konu sahibi kendimden ornek vereyim,
ben artik evlenecegim ve hazirliklara baslamak istiyorum.
ama ailemin borclari var falan kiyamiyorum da.
Dedim bu sekilde benim icim rahat etmez, ama sevgilime karsi da sorumlulugum var.
ben babamin tum borclarini kapattim, kredi cektim.
odeme planimi da yaptim.
sevgilime de dedim ki ben bu tarihe kadar borc odeyecegim. Istersen bu tarihten sonra evlenelim, istersen simdi.
Geriye biraz param kaliyordu zaten.
babama da dedim ki ben evleniyorum babis, borcun da kalmadi, bundan sonra ayagini yorganina gore uzatacaksin.
uzatti mi, uzatmadi, gene borca girdi, ama ben cektim kendimi, simdi ancak cidden hastane isi falan oldugunda mudahale ediyorum, onun disinda bir sekilde cozuyorlar problemlerini.
yanisi demem o ki,
aileden sanssiz olan insanlar bile planlarini yapip, akilli cozumler uretebilirler.
Sevgilinizin plani bile yok, oyle bugunun karari ile yasiyor.
bu adamla evlenirken cidden iyi dusunun.
insanlar sanssiz olabilirler hayatta, birbirlerine destek olmak da cok guzeldir,
ama bu denklemde uzulen kirilan somurulen siz olursunuz.
Bir de insanin kendi ailesine bakmasi ayri seydir,
kayin aileye para gondermek ayri seydir.
Burada yazilmis,
yillarca herkes evinde misil misil uyurken evden ciktim, eve donerken her evin isiklari yaniyor belki sofralar kurulmustu. Eve geldim is yaptim. Hic de sorun olmadi, ama bir ara esimin ailesinden birine para gonderme durumu oldu, kadin calismiyor bu ailede de, erkek de asgari ucret aliyor. Esim boyle saf saf konusuyor, iste yardimimiz olur falan filan, dedim ki kadin calismiyorsa benim gonlum asla razi olmaz. Esim gozume bakti anladi, konu da kapandi.