üzülüyor bu duruma. bilemiyorum çocukların okul masrafları, yemek ev alışverişleri nasıl olur.. Bende bu durumda ablama yardım ederdim asla onu tek bırakmazdım ama bu kadar da yardım edebileceğimi düşünmüyorum haksızsam lütfen söyleyin olur mu.
Bu seni terk etmek demek hem de bosu boşuna. Yazık, o abla biraz sevse kardeşini sen evleneceksin boyle sey olmaz der asiri bencil bir kadınNe kadar bir süre destek olacaksın dediğimde bilemiyorum diyor.
Biraz da mecbur bırakılmış gibi. Gerçekten aslında ablasıyla yaşamak istemiyor. Aile baskısı olduğuna eminim. Dokunsam ağlayacak, şaşırıyorum bu hallerine. Çünkü kendi düzeni komple bozulacak iş yeri ve yeni ev tamamen zıt ve çok uzak bir yerde olacak. Baktıkları semte göre konuşuyorum. Bir de çocuklar çok yaramaz. Çocuk tabi ki koşturur gürültü de yapar bana göre normal ama eskiden ablası geldiğinde üç dört gün kaldığında çocuklardan dolayı daralırdı mesela hemen arkadaşlarıyla buluşurdu. Şimdi nasıl mutlu olacak orada bilemiyorum. Kendisi de istemiyor ama kendini mecbur hissedip vicdan yapıyor. Erkenden uyuyor artık, arkadaşlarıyla bile eskisi gibi görüşmüyor. Çok mutsuz. Beni de çok etkiliyor bu durum.
Dediğiniz gibi ilk önce ailemle konuşacağım. Ki ne diyeceklerini biliyorum ailemi tanıyorum.
Çocuk değilim ki beni yıllarca oyalasın, kabul etmeyeceğimi de biliyor bence o yüzden alttan alıyor gibi.
Kafam çok karışık gerçekten ama bir karar vereceğim. Çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
Beni ve evi ihmal etmiyor, hiçbir şey de eksik değil çok şükür. Bu yüzden çok sorun etmiyorum ben de. Ama bizzat oğlum para vermiyor diye yüzüme karşı söylenince hem tebessüm ettim, hem de biraz kötü hissettim. Tuhaftısizi müşkülde bırakmadıkça sıkıntı yok bence. ama kurduğu yuvayı tehdit ederse durum o zaman çok kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?