Allah aşkına aşk bu kadar mı saf yapıyor sizide kendinizi salak yerine koyduruyorsunuz. Nişanlınız şöyle iyi böyle aşık diye kendinize yalan söylüyorsunuz, bu adam size ne aşık ne de size önem veriyor. Ablasının durumu zorunluluk falan değil sadece ablası kocadan kurtulmuşken anne baba baskısı olmadan kendi evinde çalışmadan yein gelin gibi yeni eşyalar alarak hayatını yaşamak istiyor durum bundan ibaret. Kaldı ki neden nafaka almamış, eski kocasının illa bir maaşı ya da malı olacak, ömrünün sonuna kadar mal mülk yapmadan, sigortalı işte çalışmadan duracak değil, nafaka ödemezse icra diye birşey var. Nişanlın ablasını düşündüğünün yarısı kadar sizi neden düşünmemiş, ablası sokakta değil, annesine bıraksın çocukları girsin bir işe çalışsın. Eğitimi yüzünden iş bulamıyor mu gündeliğe gitsin günlük 200 TL alır. Ablası o adamı koca diye alırken, çektiği kocadan üç çocuk yaparken size mi sormuş? Nişanlınız deseniz zaten adam değil. Ablasının psikolojisi düzelsin diye ona ev düzen nişanlınız, düğün tarihiniz bile belliyken ve siz yuva kurmak ve birikim yapmak için kendinizden kısarken,sizin fikrinizi bile alma gereği duymadan düğünü bilinmez bir tarihe erteleyerek ve düğün için tek kuruş kenara atamayacak kadar bütün gelirini başkalarına harcayarak sizi milletin ve ailenizin gözünde ne duruma düşürüyor. İnsan ailesine yardım eder, ancak onlara sponsor olmaz. Kız kardeşi anne babasının evinde rahat edemiyorsa, kendi hayatının sorumluluğunu alarak kendisi çalışacak. Bence olaya çok yanlış yerden bakıyorsunuz, sizin haklı olduğunuz bir konuda sesinizi çıkartıp, hakkınız arayınca kimin sizin hakkında ne dediğinin bir önemi yok zira menfaati bozulan insan haksızda olsa sesini çıkartır ve herşeyi söyler.
Ben sizin yerinizde olsam o adamdan ayrılırım, çünkü nişanlınızın öncelik sıralaması yok varsa da siz önceliği siz değilsiniz. Bugün bu olayda sizin zorunuzla geri adım atsa bile yarın başka yerden patlar. Ailesinin lüksünü sizin zorunluluğunuzdan önce gören ve bunun için sizi ortada bırakan adamdan koca falan olmaz.